tatitosho - ти да не би случайно да се казваш Тодор и да си ми адаш?
По темата за объркването - аз винаги си правя домашното преди пътувания в нови градове и до нови дестинации и знаех горе-долу къде и как.
Но мерси за желанието да ни помогнеш с посоките; знам че си го направил с добри и искрени чуства на любов към нас,които сме ти едни непознати; поне до този ден,когато се срещнахме.Аз лично оценявам това,което направи за нас,самия жест като нещо голямо и добро.Надявам се да се срещнем пак нов приятелю и защо не и да покараме заедно.
Сега за неделята и втория ден на нашата групичка в морската ни столица Варна.
Аз се събудих рано и се излежавам и разбуждам в леглото;правя техники за дишане и нахъсване и си викам,а те другите още не ги чувам.Значи не са станали.
Да,ама не!!!
Стаите са малко или много шумоизолирани и не се чува дори да трепеш някой в отсрещната стена.
Излизам от стаята,а те другите вече си мият зъбите и се приготвят.
Ние се обадихме на Здравко и той ни каза,че може да се запишем по-късно и решихме да отидем към 12.00 на обяд на поляната горе.
Нашият старт беше по програма в 13.30, но се промени за по-късен час.За това по-нататък в разказа.
Оправихме се,хапнахме и излязохме из Морската градина да си направим по някоя снимка за спомен и да разгледаме.Нали сме туристи този път,а все ни обвиняват,че само се състезаваме и за друго не мислим.Ами явно мислим и за друго и за жени мислим дори ,ама те не мислят за нас.Ще мислим явно сами ние за тях.
Сега по-сериозно!Снимахме се на прибоя,аз за малко да се хлъзна по бетонните блокчета и да цъмбурна в морето,но възстанових сцеплението на обувките с камъка/бетона и овладяхме положението.
Снимахме се; решихме,че след състезанието с байковете идваме на плажа да се цопнем малко в морето и тръгнахме да се връщаме към хостела.
Облякохме се,стегнахме байковете в бойна готовност и през града по асфалта към Кулата и старт-финала.
Вече започна да става все по-горещо,а горе тъкмо привършваха стартовете за децата.
Загряхме добре.Чуствах се свеж и пълен с енергия.
Горе на поляна на старт-финала имаше поне 200 души като от тях много деца и родителите им в кюпа.Много хубав семеен празник сред природата и благодарение на момчетата и момичетата от "Устрем" това заключително мероприятие за седмицата също беше прекрасно.
Семействата и децата най-вече съм сигурен,че си изкараха един щастлив ден в игри сред природата и с другите малчугани, а майките и бащите пробваха и се отделиха поне за малко от суетнята на града;колите,пушека,цигарите,дребните интриги и изобщо глупостите на ежедневието ни.
Красота!
И се радвам,че и аз бях част от тази изпълнена с щастие,добро настроение и излъчваща любов,приятелкси чуства и положителна енергия голяма група от добри хора!
Сега за състезателната част.Аз разведох момчетата по трасето,защото миналата година вече бях участвал и съм го карал.Направихме 2 обиколки.Трасето е добро със средна трудност; като има едно кратко и технично спускане; едно стръмно изкачване по широк път с на места много малко сцепление за гумите и много равна част горе в гората.
Направих си спринтовете и зачакахме старта ни.Съдиите решиха обаче,че не могат да ни различават,ако стартираме заедно с напредналите и няма да могат да следят още 8 мъже Елит и 2-3 жени Елит(2 от които бяха девойките - Венито от нашия отбор КК "Варна" и момичето от Търговище).Браво момичета за хъса и желанието да се пуснете на Елит трасето!Респект!
И така старта на Елит беше след старта на Напреднали!И Напреднали и Елит карахме по голямото и най-трудно трасе,но различни на брой обиколки.
Напреднали Мъже - 3 обиколки,което си е доста малко откъм време и според мен те трябваше да карат 5 обиколки,а Елит Мъже - 7 обиколки.
Защото 5 обиколки ги взехме за малко над 50 минути,което си е половин ХС състезание!
Нищо - така пък стана по-оспорвано.В Напреднали - Иван Мухтаров показа как се кара и въпреки,че е на 16 години отвя всички мъже!
Той е много силен и шосеен състезател и му пожелавам само жив и здрав да е и по-добър да става,а това неминуемо ще стане.
Жеко завърши 2-ри след оспорвана борба поне до 2-рата обиколка с адаша Тошко Тодоров от Търговище!
Тоше много си добър и като състезател,а това не го знаехме,защото ти не се пускаш много често по състезанията.
Определено раздвижи нещата и те очакваме и по другите състезания!
Тошко завърпи 3-ти ,а 4-ти малко зад тях беше Станимир Неделчев от Казанлък!И за него евала и ти напредваш Стамбе и скоро ще караш наравно с нас.
Като цяло много оспорвано беше в Напреднали и скоро ви очакваме в Елит момчета!
След това дойде и накрая вече ред за нашия старт!
Аз си пусках Гармина и изтървах леко старта!Сашо Алексиев дръпна рязко,а Добри го следваше.
Венито също направи много силен старт,особено за жена(момиче) и беше преди мен,но ме пусна като я помолих!Мерси за жеста Вени!
В началото на техничното спускане по пътеката и Добри ме пусна като му казах!Мерси Добри - беше важно да влезна най-отпред в пътеката,иначе щах долу вече да изоставам много от Сашето,а това е лошо.Като се има предвид,че е много силен и това скоро го разбрахме!!!
Направи ускорение на изкачването и аз реших да си карам с темпо,че вече отивах към 190-192 пулс,а това си ми е макса,който мога да поддържам,но се мъча яко.
Имам да тренирам все още доста слабости,но като цяло съм много доволен от себе си и напредъка си!
И така Добри не можеше да поддържа темпото,а Сашо ми дръпна 10-15 секудни до горе и така почти до края на състезанието.
На равното в гората се кара с над 30 е не го виждах,нищо че разликата беше секунди.Раздавах се максимално навсякъде и стана много яка гонка.
На спускането рискувах на мах и му правих малко и като се удряхме в баира след спускането до къщите в квартала правя спринт на мах и това,че го виждах в края на нея права ме амбицираше още повече!
Пълен мах,пулсът отново на 190 и поддържаш така 1км до края на баира,а той си е с наклон от 10% и нагоре и на места става около 20-25% и там вече и сцеплението е на ръба.Почти го стигах,но той се обърне и ускори още малко и пак ми прави малко.А аз съм на 191-193 пулс и съм на мах-а от началото на баира.Не мога повече.Горе на върха на изкачването имаше един съдия и той ми казваше - 20 секудни,на следващата обиколка 23 секудни и така до финала.
Пълен мах през цялото време и всяка обиколка се гонихме със Сашето по баира.Аз на пълен мах се раздавам,но той беше по-силен и заслужено победи.А и спука гума накрая и е карал горе по равното 1км така,което значи че е по-добър и нямаше да е честно да победя аз по този начин.
Последната обиколка се раздадох още повече и на изкачване като го видях долу след края на спускането,където правиш десен завой и изтървах виража даже от скорост и на следвашия десен завой от черния път се излиза на разбит бетон и камъни.Е тук,няколко пъти бях на ръба да падна,но хванах сцепление,ама гледах да наваксвам където мога,че на изкачванията и като цяло във физическа кондиция Сашето ме превъзхожда на шосето с много,а на байка с малко,но качествено.
Качих целия баир на 195-96 пулс и горе пак 26 секунди разлика,но съдията ми каза,че е спукал гума и си викам,аха.Сега ще те стигна до финала!Газ още по-здраво,настигнах брат му Миро Алексиев(който завърши 4-ти) с обиколка малко преди финала,но Сашето ме би с 20 секунди накрая.
Беше по-добрия ,но аз се раздадох максимално и съм много доволен от напредъка си и моментната форма.С още по-сериозни тренировки,състезания с по-силните момчета и с конкуренция се става по-добър.Мерси за карането Саше!
Трети завърши Добрин Лиловски от нашия отбор КК "Варна",а беше с тренировъчното си колело и не в кондиция и психически и физически.
Но той си остава с Иван Мухтаров двамата - най-добрите ни и талантливи юноши по байк,които са на моето и нивото на най-добрите ни мъже по байк в момента.Явно и ние имаме да тренираме по-здраво,но те са наистина много силни и трябва да им се обърне специално внимание,защото те са бъдещето.
Вие момчета само ще ставате по-добри и все по-добри!!!
Браво на всички участници в състезанията и малки и големи и Начинаещи и Напреднали и Елит и деца!
След това ни наградиха; отидохме до морето,поплувахме си малко.
Беше многоооооооо студена водата,ама ние като не видели море и вода - цепехме мрака като тюлени и моржове;хората отстрани ни се радваха.
На Сашо Алексиев нали е с екип на турския отбор "Брисаспор" и един човек на плажа му вика ти Мустафа ли се казваш!
Гаври отвсякъде!!!
Бързо се прибрахме мокри и с пясък в обувките в хостела,натоварихме колелата и към 20.00 часа вечерта потеглихме към вкъщи.
Много се проточи програма и състезаниета и това е единствената забележка към организаторите.
Да е спо-стегната програмата,особено за хората от провинцията,някои от които в понеделник са на работа сутринта.Те трябва да могат да се приберат в нормален час у дома,да хапнат,да си видят семейството и да лягат да спат.Че няма да са се наспали за работа на другия ден,а това не е хубаво.
Жеко например и Любо Ботушаров не изчакаха награждаването,защото гонеха влака за дома.
По-стегната програма,да се почне от по-рано с игрите и състезанията за децата;ако трябва Елит и Напреднали да караме първо,а след това детските състезания.Зщото децата са всичките от Варна и околните градове,а състезателите сме повечето от страната.
По тъмно е много приятно да се пътува и ние си почивахме отзад.За шофъора обаче и като се има предвид,че е карал състезание и се е уморил и изчерпал много и физически и психически може да е проблем.И следователно да стане не дай си Боже и катастрофа.Това не го пожелавам на никой,но нека правим нужното и правилното и шанса да се случи нещо такова става все по-малък!
Спряхме на едно заведение малко след Айтос в посока Сливен и хапнахме вкусни супи и Шкембе чорба и то в 24.00 през нощта в неделя и беше пълно с хора.Явно знаят къде е манджата!
Евтинко,уютно и вкусно готвят.Препоръчвам на всеки пътуващ оттам да се отбие и да провери за себе си!Ние останахме много доволни!
И така леко отпочинали и хапнали добре се прибрахме живи и здрави у дома около 1.00 през нощта още със съзнания пълни с положителни емоции от прекрасно изкарания уикенд и състезание във Варна!
Мерси на момчетата за компанията в колата; в хостела; на организаторите за прекрасно проведеното мероприятие и да се усъвършенстваме всички взаимно и да стане още по-хубаво догодина с повече участници от страната като нас,на които много ни хареса.
Лека и до нови срещи!
И чакаме варненци по състезанията и мероприятията свързани с МТБ-то и в нашия край!
Наздраве!!!!