LandShark написа:
Искам да обърна внимание на следното съдийско решение: 15г юношата от казанлъшкия клуб Лястовица Божидар Хаджиев е наказан с 5 мин добавка към времето му. Въпреки нея той все пак остана на първо място в своята категория. Причината: след като по трасето бива изпреварен от група колоездачи от велоклуб Мамут, съкращава малка част от трасето и излиза отново пред тях, като отново е застигнат. Не му прави чест влизането в словесни схватки с другите състезатели, но това е отделен детайл. Първоначалното ни намерение беше да го дисквалифицираме, още повече че и настойниците му се държаха агресивно. Причината в крайна сметка да наложим по-леко наказание - добавяне на време - е че все пак е съкратил малка част от трасето, вложил е доста усилия да спечели, както и застъпването за него от други състезатели.
В категорията от група хоби - Open Мъже малко след старта се е получи объркване от голяма група състезатели - примерно 5 мин след старта се появиха на финала, съкратили голяма част от трасето. Причината - прекалено увлечени в борбата за първото място - първия следил тези след него, а преследващите го съответно водили се по първия - и пропуснали маркировката. Някои от тях се отказаха, други - продължиха отначало. Съжаляваме за този инцидент, но смятаме че трасето беше добре маркирано, имаше на много места насочващи хора, но все пак не можем да покрием на 100% цялото трасе. Факт е, че такова масово объркване се получи само в една категория, при това измежду объркалите се имаше хора, които бяха правили опознавателна предварителна обиколка и знаеха трасето.
Надяваме се, че като цяло мероприятието ви е харесало: и като трасе и като организация.
До нови срещи!
Аз искам да благодаря на организаторите за прекрасно проведеното състезание по ХСО в парк Аязмото.Аз лично участвам от 2006 година на ХСО състезания тук и винаги съм оставал много очарован от трасето особено на следния факт: то е винаги на 100% караемо - не прекалено трудно,но не и прекалено лесно.
Колъо Костадинов от КК "Зарата" е бивш състезател по ХСО с много победи и международни участия и успехи,а сега като организатор винаги знае как да направи едно добро трасе и състезателната част е от него.
Неговата жена Снежана + Добри и неговото семейство пък винаги са на линия по техническата и организационната част и тези 2 семейства почти сами(но не точно), но от самото начало и на всички 3 състезания през годината в Стара Загора; година след година те правят всичко с любов към нас - участниците и ние сме ви много благодарни затова.
На Андрей,който с техническите си и програмни,спонсорски и т.н.... познания допринася да се издигнат на ново ниво последните 3-4 години тези мероприятия и да се приближаваме към по-високо ниво на проявите както е в другите държави.Просто да се развиваме напред,а всеки по отделно и всички заедно; всеки с неговите си познания и способности правим нещата да изглеждат по-завършени и по-добри.
Огромно Браво и на всички останали членове на вело-клуб "Зарата" Стара Загора за всеотдайността и като контроли и маршали по трасето.
Сега за случаят с Божидар Хаджиев - той ми е приятел;аз, Божко и Иван сме кажи речи всеки ден заедно и по тренировки и из града.
Аз мога да гарантирам за Божидар,че това момче никога няма умишлено да направи нещо нередно;просто така е устроен и като задръжки и ценноста система и е един много добър младеж,който често сам се самонаказва за дребни грешки в живота и така....
Това съкращаване аз го видях къде е и аз знам,че го е направил от объркване и незнание затова си и заслужи 5 минутното наказание.Но не и упреците,репликите и всичко останало,което последва.Нека да не бъдем предубедени и да се вкарваме в стереотипи.Всеки от нас като се замисли спокойно и непредубедено за малко над това - ще усети и разбере кое е правилното нещо!
Но аз не искам да виждам такива картинки - да спорите големи хора и да се караме за такива неща,просто отстрани изглежда странно и грозно и на мен лично ми влияе подтискащо.
Да се делим поради някаква причина на групи : сгрешили-не сгрешили; победители-победени; късметлии-каръци; по-силни и по-слаби; по-красиви и по-грозни; наши хора-чужди хора(врагове)!!! Ето с тази последната дума вече влизаме в такава заблуда....
Аз съм на мнение,че всички хора (без значение пола,възрастта,расата) си приличаме много повече отколкото си мислим и като се вижда как веднга се задействат едни заучени механизми, когато някой навлезе в пространството на другата група хора - безмислено!
Има си писани правила;има си и неписани - някои хора и жевеят така както го чустват в сърцето си.
Мен лично би ми зарадвало най-много не личен успех,а да видя как повече хора се откриват един към друг,забравят страховете си,личните си нужди поне за малко и се наслаждават заедно или по отделно на живота в момента и изцяло.
Нека бъдем заедно и заедно да сме щастливи.
Аз поне бях и съм и ще бъда.
Остава и всеки от вас да си реши за себе си какъв и какво иска да бъде.
Аз се радвам,че ви познавам - всичките до един и че сме прекарали частица от времето си заедно на някое състезание,преди него,след него,където и да е.
Благодаря ви хора!ОБичам Ви!