Pamporovo Bike Cup 2014 | UCI Class 1 DHI & XCO

Форум за обявяване, организиране и обсъждане на състезателни прояви. За да е състезателна една проява, тя трябва да включва съревнованието като предварително и официално обявен елемент.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 700 / 10
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Pamporovo Bike Cup 2014 | UCI Class 1 DHI & XCO

Мнениеот ema_concept_creative » Чет Май 08, 2014 1:39 pm

Изображение

Pamporovo Bike Cup 2014 ще бъде единственото голямо международно състезание по планинско колоездене в дисциплини спускане и кроскънтри в България за 2014-та и ще се проведе от 20-ти до 22-ри юни във Вело Парк Пампорово!

Добрата новина е, че състезанието, освен че е включено в календара на Международния колоездачен съюз (UCI) ще бъде от по-високият клас 1 и се очаква да предизвика интереса на повече елитни карачи!
Нещо ново за страната ни е провеждането на състезание от клас 1 в олимпийската дисциплина крос кънтри - подобно нещо ще се случи за първи път в България. По коментари на професионални крос кънтри състезатели, които бяха миналата година по време на Балканския шампионат в страната ни - трасето в Пампорово е едно от най-добрите, по които са карали и състезания от подобен ранг биха били изключително интересни. За радост на всички тях, тази година, на място ще бъде изградено изцяло нова, подобрена секция за изкачване - с много добра видимост за публика, с която трасето да бъде максимално разнообразено и приятно за каране.

По трасето за спускане също ще бъдат направени няколко промени с цел подобрение - очаквайте повече информация съвсем скоро.

Състезателите ще бъдат разделени в няколко отделни групи - UCI категории, за лицензираните карачи, носещи точки за световната ранк листа и примамлив награден фонд от над 6500 лева и отворени категории, където ще могат да се включат всички желаещи.

Очертава се това да бъде едно от най-силните събития тази година, така че ви препоръчваме да не го
изпускате!

Формата за регистрация можете да видите тук - http://www.conceptcreative.org/pbc

Програма:

DHI
19 Юни / Четвъртък
10:00 - 18:00 Оглед на трасето без колела!
16:00 - 19:00 Регистрация
20 Юни / Петък
09:30 - 17:00 Регистрация
12:00 - 13:00 Тренировка (Само UCI категорията)
13:00 - 17:00 Training (Всички категории)
21 Юни / Събота
09:00 - 10:30 Регистрация
09:30 - 12:30 Тренировка (Всички категории)
12:30 - 13:30 Training (Само UCI категорията)
13:30 - 16:00 Training (Всички категории)
19:30 - Техническа конференция (в хотел Перелик)
22 Юни / Неделя
09:00 - 10:00 Тренировка (Всички категории)
10:00 - 10:30 Тренировка (Само UCI категорията)
11:00 - 14:00 Квалификации
15:00 - 17:00 Финали*
*Церемония по награждаването - 30 минути след финалите

XCO
19 Юни / Четвъртък
10:00 - 18:00 Оглед на трасето
16:00 - 19:00 Регистрация
20 Юни / Петък
09:30 - 17:00 Регистрации
09:30 - 17:00 Тренировки
18:00 - Техническа конференция (в хотел Перелик)
21 Юни / Събота
09:00 - 10:30 Регистрация
09:30 - 12:00 Тренировки
13:00 - 16:00 Финали*
*Церемония по награждаването - 30 минути след финалите

Повече подробности можете да видите в техническата спецификация на състезанието тук -https://www.dropbox.com/s/jgcxfjmpruha5mx/_PAMP_OPEN_CUP_2014_TG.pdf
Промоционалните пакети за настаняване можете да видите тук - http://pamporovo.bike/bg/offers/spetsia ... to-2014-53
За всякакви допълнителни въпроси можете да се свържете с нас на [email protected] :beer:
ema_concept_creative

Рейтинг: 1750

Re: Pamporovo Bike Cup 2014 | UCI Class 1 DHI & XCO

Мнениеот despredy » Чет Юни 05, 2014 9:14 pm

Кога ще пратите по пощата декларации да копираме и попълним? :)
Аватар
despredy

Рейтинг: 1213

Мнениеот ema_concept_creative » Нед Юни 15, 2014 8:24 pm

Изображение :beer:
ema_concept_creative

Мнениеот ema_concept_creative » Нед Юни 15, 2014 11:58 pm

Ето го ъпдейтнатия списък със записаните до този момент - http://conceptcreative.org/bg/projects/riders-list-111
Останалите, които още не са се записали могат да го направят тук - http://conceptcreative.org/bg/pbc :deal:
ema_concept_creative

Мнениеот motomarzel » Пон Юни 16, 2014 6:46 pm

Тъжно ми е и честно казано наистина не мога да си обясня защо на най-мащабното и заслужаващо внимание, както на медии, така и на всички почитатели, състезание по планинско колоездене има записани едва 10 човека.

Моля обърнете внимание, че състезанието има и ХОБИ OPEN категория, където НЕ СЕ ИЗИСКВАТ UCI лицензи, което го прави достъпно за всички "неделни" карачи, които ходят по останалите състезания в България. Иначе казано можете да отидете на едно перфектно организирано състезание, отговарящо на световните стандарти, в един от най-красивите ни планински курорти и освен да се състезавате/ покарате, ще имате възможността да се насладите на успорваната надпревара на елитните състезатели от България и чужбина.
Това е първото трасе в България, което дава пряка видимост на 80% от изкачването и поне 20-30% от останалата част, което го прави уникално и много зрелищно за публиката. Трасето е предизвикателно със стръмно изкачване и технично спускане.

Нека да докажем, че планинското колоездене, в състезателната си част, има бъдеще в България!

Искам да подчертая, че пиша горното, защото смятам че подобно събитие би следвало да получи широк отзвук и да се радва на изключителен интерес. Нямам нищо общо с организацията на събитието, и изразявам личното си мнение като състезател и поддръжник на спорта.
Мисля, че това е най-значимото събитие, свързано с планинското колоездене в България през тази година, много по-значимо от "Обиколката на Витоша", или което и да било друго състезание през този сезон.

Поздрави:

Васко Василев
Аватар
motomarzel

Рейтинг: 2000

Мнениеот Ивайло » Пон Юни 16, 2014 7:51 pm

motomarzel написа:наистина не мога да си обясня защо на най-мащабното и заслужаващо внимание, както на медии, така и на всички почитатели, състезание по планинско колоездене има записани едва 10 човека.

Моля обърнете внимание, че състезанието има и ХОБИ OPEN категория, където НЕ СЕ ИЗИСКВАТ UCI лицензи, което го прави достъпно за всички "неделни" карачи, които ходят по останалите състезания в България.

Васко, аз имам някакво обяснение за себе си. От анонса на събитието и от цялата (всъщност доста оскъдна) информация за него струи елитарност. В това разбира се няма нищо лошо, дори напротив, но няма как да привлече "неделни" карачи. Погледни само първите няколко изречения от организаторите в началото на темата. Те ясно си таргетират аудиторията: "голямо международно състезание клас 1", "елитни състезатели", "UCI лицензи"... Нали разбираш, че за масовите участници в подобни състезания (като мен самия) това си е психологическа бариера. Освен това в техническата спецификация на състезанието, която е само на английски, се казва дословно следното:

Statement that the race shall be run under the UCI regulations
* We, the team of Concept Creative Crew LTD as orginizers of PAMPOROVO BIKE CUP 2014 will be held all the requirements
of the UCI. Competiton rules according to UCI rules. Valid UCI licenses are required. Holders of UCI licenses that do not bear a
photograph will be required to present an approved and valid government photo ID in addition to their UCI license.

The specific regulations for the race (non-standard regulations) e.g. sprint, team relay, etc
* Additional open class categories as folows : DH Men 17+, DH Jun 15-16, DH Women 15+, Hardtail, DH Men 30+ / XCO Jun
15-18, XCO Women 15+

Аз не виждам отворена категория XCO Men. Може би това донякъде обяснява броя на записаните до момента.
Аватар
Ивайло

Рейтинг: 1482

Мнениеот motomarzel » Пон Юни 16, 2014 7:59 pm

От днес вече има отворена категория, така че дерзайте. Няма от какво да се плашите - състезание като всички други, просто организацията и на ниво съобразено с изискванията на Международният Колоездачен Съюз, което предполага по-добро и по-високо ниво, както на подготовка на трасето, така и във всеки един останал аспект.

Предполагам (не съм питал организаторите), че всички отворени категории ще бъдат в отделен старт, за да се избегне объркване, а и за да могат участниците в отворените категории да погледат и да се насладят на ездата на състезателите в група "Мъже Елит", където се предполага скоростта да бъде най-висока, а състезанието най-зрелищно и оспорвано.
Аватар
motomarzel

Мнениеот daangel » Пон Юни 16, 2014 8:59 pm

Ивайло,

позволявам си да се намеся в качеството си на организатор... "Есенцията" на това състезание е надпреварата в клас 1 - и това е нормално. Не знам защо си мислиш, че информацията е оскъдна. Може би понеже ни асоциираш със спускането, но както и да е. Разбира се - правя си изводите, но нека се опитам да изясня, защо таргета ни са елитните състезатели и в частност българските такива. Защото нивото на спорта трябва да расте - трябват точки, трябват български победи, трябва да се върви напред. Трябват ни квоти за Олимпиада, трябват млади попълнения за Националния отбор. А това минава през състезания от този тип. Няма как по друг начин...

Извини ме ако си се почуствал пренебрегнат, затова и решихме да пуснем "отворена категория". Можехме да махнем с ръка и да кажем, че си имаме 140 човека спускачи и не ни трябват "неделните карачи". За нас обаче е важно да развиваме всички видове дисциплини и състезанията да стават все по-оспорвани!
А най-вече - освен състезанието - има много за каране в една красива и слънчева планина. Има трасета за всички. Има състезание по спускане за гледане. Има евтини хотели, има места за палатки. А и да покараш безплатно на лифт срещу състезателен номер също не е лоша оферта.
Щях да забравя - и прогнозата за времето е добра.

И последно - по трасето се работи повече от два месеца само тази година (не броя предишните) - има не повече от 3 процента планински път - всичко друго е правено САМО, за да се кара колело!

Поздрави и успех
daangel

Рейтинг: 1430

Мнениеот М.Паунов » Вто Юни 17, 2014 8:25 pm

Някой ще пътува ли от София с кола? За предпочитане в петък, за да има време и за тренировки.
Аватар
М.Паунов

Рейтинг: 1550

Мнениеот Бат'Весо » Сря Юни 18, 2014 1:10 pm

Само искам да кажа колко ще ми струва да доведа Марин :
1. Разходи по колелото - вилка - 1200 лв. , курбели - 400 лв. , гуми 2бр. по 50 - 100 лв. , каска 80 лв. Останалете части и екипировка са добре . общо - 1580 лв.
2. допълнителни разходи - пътни - 50 лв. , спане и ядене 3 пъти по 84 лв. - 252 лв. общо - 302 лв . ВСИЧКО - 1882 лева . А " добър ден " от Бат Ви Весо !
Аватар
Бат'Весо

Рейтинг: 1233

Мнениеот daangel » Сря Юни 18, 2014 7:37 pm

Бат'Весо написа:Само искам да кажа колко ще ми струва да доведа Марин :
1. Разходи по колелото - вилка - 1200 лв. , курбели - 400 лв. , гуми 2бр. по 50 - 100 лв. , каска 80 лв. Останалете части и екипировка са добре . общо - 1580 лв.
2. допълнителни разходи - пътни - 50 лв. , спане и ядене 3 пъти по 84 лв. - 252 лв. общо - 302 лв . ВСИЧКО - 1882 лева . А " добър ден " от Бат Ви Весо !

Благодаря за информацията! Тя е много важна за мен...
daangel

Мнениеот dreamer78 » Сря Юни 18, 2014 8:20 pm

1. Разходи по колелото... общо - 1580 лв.
2. допълнителни разходи... общо - 302 лв . ВСИЧКО - 1882 лева . А " добър ден " от Бат Ви Весо !

Добър ден, извинявам се за невежеството, но кой е Марин и защо някой трябва да се интересува от разноските му за състезанието?
Scott Pro-Racing & Trek 1.1 & Trek X-Caliber 8
dreamer78

Рейтинг: 1210

Мнениеот Бат'Весо » Сря Юни 18, 2014 9:10 pm

dreamer78 написа:
1. Разходи по колелото... общо - 1580 лв.
2. допълнителни разходи... общо - 302 лв . ВСИЧКО - 1882 лева . А " добър ден " от Бат Ви Весо !

Добър ден, извинявам се за невежеството, но кой е Марин и защо някой трябва да се интересува от разноските му за състезанието?

Този в средата с жълтата фланелка е Марин, само където е много по- добър от миналата година.
Аватар
Бат'Весо

Мнениеот eMcKu » Сря Юни 18, 2014 9:31 pm

То е ясно, че никой не го вълнува за горните глупости, но от тях следва, че малкия отива на всяко състезание за сумата от близо 2000 лева. Това ме навежда на мисълта, че Бат Весо или е тъп или има достатъчно пари, за да си го позволи, но по пътя на логиката е първото, щото надали, щеше да се оплаква тук.
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот Бат'Весо » Сря Юни 18, 2014 10:11 pm

Изводите за MTB развитието в България са ясни от тук.
Пояснявам за умника по- горе, че възрастта на първия е около 40 години, а възрастта на втория е около 55 години. Това ли е переспективата за MTB състезателите в България, средна възраст- 50 години. Как може млад и кадърен състезател да се реализира без материална подкрепа , кога да учи, да работи, да тренира. Аз като баща протестирам срешу безхаберието на БКС към младите състезатели да получат шанс за изява .
Аватар
Бат'Весо

Мнениеот stendec » Чет Юни 19, 2014 12:16 am

Веско, не се отчаивай, такава е обстановката в момента но от нас зависи да се подобри, не само бкс а цялата държава, но това е положението, колкото и да си се оплакваме няма веднага да се оправи, ако ми позволиш бих споделил моето мнение, . бъркотията е страшна, разходите много, и тн и тн . но замисли се че по този начин позволяваш и дори предразполагаш, синът ти да се занимава и да се зарибява по нещо което е полезно интересно а не по други неща,
наскоро присъствах на разговор в един магазин за колела на мой приятел, където баща купи колело за няколко хиляди, на синът си точно с тези думи .. по добре с тва да се занимава акривно отколкото с ... и сподели че това му е идеята да го насочи към този спорт.
като противоположност, мои познат ми се обади и ме попита, дай да намерим някакво колело каквото ще да е ама да е евтино за синът ми че се е запалил тука по някакви скокове строят си скокчета и виражи в гората от 1 месец и ме врънка за някакво колело за 1500 лв ,... аз за толко ще купя някаква кола .. дай нещо до 300 да му намерим .... какво да му кажа ...

ако визираш Емски или Мотомързел нито единия от двамата не е на 55 нито на 40 дори Емски е на по 20 и е професионален състезател представляващ България по международни състезания по триатлон, и тн . нека тои да ти разкаже какво иска от него държавата за да го финансира ... тоест иска да постигне резултати преди да даде 1 лев .. а за да постигне резултати трябват пари .. и тн

съвсем искрено ти предлагам моята помощ мога да взема тренировъщното ми колело което е Рам 29" с 2х10 sram x9/7 reba solo air вилка и тн ще му сложа по леки гуми и капли които са налични, размера е L незная колко е висок но мисля че с по къса лапа че го нагласим без да ме затруднява по какъвто и да е начин. Говоря сериозно ако му се кара на момчето, пиши само да знам дали да го зема с мене колелото
Аватар
stendec

Рейтинг: 1380

Мнениеот stendec » Чет Юни 19, 2014 12:27 am

Бат'Весо написа:Изводите за MTB развитието в България са ясни от тук.
Пояснявам за умника по- горе, че възрастта на първия е около 40 години, а възрастта на втория е около 55 години. Това ли е переспективата за MTB състезателите в България, средна възраст- 50 години. Как може млад и кадърен състезател да се реализира без материална подкрепа , кога да учи, да работи, да тренира. Аз като баща протестирам срешу безхаберието на БКС към младите състезатели да получат шанс за изява .

п.п. разбрах визираш Федята и Уолтър, последният допринесе толкова за развитието и културата ,манталитета на Мтб състезанията у нас колкото ние сами не бяхме направили за 10 години преди него, а Федята.. тренира себе си и синът си повече от колкото няколко от най бързите ни състезатели взети заедно. като зная че е на годините на баща ми ... само мога да си мечтая баща ми да е в същата форма .. и само се моля когато аз стана на неговите години да съм в такава форма..
Аватар
stendec

Рейтинг: 1380

Мнениеот RastaWarrioR » Чет Юни 19, 2014 9:50 am

Да оставим Бат' Весо настрана :) той си сипва л...а всеки път, явно го кефи.
Търси се транспорт от събота за събота, щото и аз като Бат' Весо нямам пари и смятам да си спестя спането.
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот golfaaa3 » Чет Юни 19, 2014 2:20 pm

ако на това колело което е карал на снимката сте сложили вилка за 1200 и курбели за 400 лв ви признавам за най-откачените или просто има проблем с нулите една повечко и при курбелите и при вилката
golfaaa3

Рейтинг: 1190

Мнениеот jeku. » Чет Юни 19, 2014 3:39 pm

И аз търся транспорт за събота, отиване и връщане . 0887591249
jeku.

Рейтинг: 1218

Мнениеот Бат'Весо » Чет Юни 19, 2014 4:08 pm

golfaaa3 написа:

ако на това колело което е карал на снимката сте сложили вилка за 1200 и курбели за 400 лв ви признавам за най-откачените или просто има проблем с нулите една повечко и при курбелите и при вилката

Ето за това колело говорим:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Бат'Весо

Мнениеот motomarzel » Чет Юни 19, 2014 4:39 pm

Знам, че най-вероятно вече е доста късно, но...

Обявавам едно свободно място за отпътуване утре сутрин (петък 20.06) от София и връщане в неделя привечер (22.06).

За въпроси - тел.: 0879 03 09 09 - Васко
Аватар
motomarzel

Мнениеот N.i.k.o.l.a » Чет Юни 19, 2014 5:19 pm

Бат'Весо написа:
golfaaa3 написа:

Аз като баща протестирам срешу безхаберието на БКС към младите състезатели да получат шанс за изява .

Като съдя по снимките, цената е невъзможно голяма. Чисто нов, същият велосипед 2014 с даже по-добри (доколкто мога да преценя от снимките) части е 1450 лв. Ако сложим части втора ръка цената пада най-малко двойно. Въобще за какво говорим!
п.п. - Какво се опитваш да постигнеш с това мнение? :crazy: Никой не го бърка колко пари си дал за колелото и т.н. Само ни занимаваш с глупости.
- Плюс това ако мислиш, че си единствен, се бъркаш. Че то да почне целият форум да се оплаква.

:D :D БКС да раздава пари на хората, за велосипеди? Пич, тука всеки се оправя сам. Не се залъгвай безсмислено.
Riding makes you feel free!
N.i.k.o.l.a

Рейтинг: 1173

Мнениеот jeku. » Чет Юни 19, 2014 5:41 pm

jeku. написа:И аз търся транспорт за събота, отиване и връщане . 0887591249

Забравих да доабавя, че съм от София.
jeku.

Рейтинг: 1218

Мнениеот daangel » Чет Юни 19, 2014 6:40 pm

В момента няма БКС... А пък и да има... Да отворим ли темата за хоби и не хоби спорта?
daangel

Мнениеот Ramboys » Пет Юни 20, 2014 8:03 pm

Четейки тази тема моля отганизаторите да публикуват наградният фонд и разпределението му по категории на участниците, за да стане ясно дали въобще има смисъл да се участва в подобни меропреятия и да се правят такива големи разходи за участие.
В противен случай тази тема не може да бъде приемана като професионално мероприятие, а си остава хоби сбирка. :D
Ramboys

Рейтинг: 1200

Мнениеот Admin » Пет Юни 20, 2014 8:07 pm

Pamporovo Bike Cup 2014 - петък, 20 юни

Изображение
Започна състезанието по спускане и крос-кънтри, клас 1 на UCI, в Пампорово. Това ще е едно от малкото международни състезания в България тази година, което го нарежда сред най-важните събития в календара. Подробности за днешния ден можете да видите тук:
http://www.mtb-bg.com/index.php/events/ ... 014-friday
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Admin » Съб Юни 21, 2014 8:15 pm

Pamporovo Bike Cup 2014 - събота, 21 юни

Изображение
Основното събитие в рамките на днешния ден бе състезанието от клас 1 в дисциплината крос-кънтри - първи старт в България на такова ниво, носещ точки за световната ранг-листа.
http://www.mtb-bg.com/index.php/events/ ... 4-saturday
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот RastaWarrioR » Съб Юни 21, 2014 9:26 pm

Поздрави към всички които се осмелиха днес да застанат зад машините :) Състезанието не беше леко и все пак дойдоха една шепа Българи които се представиха достойно.
Искам да поздравя останалите които не дойдоха ;) отново :D и по добре защото имаше опастност един DHer да ви/ни бие - Георги Радев, който кара уникално надолу и много силно нагоре (аз със толкова износени гуми не карам и на сухо!) БРАВО
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот daangel » Нед Юни 22, 2014 9:30 pm

Ramboys написа:Четейки тази тема моля отганизаторите да публикуват наградният фонд и разпределението му по категории на участниците, за да стане ясно дали въобще има смисъл да се участва в подобни меропреятия и да се правят такива големи разходи за участие.
В противен случай тази тема не може да бъде приемана като професионално мероприятие, а си остава хоби сбирка. :D

Ramboys, не съм сигурен, че разбрах какво искаш да кажеш, но за твое сведение първият в категория UCI мъже получава 400 евро и така с наградите до 15-тия. Но ако за теб да участваш в едно събитие е да получиш наградата, ето в това имаше много голям шанс. А тези, които се отнасят "професионално" към нещата, знаят, че в състезания от този калибър има и други неща освен наградния фонд - в този случай точки за теб, после за отбора ти и не на последно място за държавата.
Така че те оставям да си направиш бакалската и професионална сметка за разходите, които би направил за ЕДИНСТВЕНОТО и НАЙ-ПРЕСТИЖНОТО до този момент КРОСС-КЪНТРИ състезание...
Много ми е тъжно от отношението на много хора към спорта, който практикуват... Явно не професионално...
daangel

Следваща

Назад към Състезания