Сопот

Форум за организирани или неорганизирани несъстезателни карания, срещи и дейности на клубове, неформални групи и др., както и общи теми за карания, обединени по даден признак (например регионални).

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: Сопот

Мнениеот veskoz » Пет Дек 18, 2009 2:40 pm

Unik написа:...целта на Сопот е да се запази максимално природния терен...

Донесете ми другия път семе от арматурна акация. :D
Шегувам се! :peace:
Догодина ще е по-добре. Сигурен съм :D :agree:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Рейтинг: 2000

Мнениеот bikerider » Пет Дек 18, 2009 4:35 pm

Unik, що се впрягаш толкова от чуждите мнения? Човек ще си помисли, че са прави хората... толкова зор да опровергаваш... не знам. :dontknow:

@Holz: няма нужда от аслфалтиране... има кой да копа. desinceto_st и тя доколкото разбрах копа, така че аз съм спокоен - трасето е в ръцете на професионалисти :popcorn:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Editor » Пет Дек 18, 2009 9:36 pm

Unik написа:
TheAnimal написа:Дам за това стърчат арматурни железа по визажите, щот се поддържа.
То поддръжка не е само да махнеш лайната :)
п.п. Вярвам на това което виждам, не на това което ми казват!

....за мен има разлика от направени трасета и трасета с природно даден терен (които са адски малко) целта на Сопот е да се запази максимално природния терен

Никой няма да тръгне да го изравнява, спокойно !

Unik написа:
TheAnimal написа:Дам за това стърчат арматурни железа по визажите, щот се поддържа.
То поддръжка не е само да махнеш лайната :)
п.п. Вярвам на това което виждам, не на това което ми казват!

Ако искаш да те уредя да почистиш трасето, или там както намекват лай...а после ще ти уредя безплатно качване нагоре да провериш дали си положил/а усилията както трябва, и след това ще те питам как се чувстваш когато някой говори.
/quote]
Тук си прав.
:agree:
This is our fight for freedom,this is our way of saying,this is our day.
http://www.facebook.com/PavelStefanovEditor My Page
Аватар
Editor

Рейтинг: 1998

Мнениеот veskoz » Съб Дек 19, 2009 1:17 am

Никой от нас, късаещите МТБ няма да има против която и да е подобна иницятива!!! :peace:
Примерно аз карам предимно нагоре, но с удоволствие бих помогнал за развитието на трасето.
Никога не съм бил на Сопот, освен по работа, а и не е моята дисциплина..., това не значи че не ме кефи!!! Напротив! Искам да ви гледам и то с удоволствие. :agree:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот Capoeira » Нед Дек 20, 2009 8:44 pm

Аре стига сте писали глупости, а!
Жеката ви го каза вече цялот лято е там и незнам да се е оплакал от трасето. Това че някой е отишъл и е намерил на трасето желязо, ми да го махне бре, няма всяка вечер някой да се качва да ви пробира трасето. Аз и на Цариградско съм удрял камък на пътя, ама не знам някой от вас да е отишъл на Московска 1 да иска обяснения от "генерала". Покажете ми по подържано трасе от това на Сопот(дори и трасето на Драгалевци е в пъто по окаяано състояние).
Bikerider ако имаш някакви проблеми с Десенцето отиди на Сопот питай за нея на лифта и си ги решете.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот TheAnimal » Пон Дек 21, 2009 11:36 am

Абе бих я махнала тази арматура, но тя служи за подпора на виража!
Догодина ако стърчи, обещавам да я махна :evil:
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal

Мнениеот desinceto_st » Пон Дек 21, 2009 12:00 pm

Наистина не мога да разбера защо се оплакват само хора, които са виждали трасето на снимки или в най-добрия случай три пъти на живо за цялата година. Ами ок. Има арматура, виждате я.Не може ли да спрете за 2 минути, да вземете 1-2 камъка или малко пясък или нещо друго и да скриете желязото. Не вярвам да ви отнеме кой знае колко време, а и не вярвам, че точно някой от тези които пишат се стремят да се спуснат за 7:30 та чак толкова много да бързат.
Аватар
desinceto_st

Рейтинг: 1240

Мнениеот PtD » Пон Дек 21, 2009 12:02 pm

@desinceto_st, +1 :agree:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот NovemberCharlie » Пон Дек 21, 2009 12:56 pm

desinceto_st написа:Наистина не мога да разбера защо се оплакват само хора, които са виждали трасето на снимки или в най-добрия случай три пъти на живо за цялата година. Ами ок. Има арматура, виждате я.Не може ли да спрете за 2 минути, да вземете 1-2 камъка или малко пясък или нещо друго и да скриете желязото. Не вярвам да ви отнеме кой знае колко време, а и не вярвам, че точно някой от тези които пишат се стремят да се спуснат за 7:30 та чак толкова много да бързат.
Защото не им е работа ;) . Защото най-вероятно са платили за да карат, а не за да поддържат.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Capoeira » Пон Дек 21, 2009 1:14 pm

NovemberCharlie написа:
desinceto_st написа:Наистина не мога да разбера защо се оплакват само хора, които са виждали трасето на снимки или в най-добрия случай три пъти на живо за цялата година. Ами ок. Има арматура, виждате я.Не може ли да спрете за 2 минути, да вземете 1-2 камъка или малко пясък или нещо друго и да скриете желязото. Не вярвам да ви отнеме кой знае колко време, а и не вярвам, че точно някой от тези които пишат се стремят да се спуснат за 7:30 та чак толкова много да бързат.
Защото не им е работа ;) . Защото най-вероятно са платили за да карат, а не за да поддържат.

платили са за лифт. За всичко останало не получаваш билетче, значи не си платил. Плащаш само по време на състезанието.
Ако билета за велосипедист е различен от този за турист, тогава може да спориме. По този въпрос изискай от Бай Цеко Минев за какво плащаш повече пари за велосипедист на драгалевския лифт, за трасето!!!!
Comprende, capish
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот PtD » Пон Дек 21, 2009 1:33 pm

+1, плаща се за лифта, а трасенцето е бонус.
Аватар
PtD

Мнениеот NovemberCharlie » Пон Дек 21, 2009 2:23 pm

Хммм, интересно. Ако приемем, че трасето го няма ти за какво ще се качиш на лифта?
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Capoeira » Пон Дек 21, 2009 2:46 pm

Както пееха Уикеда:
Гледаме с Боби захласнати горе,
така е прекрасно и почти без пари
Същото заради което би се качил с лифта до Алеко или Голи връх. Или на Безбог
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот Newone » Пон Дек 21, 2009 3:38 pm

NovemberCharlie написа:Хммм, интересно. Ако приемем, че трасето го няма ти за какво ще се качиш на лифта?

Само за информация, този лифт е там и работи доста преди да има трасе за планинско колоездене...И други спортове, а и туристите ползват този лифт от доста време.
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот NovemberCharlie » Пон Дек 21, 2009 3:44 pm

Това го знам. Въпрост е ще се качиш ли ако няма трасе.
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Admin » Пон Дек 21, 2009 3:52 pm

Ами то затова се появи трасе, тъй като доста хора започнаха да се качват, когато още го нямаше. ;)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот PtD » Пон Дек 21, 2009 5:03 pm

@NovemberCharlie, да, ще се кача. Както се качвам и на Витоша, където няма нито едно трасе :love:
Аватар
PtD

Мнениеот kikon » Пон Дек 21, 2009 5:40 pm

Айдеее, кога ще пускат лифта? :clap:
Flow like water down the hill.

http://keekie.me/
Аватар
kikon

Мнениеот Holz » Пон Дек 21, 2009 6:05 pm

Когато му дойде времето
не, а ти ?
Аватар
Holz

Рейтинг: 1864

Мнениеот SpoileR » Пон Дек 21, 2009 6:28 pm

Съберете се 4 човека и ви качвам с Голфа :)

Демек колелата ще ги накачим по Голфа, аз влизам вътре на топло, пък вие ще бутате нагоре :)
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот Holz » Пон Дек 21, 2009 6:50 pm

SpoileR написа:Съберете се 4 човека и ви качвам с Голфа :)

Демек колелата ще ги накачим по Голфа, аз влизам вътре на топло, пък вие ще бутате нагоре :)

Да,да..най-много някое желязао от вираж да пробие някоя гума и после кво прайм? Голфа ще слиза с лифта :roll2:
не, а ти ?
Аватар
Holz

Рейтинг: 1864

Мнениеот bikerider » Пон Дек 21, 2009 9:16 pm

Capoeira, спокойно, просто се заяждам на дребно.

@PtD: знаех си, че цялата история е благотворителна. И копането, и ви-фи-то безплатни... :D
Аватар
bikerider

Мнениеот DTD » Пон Дек 21, 2009 10:26 pm

"От Витоша по-високо нЕма, от Искъро по-дълбоко нЕма!" :deal: Аз на Сопот НЯМА да стъпя, как може да не изчистят камъните и дърветата?! И тия арматури и други подоби. Малеее... ужас! Как един, който е бил там повече от два дни, един път в годината, не каза нещо лошо за трасето...
Човешката глупост е безкрайна.
DTD

Рейтинг: 1793

Мнениеот Capoeira » Вто Дек 22, 2009 1:10 am

Както някой казваше:
"-На Сопот хората не ходят да карат щот им е стръмно!!!"
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот bikerider » Вто Дек 22, 2009 2:49 pm

Момчета като ви слуша човек и ще си помисли, че трасето в Сопот започва от вас и свършва с вас. Разбирам, че сте хвърлили доста труд за нещо, в което вярвате, но може би малко се увличате в значимостта на делата си. Разбирам, че не ви е приятно да слушате критики и чужди мнения различни от вашето, но пък виждам логика и във вашата гледна точка, само дето, повярвайте, в тия опити да изтъкнете какво сте направили звучите малко отблъскващо. Не сте първите, няма и да сте последните копали трасета. Други хора пък правят други неща, които вие ползвате. Изобщо айде малко по-скромно, само ще ви е от полза.

Прекрасно разбирам, че нямате контрол над лифта и не вие определяте политиката, но за съжаление покрай сухото гори и мокрото. Аз (например) съм настроен отрицателно към цялостната картина на Сопот и затова тази година не съм ходил, както Holz проницателно е забелязъл. Трасето може и да сте го пипнали супер, но само с трасето не става, трябва и лифт. Опитвам се да обясня, че понякога се обиждате от малко негативно отношение, което може би е негативно към цялостната картина, а вие бидейки част от нея не сте съгласни. Е да, ама има и хора, които не се интересуват от подробностите, а от цялата картинка. Ако толкова ви е през оная работа, действайте както сте действали, говорете глупости като в горния пост и прочие. Важното е да си вервате!

За мен продукта "Сопот" и догодина ще остане със съмнително съотношение цена/качество, въпреки усилията ви да промените това. За съжаление, както казах крайния резултат не зависи особено от вас, но все пак евала че се грижите за терена и си защитавате труда.
Аватар
bikerider

Мнениеот PowerSlide » Вто Дек 22, 2009 9:07 pm

:wavey:
Аз имам процедурен въпрос: Искам да гледам DH & 4X някъде в българия, не държа на някакво велико събитие (тях ги дават по eurosport 2). Да ми излезе около 100лв всичко (вкл. пътя с кола около 500км) за двама възрастни и едно 6 годишно момченце, с 1 преспиване на палатка, ще е чудесно. Некакви идеи?!?! Аз присъствах тази година на Сопотското състезание и смятам догодина живот и здраве да заведа и сина си. Доколкото разбрах другото DH "състезание" беше на св. Влас (може и да е имало още, ама не съм усетил :dontknow: ) Сигур пак ще ползвам лифта НАДОЛУ и ще си го псувам, ама това е положението. Когато излязат 3 - 4 предложения вече ще мога да избирам, но сега не мога, щото има само СОПОТ. :deal:
Не оставайте с впечатление че съм някакъв върл фен на сопотското мероприятие, просто НЯМА ДРУГО, а ходене в чужбина е твърде дебело за моите възможности.
Колкото и да е зле е по-добре от НИЩО :V:
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Мнениеот bikerider » Вто Дек 22, 2009 10:04 pm

:offtopic:
Ако има връзка между безалтернативност и качество, тя е обратнопропорционална. Само в България съм виждал да вирее бизнес от тип "еми това се продава - ако не искате, не купувайте". Още по-странно е, когато го казват не продавачите, а копачите. Както и да е, махам се от тая тема.
Аватар
bikerider

Мнениеот Unik » Нед Дек 27, 2009 4:19 pm

Последно има ли трасе или няма, арматури стърчат ли стърчат никой не излива бетона за догодина ще има и секции с асфалт за тези които не обичат да дуса, ще се вдига 200, а да и наклона ще намалим взехме бомбички за Нова Година :rofl: не се впягайте в БГ има места за каране и само едно на което да става купон, а косури винаги се намират особенно от тези които не копат събираме група хай про копачи :D
карам само със начален клас велосипеД Защото карам DH ли, рейтинга ми е и той надолy :) Що не идва Сам Хилл в Сопот, щото го е СТРАХхх ; о4 team shambala-bike-park - slow bikes fast riders
Аватар
Unik

Рейтинг: 1149

Мнениеот Анелия » Нед Дек 27, 2009 5:42 pm

И аз съм голям фен на Сопот [*] Само за гледане де ;)
Мисля, че трасето е страхотно, аз никога не бих се пуснала от там :eyebrow:
Купонът е страхотен, виждаме се с приятели, нощуваме на палатки. Лифтът ми е все тая дали ще го има или няма редовно, малко катерене пеш по планината винаги е добре дошло. Е, за състезателите е крайно необходим де :lol:
Абе Сопот рулз. Догодина пак :eyebrow:
Аватар
Анелия

Мнениеот TheAnimal » Пон Дек 28, 2009 10:17 am

Unik написа:Последно има ли трасе или няма, арматури стърчат ли стърчат никой не излива бетона за догодина ще има и секции с асфалт за тези които не обичат да дуса, ще се вдига 200, а да и наклона ще намалим взехме бомбички за Нова Година :rofl: не се впягайте в БГ има места за каране и само едно на което да става купон, а косури винаги се намират особенно от тези които не копат събираме група хай про копачи :D

Е те това е за гордост: да копаш лаина и да си мислиш, че си направил трасе :clap:
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal

ПредишнаСледваща

Назад към Клубове, групи и организирани карания