Нашата група :)

Форум за организирани или неорганизирани несъстезателни карания, срещи и дейности на клубове, неформални групи и др., както и общи теми за карания, обединени по даден признак (например регионални).

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Мнениеот Reactor » Пон Яну 26, 2009 8:59 am

SeeSaw написа:Хора, гледам, че до Локорско сте ходили. От много време не съм ходил до там /винаги до сега с кола/. Мисля, че би било интересно един по-топъл ден да се присъединя към вас и да отскочим до там - хем ще науча пътя, хем може даже да се спрем във старата вила за почивка. /ако успея да извоювам ключовете от бабите си/ Като сглобя колелцето може да направим нещо такова (въпреки че по начина по който мисля да го направя, надали ще мога да ви догонвам :D )
П.С. Евала - яки карания :bowdown:

Локорско ми е просто слабост.При първа възможност отиваме веднага.Но за там,времето наистина трябва да е перфектно за да е пълен кефа.

4getcredo написа:

Мите то това си беше направо глина :beer:
Аватар
Reactor

Рейтинг: 2000

Мнениеот Yavkata » Пон Яну 26, 2009 9:10 am

За Локорско времето винаги е перфектно ;) Обадете ми се като тръгнете натам. Началото на Февруари може да организираме едно "традиционно". :)
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот Reactor » Пон Яну 26, 2009 9:17 am

Yavkata написа:За Локорско времето винаги е перфектно ;) Обадете ми се като тръгнете натам. Началото на Февруари може да организираме едно "традиционно". :)

Аз само лятото съм карал там и нямам идея през зимата как е.Ти познаваш района по добре :agree: :) .Останалото е въпрос на организация :agree:
Аватар
Reactor

Мнениеот RedHawk » Пон Яну 26, 2009 9:56 am

Reactor написа: .......

4getcredo написа:

Мите то това си беше направо глина :beer:

Изпробва я от първа ръка нали :D - казах ти че си я бива.
Покарали сте си добре обаче и пак е било хубаво. А времето наистина
беше много добро.

Виждам идеи за Локорско - и аз от известно време си мисля за там.
При първи удобен случай трябва да се организираме :beer:
Всъщност миналата година карахме там още през февруари и ставаше
за каране :idea:
Аватар
RedHawk

Мнениеот 4getcredo » Пон Яну 26, 2009 11:23 am

Като цяло районът около Локорско е изключително подходящ за сегашното време. Почвате е чакълеста - не се разкалва въобще, а маниашката пътека е от един такъв порест камък (като пемза... може и направо пемза да си е), който дори при дъжд, сняг дава страхотно сцепление.

Сега и е времето на Софийска планина... :) ... не че там няма кал ;)
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот stigma » Вто Яну 27, 2009 6:11 pm

Напълно съгласен. В неделя покарахме над село Кътина и условията бяха идеални. Терена прилича много на Локорско - червеникава едропесъчлива почва, различни по - големина камъни и скали - все мехлем за душата. :)

Местни хора ни черпиха с вино и ни препоръчаха една врътка до най - високия връх в района - Здравчин камък (беше късно да я правим цялата - скоро може би).

За съжаление от Кътинските земни пирамиди почти не е останало нищо. И пак основния виновник е двуногия :asshole:
!Hopefully somebody without a weapon will open up portable avenues that will be personal gates back into the beginning of time and then we can become real!
Аватар
stigma

Рейтинг: 1346

Мнениеот Reactor » Вто Яну 27, 2009 6:15 pm

stigma написа:Напълно съгласен. В неделя покарахме над село Кътина и условията бяха идеални. Терена прилича много на Локорско - червеникава едропесъчлива почва, различни по - големина камъни и скали - все мехлем за душата. :)

Местни хора ни черпиха с вино и ни препоръчаха една врътка до най - високия връх в района - Здравчин камък (беше късно да я правим цялата - скоро може би).

За съжаление от Кътинските земни пирамиди почти не е останало нищо. И пак основния виновник е двуногия :asshole:

Там в края на Кътина имаше едно голямо езеро навремето ,даже май бяха две.Още ли ги има.Над тях има доста скалисти места.
Аватар
Reactor

Мнениеот Yavkata » Вто Яну 27, 2009 6:54 pm

Маршрутчето е супер , особено ако се тръгне срещу течението на реката, мине се през в. Здравчи камък и се спусне покрай Пирамидите.
На желаещите може да предоставя описание и ГПС -трак.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот Reactor » Вто Яну 27, 2009 7:02 pm

Разбира се,че желаещи има :agree: .А и не е далеч :).Още малко да ми се стабилизира крака и ще се организираме направо да се съберем и да ни поведеш по трасето.А ако някой иска сега да го кара,направо действайте докато снега не е зафучал наново :) :beer:
Както каза Митко - сега и е времето на Стара Планина :agree:
Аватар
Reactor

Мнениеот RedHawk » Нед Фев 01, 2009 11:23 pm

Спретнах си едно каране из някои от селата за които мислех.
Сутринта забелязах доброто време и реших да се поразшавам.
Та като изкарах колелото и се насочих първо към с. Равно поле.
Оттам се насочих към Д. Богров. Като стигнах там и минах покрай
неделния пазар дето му се носи славата надалеч /сигурно и яйце
от динозавър може да се намери на черно там/. След това реших да
потърся някакъв пряк черен път към Г. Богров. Точно срещу пазара
пресякох Ботевградско шосе и се забодох в едни тръни с височина
на средно голямо дърво. Добре изглеждаха, но реших да не се
задълбочавам с изследването им та минах от другата страна на
реката която тече там. Оказа се грешната. Пробвах един път с
добре изглеждащи кални коловози. Поне почвата е песъчлива и не
се лепи толкова по гумите. После пътя свърши до реката и с
велосипеда в ръка пресякох някаква вада да изляза на някакъв друг
път. Там всеки си прави път за да хвърля боклуци явно. Голямо
поле голям избор - всеки си избрал едно местенце и се изходил там.
Широка е душата на Бъгарина като е чисто полето защо да седи
неизползвано като може да се напълни с боклуци. И защо да са само
на едно място като може така за аранжировката навсякъде. Та през
това време карам аз из блатата, боклуците и все покрай бреговете
на някакъв гьол - ама бая гьол та чак и дървета и кранове залял.
Гледам аз на другия бряг някакво селище и все си мисля за другия
Богров. Е ако имах сал можеше и да посъкратя път ама ме чакаше
обиколка на гьола. Та го обиколих накрая и взех че се озовах в
с. Челопечене. Не си опекох челото ама от местното население
имаше такива с опечени чела. Следваше Кремиковци. Ако човек си
мечтае да се напуши и да се опуши то това е идеално място за
целта. Понеже нямах такива намерения продължих и сега вече се
оказах в търсения Г. Богров. Търсих го ама и там намерих боклуци.
Позната гледка. Следваше с. Мусачево, едно интересно самотно
дърво насред полето и два кроасана. Те не бяха насред полето, а
в раницата ми. Пристигнах и обратно до с. Равно поле. Там има
голф игрище, а до него има..... незнам дали може да се досети
някой..... ами боклуци. Предвидима работа. И като равносметка ако
считаме малкото моменти между боклуците си беше добро каране.
Някой път ще се обиколят и други села - все ще има какво да се
види.
А ето и малко разкази в картинки :

http://picasaweb.google.com/rhawk577/Xa ... orovLozen#
Аватар
RedHawk

Мнениеот Reactor » Пон Фев 02, 2009 9:56 am

@RedHawk :bowdown:

Чувал съм,че по съдържанието на боклуците и начина им на "подреждане" може много да се научи за населението в даден район.Та следвайки тази логика,мога да си представя за какво става въпрос след като не само около селата но и в нашия любим град картинката е същата.Достатъчно е да се огледаме около себе си.Винаги съм харесвал изследователския дух в теб макар,че понякога носи доста разочарования но какво пък толкова.И в тях има тръпка.Но всяко разочарование губи силата си пред чувството за хумор :) :agree: .Хубаво време,хубава разходка изпълнена с емоцията предизвикана от очакване на неизвестното.
В сравнение с твоето начинание,нашето се явява абсолютен :offtopic: ,но пък бяхме малко по далеч от срещите с ........боклуците.
За съжаление групата се разпръсва когато условията не са типични за колоездене,но пък така натрупваме повече опит и опознаваме повече красиви места,които в последствие ще посещаваме заедно и с колелата.Ето малко и от нашите изследователски скитания из Рила но без колела в двата почивни дена.

Мальовица

http://picasaweb.google.com/josifgurbow ... directlink
Аватар
Reactor

Мнениеот RedHawk » Пон Фев 02, 2009 7:51 pm

Може да е :offtopic: ама е много красив :usclap:
Сякаш разликата между горе и долу е като : :angel2: и :devil:
Аз също ходя из планините и без колелото. Те са ми най-голямата
страст още от малък. А тъй-като още от малък съм и върху
велосипед планинското колоездене беше естественото продължение.
По принцип всичко свързано с планината ми е приятно и като видя
такива гледки като тези от снимките ти много се радвам. Това по
шосето беше малко отклонение просто за самото каране, но
най-добре си е в планината. :beer:
Аватар
RedHawk

Мнениеот RedHawk » Чет Фев 05, 2009 10:51 pm

Времето засега се е постабилизирало. Ако е така към събота-
неделя може да се заформи нещо. Ако има желание ми се е
завъртял един район в главата - заключен източно от Нови Хан до
Вакарел има там май едни хълмове. Да се види съставът на почвите
какъв е :magnify: :D .
:idea: :popcorn:
Аватар
RedHawk

Мнениеот Yavkata » Пет Фев 06, 2009 6:45 am

От Нови хан до Вакарел мога да ти кажа какъв е състава на хълмовете- силно трънлив. Ако караш маршрута шосеикаджийската Нови хан - Елин Пелин ( Лесново) -Доганово -Огняново -Вакарел -Нови хан , няма да съжаляваш. Извън шосето обаче нещата там стоят по следния начин.
В карето между селата Караполци - Побит камък -Огняново Вакарел, пътищата бързо изчезват сред трънака. В ниската част, релефа е силно насечен от песъкливи дерета, във високата има хубав ,здрав терен за каране , но на платото винаги има мочурища, в които попадаш внезапно. В малко по -разширен вариант бих ти препоръчал Нови хан -Вакарел -връх Голяма Икуна - Голяма Раковица - Лесново - Нови хан, но това са то още 50 км допълнително.
В събота пък май ще се събираме дружината да караме по Стара планина над Локорско или Войняговци, ако имаш желание за нещо такова -Заповядай!
Аватар
Yavkata

Мнениеот Reactor » Пет Фев 06, 2009 9:58 am

Аз за Неделя /ако успея да пусна в действие АМ-а,че в момента претърпява някои ъпгрейди/мисля да затвърдя едно маршутче за спускане от Германски манастир.Маршрута е извън познатите до момента пътеки и е извън всякакви кални капани.Подходящ е за фриирайд тъй като е направо през гората надолу.Само трябва да се промени в отделни участъци заради едни неприятни тръни на които още висят парцалите от якето ми демек вече има и маркировка :D .С TheZoggo го открихме и остава само да се трасира и затвърди.Е,ако колелото стане разбира се :) .
Ако ще се качвате към Стара планина ви пожелавам много слънце,по малко кал и безаварийно каране.После ще докладвам резултатите от проучването :).И да снимате ей... :beer:
Аватар
Reactor

Мнениеот ACID BURN » Пет Фев 06, 2009 10:19 am

Мисля, че се сещам за коя пътека говориш.Аз се чудя на къде да ходя то уйкенд.

Явка, говори ми! :D Дали ще се нарадваме на нещо из Стара планина?
Знаеш, че ти си организатора!
Ако ли не, може да врътнеме един дяволски мост или някъв маршрут от Железница, било то дяволски, било то Кокаляне или обиколната алея.
Аватар
ACID BURN

Рейтинг: 1820

Мнениеот stigma » Пет Фев 06, 2009 12:44 pm

И аз съм навит за Стара планина и с удоволствие бих се присъединил към едно слънчево-кално целодневно каране.

Върти ми се и един маршрут в главата (само по карта, не познавам района около Пършевица) - Лакатник - Миланово (асфалт) - хижа Пършевица (разбит асфалт) и надолу през мина Плакалница в Зверино (по черно и пътеки).

Направо ми се тръгва вече. Това хубаво време в тоя сплескан офис. :bawling:
!Hopefully somebody without a weapon will open up portable avenues that will be personal gates back into the beginning of time and then we can become real!
Аватар
stigma

Рейтинг: 1346

Мнениеот Yavkata » Пет Фев 06, 2009 1:00 pm

ACID BURN написа:Мисля, че се сещам за коя пътека говориш.Аз се чудя на къде да ходя то уйкенд.

Ако ли не, може да врътнеме В един дяволски мост или някъв маршрут от Железница, било то дяволски, било то Кокаляне или обиколната алея.

Всъщност Ватаков е организатора, но няма значка. Едва ли се сещаш за коя пътека говоря, защото и аз нямам никаква представа накъде ще се отправим, освен напред и нагоре, разбира се. Може да врътнем някое Ел Класико, а може да експериментираме нови пътчета...и безпътици.Във всеки случай, събота сме там.

По въпроса за Миланово -Пършевица. Участъка след Миланово е едър макадам, а след километър се оправя, и става по -гладко, с дребен чакълец. В този район е хубаво да се съгласува някое каране с Емцо.
Аватар
Yavkata

Мнениеот 4getcredo » Пет Фев 06, 2009 2:41 pm

stigma написа:
Върти ми се и един маршрут в главата (само по карта, не познавам района около Пършевица) - Лакатник - Миланово (асфалт) - хижа Пършевица (разбит асфалт) и надолу през мина Плакалница в Зверино (по черно и пътеки).

Идеята е отлична... Врачани (EmZo) сигурно могат да кажат повече...? Особено интересно ми е спускането от мината към Зверино по билото... след като "видях"* към Очин дол какво е ... :popcorn:

този уикенд обаче аз съм пас за такива карания :bawling:

----
* имаше мъгла и не видяхме много ;)
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот RedHawk » Пет Фев 06, 2009 2:45 pm

Yavkata написа:От Нови хан до Вакарел мога да ти кажа какъв е състава на хълмовете- силно трънлив. Ако караш маршрута шосеикаджийската Нови хан - Елин Пелин ( Лесново) -Доганово -Огняново -Вакарел -Нови хан , няма да съжаляваш. Извън шосето обаче нещата там стоят по следния начин.
В карето между селата Караполци - Побит камък -Огняново Вакарел, пътищата бързо изчезват сред трънака. В ниската част, релефа е силно насечен от песъкливи дерета, във високата има хубав ,здрав терен за каране , но на платото винаги има мочурища, в които попадаш внезапно. В малко по -разширен вариант бих ти препоръчал Нови хан -Вакарел -връх Голяма Икуна - Голяма Раковица - Лесново - Нови хан, но това са то още 50 км допълнително.
В събота пък май ще се събираме дружината да караме по Стара планина над Локорско или Войняговци, ако имаш желание за нещо такова -Заповядай!

Много благодаря за информацията. Като нищо щях да повъртя в
района. И твоето предложение е още по-примамливо, но много
от рано си правех плановете и сега се оказа, че няма да мога да
карам тази събота и неделя. А Локорско може би другата събота
или неделя също е предвидено.
На всички които ще карат тази събота и неделя приятно каране!
:beer:
Аватар
RedHawk

Мнениеот vatakov » Пет Фев 06, 2009 5:33 pm

Yavkata написа:
ACID BURN написа:Мисля, че се сещам за коя пътека говориш.Аз се чудя на къде да ходя то уйкенд.

Ако ли не, може да врътнеме В един дяволски мост или някъв маршрут от Железница, било то дяволски, било то Кокаляне или обиколната алея.

Всъщност Ватаков е организатора, но няма значка. Едва ли се сещаш за коя пътека говоря, защото и аз нямам никаква представа накъде ще се отправим, освен напред и нагоре, разбира се. Може да врътнем някое Ел Класико, а може да експериментираме нови пътчета...и безпътици.Във всеки случай, събота сме там.

По въпроса за Миланово -Пършевица. Участъка след Миланово е едър макадам, а след километър се оправя, и става по -гладко, с дребен чакълец. В този район е хубаво да се съгласува някое каране с Емцо.

Аз съм на линия, остава да се доуточниме къде и в колко часа (Центална гара ми се върти в главата а 10:00 10:30 като час). Това за утре събота 07. 02. 2009г.

Асен няма да може да ни прави компания за съжаление, но обеща другият път да дойде.

М/у другото фамилията ми се пише така - Вътаков :D
Аватар
vatakov

Рейтинг: 1765

Мнениеот argon » Пет Фев 06, 2009 6:45 pm

Няма да може я :) Като се напъва да седне на меката рамка преди средата на март....така ще е :beer: Трябва малко лишения да поизтърпи момчето, че да му е меко сетне на дупето! Весело каране :beer:
Like Steven Segal I'm hard to kill....
Аватар
argon

Мнениеот Yavkata » Пет Фев 06, 2009 8:35 pm

Оспамихме темата на Реактора, ще ни бие :D Омешахме си групите ;)
Аватар
Yavkata

Мнениеот Reactor » Съб Фев 07, 2009 9:35 am

:nono: ... не сме ги омешали.Просто групата става по голяма :) :agree: и какво по хубаво от това.Важното е да се популяризира спорта и да се кара.Поне тук си пишем и се организираме за хубави неща.Заяждането и минусите са забранени :beer: :D
Аватар
Reactor

Мнениеот Reactor » Съб Фев 07, 2009 3:52 pm

Reactor написа:Аз за Неделя /ако успея да пусна в действие АМ-а,че в момента претърпява някои ъпгрейди/мисля да затвърдя едно маршутче за спускане от Германски манастир.Маршрута е извън познатите до момента пътеки и е извън всякакви кални капани.Подходящ е за фриирайд тъй като е направо през гората надолу.Само трябва да се промени в отделни участъци заради едни неприятни тръни .............

Плана е утре 11 часа пред Билла Младост и от там през Горубляне та в Герман.Леко спокойно катерене без бързане.
Ако вали - автоматично уговорката се отлага :beer:
Аватар
Reactor

Мнениеот EmZo » Пон Фев 09, 2009 11:38 am

Yavkata написа:В този район е хубаво да се съгласува някое каране с Емцо.

Ооо, ама моля обаждайте се когато имате идеи. :D

От с. Миланово към Пършевица както каза Явката в началото е макадам, после си става по-гладък черен път. Наклона не е голям и предполагам, че нагоре си е изцяло караемо. Накрая дори има леко спусакне. Ние винаги го правим в обратната посока, от Пършевица към Миланово. Дори вечра планувахме каране до Лакатник от там, но времето + един инцидент ни попречи и се спуснхме към Зверино от Околчица.

Има голяма вероятност между Пършевица и Плакалница все още да има сняг. Точно в този участък, се задържа за най-дълго време.

4getcredo написа:Идеята е отлична... Врачани (EmZo) сигурно могат да кажат повече...? Особено интересно ми е спускането от мината към Зверино по билото... след като "видях"* към Очин дол какво е ... :popcorn:

В общи линии от Плакалница, се тръгва с малко бутане към билото и от там има няколо различни варианта, може да се излезе в Зверино и в Елисейна, като спускането си е предимно по черен път. И като цяло си е хубаво, но Очин Дол си е доста по-палаво. :D
Аватар
EmZo

Мнениеот Reactor » Нед Мар 29, 2009 6:13 pm

Слушаме ние снощи прогнозата за времето,обещанията за пролетен топъл,светъл,слънчев ден и решаваме ,че в такъв ден няма как да не покараме.Напред към Лозенския манастир :banghead:

Пролет и песен:
http://media.snimka.bg/2532/011318719-big.jpg
http://media.snimka.bg/2532/011318712-big.jpg
http://media.snimka.bg/2532/011318700-big.jpg

Въпреки,че не спря а вали дори и за миг, имаше и хубави усещания:

http://media.snimka.bg/2532/011318704-big.jpg
http://media.snimka.bg/2532/011318706-big.jpg

Разбира се,имаше и недоволни:
http://media.snimka.bg/2532/011318728-big.jpg

Не вярвайте не синоптиците!!!
За следващата Неделя сме определили дата за поправителен на синоптиците и мислиме да повторим мероприятието.Подробностите ще ги уточним през седмицата според времето :beer:
Аватар
Reactor

Мнениеот RedHawk » Нед Мар 29, 2009 7:00 pm

Тоя "типаж" от последната снимка трябва да обича дъжда, а
как се е намусил само :rofl: :rofl: :rofl: :snorkel:
Аватар
RedHawk

Мнениеот bokicha » Нед Мар 29, 2009 7:50 pm

http://media.snimka.bg/2532/011318728-big.jpg
:D
..еХтра..
....щом сте излязли,
.. а за времето... го коментирахме...
в Събота беше приказка, но...тооо, не може всичко..
/но пък днес на Витоша на мероприятието да видиш какво ни беше/
Ще се по мръщи още малко туй време и се ще вземе да се оправи.
Поздрави на групата и до скоро.
Аватар
bokicha

Мнениеот Reactor » Нед Мар 29, 2009 8:36 pm

bokichaa написа:http://media.snimka.bg/2532/011318728-big.jpg
:D
..еХтра..
....щом сте излязли,
.. а за времето... го коментирахме...
в Събота беше приказка, но...тооо, не може всичко..
/но пък днес на Витоша на мероприятието да видиш какво ни беше/
Ще се по мръщи още малко туй време и се ще вземе да се оправи.
Поздрави на групата и до скоро.

Вие сте герои днес :beer: :agree:
Хем дъжд,хем в сняг,и състезание при това Алпийска дисциплина.
:bowdown: Ще разказваш :beer:
Аватар
Reactor

ПредишнаСледваща

Назад към Клубове, групи и организирани карания