Нашата група :)

Форум за организирани или неорганизирани несъстезателни карания, срещи и дейности на клубове, неформални групи и др., както и общи теми за карания, обединени по даден признак (например регионални).

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: Нашата група :)

Мнениеот kapitanblood » Нед Апр 25, 2010 8:51 pm

Най-интересното е че жената ни посрещна с хляб и сол :rofl: (кренвирши и хляб :rofl: :rofl: ),Кристиян беше много изморен,но надъхан за следващия преход
:offtopic: Тоя рейс 117 обикаля на майната си,по добре с колелата да бяхме тръгнали от Бухово. :offtopic:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Рейтинг: 1998

Мнениеот Kaski » Нед Апр 25, 2010 9:32 pm

Reactor написа:
azsa-bachinito написа:Яко луда лудница беше днеска. Риспект. А кога навъртехме 40+ км така и не разбрах. Много мерсаж за маршрута както и на г-н Д. П.

Браво,браво :clap:
Явно е бил добър маршрута,щом на Крис вилката чак се е счупила,мога да си представя :eek3:

codename47 написа:днес на Платото имаше доста сняг, надолу до х.Бор - река, надолу вече се караше. За беда се оказа че съм натиснал бутона за черно-бяло снимане и последните снимки и клиповете са такива :(!: . Също така не съм махнал широкия екран с тея ръкавици и фокусът пак е забит надолу :V: . Сории, другия път ще си взема бележка :)
снимки, клипове
пп. Крис не съжалявай че вече вилката ти е на 120мм, сега си с по-ниско средно :magnify:
:beer:

С тези черно-бели кадри ми подаваш много добра идея :) :beer:
И снимките си ги бива :)

Да, маршрута беше супер.... невероятно стахотен.....Бих отново......ne.....!!!искам Пак!!!....За вилката не искаме да говорим....U-Turn Unit is broken after a 70cm drop! Проблемът е понат(Internet)! :(
Thanks to the Leader Codename and the nice friendly riders with us ;)

Kris
Аватар
Kaski

Рейтинг: 1262

Мнениеот taurus13 » Нед Апр 25, 2010 10:53 pm

Тези които караха ви поздравяват!!!
И Мургашката група си прекарахме добре смятам...дъжд хем нямаше, хем не е да не валеше...по-скоро валеше със дебит равен на този, който се изпаряваше от нас, та мокри не станахме. Мургаш качихме, някои се върнаха през Бухово, други слязохме през Желява и никак не съжаляваме. По пътя нагоре ни застигна една форумна ракета с рам ендуро...не го знам кой е из форума, ама докато преминаваше покрай нас, за малко се почуствахме като крайпътни камъни - толкоз обли, но най-вече толкоз статични. Имаше и едни туристи, дето се опитаха да ни правят на обли камъни, ама ние не им се дадохме - за малко да ги изпреварим над Желява, докато залисано четяха паметника на обезглавения Ботев четник...малшанс - попаднахме на бързо четящи туристи.Иначе имаше две технични пътеки - от хижата към върха, ама наобратно и едно дере през което ме прекара Борислав, за което описателния термин беше Гадна Еднуристка Гняз. Представлява тесен коловоз с добър наклон, в тунел от храсталак, обилно гарниран с хлъзгава калчица....мммм много ми хареса. Накрая повъртяхме от Желява до Бухово по шосето, ама прекия път бледнееше пред Гадната Ендуристка Гняз. Затова пък в Бухово му завършихме подобаващо с бира и кебапчета. Снимки имам, макар и не много, щото ме мързеше да снимам и се отдадох на каране, особено надолу. Пък и от този ръмеж, челната леща, все ставаше на капки и пречеше на автофокуса..ама карай...Снимките ще ги кача утре, че малко съм уморен сега и си лягам директно....
Малкия, който беше с нас се справи добре и не ни е бавил...не е зле другия път и някои наколенки да му сложи татко му, че отсега виждам , че проявява афинитет към теорията на Борислав, че окачването работи най-добре, ако не натискаш спирачките :D . Татко му, пък успя да пусне целия път(поне докато се разделихме) само с предна спирачка...не бяхме виждали диск да свети, пък и миризмата си я биваше - докарваше я малко на прегрял трамвай, драпащ по нагорнището от хотел Хемус към Лозенец....
Та това е в резюме...мерси на всички за компанията и до нови срещи.
Изображение
Аватар
taurus13

Рейтинг: 2000

Мнениеот mastermisho » Нед Апр 25, 2010 11:15 pm

След горния пост няма какво да добавя :) Всичко си беше супер :agree: Благодаря на всички участващи :)
Снимки от пакетирания ми с дъждобранче телефон... за нищо не стават ама поне да се види кой, как, какво и къде ....
http://picasaweb.google.bg/mastermisho/250410#
" http://www.openstreetmap.org gives us the ability to really create mtb focussed maps – like no other map provider has ever done. Therefore I call on you – to get engaged and start participating like over 100.000 people worldwide already do!"
Аватар
mastermisho

Рейтинг: 1567

Мнениеот acidrain » Пон Апр 26, 2010 7:17 am

Gott mit uns
Изображение
Аватар
acidrain

Рейтинг: 1800

Мнениеот j.rachev » Пон Апр 26, 2010 2:06 pm

Страхотни снимки! Личи си, че сте прекарали яко! :)
How far are you willing to go? What sacrifice are you willing to make? How good do you really want to be?
Аватар
j.rachev

Рейтинг: 1265

Мнениеот taurus13 » Пон Апр 26, 2010 10:58 pm

Ето и няколко снимки от Мургаш в неделя...
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот sos » Пон Апр 26, 2010 11:09 pm

Сега вече съжалявам че не дойдох :D
ИзображениеИначе се казвам Добри!
Аватар
sos

Рейтинг: 1990

Мнениеот THEZOGGO » Пон Апр 26, 2010 11:44 pm

taurus13 написа:Ето и няколко снимки от Мургаш в неделя...

:bowdown:
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот borislav » Вто Апр 27, 2010 12:15 am

taurus13 написа:Ето и няколко снимки от Мургаш в неделя...

Браво браво! Има много хубави снимки, особено на тези на които съм Аз :D
Изображение
Аватар
borislav

Мнениеот kapitanblood » Вто Апр 27, 2010 12:44 pm

За теб Боби трябва високоскоростна камера,добре че те снимаха докато си спрял.. :rofl: :lol: :lol:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот climberrr » Вто Апр 27, 2010 7:22 pm

ако някои иска тази неделя пак до мургаш само ,че от пътя през Бухово да ми звънне на GSM:0886812454
или да ми пише ЛС плс :beer: :beer: :beer:
climberrr

Рейтинг: 1163

Мнениеот kapitanblood » Вто Апр 27, 2010 8:08 pm

Това не е лоша идея за Мургаш в неделя,само да видиме за 1май (събота)какво ще организират,че малкия само ме пита къде ще се ходи,и естествено да си оправя задната спирачка.
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот taurus13 » Вто Апр 27, 2010 9:02 pm

climberrr написа:ако някои иска тази неделя пак до мургаш само ,че от пътя през Бухово да ми звънне на GSM:0886812454

Запетайка пред "че" се слага, но има и изключения като - "така че" или в твоя случай "само че" - така написано звучи все едно искаш да отидеш само до Мургаш, че от пътя през Бухово да ти звънне....
Демек слагай запетайката пред "така че" или "само че". Казвам го съвсем добронамерено - просто трудно ти асимилирах мисълта.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот kapitanblood » Вто Апр 27, 2010 9:12 pm

taurus13 написа:
climberrr написа:ако някои иска тази неделя пак до мургаш само ,че от пътя през Бухово да ми звънне на GSM:0886812454

Запетайка пред "че" се слага, но има и изключения като - "така че" или в твоя случай "само че" - така написано звучи все едно искаш да отидеш само до Мургаш, че от пътя през Бухово да ти звънне....
Демек слагай запетайката пред "така че" или "само че". Казвам го съвсем добронамерено - просто трудно ти асимилирах мисълта.

Забележката е много на място.Понякога и аз ги слагам на места ............ :deal: :blush: :roll2:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот azsa-bachinito » Вто Апр 27, 2010 9:32 pm

Е, че(к) пак толкова да се издребнява. :banghead:
Ти заслужаваш приключение ---> http://www.facebook.com/groups/370492219650901/
Аватар
azsa-bachinito

Рейтинг: 1665

Мнениеот sos » Вто Апр 27, 2010 10:34 pm

Момчета, че грамотността е важна, е ясно. Но все пак сме тук, за да караме.. Не сме литературни критици. С най-добри намерения :D
За Мургаш съм с две ръце "за"!
Виждам, че предишният път Таурус не е успял да се загуби и затова предлагам да опитаме отново :rofl: :rofl:
ИзображениеИначе се казвам Добри!
Аватар
sos

Рейтинг: 1990

Мнениеот taurus13 » Вто Апр 27, 2010 10:36 pm

azsa-bachinito написа:Е, че(к) пак толкова да се издребнява. :banghead:

Извинете ако така изглежда...дребни грешки всеки допуска и те не са важни, но така сложената запетая и липсата на още една от края правят изречението доста нечетимо.
А иначе...не съм рекъл, не съм се загубил. За първи и втори май може да пробваме нещо....
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот Reactor » Вто Апр 27, 2010 10:41 pm

azsa-bachinito написа:Е, че(к) пак толкова да се издребнява. :banghead:

Taurus е прав.Един препинателен знак,може да обърне или промени тотално смисъла на изречението и това да подведе тези,към които е адресирано!
От нищо,може да стане грешка и то не малка.Нека все пак като общуваме,да го правим така,че да се разбираме правилно :agree:
Аватар
Reactor

Мнениеот kapitanblood » Вто Апр 27, 2010 10:49 pm

За първи и втори май може да пробваме нещо....
Нали на 1 май
от THEZOGGO » 23 Апр 2010, 12:19

По не още обявена официална информация на 1 май 2010 г. Велоклуб "Нашата група" ще организира специално каране чийто маршрут ще е точно за начинаещи. Може да се включиш, ако имаш желание. Задължително трябва да си носиш каска.
В момента обсъждаме маршрута, и когато го изберем ще пуснем или отделна тема в "Мероприятия" или може да следиш темата "Нашата група".
,или още не е решено?
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот THEZOGGO » Вто Апр 27, 2010 11:07 pm

Още малко време ни дайте за да дооточним всичко. :agree: :beer:
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот vpravov » Вто Апр 27, 2010 11:24 pm

:offtopic:
Reactor написа:Taurus е прав.Един препинателен знак,може да обърне или промени тотално смисъла на изречението и това да подведе тези,към които е адресирано!

Да се помилва, не да се убива!
Да се помилва не, да се убива!

:beer:
Изображение
Аватар
vpravov

Мнениеот climberrr » Сря Апр 28, 2010 8:13 pm

Извинете за грешките,но когато го писах бързах.В колко часа ще се чакаме и къде???
п.п. сега имам ли грешки. :D :D :D
climberrr

Мнениеот kapitanblood » Сря Апр 28, 2010 8:20 pm

climberrr написа:Извинете за грешките,но когато го писах бързах.В колко часа ще се чакаме и къде???
п.п. сега имам ли грешки. :D :D :D

:rofl: Не бързай толкова,за неделя става дума :rofl: :rofl: :beer: :beer: :beer: :beer:
П.П. сега нямаш :eyebrow:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот climberrr » Сря Апр 28, 2010 8:37 pm

а в събота...ако карам от една година и съм на 13години начинаещ ли се водя?
climberrr

Мнениеот acidrain » Сря Апр 28, 2010 9:07 pm

climberrr написа:а в събота...ако карам от една година и съм на 13години начинаещ ли се водя?

Ако има кой да носи отговорност за чужди деца, може да се смяташ за какъвто си искаш.Звучи гадно но...
Gott mit uns
Изображение
Аватар
acidrain

Рейтинг: 1800

Мнениеот Reactor » Сря Апр 28, 2010 9:39 pm

Здравей climberrr :)

За момента не сме подготвени все още да организираме мероприятия,подходящи за твоята възрастова група.
Но за в бъдеще има планове за такива,така че,ще можеш да караш когато му дойде времето !

Поздрав :)
Аватар
Reactor

Мнениеот codename47 » Чет Апр 29, 2010 4:16 pm

за събота мисля едно Железница - махала Елите - вр. Манастирище - разклона от минералните извори - Кокалянския Манастир - Дядовския Мост.
Изображение
zeleznica-dqvolskiq most.zip
(4.36 KiB) 49 пъти
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот fenoryl » Чет Апр 29, 2010 4:56 pm

codename47 написа:за събота мисля едно Железница - махала Елите - вр. Манастирище - разклона от минералните извори - Кокалянския Манастир - Дядовския Мост.
Изображение

С какво темпо карате и колко са километрите. Пътят не ми е познат, но имам желание за разходка. Денивелация?

:)
Powerplant: 1 × General Electric / Volvo Aero RM12 Afterburning turbofan
6× Rb.74 (AIM-9) or Rb 98 (IRIS-T) / 4× Rb.99 (AIM-120) or MICA
4× Rb.71 (Skyflash) or Meteor / 4× Rb.75 / 2× KEPD.350 / 2× Rbs.15F
Аватар
fenoryl

Рейтинг: 1455

Мнениеот kapitanblood » Чет Апр 29, 2010 6:41 pm

codename47 написа:за събота мисля едно Железница - махала Елите - вр. Манастирище - разклона от минералните извори - Кокалянския Манастир - Дядовския Мост.
Изображение

Дайте да го направим НЕДЕЛЯ.. :beer: :beer: :beer: :popcorn: :popcorn: :popcorn:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

ПредишнаСледваща

Назад към Клубове, групи и организирани карания