БЛАГОЕВГРАД

Форум за организирани или неорганизирани несъстезателни карания, срещи и дейности на клубове, неформални групи и др., както и общи теми за карания, обединени по даден признак (например регионални).

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Мнениеот b3ckS » Вто Май 13, 2008 2:18 pm

Бройте вече и мен и аз сам от blg :beer:
Жените са като консервите-един я отвори,всички я ползват!!!
Аватар
b3ckS

Рейтинг: 893

Мероприятия

Мнениеот Сашо » Сря Май 14, 2008 4:12 pm

Утре /четвъртък/от 13:30 ще караме от Благоевград до водоемите на Кочериново, за наблюдение на птици. Поканени са всички ентусиасти ! Срещата е на Градската градина в Благоевград.

В неделя мисля да карам от Благоевград-Дъбрава-Демирево и все на горе , да видя каква е хавата на там. Които иска може да се присъедини. Срещата е на чешмичката за Бачиново в 8:00. Трябват храна, дрехи и резервни гуми за един ден.
Аватар
Сашо

Рейтинг: 1660

Мнениеот Yeti » Сря Май 14, 2008 5:02 pm

sto100jan написа:Като се качиш на билото , откъдето и да хванеш , все ще се изгубиш ;)
Е тука много ме успокои :) :) :)
Аз ходя там обикновено събота и неделя, ще следя темата и обезателно ще свиркам щото моята жена не винаги иска да кара с мен. Между другото аз в момента се ровя в Google Erath и ми се струва, че горе-долу може да се ориентира човек за пътищата. Е, точно по този начин съм се и губил де, но като няма други карти... Иначе наистина е много яко за каране там и природата е много красима.
Вие с кола ли идвате от Благоевград или директно к колелата?
Аватар
Yeti

Рейтинг: 1397

Мнениеот sto100jan » Сря Май 14, 2008 10:29 pm

Сашо , пилетата ги броихме в най-големия студ , ама все пак беше събота... ;) А некои от нас все пак са на работа , да му е.... май...а :(!:

Йети , щом и жена ти е колоездачка , ставаме два комплекта семейни . Аз днес поръчах на един приятел , който върлува по Фролошко да разпита за пътя Фролош- Църварица . Иначе , до Фролош ходим с колелата от Благоевград . Само веднъж , със Сашо ходихме с колата до Мурсалево , и оттам катерихме , но беше февруари , и деня беше много къс . За тоя уикенд , ако е хубаво времето , мисля че е подходящо да се пробваме Бл-д>Фролош> Църварица>Бобошево>Бл-д . Ще се изчанчим , но нали това е целта :D
На теб къде ти е вилата - в Крумово , в Боровец , или в Бораново ?
И от трите можем да се приберем пияни с колелата .... ;)
А и ти от Бл-д ;)
Наистина , природата там е невероятна , и ще е грехота сега да изпуснем тоя сезон . Фролош ми е любима дестинация от поне 15 години , без да имам никаква родствена връзка там .
Ако искаш да се уточним нещо , тел. ми е 0899/190-952 , скайпа ми е sto100jan .
Пък аз ще видя с нашите момчета дали ще излезем от омагьосания триъгълник Бистрица-Рила- Симитли

Симитлииии , Симитлииииииии,
яж ми шнуро , Симитлии- ии-и.... :D
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Рейтинг: 1507

Мнениеот sto100jan » Сря Май 14, 2008 10:35 pm

А , Сашооо , я зарежи това Демирево , оттам най-много до Бозовая , и съответно , до Рила да стигнеш . Дай да пробваме горепосочения Фролошко-Църваришки вариант . Че се научиме да говорим на ,,че" ;) , не че ти не можеш ;)
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот Yeti » Чет Май 15, 2008 8:41 am

sto100jan, тази събота е работна, а само за неделята не ми се идва, защото освен с колела съм и с 2 малки дечица и организацията при мен е малко по-слжна. Жалко, защото прогнозата за времето е супер. За следващата обаче ще направя всичко въэможно да се класирам. Жена ми обаче може и да не я взема, поне първия път щото много лесно издъхва по баирите, а вие гледам сте си мазохисти :D :
Иначе , до Фролош ходим с колелата от Благоевград
М/у другото не знам зали знаеш, но точно под село Крумово има мост за камионите дето вадят пясък. Временен е и понякога пролетните дъждове го огнасят, но дъсега винаги са го възстановявали. После си Крумово>Бураново (където ми е вилата)>Боровец>Драгодан и т.н. Не че се спестява кой знае колко, но се избягва карането по главния път.
Аватар
Yeti

Мнениеот sto100jan » Чет Май 15, 2008 5:23 pm

М/у другото не знам зали знаеш, но точно под село Крумово има мост за камионите дето вадят пясък. Временен е и понякога пролетните дъждове го огнасят, но дъсега винаги са го възстановявали. После си Крумово>Бураново (където ми е вилата)>Боровец>Драгодан и т.н. Не че се спестява кой знае колко, но се избягва карането по главния път.[/quote]

Ами ние по него си минаваме... :^:
А жена ми глей как си катери до Фролош http://www.ufabike.ru/bolgar/foto/0b.jpg
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот b3ckS » Пет Май 16, 2008 8:24 pm

Ш'то в четвартак никои не доиде в градскат!!!!! :dunno:
Аватар
b3ckS

Мнениеот sto100jan » Пет Май 16, 2008 9:08 pm

b3ckS написа:Ш'то в четвартак никои не доиде в градскат!!!!! :dunno:

Ами щото бачкаме Бай Трикс :popcorn: А некои и учат даже :popcorn:

А за неделя сериозно го планираме да направим яката работа Бл-д>Фролош> Ваксево(Църварица)>Бобошево>Бл-д .
За сега Гришата и Здравко като че ли са ,,за". Ако не - аз един път съм се заглавичквал в тоя регион , може и втори път да го направя . Карането е сериозно , около 100 км , загубването е съвсем възможно , така че - който се чувства готов за екстрийм - да заповяда . Много е важно да си носим манджорно , лични карти - обезателно , че е гранична зона .
Утре ще се уточним допълнително и тук , и по телефони .
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот b3ckS » Пет Май 16, 2008 10:44 pm

Ми аз сам винаги готов за екстриим ;) .Аз исках да вида кои и колко човека карате,но да карам с вас е невазмойно штот карам триал и с тва колело е невасмойно да караш повече от 2/3 км без да починеш(няма седалка) :^:
Аватар
b3ckS

Мнениеот Trip-tfk » Пет Май 16, 2008 11:04 pm

Ето плана за всички,които в неделя са свободни и желаят да направим едно добро карне:
Тръгваме сутринта 8:00 от бензиностанцията Лукойл при ЮЗУ.
Маршрута е следния:Благоевград,през черния път по р.Струма,след което хващаме асфалта за Фролош-от Фролош следва ту пускане,ту качване до с.Църварица,от там по асфалта през Ваксево,Невестино и от Бобошево си хващаме пак черния път по р.Струма към Благоевград.Като километри Стоян каза че са към 100,ако не се загубим :D .
Желателно е да си вземете храна,някаква дреха за преобличане,ако се наложи,някоя резервна също гума няма да е излишна.За момента Стоян,Здравко и аз сме в групата.Който иска може да вземе и фотоапарат да се снимаме.
За сега е това.Ако има промени ще пиша :)
:beer:
Trip-tfk

Рейтинг: 1718

Re: Мероприятия

Мнениеот Сашо » Съб Май 17, 2008 9:13 am

Сашо написа:В неделя мисля да карам от Благоевград-Дъбрава-Демирево и все на горе , да видя каква е хавата на там. Които иска може да се присъедини. Срещата е на чешмичката за Бачиново в 8:00. Трябват храна, дрехи и резервни гуми за един ден.

Значи народа, който щеше да се домъкне на чешмичката може да се пренасочи към бензиностанцията под ЮЗУ в същия ден и час ...

b3ckS написа:Ш'то в четвартак никои не доиде в градскат!!!!! :dunno:

b3ckS, извинявай, че не сме те видели в Градската градина в четвъртък! Бяхме двама и просто не очаквахме по-голяма тълпа да се събере...
Аватар
Сашо

Мнениеот Trip-tfk » Съб Май 17, 2008 10:47 pm

Другари да знаете че утре ме викнаха да работиме и чак следобеда ще съм на линия.Извинявам се много на всички. :bawling: :kaioken: :banghead:
Trip-tfk

Мнениеот b3ckS » Нед Май 18, 2008 9:29 pm

Много важен вапрос(към човека,който кара Drag One)
По-рано говореше за някви титаниеви оси и че били мн здрави
можели да ми кажеш от каде и колко пари са???
:dunno: :bowdown: Много ми е спешно
ПП-Обиковенните оси немогат да издаржат и 30 мин при мен :rofl:
Аватар
b3ckS

Мнениеот sto100jan » Нед Май 18, 2008 10:10 pm

Некои другари тази сутрин показаха признаци на кашкавалност ,НО !... Един човек , не човек , а железо , дошъл от града на стоманата , се яви на Лукойл , и пое по трудния , но славен път на велосипедното битие . Става въпрос за Александър Лазаров , известен като Сашо Разбивача на Черните Пътища . С него разбихме маршрута през най-големите Фролошки върляци , спуснахме се в злачната долина на река Елешница , Кюстендилско , и се прибрахме на самоход с доволство в сърцата , и с болки в задниците . Хвала подобним людем ! Хвала и вечная слава !!!
Който не дойде - много изпусна :^: Ето малко снимки , малко защото повече карахме http://www.snimka.bg/album.php?album_id=247512

ПП: Който ви разправя , че за много тежък терен си трябва тежкарски МТБ , може да му кажете да си ....... На снимките се вижда , а и Сашо ще потвърди , че и евтин туринг байк върши работа :^:
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот Yeti » Пон Май 19, 2008 8:43 am

sto100jan написа:Некои другари тази сутрин показаха признаци на кашкавалност ,НО !... Един човек , не човек , а железо , дошъл от града на стоманата , се яви на Лукойл , и пое по трудния , но славен път на велосипедното битие . Става въпрос за Александър Лазаров , известен като Сашо Разбивача на Черните Пътища . С него разбихме маршрута през най-големите Фролошки върляци , спуснахме се в злачната долина на река Елешница , Кюстендилско , и се прибрахме на самоход с доволство в сърцата , и с болки в задниците . Хвала подобним людем ! Хвала и вечная слава !!!
Който не дойде - много изпусна :^: Ето малко снимки , малко защото повече карахме http://www.snimka.bg/album.php?album_id=247512

ПП: Който ви разправя , че за много тежък терен си трябва тежкарски МТБ , може да му кажете да си ....... На снимките се вижда , а и Сашо ще потвърди , че и евтин туринг байк върши работа :^:

Exaa... колко км навъртяхте? От Фролош нататък как е, има ли много катерене/бутане или е повече спускане?
Аватар
Yeti

Мнениеот codename47 » Пон Май 19, 2008 9:13 am

@sto100jan, пак ли без каска бе? На нито една твоя постната снимка не съм те виждал с каска.
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Рейтинг: 2000

Мнениеот тучо чучо » Пон Май 19, 2008 12:22 pm

codename47 написа:@sto100jan, пак ли без каска бе? На нито една твоя постната снимка не съм те виждал с каска.

Що бе, човеко си има шапка?! :dunno:
;)
Аватар
тучо чучо

С каска

Мнениеот Сашо » Пон Май 19, 2008 12:42 pm

Тук един папарак се е промъкнал и е направил компрометираща снимка на Стоян с каска...
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=151820&photo=52
Аватар
Сашо

Мнениеот sto100jan » Пон Май 19, 2008 1:01 pm

Йети , след Фролош са около 5км до билото , които в последната си част се бутат . Пътя е горе долу добър , но е много стръмно . След това до Ваксево са около 5 , може и 7 км кефещо спускане по много изровен път , но имаше една част заравнена , и един булдозер , значи ще го правят още по скоростно спускането :-) След това Ваксево - Четирци е лек приятен наклон надолу , Четирци- Бобошево по дефилето на Струма - също , а природата - няма какво да ви обяснявам в тоя сезон каква е - прелест и ухания :) . Бобошево - Драгодан беше черен път , но сега са го заравнили и готвят асфалтополагане . Общо минахме 98 км , от които по черен път около 25-30 , не сме ги засичали .
Фортисевън , ще ти отговоря с една истинска история . В моя квартал има един поп - отец Николай , или Коле Улавото , както го знаят отпреди свещеническия му период . Той се придвижваше с един мотопед ,,Балкан" , дето двама вози , а сто тормози , и си караше с калимявката , а не с каска . Катаджиите си го знаеха , и винаги го спираха за да го питат защо не си пази главата , а той им отвръщаше винаги ,, Мене , чадо , Господ ме пази " ;) Та и мен , Господ ме пази , а и на каската още лани втория ден и изгубих едната закопчалка , а после такава не намерих , а после не се сещах да търся... та така . А и аз не се спускам скоростно , а по яваш-яваш , а и дето вика Тучо чучо - имам си шапки няколко броя ;)

Но маршрутчето е прелестно . С г-н Александър Лазаров сме се зарекли да отидем пак , но с кола до Четирци , оттам до Църварица - Илия - Ветрен нагоре , после Страдалово - и надолу до Невестино , обикалял съм го с кола - направо е супер Кюстендилския край за нашето занимание . И също така , с велосипеди Бл-д - Клисура - ЦЪрварица , и оттам надолу по вчерашния маршрут .
Въобще предстоящия сезон ще се кара яко , желаещите да дойдат са добре дошли .

А и Сашо е от Трънско , аз и там съм бил с кола , и там е идеално за колоездене...... :^:
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот Redhat » Пон Май 19, 2008 1:34 pm

Вие сте били значи вчера в Бобошево. Знаех си аз, че е някой от Благоевградската агитка. Аз преди две седмици направих Бобошево - Драгодан - Боровец - Крумово - Бучино(во) - Бяло Поле - Благоевград, като на обратно мислих да се прибера по реката, но не остана време. Другия път като съм в района ще се обадя да повръткаме.

P.S. Я кажете между Бяло поле и Благоевград как може да се избегне магистралата?
You Bastards!
Аватар
Redhat

Мнениеот sto100jan » Пон Май 19, 2008 2:34 pm

Сашо , само не ми публикувай голите снимки , че са ми отпреди корекцията на бюста :D
Ред хат , не си струва . Бело поле - Бл-д не е магистрала ,нищо че прилича , и ако си караш вдясно , даже зад бялата линия няма страшно и за 5 мин си в града . Има два пътя иначе . Единия е преди да се качиш на Е-79 се спускаш под моста надолу по посока Струма , и след жп-линията вляво покрай нея отиваш до Метро . Има един много лош чакълиран участък , и ако имаш късмет някой камион да мине , така ще те напудри , че да не можеш да се познаеш , а ако е кално е пълна отврат . Другия път е пак оттам , но продължаваш посока Струма ( това е след 300 метра най-много) , свиваш вляво покрай едни келяви вили с овчарници и краварници , и след това се качаваш на дигата на Струма и излизаш на Зелендолски мост . Оттам до Бл-д са 2 км по най-опасния път в района . Тесен , прав , малоумниците се пистарат там , и всяка година поне по един колоездач хвърля фира там . Засега са само дедковци с Украйни , но......
Карай си по Е-79 :agree:

А , я ни светни местните , между Крумово и Бучино как се изкатери ? Ние си джапахме реката , щото моста е отнесен , и после яко се друсахме по едни много красиви , но много чакълести пътчета . А и се минава по един жп мост при Шарков чифлик - опасно е :bigeyes:
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот Redhat » Пон Май 19, 2008 7:33 pm

Благодаря за отговора, не ме устройва :D

Между Крумово и Бучино е най-красивата част от маршрута който врътнах. В края на Крумово, на разклона (нещо като паметник май че имаше), вместо да завиеш на ляво и да се спуснеш към реката, продължаваш направо с лека чупка вдясно покрай къщите. Скоро излизаш на една поляна с черен път, който започва да се вие лека полека (и не чак толкова полека) нагоре по хълмчетата. Стига се до една чудна махала, предполагам част от Бучино. Половината е изоставена, там пътя е обрасъл но се следва лесно. От Крумово до махалата по целия път се открива страхотна гледка от високо към реката. След махалата излизаш на асфалт, хващаш на ляво и си в Бучино за отрицателно време.
You Bastards!
Аватар
Redhat

Мнениеот sto100jan » Пон Май 19, 2008 8:44 pm

Мерсии , мерсиии :)
Ние със Сашо точно това си бяхме поставили за цел да поразучим в най-скоро време . Джапането в Струма не е много приятно в хладно време , а и тоя маршрут съм го минавал най-малко 20 пъти , и все си мисля , че ще настъпи момента влака да ме изненада на моста :crap:
А през Бучино - само едно гадно изкачване покрай още по-гадното сметище , и се спестява друсането по чакъла и баластрата .
Като идваш насам обезателно се обади , има къде да се кара , ще ми е много приятно :)
Точно днес разпитвах симитлийските граждани за маршрут Симитли - Тросково- Брестово -Сухострел - Сушица - Крупник - Бл-д. Там са Коматинските скали - любими ловни полета на скромния боклук Гоце , който ни се води президент :(!:
Той може да е боклук , но явно разбира от природа , защото всички казват , че е било много красиво .
Аз съм ходил до Сушица , и оттам до вр.Пъстрец - и с.Горна Брезница - Кресна с един ветеринарен колоездач - Траян от Ловеч , много яко кара , ако чете това - :beer: Там за пръв път спусках 15 км по камънак с чисто новия си 28 цолов туринг байк , и разбрах че не само DH Scott за поне 3 бона става за яко спускане.
Та , трябва да ги посетим Гоцевите ловни полета ..... В най-скоро време , например на 25 май :idea: ;)
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот Redhat » Пон Май 19, 2008 9:41 pm

Благодаря за поканата, ще се възползвам, когато съм в района. На 25 ще карам някъде между Жеравна и Елена, така че ще е по-нататък.

:beer:
You Bastards!
Аватар
Redhat

Мнениеот Trip-tfk » Вто Май 20, 2008 6:39 pm

Днеска със Здравко се качихме до Бодрост.Бързо каране беше.А надолу малиии... още ми свирят ушите от денивелацията :D
Ето малко снимки:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Ето го и колелцето дето го сглабях цяла седмица,ама добре се получи и върви супер:
Изображение
Trip-tfk

Мнениеот Tumpalov » Вто Май 20, 2008 6:54 pm

Днес направихме много добро каране. Утре пак. :beer: :) :D
Изображение
Tumpalov

Рейтинг: 1205

Мнениеот b3ckS » Сря Май 21, 2008 9:31 pm

Бе Tumpalov да те питам нещо мойе ли да ми дадеш Skype на тоя с Drag One щот сам ви виждал да каате и си мисля че можеш да ми помогнеш.Имам бая важен вапрос към него. Или па да ми кажеш как му е ника в МТБ ако има регистрация
Аватар
b3ckS

Мнениеот sto100jan » Чет Май 22, 2008 8:00 pm

Идва неделя 25 май !
И , ,,мисла че ше можеме" ( цит. Н. МИХАЙЛОВА бивш външен министър) да се юрнем на маршрута Бл-д - Крупник- Сушица- Брестово-(евентуално) Су(х)острел - Коматинските скали - Тросково- Симитли- Бл-д .
Общо е около 80 км . Брестово - Тросково е черен път . Поразпитал съм за подробности - бива .
Полена- Сушица е най-гадното изкачване в нашия регион - 5 км само на мега ранджа , и пак е тегаво , за по-нататък не знам . Брестово- Тросково-Симитли е било , уж , само спускане .
Гранична зона , носене на лични карти - задължително .
Ще тръгнем 8 ч. от Лукойл на ЮЗУ .
Моля желаещите да сигнализират тук .
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот Trip-tfk » Пет Май 23, 2008 12:21 am

sto100jan написа:Идва неделя 25 май !
И , ,,мисла че ше можеме" ( цит. Н. МИХАЙЛОВА бивш външен министър) да се юрнем на маршрута Бл-д - Крупник- Сушица- Брестово-(евентуално) Су(х)острел - Коматинските скали - Тросково- Симитли- Бл-д .
Общо е около 80 км . Брестово - Тросково е черен път . Поразпитал съм за подробности - бива .
Полена- Сушица е най-гадното изкачване в нашия регион - 5 км само на мега ранджа , и пак е тегаво , за по-нататък не знам . Брестово- Тросково-Симитли е било , уж , само спускане .
Гранична зона , носене на лични карти - задължително .
Ще тръгнем 8 ч. от Лукойл на ЮЗУ .
Моля желаещите да сигнализират тук .

Aз съм сутринта на кращенка,ама после ще ви се обадя да ви питам къде сте и да се намерим.Ако не се намерим,съм замислил да видя какво е от Делвино нагоре и дали от там може да се иде за към Хърсово.
:D
Trip-tfk

ПредишнаСледваща

Назад към Клубове, групи и организирани карания