Габровци и други .

Форум за организирани или неорганизирани несъстезателни карания, срещи и дейности на клубове, неформални групи и др., както и общи теми за карания, обединени по даден признак (например регионални).

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Мнениеот usagi » Сря Авг 20, 2008 1:35 pm

мдаа... напревете си и застраховки за ходене по улиците... не знаеш коя саксия ще ти падне на главата...
:wiltel: :xx(:
usagi

Рейтинг: 1152

Мнениеот botroid » Чет Авг 21, 2008 7:20 pm

По заръка на Силвестров пускам маршрута за каране тази неделя:
От с.Поток към вр.Шипка, където ще се пробва черен път за спускане до гр.Шипка, оттам с.Ясеново и Узана.
Както се вижда, маршрута е доста лек, причината е че в неделя горещините ще достигнат максимални стойности за това лято. Затова и връщането ще е през Ясеново, където изкачването е само на сянка.
Аватар
botroid

Рейтинг: 1343

Мнениеот bojidar » Пет Авг 22, 2008 10:37 am

Предполагам в 08:00 часа пред Денизов или има някаква промяна?
bojidar

Рейтинг: 988

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Пет Авг 22, 2008 6:59 pm

Пред Денизов, в 08.00.
Silvestroff Gabrovo

Рейтинг: 1768

Мнениеот bojidar » Съб Авг 23, 2008 9:24 am

Всичкото хубаво, но в неделяго дават около 40 C, че може и горница да стане.
bojidar

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Нед Авг 24, 2008 7:03 pm

Kъде бяха днес тези 40 градуса така и не разбрах. Покарахме тримца, аз Виторино и Ботройд. минахме по набелязания маршрут. Много готина технична беше пътеката до град Шипка. Не мина и без някоя и друга чофка и кълбета, но без здравословни и технически проблеми. Ето малко снимчици.http://www.album.bg/silvestroff/albums/42686/
Silvestroff Gabrovo

:)

Мнениеот SNS » Сря Авг 27, 2008 10:59 am

Страхотни снимки.....
Ще има ли някакво каране събота/неделя 30;31.08 и ще може ли да го анонсирате по-раничко за да има възможност горнооряховската група да Ви се натрапи :beer:
"И тъй да умра......завинаги яростно сграбчил мига....."
SNS

Рейтинг: 1235

Мнениеот vitorino » Сря Авг 27, 2008 1:19 pm

Тази седмица карането ще е в събота. Предварителна програма - 08.00 пред "Денизов", оттам - Потока - Бузлуджа - Бедеци - Плачковския вилает - Трявна - Габрово. Всеки е добре дошъл.
vitorino

Рейтинг: 1372

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Сря Авг 27, 2008 7:13 pm

Лека корекция, и в неделя ще има каране. Пак в 08.00. пред Денизов.
Silvestroff Gabrovo

Мнениеот botroid » Сря Авг 27, 2008 7:47 pm

Охо, Тревненски балкан! :) Любимото ми място за каране напоследък.
Не е ли по-добре да се качим през кв.Ябълка-вр.Карабогдан, че през Потока може да е поомръзнало на някои хора, щот всяка седмица минаваме оттам. От Карабогдан да се пуснем до х.Българка, отдето ако не бързате да се спуснете към Радевци, може да посетим околностите на х. Кръстец и местните забележителности - параклиса "Св. Иван Рилски чудотворец" на вр. Голям Кръстец (1007 м) и туристическия заслон "Царски кладенец". Района е идеален за велотуризъм, заради изобилието от черни пътища, някои от които дори са специално маркирани за велосипеди.
Аватар
botroid

:))

Мнениеот SNS » Чет Авг 28, 2008 9:01 am

Събота ....неделя.....(петък вечерта :D ) или .....и двата дена :)))
Може пък и да преспим при вас :)) ако има каде да се скатаем с колелетата.Два дни каране ммммммм голямо изкушение :))) :beer:
SNS

Мнениеот SNS » Пет Авг 29, 2008 9:04 am

Еми значи .....и ние сме на клона :D
Засега трима .....може и още някой да припалзи , но трима ще дойдем :popcorn: За карането в събота ....а ако ни хареса и (не ни изгубите "без да искате" в горите) ще останем и за неделя :beer:
Ако ни намерите приятелки ....може пък и завряни зетове да Ви станем :beer:

PS) Не ,че нещо ама .....какво е "ДЕНИЗОВ" и как да го намерим ?
Оставете ни някакво телефонче по възможност. Поздрави
SNS

Мнениеот vitorino » Пет Авг 29, 2008 9:41 am

"Денизов" е е човека представител на "Веломания" в Гб т.е. магазин, сервиз и тнт, намира се на ул. "Николаевска"№ 185, близо е до паметника на Митко Палаузов и ІІ ОУ. С какво пристигате та да Ви упътим по-лесно? Телефон за свръзка: 0889 419 412. http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... id=5386949
vitorino

:))

Мнениеот SNS » Пет Авг 29, 2008 10:13 am

Обяснението беше повече от добро за което благодаря.....
Мисля , че ще се справим.Ще дойдем с автомобил (умуваме дали да е събота сутринта или още петък вечерта да посетим и концерта на центара на Габрово .....раздаваме го "културни трегери" :popcorn: )
Уговорката остава ....8.00 при "Денизов" Ще званим само при проблем иначе няма да Ви притесняваме. Още веднъж поздрави
SNS

Re: :)

Мнениеот botroid » Пет Авг 29, 2008 8:20 pm

SNS написа:За карането в събота... ако ни хареса (и не ни изгубите "без да искате" в горите) ще останем и за неделя... Ако ни намерите приятелки... може пък и завряни зетове да Ви станем

То и аз искам приятелка, ама у Балкана само сърнички и козички се срещат. Тук-там се срещат и планинарки, ама коджа грозни и не стаат. "Хубавите жени не ходят по горите", цитат от Тигъра на седемте дерета! :) За съжаление нашия спорт (хоби) не включва женско присъствие, само кочове сме дето караме и поради туй коч-партита си прайм ;)
Досега гости от други градове не сме губили из горите. Ще ни тежи на съвестта, да ви заебем нейде на произвола на съдбата и да ви оставим на милостта на мечките :naughty:
Аватар
botroid

Мнениеот vladimirov-doktora » Съб Авг 30, 2008 5:09 pm

Бузлуджа-Бедеци

Изображение
vladimirov-doktora

Рейтинг: 1200

Мнениеот vladimirov-doktora » Съб Авг 30, 2008 5:09 pm

Бузлуджа-Бедеци

Изображение
vladimirov-doktora

Рейтинг: 1200

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Съб Авг 30, 2008 8:29 pm

Ето ме и мен. Днес, хубав слънчев ден, покарахме си порядъчно, и се прибрахме по живо по здраво. Сутринта се събрахме осем мераклий, за да позавъртим някой и друг километър.Мина се с една спукана гума, и скъсана верига.Ето и малко снимки от мен, а по късно и колегите от Горна Оряховица ще качат някоя и друга. Надявам се че са били доволни от днешната обиколка. Нека пак да заповядат.http://www.album.bg/silvestroff/albums/43634/
Silvestroff Gabrovo

Мнениеот XTR » Съб Авг 30, 2008 9:53 pm

Хубави снимчици :beer:
Аватар
XTR

Рейтинг: 1395

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Нед Авг 31, 2008 6:20 pm

Днес също покарахме, макар и по лек маршрут. Вчера се чухме по телефона с Андро от Казанлък, и се уговорихме днес да се съберем на Партизанска песен. След като си починахме поехме към Мазалат. Имаше лек инцидент, но нищо сериозно. След малко ще кача и снимки.
Silvestroff Gabrovo

Re: :)

Мнениеот cholla » Нед Авг 31, 2008 6:45 pm

Имаше години в които много прилични каки караха с нази из Балкана и то здравата... , но уви не им се оказа нужното внимание и смениха клуба.

То и аз искам приятелка, ама у Балкана само сърнички и козички се срещат. Тук-там се срещат и планинарки, ама коджа грозни и не стаат. "Хубавите жени не ходят по горите", цитат от Тигъра на седемте дерета! :) За съжаление нашия спорт (хоби) не включва женско присъствие, само кочове сме дето караме и поради туй коч-партита си прайм ;)
Досега гости от други градове не сме губили из горите. Ще ни тежи на съвестта, да ви заебем нейде на произвола на съдбата и да ви оставим на милостта на мечките :naughty:[/quote]
cholla

Рейтинг: 2000

Мнениеот botroid » Нед Авг 31, 2008 7:40 pm

Покарахме нелошо в събота. На гостите от Горна Оряховица бяха демонстрирани отличните условия за XC в Тревненска планина и предпланините й. Избрахме лесен маршрут с дължина около 90 км. включващ многобройни изкачвания и спускания, с ниска трудност.

cholla: Гледам че имаш затруднения да сложиш правилните тагове, като ме цитираш. Има един бутон на който пише "Преглед", не е лошо да разучиш функцията му.
Може би навремето е имало каки да карат здравата в Балкана, но сега е друго. Не знам какво имаш предвид, като казваш, че не им се е отделяло нужното внимание и са сменили клуба. Трябвало е да ги носите на ръце по баирите ли за да останат доволни!? Планинското колоездене изисква огромни физически усилия, животинска издръжливост, висок праг на болка, поносимост към лишения и несгоди, много търпение и психическа устойчивост. Все неща, за които нежния пол не е особенно подходящ, поради природни ограничения.
Аватар
botroid

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Нед Авг 31, 2008 7:43 pm

Eтo и обещаните снимки от днес.http://www.album.bg/silvestroff/albums/43763/
Silvestroff Gabrovo

Мнениеот cholla » Нед Авг 31, 2008 10:09 pm

cholla: Гледам че имаш затруднения да сложиш правилните тагове, като ме цитираш. Има един бутон на който пише "Преглед", не е лошо да разучиш функцията му.
Може би навремето е имало каки да карат здравата в Балкана, но сега е друго. Не знам какво имаш предвид, като казваш, че не им се е отделяло нужното внимание и са сменили клуба. Трябвало е да ги носите на ръце по баирите ли за да останат доволни!? Планинското колоездене изисква огромни физически усилия, животинска издръжливост, висок праг на болка, поносимост към лишения и несгоди, много търпение и психическа устойчивост. Все неща, за които нежния пол не е особенно подходящ, поради природни ограничения.

много стари книги си чел ш'а знаеш... нежния пол е доста по-силен,издръжлив и т.н. дори и в колоезденето, въпрос на време е да попаднеш на некоя кака
за да ти покаже колко много имаш да въртиш... онези навремето въртяха дори на сняг и дъжд ,а за носене на ръце по баирите само ако са с токчета
А защо ги няма вече- вероятно поради природните им ограничения или.. :idea: ;)
cholla

Мнениеот SNS » Нед Авг 31, 2008 11:03 pm

Ухааа мамо, татко жив съм! Да не повярваш......
Страхотно каране със страхотна компания.Имаше от всичко и по-много.
Хиляди благодарности за домакините от Габрово....за чудесния маршрут който ни бяха избрали.И на всичкото отгоре карат като машини :beer:
Има няма 90км те не успяха да се изпотят даже :agree:
Истинско удоволствие е да прекараш макар и само 1 ден в планината с истински професионалисти които я обичат повече и от теб самия.С надежда за още много съвместни карания от името на "Горнооряховската тройка" едно голямо БЛАГОДАРЯ :bowdown:
Ето и няколко вълшебни мига които успях да уловя.... и после що сам бил се на опашката :D
http://www.album.bg/sns/albums/43782/
SNS

Мнениеот vitorino » Пон Сеп 01, 2008 8:52 am

Отлично каране стана в събота, за срамотите по част от маршрута не бях минавал до сега - участъка вр. Кара Богдан - х. Българка - с. Кръстец /мина "ЛЕВ"/, а и после катеренето по черно до Сечен камък. Браво на Борката , че ни поведе натам. Същото важи и за велопътеката над гр. Плачковци / с. Станчев хан - с. Престой" / и гр. Трявна. Общ километраж - 85.183 км., без последното спускане през с.Източник. Радвам се, че ГОГрупа е останала доволна, винаги добре дошли... :beer:
А култово спускане по пътеката преди х. Българка беше върха :bowdown:
vitorino

Мнениеот bojidar » Пон Сеп 01, 2008 12:57 pm

И аз мога само да заявя своето задовлоство от съботното каране, а и не само от него, но и то добрата компания в лицето на момчетата от Горна и Габрово.
bojidar

Мнениеот botroid » Пон Сеп 01, 2008 5:49 pm

cholla написа:нежния пол е доста по-силен,издръжлив и т.н. дори и в колоезденето... онези навремето въртяха дори на сняг и дъжд

Ихх, взех да съжалявам че не съм се родил жена. Колоезденето щеше да ми иде бая по-отръки, щях да карам по 300 км на ден и да връткам Ботев с 70 пулс! :D То навремето наистина е имало амазонки, ама са отдавна изчезнал вид, както и тези мъжкарани дето са въртяли в сняг и дъжд. То това шей било по времето на динозаврите сигур :rofl:

SNS написа:Истинско удоволствие е да прекараш 1 ден в планината с истински професионалисти

Профитата са долу по шосетата. В Балкана спортна кариера, пари и слава не се печелят. Там се оди за други раоти :)

vitorino написа:за срамотите по част от маршрута не бях минавал

Не се коси, и аз не съм минавал през връх Лески и Кочовата стена, та малку ме е срам от ДРУГАТА Габровска вело-група, ама ко да напрая, не моа да огрея насекаде ;)
Аватар
botroid

Мнениеот nicky bike » Пон Сеп 01, 2008 8:59 pm

botroid написа:
cholla написа:нежния пол е доста по-силен,издръжлив и т.н. дори и в колоезденето... онези навремето въртяха дори на сняг и дъжд

Ихх, взех да съжалявам че не съм се родил жена.....

Не си далече от истината .... само жените могат да се бъзват като тебе.
Май някоя Амазонка се събужда в теб... :) :rofl: :rofl:
Дано момичета като Тодорка и Тинка не го прочетат .... ама те няма да се обидят ако те познават лично.
Нали съм ти казвал няколко пъти да мислиш първо какво пишеш и се замисляй на кого и за какво му пишеш!!!!!!:agree:

Профитата са долу по шосетата. В Балкана спортна кариера, пари и слава не се печелят. Там се оди за други раоти :)

Май като се сещам вашите маршрутчета сигмичките показваха по 100 - 120 км от които май 2/3 са шосе.

Не се коси, и аз не съм минавал през връх Лески и Кочовата стена, та малку ме е срам от ДРУГАТА Габровска вело-група, ама ко да напрая, не моа да огрея насекаде icon_smile_wink.gif

Оооох... добре ,че не си слънце да ме огрееш. Иначе ако ме беше огрял щаха към мен да тичат двама с бели престилки и да ме натоварят в раздрънкана уазка на лудницата от града където ти мнооооого обичаш да караш. П.П. да не одиш там на прегледи. :rofl: :rofl:

Силвестроооооофффф.... сега може да ми сложиш един голям минус от 5 заслужавам си го.

Бол...дройд ползвах копченцето "преглед" няколко пъти . :rofl: :rofl: :rofl: да не сбъркам и да ми се скараш. :nono:
Умния човек не говори много, а действа, простия ... само пише, когато няма какво друго да направи!
Аватар
nicky bike

Мнениеот SNS » Пон Сеп 01, 2008 9:16 pm

Профитата са долу по шосетата. В Балкана спортна кариера, пари и слава не се печелят. Там се оди за други раоти

Ем да де :) Ние обикаляме и търсим амазонките :rofl:
Ама пусто от как някой загубеняк измисли седалките за колелетата....
пустите му амазонки до една са изпоотказаха :D
И да не забравя да отправя градивна критика....следващият път айде маршрута да преминава покрай някой алтернативна бирарийка .....да Ви почерпим някой и друга бира :beer: първо, че си го заслужавате и второ.....тогава може и да ви насмогнем на темпото :rofl:
SNS

ПредишнаСледваща

Назад към Клубове, групи и организирани карания