MTB-клуб С.К.А.

Форум за организирани или неорганизирани несъстезателни карания, срещи и дейности на клубове, неформални групи и др., както и общи теми за карания, обединени по даден признак (например регионални).

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: MTB-клуб С.К.А.

Мнениеот kapitanblood » Чет Юли 29, 2010 4:07 pm

Хмм,така като гледам,май ще минем в другата ценова зона 10-20... :D :agree:
С.К.А.-е по скоро,в умовете и сърцата ни,отколкото да се опитаме да направим клуб,който да се конкурира с вече изградените такива......е този ред на мисли,голям РЕСПЕКТ,към ....Крива спица,Мамут,Нашата група....и още такива...
Всеки е добре дошъл,няма значение къде е бутал,влачил,падал и тн.....
Краси,ще разпространи идеята и по черноморието,а скоро и в дуги градове.....coming soon :nuts: :smash:
Джърсита,ще има за всички,от сърце... ;)
от kober_5bb » 29 Юли 2010, 17:00

Поглед отстрани:
Защо "MTB Club" след като абревиатурата "С. К. А." е на български?

Ето,че е добре,толкова хора да четът тази тема......ще бъде дооправяно в последствие,първо да изберем,ЛОГО... :clap:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Рейтинг: 1998

Мнениеот pavle » Чет Юли 29, 2010 4:17 pm

kapitanblood написа:
pavle написа:Не съм бил на сбирката и обсъждането за джърситата.. та всички ли трябва да са еднакви? Ако е възможно аз искам с надпис "C.K.A.ра бира" ей този вариант 01 029-1 размер М и този - 01 054-1 размер L :)

Ти,май не схващаш,основната идея на тези джърсите,а тя е да покаже,една идея ,зародила се по склоновете на Рила,с епичното носене на колелата от мен и Добри(не че другите не са го правили),мъките с камъните и тн,....
Това С.К.А-допадна на голяма част,от хората във форума,и затова,ще си направим еднакви,джърсита.....
Ако,не ти харесват,тези,и идеята не ти допада,видял си фирмата,няма лошо да си направиш каквото искаш.. :D :agree:

Идеята е да се покаже съпричастност към определен кръг от хора приели за име на клуба си съкращението на хумористичния надпис "Сидере, куче, анатема". Съпричастността към тази група се показва най-вече с надписа/логото, а дали ще сме с еднакви няма особено значение. Всъщност на мен не ми допадат еднаквите и затова попитах в предния ми пост, както можеш да видиш. Можеше да кажеш, че просто ще правите еднакви. :peace:
Инициатива "Алабак"
аз ремонтирам колото си при Пацо - Вело 2009
Аватар
pavle

Рейтинг: 1550

Мнениеот kapitanblood » Чет Юли 29, 2010 4:38 pm

Можеше да кажеш, че просто ще правите еднакви.

Ми.......то не е ли ясно... :dontknow: ,че ще бъдат еднакви,с едно лого,цвят и тн....
Може,да не е клуб,с интереси в състезания и организирани мероприятия,но все пак е клуб на съмишленици, на идеята С.К.А.---и като такъв,трябва да сме с еднакви джърсита... ;)
Виждал ли си някъде,друг клуб или отбор с различни екипи ;)
До,тази идея С.К.А.-ни доведе точно това,което казваш ти......каране,бутане,мъки....и приятелство..... :clap: :)
Всичко,трябва да ти идва ,от вътре,а не на сила..... :smash: (не ме разбирай ,погрешно)
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот kvelikov » Чет Юли 29, 2010 4:57 pm

Бре - голяма говорилня се отворила!
Ще опитам да внеса някакъв ред, като отговарям по памет...

1. Кой каза, че С.К.А. е на БГ? Да, ние знаем какво е (Сидере, куче! Анатема!), но на GB също изглежда добре, примерно Cannabis Kills Athletes ... :D
2. MTB club, защото сме клуб, а този шрифт го нямам на БГ, пък ме кефи. :rofl:
3. Поръчката на джърсита с наша визия не е като да си поръчаш салам на килограм... Прави се матрица, която е скъпата в случая (поне така предполагам). Не се принтят на принтер за текстил, не е и стикер.
4. Радо, ако цената за бройка пада така драстично, разумно е да поръчаме повече. Въпросът е по колко от различните размери ще искаме и какви ще са условията около това... :dontknow:
5. Относно визията (дизайна) на логото и джърсито, мненията може да са хиляди! Затова предлагам всеки, който иска нещо различно, ДА ГО НАПРАВИ! Ето, inzagi се е хванал, визуализирал. На мен лично не ми допада горния шрифт - твърде различен е от "небрежността" на идеята за С.К.А.
6. И като казах идея, нека хронологично уточним:
- някакъв малоумник маца с черен спрей всяка по-голяма скала по пътя до Мусала.
- други двама крещат като идиоти написаното... :crazy:
- крещенето се подема от останалите и става нарицателно за идиотия.
- няколко дни по-късно, Иван ,без да иска, пали искрата за клуб
- Великов само това чака и бързо стяга абревиатурата С.К.А., както и логото (с Патрона).
- идеята се разраства и идиотите се намножават...

И за да не стават развалени телефони, да припомним УСТАВА: viewtopic.php?f=5&t=74108
Предполагам сте съгласни, че С.К.А. е Flat organization, т.е. няма "кой е по-по-най"!!! Всеки, който се чувства достатъчно ОТГОВОРЕН , за да се нарече ИДИОТ, е добре дошъл!

Наех се да напиша всичко това, защото както се казва в онзи виц за груповия секс на тъмно - "Дайте да се организираме - пет пъти духам, три пъти ме е*ат! Дайте да се организираме!" :eyebrow:

Ще опитам да направя още варианти и ще ги пусна по-късно.
:beer:
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
kvelikov

Рейтинг: 1995

Мнениеот kapitanblood » Чет Юли 29, 2010 5:16 pm

Краси,хубавецо,сладкодумно пиленце,направи като имаш време лого с "old men",и тогава ще коментираме.На мен и с "Вожда",ми харесва,но не искам ,да правят никакви осоциаций относно политическата ни ориентация... ;)
Нека,първо да видим,колко хора ще изявът желание за джърси,да е готово логото(и одобрено от масите),и ще пусна един мейл,със запитване до фирмата,за срокове,цени и тн.... :clap:
други двама крещат като идиоти написаното...
===>правилната дума е, СТИМУЛИРАТ .. ;)
До,тук 10 бройки.... :bowdown: :smash: :nuts:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот Admin » Чет Юли 29, 2010 5:36 pm

Доколкото знам, в малък брой се печатат именно на принтер за текстил. Поне така ми беше казал някой.
За цената е най-сигурно да питате производителя как се променя в зависимост от бройката.
На мен лично последният вариант на Краси, дето е с кучето, ми се струва трепач и смислово има връзка с абревиатурата. :beer:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот mastermisho » Чет Юли 29, 2010 5:54 pm

Admin написа:Доколкото знам, в малък брой се печатат именно на принтер за текстил. Поне така ми беше казал някой.

98% съм сигурен, че е принтер :agree:
" http://www.openstreetmap.org gives us the ability to really create mtb focussed maps – like no other map provider has ever done. Therefore I call on you – to get engaged and start participating like over 100.000 people worldwide already do!"
Аватар
mastermisho

Рейтинг: 1567

Мнениеот kvelikov » Чет Юли 29, 2010 6:26 pm

Щом е принтер, значи е още по-лесно!
Направих и варианта със стареца, но ми стои много безличен... И далеч от идеята.
И аз мисля, че с логото куче е трепач - агресивно, забавно, цветово и идейно се връзва с всичко.
Ако някой иска да си прави експерименти и да си печата индивидуални варианти, ще му дам файловете да си твори на воля... :D

Ако искате други цветове и комбинации от каталога на фирмата, имайте предвид, че логото стои най-добре на бял фон.

Ето и визиите:

Изображение
Изображение

Изображение
Изображение

И не забравяйте, че този weekend е богат на събития!
Аз, Админ и още маса народ заложихме на Банско.
За С.К.А.терите, оставащи в София, един Черни връх по трасето на ралито ще се отрази много тонизиращо... :eyebrow:
Последна промяна kvelikov на Чет Юли 29, 2010 6:46 pm, променена общо 1 път
Аватар
kvelikov

Мнениеот ivan_radev1 » Чет Юли 29, 2010 6:43 pm

"Озъбено свирепо куче" - класика в жанра.

Краси, браво за логото!

Аз само едно нещо не разбрах: колко ще ни плати въпросната фирма, че ще й носим екипите :dontknow:

Не е ли по-добре да обявим конкурс за генерален спонсор на СКА и за фирма, която ще ни осигурява екипировката?

П.С,: Ако някой от четящите тази тема, иска да стане спонсор на благородното начинание СКА, моля да не се стеснява да го заяви. Приемаме както пари, така и услуги, храна и напитки (цветя и бонбони не пием).
Аватар
ivan_radev1

Мнениеот kvelikov » Чет Юли 29, 2010 7:16 pm

ivan_radev1 написа:"Озъбено свирепо куче" - класика в жанра.

...при това "цели" 30 см. високо! :D
Мисля, че е джакръсел териер - Майло от "Маската".
Ето оригиналната снимка:

Изображение

Ето какво надписче може небрежно да грейне на ръкавчето:

Изображение

Радо ще провери колко ще падне цената за бройка, ако поръчаме повече.
Аватар
kvelikov

Мнениеот kapitanblood » Чет Юли 29, 2010 7:42 pm

Влече ви,животинското.....първично...браво....харесва ми сега,логото.... :nuts: :smash:
Мисля,до другата сряда да изчакаме,желаещи да си направят таз красотия....и четвъртък,да им пиша,на фирмата.... :clap:
Така,направен,"old men",изглежда,като мумия..... :nuts:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот kvelikov » Чет Юли 29, 2010 7:47 pm

Радо, щом е на принтер, на теб ще ти направя индивидуална... :D
Само си харесай ОБЕКТ!
Аватар
kvelikov

Мнениеот vpravov » Чет Юли 29, 2010 7:52 pm

Чета ви темата с удоволствие. Евала! :agree:

@kvelikov помисли и върху вариант за черен или тъмносив плат. Ликът на "лидера", по-стилизиран (да не си личи прекалено кой е), само бели контури, в стил популярните фланелки с Че Гевара. Надписа цветен - съответно допълнително отвличащ вниманието от физиономията. Помислете и върху това, дали наистина са ви необходими джобовете.

Независимо от дизайна, в момента в който се стигне до поръчка ще се включа. Джърсито ще си го платя, но ще остане в някой от вас и когато извадя късмета да имам възможността да се включа в някое от мероприятията ви, ще си получа фетиша с заслужен кеф! :beer:
Изображение
Аватар
vpravov

Мнениеот kvelikov » Чет Юли 29, 2010 8:08 pm

Помислих аз, но преобладава мнението за бягство от Патрона... :D
Ако остане кучето, пак се получава доста добре. :blush:
Само не знам дали във фирмата ще имат подобна разцветка, че тази малко си я измислих... :dontknow:

Винаги си добре дошъл на С.К.А.листите ни мероприятия!
Аватар
kvelikov

Мнениеот RedHawk » Чет Юли 29, 2010 8:20 pm

Тази с кучето сцепва мрака Краси! :gnasher: :D
Още по-добре се е получила. :clap:
Аватар
RedHawk

Мнениеот kapitanblood » Чет Юли 29, 2010 8:31 pm

kvelikov написа:Радо, щом е на принтер, на теб ще ти направя индивидуална... :D
Само си харесай ОБЕКТ!

Аз ли бре,,,,,,,що пък за мен??? :dontknow:
Аз не се цепя от колектива,защото знам поговорката... :eyebrow: :nuts:
Каквото,за всички,това и за меН....КуЧеТаАаА... ;) Много ме кефи кучето,яко е....
Трябва да се помисли,нещо за ръкавите,някакви байкчета,планинки, може и имената да са там,ако не се оскъпява....
Аз,ще поръчам 2 или 3 ,не се знае още.
@ vpravov=== :agree: :D :beer: :beer: :beer: ,винаги има място,при нас......за ВСичКИ :clap:
1 служебна за подарък.....( няма да казвам за кой).
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот did » Чет Юли 29, 2010 8:54 pm

Една формална забележка:

Като сте се вдъхновили толкова от това за Сидера, помислете дали след 3-4 години това име и тоози надпис ще значат нещо. Щото може да се окаже, че значат нещо друго. Помшслете и как другите ще Ви възприемат!

Не набърквайте политиката в МТБ-структурите, моля Ви! Нека сте СКA, но нека това да значи нещо друго.

В момента тръгвате на риболов, носейки за стръв ягоди, понеже скоро сте яли ягоди и са Ви харесали.

:beer: :beer: :beer:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот sos » Чет Юли 29, 2010 9:03 pm

Значи, да се изокам и аз като почетен съпредседател! Идеята за джърсита трябва да се върти около двете думи: "Сидере" и "Куче". Вариантите са три: или да се размаже ликът на вожда почти до неузнаваемост, или да видим как ще седи възрастният човек, или кучето. Сега, когато разгледах по-добре мисля, че с кучето ще се получи добре. Текстът и шрифтът са перфектни и не трябва да се променят :D
ИзображениеИначе се казвам Добри!
Аватар
sos

Рейтинг: 1990

Мнениеот kapitanblood » Чет Юли 29, 2010 9:05 pm

Мите,благодаря Ти за съветите.
С.К.А.- се роди,от една глупост,написана,по скалите.В нея,няма нищо поитическо,просто Сидер,стана нарицателно,ние не го свързваме с "Патрона".Точно с тази цел,да не си помислят някои,сменихме първоначалното лого.Сега"Сидер" се казва,куЧеТо....надявам се до 13.08 да са готови... ;) :beer: :beer: :beer:
Айде,не останаааааА :eyebrow:
Речник:Сидере-куче-анатема===>Всяка,ттрудност по пътя,изкачване,ров,байр и др. препятствия.....могат да бъдат"хранени"с това... :nuts:
Последна промяна kapitanblood на Чет Юли 29, 2010 9:09 pm, променена общо 1 път
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот Kpoko » Чет Юли 29, 2010 9:07 pm

Е, то може и да се разшифрова и като "Спри, Кучето Апе" :)
И аз искам една бройка - L размер.

:offtopic: Искам и бачкането да спре да ми проваля всички планове, ма нейсе :offtopic:
Последна промяна Kpoko на Чет Юли 29, 2010 9:50 pm, променена общо 1 път
Аватар
Kpoko

Мнениеот kvelikov » Чет Юли 29, 2010 9:40 pm

Очевидно, засега кучето е лидер!
Радо поема организацията по запитване за бройка, размери, цена и максимално близката до примерната визия на джърсито.
Когато тази информация стане ясна, ще я сподели тук.
Според мен спокойно може да поръчаме минимум 20 броя.
Ето линк с psd-файловете и примерното джърси:

http://dox.bg/files/dw?a=6e0f90de5b

Радо, ти си на ход - аз нося размер "М".
Аватар
kvelikov

Мнениеот taurus13 » Чет Юли 29, 2010 9:46 pm

Леле Краси, виде ли каква дискусия стана...явно не само в мойта глава са се въртели таквиз мисли. :D
Аз съм твърдо за КУЧЕТО; Надписа само С.К.А. - без дешифровката - ние си знаем кое и как, и може да си измисляме каквито си искаме простотии на тази тема, което му е готиното. Цветовете за точни - кучето черно-сиво, надписите зелено и червено. Кучето малко трябва да се стилизира - има излишен детайл - каишка,медальон и краски на козината.
Според мен това е дизайна който цепи мрака.
Между другото, засега само една дама ли имаме?
Считам, че моята заявка за джърси се подразбира...
Ако Радо ще организира нещата, може да даде един мейл, на който всеки да си прати заявка с име брой и размер.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот kapitanblood » Чет Юли 29, 2010 10:04 pm

Ние обслужваме клубове и отбори, търговци на дребно и едро, както и дистрибутори на спортни облекла. Големи серии се печатат на сито и офсет сублимация, малки серии, индивидуални и клубни екипи се печатат с цифрови печатни машини без минимален брой на поръчката и без ограничение на броя на цветовете. Срокът на изпълнение е 1 до 4 седмици и е закон при нас!

Ние изработваме 3 типа печатани спортни изделия:

semi custom Използваме наш дизайн по каталог, с избран от вас цвят, с вашите лога, имена, контакти, спонсори и др.
full custom От ваш дизайн, който сте ни изпратили - ние предпочитаме да бъде изпратен във векторен графичен файлов формат. Растерните изображения, ако има такива, трябва да бъдат с добро качество.
customized cuts
И двата типа могат да бъдат направени в избрана от вас кройка, дори специално разработена по ваше задание.

Ок,значи чакам до сряда,да ми се дадът,бройки и размери.....
Четвъртък ,правя запитването..... :smash: :nuts: :popcorn:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот codename47 » Пет Юли 30, 2010 12:33 am

може да си направите логото от снимка на някой http://www.vodnazona.com/media/editor/i ... nosjpg.jpg с лицето на анатемосаният
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот taurus13 » Пет Юли 30, 2010 12:41 am

Към софийските и наоколни "мишоци",които няма да ходят в Банско или другаде и им се кара за един ден - събота или неделя. Излизам с две предложения, които се въртят около култовата гара Лакатник.
1. Лакатник-с.Миланово - х.Пършевица-вр.Бегличка Могила- Очиндолската пътека-Оплетня-Лакатник - в началото XC, по средата яки гледки, накрая добро спускане.
2. Лакатник-село Лакатник-х.Тръстеная (където пресушаваме известно количество малиново вино), [опция:х.Лескова], и обратно към Лактник с една хубава тесна пътечка накрая.(ако я открия, че беше зимъска ласт тайм, но Админ може да има трак - ако не както я открия :D )

И при двете карания има начална фаза от 8 км асфалт нагоре, след това черни пътища и накрая пътеки. Първия вариант е по-високопланински и е с по технично спускане, втория е повече за мързели пияндета, макар че ако се запраши към Лескова може да стане доста XC, та чак XXC. Също така има опция от Тръстеная да се запраши към Бов, където мераклиите на хард пътеки, могат да направят кратката но технична пътека под водопада Скакля, описана от Админ.
До Лакатник са 70км с кола, може и с влак. Карането е от типа - както дойде, където излезем, както ни харесва, когато се приберем и т.н.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот ivan_radev1 » Пет Юли 30, 2010 6:50 am

Kpoko написа:Е, то може и да се разшифрова и като "Спри, Кучето Апе" :)

:agree: Нас вярно си ни апе кучето :rofl:

taurus13 написа:Към софийските и наоколни "мишоци",които няма да ходят в Банско или другаде и им се кара за един ден - събота или неделя. Излизам с две предложения, които се въртят около култовата гара Лакатник.
1. Лакатник-с.Миланово - х.Пършевица-вр.Бегличка Могила- Очиндолската пътека-Оплетня-Лакатник - в началото XC, по средата яки гледки, накрая добро спускане.
2. Лакатник-село Лакатник-х.Тръстеная (където пресушаваме известно количество малиново вино), [опция:х.Лескова], и обратно към Лактник с една хубава тесна пътечка накрая.(ако я открия, че беше зимъска ласт тайм, но Админ може да има трак - ако не както я открия :D )

:agree: И двата варианта си заслужават. Гледките са страхотни. районът на Лакатник ми е любим.

при първия трябва да се има предвид, че след осемкилометровото изкачване по шосе, следват 15-тина километра по черен път с големи камъни, които е караем, но не за всeки. та, определено първият е по-труден.

Милко, пропуснал си да посочиш крайната точка на карането и в двата случая - ресторант Водопадът, където бирата се изстудява направо във водопада.

хайде да го направим в събота. най-удобният влак според мен е в 7:40 от централна гара. в другите влакове ще имаме проблем, ако колелата са повече от две.
Аватар
ivan_radev1

Мнениеот kapitanblood » Пет Юли 30, 2010 6:55 am

КуЧеТаАааа,,,,,,много се нароихте бре,,, :D
Правя,един списък.Ако,съм изпуснал,някой,да ми прати ЛС или на e-mail:[email protected]..

1.Добри-SoS--XL 1 бр.
2.Аз --Xl 1 бр.
3.Краси-Kvelikov--M-1бр
4.Милко-Taurus13--XL-1 бр.
4.Vikingonbike --XL-1 бр.
5.Милица-Ралица :D --М-1бр.
6.Иво-Kroko--L 1 бр.
7.Светльо-RedHawk -?-1 бр.
8.vpravov --? 1бр.
9.Sartor--M--1бр.
10.g.loumbev --?--1бр.
11.ivan_radev1--?--1бр.
12.Ники-nicky bike--?--1бр.
13.Inzagi --?--1бр.
14................... 2бр...(подарък),след това ще им уточним размерите ;)

До,тук са 15 бр...Ако,съм пропуснал някой,моля за извинение,също,объркани имена,аватари и тн.... :bowdown:
Както съм написал,в горния ми пост,чакаме до СРЯДА,и пускам запитването до фирмата,цени и срокове... :smash:
Ще,бъде обсъдено,как ще се събират парите,чак,след като на горния въпрос имаме отговор..... :eyebrow:
Едит: Моля,всеки,който си е видял името,и има ?,незнам размера...
помислете,на ръкавите ,да има нещо,ако се оскъпи,го махаме..... :^:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот g.loumbev » Пет Юли 30, 2010 7:13 am

:wavey: Жоро-КН- g.loumbev-M-2бр. :D
Аватар
g.loumbev

Рейтинг: 1495

Мнениеот nicky bike » Пет Юли 30, 2010 7:32 am

Нямам време да чета толкова много постове и желая да споделя нещо след като видях надписите. Предложението ми е да се махне дадписа "Сидере Куче ... " в последствие може да се промени в нещо като Спортен клуб Анатема или нещо подобно ,но не си заслужава да се ангажираме с тази личност. Много вода ще изтече и него ще забравим ,а и не смятам ,че има за какво да го помним. :crazy: :idea:

Нещо относно размерите на фланелките: има номерация която е за "спортни клубове" която отговаря с един номер надолу (или аз нося L и желая М) ако е "професионална" (такъв е термина в DIEM) тя си отговаря на номера и аз желая L. :agree:
Поздрави и да помахате към вр. Ботев като се качите на високото. :wavey:
Умния човек не говори много, а действа, простия ... само пише, когато няма какво друго да направи!
Аватар
nicky bike

Мнениеот g.loumbev » Пет Юли 30, 2010 7:43 am

Аз съм "ЗА" да се премахне надписа:Сидере Куче Анатема :peace:
Аватар
g.loumbev

Рейтинг: 1495

ПредишнаСледваща

Назад към Клубове, групи и организирани карания