Габровци и други .

Форум за организирани или неорганизирани несъстезателни карания, срещи и дейности на клубове, неформални групи и др., както и общи теми за карания, обединени по даден признак (например регионални).

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: Габровци и други .

Мнениеот rosen_cvqtkov » Пон Юни 01, 2009 2:35 pm

С малко закъснение, но ето вчерашните снимки от Чумерна.http://www.album.bg/rosen_cvqtkov/albums/87487/
rosen_cvqtkov

Рейтинг: 1220

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Пон Юни 01, 2009 7:52 pm

От далече да кажа къде ще се ходи на 07.06.2009.Маршрута е следния: Потока, Бузлуджа,Бедеци,хижа Българка, Плачковци, Трявна, и от там към Габрово. Сборен пункт на автогарата в 08.00. часа.
Silvestroff Gabrovo

Рейтинг: 1768

Габровци и други .

Мнениеот nikoi » Пон Юни 01, 2009 10:20 pm

Хубаво каране направихме!!! :clap:
Ето ги и моите снимки: Клик
Изображение Изображение Изображение
Аватар
nikoi

Рейтинг: 1510

Мнениеот kosiani » Вто Юни 02, 2009 7:09 am

Хубаво беше. Евапа на фотографите :beer:
Аватар
kosiani

Рейтинг: 1347

Мнениеот rosen_cvqtkov » Нед Юни 07, 2009 8:25 pm

В деня на изборите избрахме тима на Силвестров. Ето и снимкитеhttp://www.album.bg/rosen_cvqtkov/images/14675652/
rosen_cvqtkov

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Нед Юни 07, 2009 8:39 pm

Хубаво каране направихме. Хапнахме ягоди, видяхме се с Добри старши и младши от Казанлък. Видяхме какво става по Бедеци, нещо страшно е. Всички останаха доволни от прехода. Поредната приятно изкарана неделя.Вижте снимките:http://www.album.bg/silvestroff/albums/88457/
Silvestroff Gabrovo

Мнениеот botroid » Нед Юни 07, 2009 10:04 pm

Ето някои впечатления от мойто каране:

1. Поех толкова слънчева радиация, че ако загася лампата, в тъмното сигур ще имам флуоросценция.
2. Розовата долина е един огромен парник.
3. Никога не преяждайте с череши, наливате с безалкохолни и ядете сладоледи, на който им губите бройката, когато ви очаква 24 км. катерене от с.Енина до х.Младост под палещото слънце.
4. Препоръчвам спускането от "гусевето" на всички, които си падат по газенето на камъни, високорисковите суркания по ронливи сипеи, както и гледките от скали. Цвиленето от кеф ви е гарантирано :) Въобще тия казанлъшки даунхили са голяма раота ;)
Аватар
botroid

Рейтинг: 1343

Мнениеот sensation_blue » Вто Юни 09, 2009 8:51 am

Много ми се идваше на въпросния маршрут, но за съжаление бях възпрепятстван, а и не знам щях ли да се справя.
Може ли за новобранците като мен да указвате в км разстоянието, времетраенето, както и къде точно минава маршрута по който се движите - за да можем не само да се зарибяваме по снимките, но и да имаме възможност и сами да направим от въпросните места ;)
От Поток до Бузлуджа е ясно... после до Бедек пак се вижда на картата както и до г.д. Българка... а после надолу към Плачковци особено ме интересува откъде? И как е терена? Път/пътечка/камъни? Техничен, бърз, нормален?
Аватар
sensation_blue

Рейтинг: 1794

Мнениеот botroid » Вто Юни 09, 2009 7:28 pm

sensation_blue написа:Много ми се идваше на въпросния маршрут, но... не знам щях ли да се справя.

Ако тръгнеш с групата и по пътя усетиш, че няма да се справиш, това не е никакъв проблем. Просто казваш на другите "до тук съм" и те си продължават по пътя, а ти лягаш, почиваш, квото искаш правиш и след това се връщаш обратно. Никой не те задължава да минеш целия маршрут. Няма да си първия, нито последния, ако се откажеш. И на мен се е случвало, когато не съм бил във форма.
Аватар
botroid

Мнениеот did » Вто Юни 09, 2009 8:31 pm

botroid написа:Ако тръгнеш с групата и по пътя усетиш, че няма да се справиш, това не е никакъв проблем. Просто казваш на другите "до тук съм" и те си продължават по пътя, а ти лягаш, почиваш, квото искаш правиш и след това се връщаш обратно. Никой не те задължава да минеш целия маршрут.

Нищо лично, но ако ще организирате групови карания, така не се прави.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Габровци и други .

Мнениеот nikoi » Вто Юни 09, 2009 9:46 pm

И така след четири страхотни дни в РОДОПИТЕ...
Да покараме малко из нашият Балкан. :D
Карането е за Неделя 14.06.09г. Сбор в 7:00h. на Автогарата.
Маршрута е следният: Беклемето-х.Дерменка-х.Добрила-вр.Амбарица-х.Амбарица-Черни Осъм-Троян.
Приблизително 50 км. Има и елементи с бутане!!! :D :D :D
Ето малко снимки за зарибяване: Тук и Тук

П.П.Нека да заровим томахавките и да се насладим на едно хубаво каране! :peace:
Аватар
nikoi

Мнениеот botroid » Сря Юни 10, 2009 9:34 pm

did написа:
botroid написа:Ако тръгнеш с групата и по пътя усетиш, че няма да се справиш, това не е никакъв проблем. Просто казваш на другите "до тук съм" и те си продължават по пътя, а ти лягаш, почиваш, квото искаш правиш и след това се връщаш обратно. Никой не те задължава да минеш целия маршрут.

А как се прави, носите на гръб този дето е останал без сили или го карате на теглич, само и само за да завърши докрай маршрута? Би ли споделил пловдивския опит в такива неща? Аз не се занимавам с организиране на групови карания, понеже съм начинаещ и карам отскоро. Заради това се радвам, ако получа ценни напътствия и полезни съвети за планинското колоездене.
Аватар
botroid

Мнениеот did » Чет Юни 11, 2009 10:06 pm

botroid написа:
did написа:

А как се прави, носите на гръб този дето е останал без сили или го карате на теглич, само и само за да завърши докрай маршрута? Би ли споделил пловдивския опит в такива неща? Аз не се занимавам с организиране на групови карания, понеже съм начинаещ и карам отскоро. Заради това се радвам, ако получа ценни напътствия и полезни съвети за планинското колоездене.

Винаги, когато се е случвало някой от участниците да не може да издържи на някое каране, някой от опитните караче се е връщал с него, за да сме сигурни, че няма да се затрие по пътя обратно. Сам човек не се пуща да се отдели от групата - въпрос на принципи.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот tanya » Пет Юни 12, 2009 7:18 am

Ехе, точно събота и неделя ще сме на Беклемето, ама по друга линия. :D
Нищо, ако ви видим, ще ви помахаме за здрасти и ще ви пожелаем хубаво каране :agree:
Изображение
Аватар
tanya

Рейтинг: 1913

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Пет Юни 12, 2009 6:53 pm

did, и botroid- Хайде без спорни ситуаций. Винаги има начини за всичко, а и до този момент никого не сме оставяли на сред пътя.
Tania, вие на къде по точно ще сте.Надявам се да се засечем.
Silvestroff Gabrovo

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Нед Юни 14, 2009 10:18 pm

Невероятен ден, и невероятно каране. Прекрасна природа, и забележителни гледки.Единадесет човека се събрахме на автогарата, и след като се натоварихме по колите, поехме към Троян. Качихме се до превала на прохода, а от там продължихме с колелетата. Много ми хареса на мен , а и на всички останали . Имаше от всичко, каране бутане, носене, и страхотно спускане.Технични надолнища, комбинирани с изпробващи уменията ни участъци.
Доволнo, много доволно си изкарахме. Ето малко снимки от мен:http://www.album.bg/silvestroff/albums/89733/
Silvestroff Gabrovo

Мнениеот tanya » Пон Юни 15, 2009 12:38 pm

Снимали сте и нашите самолети :D
Когато сте минали, ние сме били още долу, така че не можахме да се засечем.
Горе наистина е страхотно за колелета, но толкова много atv-та и мотори + коли по черния път на билото видях, че ми настръхнаха косите. :bawling:
Изображение
Аватар
tanya

Рейтинг: 1913

Мнениеот rosen_cvqtkov » Пон Юни 15, 2009 6:25 pm

За хубавия ден който прекарахме! Снимкитеhttp://www.album.bg/rosen_cvqtkov/images/14912889/
rosen_cvqtkov

Габровци и други .

Мнениеот nikoi » Пон Юни 15, 2009 9:47 pm

Мина поредното хубаво каране!!! :bowdown:
Поздравления за Радена, първата жена минала по този маршрут с колело! :clap: :clap: :clap:
Моите снимки се намират Тук. Разгледайте ако имате желание :D
Неделята ще дойде бързо, МИСЛЕТЕ КЪДЕ ЩЕ ХОДИМ.
Аватар
nikoi

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Сря Юни 17, 2009 7:56 pm

За тази неделя, в 07.30. часа, на автогарата. Ще се ходи до Мазалат. Като се качим там, може пешком да се покатерим до Кадемлията. Това е за момента.
Silvestroff Gabrovo

Мнениеот botroid » Чет Юни 18, 2009 6:11 pm

А какво биха предложили спускачите от т.нар. "женска група"? Дайте нещо подходящо за начинаещи олмаунтънисти. Ай да нагазим като полски мишки някой склон и да се провираме между камъните :)
Аватар
botroid

Мнениеот ht two » Съб Юни 20, 2009 2:40 pm

За утре живот и здраве ,в 7:30 сас коли ли ще се трагва до узана или направо с колелетата?
ht two

Рейтинг: 1215

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Съб Юни 20, 2009 7:51 pm

Направо с велосипедите, и посока нагоре.
Silvestroff Gabrovo

Мнениеот rosen_cvqtkov » Нед Юни 21, 2009 5:15 pm

Днес ходихме до х.Мазалат. Към групата се присъединиха Стоян и Митака. Хубаво време, не толкова горещо. На хижата Пламен и Николай решиха да направят разходка без колелетата. Останалата група успяхме да избягаме от дъжда. Ето и снимките за деняhttp://www.album.bg/rosen_cvqtkov/images/15104985/
rosen_cvqtkov

Мнениеот ht two » Нед Юни 21, 2009 6:05 pm

Благодаря на групата за хубавото каране днес и за това че не ни претоварихте мен и Митака. Роска , хубави снимки!
ht two

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Нед Юни 21, 2009 7:54 pm

Излишно е да казвам как сме изкарали. Имаше каране, видяхме змий, сърни,огромни скакалци, мъгла, облаци, и тъкмо се прибрахме дори и град заваля. ето снимките от мен.http://www.album.bg/silvestroff/albums/90993/
Silvestroff Gabrovo

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Сря Юни 24, 2009 6:56 pm

Виждам че не само ние сме изкарали добре през миналата неделя, за което се РАДВАМ. За тази неделя сбор в 08.00. на , АВТОГАРАТА разбира се.Посока Узана, Шипка, и спускаме към Потока. Възможно е маршрута да бъде изкаран в обратна посока, което не го прави по лош.
Silvestroff Gabrovo

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Нед Юни 28, 2009 6:07 pm

Измина поредната неделя в която разбира се че ...покарахмееееее. Маршрута добре известен, го преодоляхме седем човека. Като за сефте с нас дойдоха Гошко Одрински, и Спас. На края споделиха че са доволни от карането, и ще идват през следващите прояви.Какво още да се каже, всичко си мина много добре. Дъжд не намерихме, но, и не че сме търсили. Вижте снимките от мен, а и Роската ще качи по някое време.http://www.album.bg/silvestroff/albums/92042/
Silvestroff Gabrovo

Мнениеот rosen_cvqtkov » Нед Юни 28, 2009 8:41 pm

Хубав уикенд в компанията на младото попълнение. За другите не знам, но на мен ми хареса!http://www.album.bg/rosen_cvqtkov/images/15317695/
rosen_cvqtkov

Мнениеот ht two » Нед Юни 28, 2009 9:11 pm

С малко закьснение и ние карахме по този маршрут , но от Шипка спуснахме кам с.Езеро по страхотна пьтека .За което МНОГО БЛАГОДАРЯ на Пешо, Ичката и Светльо! Благодаря им още и за това че ми нагласиха спирачките и то на полеви условия!
ht two

ПредишнаСледваща

Назад към Клубове, групи и организирани карания