Габровци и други .

Форум за организирани или неорганизирани несъстезателни карания, срещи и дейности на клубове, неформални групи и др., както и общи теми за карания, обединени по даден признак (например регионални).

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: Габровци и други .

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Пет Сеп 25, 2009 6:55 pm

Наближава неделя, и естествено е време за каране. Сбор в 08.00. часа на автогарата.
Silvestroff Gabrovo

Рейтинг: 1768

Мнениеот psixopat » Пет Сеп 25, 2009 7:05 pm

Къде ще се кара.
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
:)
Аватар
psixopat

Рейтинг: 1867

Мнениеот botroid » Пет Сеп 25, 2009 7:50 pm

Къде ще караме в неделя ве? Предлагайте маршрути, че както съм се надъхал и озверил от състезанието, ще избуша курбеляците усещам и на никви баири не прощавам :)
Аватар
botroid

Рейтинг: 1343

Мнениеот Naria » Съб Сеп 26, 2009 12:46 am

Бихте ли били така любезни да пообясните на кратко тези групови карания горе-долу какво рпедставляват? Пряко се интересувам колко около колко човека сте нормално и за какви марширути в региона иде реч, че се зарибявам от идеята... а не искам да се излагам като умра на половината път. :P
(ако разбира се, приемате още компания)
Life changes. People don't.
Аватар
Naria

Рейтинг: 1210

Мнениеот sensation_blue » Съб Сеп 26, 2009 7:57 am

аз съм много зле със ставането рано ;) И затова все пропускам... ако казвате къде отивате може да се срещаме по пътя поне :beer: На 22ри така стана че се засякох с компанията на белгиеца и да видя как се спуска към Соколски от Шипка с вдигната седалка :) А аз успях да направя първото си горско падане... че и второто :D
Аватар
sensation_blue

Рейтинг: 1794

Мнениеот psixopat » Съб Сеп 26, 2009 8:09 am

Кажете къде ще се ходи в неделя.
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
Аватар
psixopat

Мнениеот botroid » Съб Сеп 26, 2009 1:57 pm

Naria написа:Бихте ли били така любезни да пообясните на кратко тези групови карания горе-долу какво представляват? Пряко се интересувам колко около колко човека сте нормално и за какви марширути в региона иде реч, че се зарибявам от идеята... а не искам да се излагам като умра на половината път. :P
(ако разбира се, приемате още компания)

Че сме любезни, такива сме! ;) И приемаме още компания разбира се, защото не сме затворена общност. Не сме вело клуб, такъв не ни тряя за да си организираме каранията. Нормално сме 4-5 човека, като се случва и повече. А за какви маршрути става дума, не е лесно да се обясни, поради голямото им разнообразие. През късна есен и зимата не се свеним и от чисто шосейно колоездене даже, за разлика от хардкор емтебаджиите :eyebrow: Най-често каранията ни представляват класическо XC, тоест каране по машрути от 70-80 км, с редуване на изкачвания при средно до високо физическо натоварване и спускания с ниска до средна степен на трудност, при ниска скорост. Обикновенно предприемаме изкачване на билото на Стара планина и се кара по дължината му или спускаме на юг в Розовата долина и после пак се качваме. Предимно се движим по широки почвени и макадамени пътища, по-рядко през пътеки и камънаци. Когато условията в планината не са подходящи за каране, се възползваме от изобилието от предпланини около Габрово.
Ако умреш по пътя, пред никого няма да се изложиш, защото сме все аматьори и начинаещи. Докъдето можеш дотам, при нас "умиранията" и отказванията не са срамни :)

psixopat написа:Кажете къде ще се ходи в неделя.

И аз искам да знам това, ама маршрутите ги определя Силвестров, аз мога да дам само идеи :idea:

sensation_blue написа:аз съм много зле със ставането рано ;) И затова все пропускам... ако казвате къде отивате може да се срещаме по пътя поне :beer: На 22ри така стана че се засякох с компанията на белгиеца и да видя как се спуска към Соколски от Шипка с вдигната седалка :) А аз успях да направя първото си горско падане... че и второто :D

Истинския турист е ранобуден и отива в планината на ранина, а не по пладне или икиндия :P Пооправи си ставането и идвай с нас, че откога те чакам. Трудно е да ти кажем де отиваме, щото са доста спонтанни нещата при нас. Нерядко се решава на мястото на срещата.
За спускане с вдигната седалка се изисква повече майсторлък и техника, отколкото със спусната. Лично за мен е по-неудобно и по-рисковано със вдигната. Въпрос на вкус, усещане и навик. Някои не ги бърка и не я свалят, особенно състезателите, за да не губят време. Откакто карам със спусната, доста рядко правя човки и това е достатъчен извод за мен.
А за паданията има да падаш още много, аз също :lol: Падал съм и продължавам да падам, ама не ми пука. Важното е адреналин да има :evil: Все пак ти препоръчвам, да инвестираш неголяма сума в разните му пластмаси за крака и ръце, за да не закървяш мноо и да си разваляш кефа.
Аватар
botroid

Мнениеот sensation_blue » Съб Сеп 26, 2009 3:03 pm

аха :) знам ама мен силите ми идват към обяд... но ще се опитам да се науча да лягам преди 12 :) Сега обаче ще скипна че може да се наложи и друга работа да се свърши ;) А по въпроса със седалката - ставаше дума за белгиеца, аз си я свалих но това не ми попречи да се мятам като чучело на метла надолу по баира и да се търкалям около колелото :) Не се надрах но определено адреналина си заслужава дори и паданията :) Айде пък по късно може и да се видим някъде ;)
p.s. Ти видя ли се на 1ва страница на 100 вести зад кмета :magnify:
Аватар
sensation_blue

Мнениеот psixopat » Съб Сеп 26, 2009 4:11 pm

Ботройд мерси за инфото. :agree: На мен ми се кара страшно много, но така без да знам къде отивам-нестава.За мен 70-80 километра ще са непосилни. :banghead: И все пак, ако някой друг знае за утре да пише.Предполагам, че нямате нищо против да дойда.
Мерси предварително.
Аватар
psixopat

Габровци и други .

Мнениеот nikoi » Съб Сеп 26, 2009 4:50 pm

Една разходка до ЕНИНА ?!?!?!?!?!?!? :eyebrow:
Изображение Изображение Изображение
Аватар
nikoi

Рейтинг: 1510

Мнениеот psixopat » Съб Сеп 26, 2009 4:53 pm

:offtopic:
nikoi написа:Една разходка до ЕНИНА ?!?!?!?!?!?!? :eyebrow:

Това последното с емотиконката, показва, че не е за мен.Нищо някой друг път.А на вас приятно каране.
Аватар
psixopat

Мнениеот botroid » Съб Сеп 26, 2009 6:35 pm

psixopat написа:На мен ми се кара страшно много, но 70-80 километра ще са непосилни

Ако 70-80 км, са ти непосилни, то можеш да караш, да речем 30-40 км, колкото издържиш. Важното е да се кара, пък колкото толкова. Щом имаш толкова голямо желание за каране, не би тряяло да те плашат километрите. Те се навъртат неусетно... почти :)

sensation_blue написа:ще се опитам да се науча да лягам преди 12... ставаше дума за белгиеца, аз си я свалих но това не ми попречи да се мятам като чучело на метла надолу по баира и да се търкалям около колелото

Ами тряя, щот най-големия враг на колоездача е недоспиването и малкото сън. А белгиеца го остави, той кара годишно по 15000 км. не можем се мери изобщо с него. Миналата година направих 7000 км. което е просто смешно. А тая година и наполовина на тези не знам дали ще мога да направя :dontknow:
А за да спускаш добре, не е достатъчно само да свалиш седалката, още много неща си требат. Не се обезсърчавай и аз доскоро едвам се държах на колелото и падах на Соколски :unhappy:
Аватар
botroid

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Съб Сеп 26, 2009 7:05 pm

Mаршрута за утре : Потока, Бузлуджа, Шипка, Узана, Люляци, Габрово. Не е проблем за начинаещи да го завъртят. Заповядайте.
Silvestroff Gabrovo

Мнениеот Naria » Нед Сеп 27, 2009 4:04 pm

Можеше вчера да не лягам в 4 та днес да съм на линия... но не. НЯкой трябваше да слуша сиилна музика до късно. :smash: Марширута вярно звучи готин.

Ботроид, много благодаря за любензите разяснения, стигам и аз до извода на psixopat-а, че 80км са ми малко множко... та, навитаци за нещо скормничко? 30-40-50? Че да качваме левъли и да почнем и ние по 80. :D
Аватар
Naria

Мнениеот psixopat » Нед Сеп 27, 2009 5:43 pm

Аз бях към Бузлуджа и се поозорих, ама нищо.Беше приятно каране, със супер компания.Хареса ми много. :agree:
П.П претърпях първото си падане с онтарото, :fight: но за щастие се разминах само с ожулено коляно.
П.П.П ето моите "снимки" http://psixopat.snimka.bg/sports/27-09- ... ane.426226 :rofl:
Аватар
psixopat

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Нед Сеп 27, 2009 7:17 pm

Eто че отмина и днешния ден. Хубаво си покарахме, и всички сме много доволни. Намерихме много гъби, и един начерпен в една канавка край пътя. Пробвахме и един нов за мене път, който много ни хареса.Не се размина без акробатични изпълнения, като за кино. Ето снимчиците от деня:http://www.album.bg/silvestroff/albums/106668/
Silvestroff Gabrovo

Мнениеот botroid » Нед Сеп 27, 2009 8:20 pm

Naria написа:стигам и аз до извода на psixopat-а, че 80км са ми малко множко... та, навитаци за нещо скормничко? 30-40-50?

Изпусна, карането днес беше тотално лежерно и поради това много подходящо за новобранци, а километрите бяха 55 :P Но нищо, някой друг път, освен ако пак не си легнеш в 4 сутринта :)
Аватар
botroid

Мнениеот Naria » Нед Сеп 27, 2009 9:43 pm

botroid написа:
Naria написа:стигам и аз до извода на psixopat-а, че 80км са ми малко множко... та, навитаци за нещо скормничко? 30-40-50?

Изпусна, карането днес беше тотално лежерно и поради това много подходящо за новобранци, а километрите бяха 55 :P Но нищо, някой друг път, освен ако пак не си легнеш в 4 сутринта :)

Да, като видях марширута и мен ме хвана яд,че днес не съм се присъединила. За друг път остава! :)
Аватар
Naria

Мнениеот todor_todorov » Пон Сеп 28, 2009 10:32 am

:wavey:
Браво браво, съдейки по снимките хубаво сте си изкарали :clap: , жалко че сте ни малко далечко да споделяте по често такива карания с нас.
Поздрави :beer:
Обичаш ли гората, боклука в торбата!
Аватар
todor_todorov

Рейтинг: 1610

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Нед Окт 04, 2009 8:29 pm

Леко премина днешния ден. Почакахме малко повече да изсъхне след дъждовете. Сбрахме се в 14.30. на спортна зала, и хванахме пътя към Градище. От там по новата еко пътека та до Кметовци. Малко асфалт до Боженци, и римския път , Източник, Борики, Градище, и по къщите. Калта не беше колкото очаквах, а много по малко.Снимки:http://www.album.bg/silvestroff/albums/107613/
Silvestroff Gabrovo

Мнениеот botroid » Чет Окт 08, 2009 6:04 pm

Появи се идея за спускане от вр.Исполин до с.Ясеново и на връщане да се довършим през Хлебна до язовира. Засега сме трима навити, ако някой друг е мераклия - 8.00ч. в неделя на автогарата. Тук можете да видите маршрута. Километрите са около 100.
Аватар
botroid

Мнениеот digimortales » Чет Окт 08, 2009 7:01 pm

аз съм готов. :D като не ни стигна спускането от градище снощи мисля че сега след това каране ще се избочим от спускане. живо здраво се надявам да се видим в неделя
digimortales

Рейтинг: 1417

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Пет Окт 09, 2009 8:12 pm

Нали няма неясноти по въпроса, къде и кога. Не се натискайте, всички ще отидем да караме.
Silvestroff Gabrovo

Мнениеот sensation_blue » Пет Окт 09, 2009 8:50 pm

ъъхх абе множко си е ;) не трябва ли нещо по DH в снаряжението за този маршрут. Иначе евала ботроиде постарал си се :clap:
Някой навит за неделя за Поток-Бузлуджа-Шипка-Узана-Партизанска песен... или е множко? Може и обиколка на язовира... не съм я правил, но си мисля че няма да е проблем...
Аватар
sensation_blue

Мнениеот Naria » Съб Окт 10, 2009 12:13 pm

^ Аз принципно. Само ме е страх как ще са ми краката (и спирачките :D ) че съм с някаква зверска музкулна треска.
Аватар
Naria

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Нед Окт 11, 2009 7:04 pm

Eйййй , какво каране беше.Качване спускане, и пак качване и спускане.Два пъти минавахме Стара планина. Много яко си изкарахме, и доста километри навихме, около 90.Времето невероятно хубаво, и ние се възползвахме .Ето снимките от деня:http://www.album.bg/silvestroff/albums/108425/
Silvestroff Gabrovo

Мнениеот vitorino » Пон Окт 12, 2009 9:34 am

С оглед синоптичната прогноза за трайно застудяване двамата с Боби предпочетохме шосето - 80 км. по познатия маршрут до Севлиево - магистралата -Богатово и обратно в Габрово. Добре, че се облякохме - до обед беше мъгла и студ. :boggled:
vitorino

Рейтинг: 1372

Мнениеот toddon » Пон Окт 12, 2009 3:53 pm

И аз успях да си направя една регистрация...
Мн. добре сте покарали и хубави снимки има, а и времето както се вижда е чудесно.
Ето и от мен малко снимки, въпреки че не им е съвсем тук мястото. Специално за Добата и Владо
http://www.album.bg/toddon/albums/108604
toddon

Рейтинг: 1245

Мнениеот nikoi » Пон Окт 12, 2009 7:10 pm

Да се похваля и Аз, по принцип нямаше да карам, но... бях изкушен!
Маршрута бе: Беклемето-х.Козя стена-х.Хайдушка песен-Чифлика. Много добро каране с изключително технично спускане!!! :bowdown:
За съжаление големият басейн в Чифлика беше затворен и трябваше да се задоволим с по-малък. (басейните са с минерална вода)
Препоръчвам маршрутчето на всички но лятото, когато големият басейн работи за да бъде удоволствието пълно.
Кратък фото репортаж: КлиК
Изображение Изображение Изображение
Аватар
nikoi

Рейтинг: 1510

Мнениеот joropc » Пон Окт 12, 2009 7:38 pm

nikoi написа:.........

Ау-у-у,направо ви завидях!А аз умрях от тъпотия в Троян през уйкенда......
Друг път се обаждайте.....има и други мнооо-ого интересни маршрути в околноста...сигурен съм,че не сте ги минавали а пък ще се изкефите. ;)
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Рейтинг: 2000

ПредишнаСледваща

Назад към Клубове, групи и организирани карания