MTB-клуб С.К.А.

Форум за организирани или неорганизирани несъстезателни карания, срещи и дейности на клубове, неформални групи и др., както и общи теми за карания, обединени по даден признак (например регионални).

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: MTB-клуб С.К.А.

Мнениеот Sartor » Вто Авг 10, 2010 8:44 am

THEZOGGO написа:Снимки 1
Снимки 2
:smash: :wavey: :P :magnify: :clap: :evil: :beer:

Жоре, публикувай линковете, които не искат регистрация (намират се под всеки албум - долу с малък шрифт) :magnify:

Така и хората без ФБ да могат да ги видят :)

Страхотно каране се е получило! Като задобрея още малко, ще покарам с удоволствие в този приказен район :) :clap:
Аватар
Sartor

Рейтинг: 1995

Мнениеот THEZOGGO » Вто Авг 10, 2010 9:36 am

Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот RedHawk » Вто Авг 10, 2010 9:53 am

Жоро! :thumb: :clap:
Благодаря и за линка, че съм скаран с тоя фейсбуук.

http://www.facebook.com/photo.php?pid=1 ... 5148991647

:rofl: :rofl: :rofl:
Това ли е заядливата кондукторка? - бая ячка е! :evil: :roll2: :lol2:
:wavey: :beer:

Много ми се ходи на тези карания ама хем ме хвана някакъв грип, хем парите трябват и за друго, хем работа си
има в нас.
Ама добър купон си правите по каранията. :D
Аватар
RedHawk

Рейтинг: 2000

Мнениеот THEZOGGO » Вто Авг 10, 2010 9:57 am

Това е тя... :shake: :shake: :shake: :shake: :shake: :shake: :shake: :shake:
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Аватар
THEZOGGO

Мнениеот taurus13 » Вто Авг 10, 2010 10:22 am

RedHawk написа:
Много ми се ходи на тези карания ама хем ме хвана някакъв грип, хем парите трябват и за друго, хем работа си
има в нас.
Ама добър купон си правите по каранията. :D

Айде, че лято не остана....цяла зима ще гледаме жално сивото небе(особено софийското)...
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот Vikingonbike » Вто Авг 10, 2010 10:38 am

Няма страшно :D
Ако зимата е като миналата година (31 Дек - 20 градуса) :praying: ще е разкошшшш :beer:
Пък и сивото небе като гледам никак не ни плаши ;)
КМЯ!
Аватар
Vikingonbike

Мнениеот borislav » Вто Авг 10, 2010 11:26 am

taurus13 написа:Айде, че лято не остана....цяла зима ще гледаме жално сивото небе(особено софийското)...

Недей тъжи :nono: , през зимата също ще караме :D
Изображение
Аватар
borislav

Мнениеот sos » Вто Авг 10, 2010 11:33 am

Хайде тези които няма да ходим на Перпендикуляра, да си организираме два дена :dontknow:
ИзображениеИначе се казвам Добри!
Аватар
sos

Рейтинг: 1990

Мнениеот RedHawk » Вто Авг 10, 2010 12:29 pm

taurus13 написа:Айде, че лято не остана....цяла зима ще гледаме жално сивото небе(особено софийското)...

Не знам за зимата ама напоследък го гледам с кеф сивото небе, защото знам че няма да е 40 градуса :hot: ,
а ще е малко по-хладно :) . Слънцето напоследък срам няма - като е напекло та се не спира - 40 градуса
в Москва :bigeyes: - направо нямам думи. Ще трябва да се минава една планета назад :D .
Иначе съм се навил вече доста на тоя Лакатник :liplick: - та тая културно-масова проява замислена от теб
си я бива. Почти съм се навил. Само се чудя дали ако е тази събота и неделя ще съм се пооправил.
:beer:
Аватар
RedHawk

Мнениеот Sartor » Вто Авг 10, 2010 12:56 pm

sos написа:Хайде тези които няма да ходим на Перпендикуляра, да си организираме два дена :dontknow:

Аз мога да отида някъде само за Събота - в неделя съм при племенника (като порасне още малко, ще го взимам с нас по планините :nuts: )
Аватар
Sartor

Мнениеот Vikingonbike » Вто Авг 10, 2010 1:14 pm

Аз за момента организирам ергенско парти за петък, така чее... :nuts: :nuts:
Ще я видим тая работа...както е тръгнало...на 21ви съм на сватба, на 28ми съм кум...не ми се ходи по сватби а ми се караааа :(!: Ще гледам да се вмествам в движение спрямо С.К.Аджуъла :D
КМЯ!
Аватар
Vikingonbike

Мнениеот THEZOGGO » Вто Авг 10, 2010 3:15 pm

sos написа:Хайде тези които няма да ходим на Перпендикуляра, да си организираме два дена :dontknow:

Аааааааааааааа, ако ще ходите на Лакатник без мен ще ви се разсърдя. :D :beer:
Уикенда който идва, може да покарате малко на Витоша. :P А следващия ще го мислим за Лакатник. :beer:
Аватар
THEZOGGO

Мнениеот Vikingonbike » Вто Авг 10, 2010 3:24 pm

THEZOGGO написа:

Аааааааааааааа, ако ще ходите на Лакатник без мен ще ви се разсърдя. :D :beer:
Уикенда който идва, може да покарате малко на Витоша. :P А следващия ще го мислим за Лакатник. :beer:

Бе този за Витоша :agree: :beer:
Ама другия за два дни ако стане каране ще ме докарате до сълзи вече :bawling: :beer:
КМЯ!
Аватар
Vikingonbike

Мнениеот kvelikov » Вто Авг 10, 2010 8:38 pm

Vikingonbike написа:Аз за момента организирам ергенско парти за петък, така чее...

Мишок, ти нали щеше да се смъкваш във Варненско... :dontknow:
На 21 или 22.08. обмисляме едно Шуменско каране с кака ви Ани.
Може и Шумен-Търговище да го направим.
Да не кажете после, че не съм ви поканил... :D
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
kvelikov

Мнениеот taurus13 » Вто Авг 10, 2010 9:41 pm

Утре ще ходите ли към кръчмата на колодрума, че да намина след работа да измислим нещо за каране?
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот kapitanblood » Вто Авг 10, 2010 9:46 pm

taurus13 написа:Утре ще ходите ли към кръчмата на колодрума, че да намина след работа да измислим нещо за каране?

Там сме,,,,,,идвай,че ти забравих физиономията... :D
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Рейтинг: 1998

Мнениеот Sartor » Вто Авг 10, 2010 9:52 pm

kvelikov написа:
Vikingonbike написа:Аз за момента организирам ергенско парти за петък, така чее...

Леле, там съм! Тъкмо ще се видя с баба ми, дядо ми и машините от Търговище (от малки ги знам как въртят) :^: :clap:
Аватар
Sartor

Мнениеот Vikingonbike » Вто Авг 10, 2010 10:20 pm

kvelikov написа:

Краси за жалост както споменах още тогава, тази организация ще трябва да съобразя с родата, коята както се сещаш само чака да налази терена :D
Иначе на 21ви съм на сватба а на 28ми не само че пак съм на сватба ами и съм кум на един от най-близките ми приятели :beer:
Така че тези два особено втория съм пълен пасссссс :smokin: :nuts:

Иначе за утре - на колодрума ще гледам да се отзова 100%
КМЯ!
Аватар
Vikingonbike

Мнениеот kapitanblood » Вто Авг 10, 2010 10:29 pm

АмаА ич,не ми се жалвайте,кой на свадба,крака го болят,глава го цепи...аз какви чудеса сътворих за таз,ПВ4.....
Утре,на колодрума,целия наличен(в София),състав на С.К.Ара-бира,да е на лице... :smash: ,кумове,сватове,кумици.. :eyebrow: Целото,кеч да е там....ще има глоби. :D
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Рейтинг: 1998

Мнениеот borislav » Вто Авг 10, 2010 10:46 pm

Щом ще има глоби ще дойда и аз
Изображение
Аватар
borislav

Мнениеот Sartor » Сря Авг 11, 2010 8:13 am

kapitanblood написа:АмаА ич,не ми се жалвайте,кой на свадба,крака го болят,глава го цепи...аз какви чудеса сътворих за таз,ПВ4.....
Утре,на колодрума,целия наличен(в София),състав на С.К.Ара-бира,да е на лице... :smash: ,кумове,сватове,кумици.. :eyebrow: Целото,кеч да е там....ще има глоби. :D

Днес, ако каката реши, че й се идва ще дойдем... и двамата с байкове. :clap:
Аватар
Sartor

Мнениеот Vikingonbike » Сря Авг 11, 2010 8:42 am

borislav написа:Щом ще има глоби ще дойда и аз

Всички ще глобим капитана по една бира :rofl: :beer:
КМЯ!
Аватар
Vikingonbike

Мнениеот jd » Сря Авг 11, 2010 11:01 am

Vikingonbike написа:Всички ще глобим капитана по една бира :rofl: :beer:

Ако ще го глобявате вкупом, да взема и аз да го глобя тогаз :D
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот EmZo » Сря Авг 11, 2010 12:44 pm

taurus13 написа:Утре ще ходите ли към кръчмата на колодрума, че да намина след работа да измислим нещо за каране?

Абе и ти ли няма да идваш в петък?!?!? Ееебаси начи! :nono:
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот g.loumbev » Сря Авг 11, 2010 9:49 pm

Здравейте :wavey: Направих и аз едно преходче тия дни (9-10.08) по Рила,изцяло с велосипед.Първата част е от Кюстендил до село Пастра 63 километра асвалт :crazy: Следва "най-мечтаното" катерене от Пастра до Винчето 17 километра 1800 метра денивелация по бетонен път.Това беше за първия ден,чувствах се като разглобен,пребит и така нататък,но доволен от постигнатото.
0066.jpg
(75.9 KiB) 101 пъти
Прекарах ноща под звездите на чувал беше страхотно имаше по пет килограма звезди на квадратен сантиметър :D На сутринта след едночасово наслаждаване на гледките потеглих към хижа Иван Вазов.
0071.jpg
(77.96 KiB) 89 пъти
0079.jpg
(141.04 KiB) 80 пъти
От Вазов поех по една стръмна пътечка за да покоря Отовишки връх,беше взело да ми липсва носенето на байк по рилските чукарчета :lol: :lol2: :lol2:
0090.jpg
(126.83 KiB) 72 пъти
0095.jpg
(99.4 KiB) 81 пъти
0098.jpg
(59.49 KiB) 77 пъти
0096.jpg
(103.72 KiB) 84 пъти
След изкачването на върха продължих по билото към Раздела, в ляво се откриваше страхотна гледка към седемте рилски езера ама по-рядко да не кажем и хич поради многото облачета ама аз си я знам и си я представях :rofl: :rofl: В дясно се виждаше долината от която води началото си Дупнишка Бистрица,Калинините върхове, хижа Вазов и разни други връхчета :D :nuts: След Раздела размених поздрав с една красива туристка и това ми даде сили да продължа напред и нагоре към Вазов връх по пътеката която минава по билото.След върха в ляво се открива гледка към някакви красиви езера,мисля че са Урдините.После продължих по пътеката към Додов връх редувайки каране с бутане,там може да се кара от време на време и гледките са страхотни.Някъде там срещнах пет белгийски туристки с една идея по-възрастни от колкото ми допада,те ме питаха дали съм луд и след утвърдителният ми отговор едната сподели,че понякога е прекрасно човек да е луд :lol2: :lol2: :lol2: След това минах по-край малък Мраморец,мислех да спя на връх Мальовица но по билото се събираха облаци и реших да спя в къщи.Спуснах се по една пътека към Рилския манастир,"Дългия Рид" със синя маркировка.Доста стръмна и технична пътека,а и дълга,абе голям кеф :lol2: :crazy: :lol2: От там до Кюстендил имах около 70 километра благ асвалтец :roll2: За мен и карането по асвалт е интересно стига да се дава яко ръчка и с подходяща музика на слушалки :hbang2: :hbang: :hbang2: Ометох четири Риломанастирски мекици в началото на спускането и с половин литър студена кола в джоба на раницата дадох газ към Бу... а таковата към Кюстендил :wavey: :wavey: :roll2: :wavey:
Аватар
g.loumbev

Рейтинг: 1495

Мнениеот hrissim » Сря Авг 11, 2010 10:08 pm

g.loumbev написа:...

Немал дар перо-клавиатура-слово, а? :eek3:
Евалата, Гойко. :beer:
Уважил си я Рила-та подобаващо.
Видел си и циркуса на Урдините езера :bigeyes: :bowdown:
Спускането от Калините към х.Вазов как е? Че ми се въртеше идея за каране тамо като част от едно крос Рила велопоклонение? Ама май не е баш каране... :roll2:
Рила влезне ли ти веднъж - излизане нема.
Още веднъж - евалата за расодката на тръчанье. :D
Зехте ли си ДОЗАТА планина?
Статии за:
Палатки *** Туристически обувки***Дрехи за туризъм
Аватар
hrissim

Мнениеот g.loumbev » Сря Авг 11, 2010 10:24 pm

Баш от Калинините май нема да може ама от винчето нема проблем,над 80% се кара до хижа Вазов от началото по черен път от камъни после има една готина пътечка на няколко места трябва да се бута но е съвсем малко.А дар-перо клавиатура словото ми дойде от въртенееееееее :rofl: :bigeyes:
Аватар
g.loumbev

Рейтинг: 1495

Мнениеот Vikingonbike » Чет Авг 12, 2010 7:05 am

Евала Жоро :bowdown: :agree:
Твоето дар-перо клавиатура провокира въпроса ми още снощи, ма реших днес на свежа глава - този уикенд съм наличен, защото ергенското парти е с променена дата, така че ако Милко или някой друг получи сутрешно вдъхновение, къде да пакараме, нека го сподели без свян :eyebrow: :beer:
КМЯ!
Аватар
Vikingonbike

Мнениеот taurus13 » Чет Авг 12, 2010 10:10 am

Карам си аз колелото, ама онова зеленото....карам на предна, карам на задна....яко съм задобрял. От толкова задобряване взех, че огладнях...влизам в някво улично заведение и докато се обяснявам за едни кюфтенца и едни чушчици и ....абе, забравих си колелото и раницата отвън...излизам и що да видя - няма колело...няма раница...брех мама му...за две минути го вдигнаха...егати крадливата държава...три години не изкара пусто...викам си - таман се разбрахме вчера на сбирката да ходим да караме уикенда и сега съм аут за неопределено време...ставам и отивам да напиша, че няма да се кара.....Ставам ли казах...понякога е толкова хубаво да се събудиш.... :lol:

Така че ние, които няма да видим Родопите тази седмица...решихме да организираме както е модерно напоследък акция

"Къде се изстудява бирата?"
нейде из С.К.А.листите планини около Враца

ПРОГРАМА:
Ден1(събота 14.08.10)
- 5:30 ставаме от сън....трудна работа
- 7:00 товарене по колите и газ към Лакатник.
- 8:30-9:00 отпочвме с 8 км асфалт към Миланово, после чер път към х.Пършевица и спускане към х. Леденика. Има опция за изкачване и през х.Пробойница, но май се удължава значително маршрута...ще го разгледам довечера.
- А-а..стига с тези часове - да не сме на пионерски лагер - пристигаме в х.Леденика, когато пристигнем.
- Настаняваме се и отпочва волна програма, която може да включва:
- спускане по някаква хард пътека към Згориград, любезно предоставена ни от Емо
- пешеходна разходка по екопътека "Боров Камък" - не съм ходил, ама имало разни стръмнини, мостчета и др.
тарзанови елементи.(кръстена е на водопада покрай(че май и зад) който минава)
- разхлаждащо посещение в пещерата Леденика - намира се до хижата - разширена е обиколката из нови галерии и
има нови стълби и парапети от неръждавейка..
- ядене и пиене.....пред хижата има и голяма поляна, че май и коне за езда имаше
- опция "Екстремист" - спускане по пътеката на Емо, оттам през Згориград нагоре към началото на еко-пътеката
"Боров камък" , там следва разглобяване и нарамване на велосипедите и газ нагоре по пътеката...
за всички оцеляли след този ден следва...
Ден2(неделя)
- 5:30 ставане от сън.....споко бъзикам се
- след сутрешното моткане потегляме към х. Пършевица...10-12км асфалт за съжаление...(освен ако не намерим начин да го пропуснем)
- нагоре през улея към началото на Бочиндолската пътека - мисля да ви прекарам по синята маркировка, която не слиза в Очиндол, а забива с лек уклон и добър наклон към с.Оплетня
- следват 8 км разтоварващо връткане из дефилето към Лакатник...и евентуално бира на кръчма Водопада...(казвам "евентуално", щото се знаем,как често се прибираме по звезди, по една или друга причина)

Мероприятието е отворено за всеки, който го тегли, но все трябва да се има предвид, че Бочиндолската пътека, не е баш алея в парка :D - другото се кара без проблем.
Който го тегли да си каже, че да звънна да видя как е с местата на хижата...
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот Kpoko » Чет Авг 12, 2010 10:18 am

Казвам си :)
Аватар
Kpoko

ПредишнаСледваща

Назад към Клубове, групи и организирани карания