Карам си аз колелото, ама онова зеленото....карам на предна, карам на задна....яко съм задобрял. От толкова задобряване взех, че огладнях...влизам в някво улично заведение и докато се обяснявам за едни кюфтенца и едни чушчици и ....абе, забравих си колелото и раницата отвън...излизам и що да видя - няма колело...няма раница...брех мама му...за две минути го вдигнаха...егати крадливата държава...три години не изкара пусто...викам си - таман се разбрахме вчера на сбирката да ходим да караме уикенда и сега съм аут за неопределено време...ставам и отивам да напиша, че няма да се кара.....Ставам ли казах...понякога е толкова хубаво да се събудиш....
Така че ние, които няма да видим Родопите тази седмица...решихме да организираме както е модерно напоследък акция
"Къде се изстудява бирата?" нейде из С.К.А.листите планини около ВрацаПРОГРАМА:
Ден1(събота 14.08.10)- 5:30 ставаме от сън....трудна работа
- 7:00 товарене по колите и газ към Лакатник.
- 8:30-9:00 отпочвме с 8 км асфалт към Миланово, после чер път към х.Пършевица и спускане към х. Леденика. Има опция за изкачване и през х.Пробойница, но май се удължава значително маршрута...ще го разгледам довечера.
- А-а..стига с тези часове - да не сме на пионерски лагер - пристигаме в х.Леденика, когато пристигнем.
- Настаняваме се и отпочва волна програма, която може да включва:
- спускане по някаква хард пътека към Згориград, любезно предоставена ни от Емо
- пешеходна разходка по екопътека "Боров Камък" - не съм ходил, ама имало разни стръмнини, мостчета и др.
тарзанови елементи.(кръстена е на водопада покрай(че май и зад) който минава)
- разхлаждащо посещение в пещерата Леденика - намира се до хижата - разширена е обиколката из нови галерии и
има нови стълби и парапети от неръждавейка..
- ядене и пиене.....пред хижата има и голяма поляна, че май и коне за езда имаше
- опция "Екстремист" - спускане по пътеката на Емо, оттам през Згориград нагоре към началото на еко-пътеката
"Боров камък" , там следва разглобяване и нарамване на велосипедите и газ нагоре по пътеката...
за всички оцеляли след този ден следва...
Ден2(неделя)- 5:30 ставане от сън.....споко бъзикам се
- след сутрешното моткане потегляме към х. Пършевица...10-12км асфалт за съжаление...(освен ако не намерим начин да го пропуснем)
- нагоре през улея към началото на Бочиндолската пътека - мисля да ви прекарам по синята маркировка, която не слиза в Очиндол, а забива с лек уклон и добър наклон към с.Оплетня
- следват 8 км разтоварващо връткане из дефилето към Лакатник...и евентуално бира на кръчма Водопада...(казвам "евентуално", щото се знаем,как често се прибираме по звезди, по една или друга причина)
Мероприятието е отворено за всеки, който го тегли, но все трябва да се има предвид, че Бочиндолската пътека, не е баш алея в парка

- другото се кара без проблем.
Който го тегли да си каже, че да звънна да видя как е с местата на хижата...