ВАРНЕНСКА ГРУПА> За каране по черно и асфалт

Форум за организирани или неорганизирани несъстезателни карания, срещи и дейности на клубове, неформални групи и др., както и общи теми за карания, обединени по даден признак (например регионални).

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: ВАРНЕНСКА ГРУПА> За каране по черно и асфалт

Мнениеот bibendum » Вто Яну 12, 2010 4:49 pm

Гледам , че дъжда за събота се разминава за сега така че ако има желаещи може да организираме едно каране. Ако има идеи за маршрут казвайте , но да не е повече от 20 - тина км. :agree:
Изображение
Аватар
bibendum

Рейтинг: 1375

Мнениеот valenti » Вто Яну 12, 2010 5:26 pm

bibendum написа:Гледам , че дъжда за събота се разминава за сега така че ако има желаещи може да организираме едно каране. Ако има идеи за маршрут казвайте , но да не е повече от 20 - тина км. :agree:

Да дават го облачно, но ако не те притесняват тези 5градуса/max/ може да врътнем педалчетата! :agree: :D

П.П. можем да направим едни побити камъни /около 18км е до там/по асфалт! Каране леко!
Аватар
valenti

Рейтинг: 1252

Мнениеот bibendum » Чет Яну 14, 2010 5:17 pm

За събота предлагам да направим едни Побит камъни ( както предложи Valenti). Ако има желаещи да пишат. Предлагам да тръгнем към 10 часа. Аз живея до катедралата , така че педложете някое място за среща по Владислав. Ще е студеничко като гледам прогнозата е около 2-3 градуса. Не съм карал при такава температура , но за всичко има първи път. Надявам се да се присъединят повече хора. Около Побитите камани има и доста интересни черни пътища може да пообиколим и да ги разучим. Чакам предложения за мястото на среща - часът е ясен(10) :eyebrow: . GSM 0887 99 16 93
Изображение
Аватар
bibendum

Мнениеот kvelikov » Чет Яну 14, 2010 5:37 pm

Бравос!
Дерзайте!
Един съвет за студа:
купете си дебели ръкавици (най-добре скиорски), шапка (в ловните магазини има само с отвори за очите)
и задължително бъдете с очила (и слънчеви вършат работа, но най-добре е маска за ски).
Иначе пада един рев...мъка... :rofl:
При температури 1-2 градуса и скорост над 15 км/ч става доста "интересно"... :cold:
В TCM-мите продават по 7-8 лева термобельо (100% полиестер), което върши добра работа зимата.

Успехи!
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
kvelikov

Рейтинг: 1995

Мнениеот Анелия » Пет Яну 15, 2010 8:18 am

Шуменската група поздравява варненската :wavey:
И тук положението е такова: 2-3 души караме. Надявам се лятото да има повече ентусиасти, а че ще дойдем пак да караме във Варна, е ясно :wavey:
Аватар
Анелия

Рейтинг: 2000

Мнениеот valenti » Пет Яну 15, 2010 2:48 pm

Всеки ден гледам прогнозата за времето,и всеки ден се температурите падат /събота когато щяхме да караме/ с един два градуса!
http://sinoptik.bg/?lid=100726050
ако за утре е такава температурата се отказвам тотално! :bawling:
Вече карах на 16, 10 и 8 градуса! И за 5 градуса щях да се навия, ама за -1* и 1*със слаб снеговалеж,вече е прекалено рисковано за мен! Ще изчакам докато темературите се покачат , до 10-12 градуса поне!
Аватар
valenti

Мнениеот bibendum » Пет Яну 15, 2010 5:34 pm

Анелия написа:Шуменската група поздравява варненската :wavey:
И тук положението е такова: 2-3 души караме. Надявам се лятото да има повече ентусиасти, а че ще дойдем пак да караме във Варна, е ясно :wavey:

Мерси за поздравите :beer: . И ние с един приятел се каним да прескочим някой ден да покараме на вашето прочуто плато , но все не можем да се наканим . Напролет обаче като се постопли трябва вече да Ви посетим . :agree:

А за утре ми се стува , че ще карам сам. Вярно , че ще е доста студено но аз няма да се отказвам . Единствено може да променя маршрута , примерно една Морска градина . Колкото и да е студено все пак сме в града.
Изображение
Аватар
bibendum

Мнениеот valenti » Пет Яну 15, 2010 10:50 pm

bibendum записах ти телефона,ако реша ще ти се обадя да покараме към обяд!
Аватар
valenti

Мнениеот bibendum » Съб Яну 16, 2010 5:06 pm

Както каза kvelikov "И сам войнът е воин!" Бях решил да карм в Морската градина , но последно реших да пробвам старото си трасе над Владиславово.
Последвах съвета на velikov и минах през един военен магазин и си купих маска само с дупки за очите (полицейска) :rofl: направо се приготвих за обир.
Облякох се стбилно метнах байка в колата и отидох до обращача във Владиславово . От там се екипирах и потеглих нагоре. Като се качих на платото направих една хубава работа - стихнах до пътя по който карахме с kvelikov и оставих белязка така че да може да се изкачваме по асвата до поделението и след това да се включваме по моя маршрут. След това се върнах и продължих да се наслаждавам на разходката.Температурата беше - 1 градус , но не усещах студ. Имаше и известни изненади , на една част от пътя бяха минавали крави и имаше огромни дупки в леко замръзналата кал , наложи ми се да се провирам през гората към 100 -тина метра а гората беше доста гъста. Но в общи линии доста се изкефих. Снимките са малко защото ми падна батерията на телефона. http://picasaweb.google.com/bibendum2001/Pohod160110#
Оказа се че студа не е толкова страшен когато си екипиран :D
Изображение
Аватар
bibendum

Мнениеот ico 1 » Съб Яну 16, 2010 6:35 pm

Браво! И аз често изизам да карам сам (защото не мога да си правя планове). Сега просто нямам свободно време и ме е яд като гледам подобни снимки( не на теб, разбира се)

П.П. Тези калници май бяха моите. Добре стоят. :D :beer:
Аватар
ico 1

Мнениеот kvelikov » Съб Яну 16, 2010 7:08 pm

Браво за ентусиазма!

Странно е усещането с тази маска за обири, но пък топли... :roll2:

Един съвет: като гледам снимката, задният калник го вдигни към седалката, за да можеш безпроблемно да я сваляш максимално при спускане...При мен поне (имам същите) това е най-полезното положение...

А по Великден може да поорем в горите над Владиславово и после да направим спускането над Доброглед...

Успехи!
Аватар
kvelikov

Мнениеот bibendum » Вто Яну 19, 2010 12:53 pm

:wavey: Днес пак направих едно леко каране в снега , вярно че беше само няколко километра , но все пак температурата беше - 5 градуса с вятър и снеговалеж . Утре ако ми отстане време може пак да изляза за малко , ако има мераклии да пишат. Ето и някоя друга снимка.http://picasaweb.google.com/bibendum2001/IIK190110#
Изображение
Аватар
bibendum

Мнениеот valenti » Вто Яну 19, 2010 11:13 pm

Браво за мъжеството,което си проявил! :agree: като ти гледам снимките............почвам да се навивам и аз да пробвам! Бях се зарекал ,да не излизам да карам при ниски температури, ама май за всичко си има първи път! :D
Аватар
valenti

Мнениеот TeDo_BaPHa » Вто Яну 19, 2010 11:20 pm

Бе мойто не беше баш каране.. ма се отчетох http://www.pinkbike.com/photo/4492152/ :D :agree: .
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот ico 1 » Чет Яну 21, 2010 9:29 am

Темата е за каране по черно и асфалт, а не за заравяне в снега. :D
Аватар
ico 1

Мнениеот valenti » Чет Яну 21, 2010 10:20 am

Даааааа темата е наистина за каране по черно и асфалт, но вчера реших да пробвам как ще е на <бяло> ? :D :D
Добре че излязах сам! :rofl: Още на първия километър.........и бум! Чак си навехнах крака :bawling: !
Сега наистина ще чакам,поне снегът да се стопи!!!
Ама обещавам че, ще влизам редовно във форума поне да чета как го правят/карането/ другите! :D :wavey:
Аватар
valenti

Мнениеот bibendum » Чет Яну 21, 2010 11:56 am

E вярно , че трябва да се кара внимателно . Трябваше да те пртдупредя и аз замалко не паднах, добре че карах с ниска седалка и успях да стъпя на земята. Особено по улиците където има коловози и снега е разоран е доста опасно, на добре отъпкан сняг няма чак такива проблеми.
Изображение
Аватар
bibendum

Мнениеот bibendum » Нед Яну 24, 2010 4:15 pm

Май само аз трябва да отсрамвам Варненската група :rofl: . Днес пак карах , направих една Морска разходка. Температурата беше някъде - 11 градуса , но беше слънчево със слаб вятър . Много приятно за каране. :D
Маршрута ми беше Катедралата - Почивка и обратно . В началото доста лошо се изтърсих на един заледен участък, навехнах си леко крака и ръката, но това не ме спря. В Морската беше чудно по утъпканите участаци , на места обаче се налагаше да бутам , защото имаше преспи с неутъпкани места. Имаше и няколко паднали дървета. На връщане минах по крайбрежната алея , на места имаше доста места с коловози които ме зтрудниха малко . С две думи позабавлявах се яко . Съжелявам че не писах по-рано , че ще ходя да карам , но се реших в последния момент, а и няма доста кандидати.
По пътя даже ме снима фоторепортер , нищо чудно утре снимката ми да излезе в някой вестник :rofl: . Ето и поредната порция снимки от Варна.http://picasaweb.google.com/bibendum2001/Pohod240110#
kvelikov чакам те с нетърпение да дойдеш към Варна да пообикаляме из района , че сам е доста скучно . А другите варненски колеги са малко несериозни , без да се обиждат :beer: .
Изображение
Аватар
bibendum

Мнениеот TeDo_BaPHa » Нед Яну 24, 2010 5:22 pm

Ако беше минал покрай пантеона можеше да видиш 3-ма луди ;). Тоест мен, Krismars, Dobri, а по едно време мина и Metel :) :beer:
Имаше едно приятно скокче, та понаправихме снимки :). ПО-късно тая вечер ще се качат :).

Бе да караnе не е точната дума ;). Поскачахме, упражнявахме малко найлонинг, след това и дъска от соуборд излезе... :D
Последна промяна TeDo_BaPHa на Нед Яну 24, 2010 6:07 pm, променена общо 1 път
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот bibendum » Нед Яну 24, 2010 6:04 pm

Минах точно от там , но не съм Ви видял :dontknow: . Може и да съм минал по-рано от вас. И пускайте по нещо в темата като ходите да карате ,че сме доста неорганизирани. :beer:
Изображение
Аватар
bibendum

Мнениеот valenti » Нед Яну 24, 2010 6:57 pm

Получавате моите адмирации за карането! съжалявам че не излизам да карам/това не значи че съм несериозен/ но, просто имам и друго хоби, за което точно сега е времето!За него няма да разправям тук,само ще споделя че в седмицата излизам поне два пъти,и се движа доста като време и километри! А на пролет когато се стопли, ще видим колко са сериозни останалите! :D
:beer: :beer: :beer: :beer:
Аватар
valenti

Мнениеот kvelikov » Нед Яну 24, 2010 10:55 pm

Момчета, не че искам да ви дразня, но не мога да не се похваля... :santa2:

viewtopic.php?f=5&t=62458&p=594063#p594063
Аватар
kvelikov

Мнениеот bibendum » Пет Фев 05, 2010 8:40 pm

За утре някой навит за едно каране. Тръгване към 10 часа.Маршрут не съм мислил. Ако някой реши да дойде да пише , а и телефона ми е някъде из темата.:beer:
Изображение
Аватар
bibendum

Мнениеот TeDo_BaPHa » Пет Фев 05, 2010 10:06 pm

За утре смятам да покарам малко над кауфланд заедно с още няколко момчета, но няма да е ХС каране а на една пътечка. За в неделя смятам да поразцъкам малко ХС, че веригата вече ръждяса напълно :(.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот kvelikov » Съб Фев 06, 2010 1:04 am

Айде, Варнааааа....
Остров Тасос ви очакваааа....

http://www.mtb-thassos.com/gb/6th_MTB-THASSOS_CUP_2010
Аватар
kvelikov

Мнениеот bibendum » Съб Фев 06, 2010 3:42 pm

[quote="kvelikov"]Айде, Варнааааа....
Остров Тасос ви очакваааа....

Че ние вече тренираме :roll2: . Я виж само каво каране направих днес. Минах по маршрута по който карахме с теб. Да уточня за останалите от Катедралата до края на Владиславово от там до поделението (полвината път до поделението беше чист лед едвам се вървеше да не говорим за каране) от там по черния път в посока Доброглед . В началото черния път беше добре после карах през нивата защото пътя изчезна , след това карх по замръзнали преспи , беше много интересно , защото на моменти предната гума потъваше рязко и на два пъти без малко да забия муцуна в снега :bowdown: . Накрая стана невъзможно за каране и бутах към километър през заснежената нива до асфалтовия път. После продължих по него до Аксаковска панорама и от там надоло към града . Валя ме сняг и дъжд и се прибрах вир-вода , но беше яко :eyebrow: . Врътнах към 30-тина км , но в тези условия ми се видяха доста повече. Ето и снимчици http://picasaweb.google.com/bibendum2001/Pohod060210#
А за Остров Тасос имам огромно желание и следя темата , но май ще пропусна най-вече по финансови съображения. В момента и моята икономика е във финансова криза и всеки лев е ценен за сега , а като наближи и ако има още свободни места и съм се стабилизирал финансово ще видим. :agree:
Изображение
Аватар
bibendum

Мнениеот TeDo_BaPHa » Съб Фев 06, 2010 4:09 pm

И аз се прибрах вир вода целия, от глава до пети. Не е истина просто как всичко е в лед, В гората на черно няма проблем, но на асфалт и плочки е ужас, понеже вали съвсем леко а са минусови температури и се образува един тънък слой лед...
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот kvelikov » Съб Фев 06, 2010 7:35 pm

Бравос!
А аз за Тасос ще продължавам да ви изкушавам... :rofl:
В крайна сметка става въпрос за 3-4 дни и около 300-400 лева... :dontknow:

Успехи!
Аватар
kvelikov