MTB-клуб С.К.А.

Форум за организирани или неорганизирани несъстезателни карания, срещи и дейности на клубове, неформални групи и др., както и общи теми за карания, обединени по даден признак (например регионални).

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: MTB-клуб С.К.А.

Мнениеот sos » Пет Авг 13, 2010 10:10 pm

KiselotoMliako написа:Аз идвам твърдо натам, но пак казвам, че ми е първи път, та нямам представа дали ще стигна до хижата. Иначе колата ми е комби и 3 човека с 2 колела влизат 100%, предполагам, че и трето мога да набутам, но никога не съм пробвал.
Ако стигна до хижата, дори да се наложи на следващият ден да пускам по обратния път не ми е проблем да изчакам долу и да си върна хората, но все пак ми се ще да имате бекъп вариант, а не да ме чакате и/или да си късам джигера само за да не изпортя групата.

А бе стига си се притеснявал! Така на вр.Руен една мадама разправяше "слаба съм" а и дишахме прахта :D Докато не пробваш не знаеш :eyebrow:
ИзображениеИначе се казвам Добри!
Аватар
sos

Рейтинг: 1990

Мнениеот RedHawk » Пет Авг 13, 2010 10:13 pm

Са кви дилеми се заформят - отначало си викаме че колите са в повече па сега се чудиме къде ше се тъпчеме :rofl:
Добре аз стегнах багажериите и съм готов - ще се ляга скоро че утре рано ставане и път ни чака. :wavey:
:beer:
Аватар
RedHawk

Рейтинг: 2000

Мнениеот Vikingonbike » Съб Авг 14, 2010 12:12 am

Айде господа до утре сутрин :agree:
Дано успея да стана...ей сега събрах багажа :D
КМЯ!
Аватар
Vikingonbike

Мнениеот eminem94 » Съб Авг 14, 2010 7:30 pm

Утре сутринта тръгвам за Враца.Там ще се засега с групата.Ще пътувам с влак ако има желаещи 0877 935 046 . Влака е в 7:15.
Мъж паднал с колело и една жена отишла и казала:Господине паднахте лошо.А мъжът отговорил:Падни ти по хубаво да ти еба майката.
Аватар
eminem94

Рейтинг: 1210

Мнениеот eminem94 » Съб Авг 14, 2010 10:25 pm

Утре сутринта тръгвам за Враца.Там ще се засека с групата.Ще пътувам с влак ако има желаещи 0877 935 046 . Влака е в 7:15.
Мъж паднал с колело и една жена отишла и казала:Господине паднахте лошо.А мъжът отговорил:Падни ти по хубаво да ти еба майката.
Аватар
eminem94

Мнениеот eminem94 » Нед Авг 15, 2010 5:43 pm

ПЛС модератора да промени мненията ми (да махне номера)
Аватар
eminem94

Мнениеот Kpoko » Пон Авг 16, 2010 12:21 am

Смахнати Колоездачо-Алпинисти.
Останалото най-добре да го разкаже Милко :D
Аватар
Kpoko

Мнениеот sos » Пон Авг 16, 2010 8:26 am

Снощи много късно се прибрахме живи и здрави, както обикновено - уникално каране. Врачанският балкан е страхотно място. Кучетата да качват снимки :D
Аватар
sos

Мнениеот RedHawk » Пон Авг 16, 2010 8:29 am

Пършевица, пършевица ..... :banana: :bouncy: :jump2: :bouncy: :jump2: :banana:
Пършевица, пършевица ...... :banana: :bouncy: :jump2: :bouncy: :jump2: :banana:

Абе тия Врачански екопътеки немат сцепление нито нагоре нито надолу. :D
Нагоре поне въжета има. :lol2: :wavey:

Ей тоя балкан все повече ми харесва /кога ли ще ми скроят някоя риза без ръкави :rofl: /
Поздрави групатаааа! :beer: :beer: :beer:
Това С. К. А. спирка нема. :D
Скоро ще пусна и малко снимки. :)
Аватар
RedHawk

Мнениеот bobivg » Пон Авг 16, 2010 8:36 am

Ето моите снимки http://dox.bg/files/dw?a=9c5f025a28 и благодарности на всички за карането, съветите и т.н..
Изображение
Аватар
bobivg

Рейтинг: 1710

Мнениеот Vikingonbike » Пон Авг 16, 2010 8:53 am

С.К.А клуб за вело-алпинизъм - Let`s hrastalize together...аз друго няма да казвам... :rofl: :rofl: :rofl:
Кроко, аз все повече започвам да се замислям за каучуковите гуми :rofl: дори за мен. :beer:
Искам да благодаря на всички за помощта вчера...гуми, лепенки, безценен лъч светлина в гората...въобще за страхотния уикенд :beer:
КМЯ!
Аватар
Vikingonbike

freeride с елементи на експериментален алпинизъм и екстремиз

Мнениеот ХристоС. » Пон Авг 16, 2010 11:40 am

Събота, 09:00 - стигаме Лакатник сме точно по разписание. Разтоварваме и поемаме нагоре - следват около 8 km леко изкачване по планински асфалтиран път до Миланово. Жегата ни тормози още от самото начало. Аз карам в темпо и взимам преднина, виждам и зад мен как групата се разкъсва. Чакам 30 мин. в Миланово и се спускам обратно по пътя, опасявайки се, че нещо не съм разбрал добре и съм изпуснал някоя отбивка, точно преди селото (каквато не съм видял въобще да има). Намирам групата около километър по-надолу около крайпътна чешма с промелив характер; Добри се суети около обърнатото си наопаки колело и установеният от него проблем в средното. Заключението е, че и така може да продължи, след като нямаме нужните инструменти, за да го отворим. След кратка почивка в Миланово, предизвиквайки вниманието на няколко местни граждани, продължаваме към х. Пършевца по черен път, някога бил асфалтов - сега осеян с големи набраздени канари, дълбоко вкопани в земята, тук-там по-малки камъни и множество раздробени на парченца, големи колкото зърна царевица. Слънцето напича все повече и да караме по открития склон на планината се оказва не съвсем лека задача, по едно време виждаме тъмни облаци и чуваме гръмотевици в далечината, като някои от групата почти се надяват да ни застигне порой. Почиваме често, както за да се скрием за някоя и друга минута под благосклонната сянка на някое дърво, да пием вода, така и за да се изчакваме. На една чешма срещаме Жоро от Миланово, излегнал се на поляната върху свалената предна седалка на УАЗ-ка, сладко да си хортува с колега, докато пълнят бидони с вода под музикален съпровод; Жоро по нас праща поздрави на хижарките в Пършевица и Леденика, а ние дълго се колебаем дали няма да берем ядове, ако го направим :D До хижата стигаме по странична горска пътека, разклоняваща се на един от завоите, след билото, която в средната си част представлява скоростно спускане по средно каменист терен, като и от двете страни към нас се протягат коварни клони - за щастие никой не пада и след като пресичаме и няколко ливади, стигаме хижата. Тя не работи... не работи и ресторанът към малкото подобие на хотелче, намиращо се до мандрата - пазачът ни упътва към близко място, където човек може да се подкрепи и взимаме решение да тръгнем към „Горски дом“. Заведението се оказва много приятно, разбираме че предлага и нощувки (срещу 15 лв), ядем вкусна храна и пием напитки и бира за средно между 3 и 5 лв. на човек. От там се насочваме към Пършевица, като търсим вариант да се отклоним по странична пътека по асфата - идея откъде да минем ни дава и местният рейнджър. Не след дълго попадаме на обозначение за веломаршрут и тръгваме по него, леко нагоре под далекопровода, следва спускане през гора по черен път, в който чат-пат се появяват и коловози. Милко вади GPS-a и казва „Сега сме натам“, след което се отзоваваме в нищото - на път без изход, водещ до ограда. Още няколко консултации с устройството и нашият ентусиазъм ни помагат да слезем в едни поляни, осеяни с къртичини - в далечината се вижда асфалт и някои предпочитат да тръгнат по него, особено след като Милко посочва нагледно в не съвсем определена посока с криволичеща ръка „оттук ще минем някак така“. Другите предпочитаме „някак така“ и къде карайки, къде бутайки по хълма през тревата засичаме по някое време нещо като пътека, която сече напряко през гората през живописна местност с вековни дървета и след приятно спускане излиза на поляната на Смока, който като ни вижда се скрива в дупката си, при жена си Усойницата, която сигурно пак го гълчи, че пак е бил при „онази Пепелянка“ :evil: Караме по пътека в ляво от пътя, завършваяща с изсечени в земята между дърветата стълби, провиращи се сред плантация коприва и слизаме на асфалта на около километър преди хижата. На някой ни се кара още, но повечето са изтощени от слънцето и примрели за бира, така че остава идеята на Милко за спускане на интересна пътека към Згориград и изкачване оттам по някаква екопътека към х. Пършевица да се реализира на следващия ден. Хижарката се оказва, че не познава Жоро, защото била от скоро - предполага, че колежката ѝ го знае - въздъхваме с облекчение.

Тук следва епизода „и цяла вечер яли, пили и се веселили“, включващ Сърдитко - в чиято роля влиза един „любезен“ сервитьор. Към него можем да включим и сутринта, когато след кратка закуска (преди която неуморният Боби загрява с няколко километра по асфалт по своя път към цигарите), включваща няколко кафета от по 2 лв (4 лв. за двойно), дружно разглеждаме магичната пещера Леденика и акумулирахме хлад в нея за през деня (Милко прави снимки и когато ги публикува, ще може да се види за каква красота става дума).

Кратка подготовка и 7 от групата на 9-те тръгваме да търсим пътечката към Згориград, докато Добри и Николай ще ни чакат направо при хижа Пършевица (а към тях щеше да се присъедини и Ицо). Самата пътечка се оказва наистина интересна - включва голям наклон, скални стъпала и улеи, каране по сипеи от големи и по-малки търкалящи се камъни, няколко технични участъка с по-сериозни drop-oве, скоростна горска част, където камъни и корени не беше като да липсват въобще, след което предстоят каменна река, друг горски участък и малко поляни под неработещия лифт. В горната част за мен е почти иевъзможно да карам, но някои си изкарват без реално да слизат, почти цялото спускане. Равносметката - когато стигаме в Згориград имаме няколко падания (но нищо сериозно) и една спукана гума, една открита чешма, необозначена на картата. Правим кратка почивка покрай лепенето на гумата и тръгваме нагоре. Натъкваме се на крайпътно магазинче за хранителни стоки и спираме за храна и напитки, защото слънцето отново прежуря; Милко разговаря с Добри и му казва, че до час - час и половина ще сме при хижа Пършевица. Движим се известно време покрай река, около която виждаме летовници(и дори летовничка по монокини, която се скрива, щом ни вижда), на които донякъде завиждаме. По шосето се отзоваваме до началото на екопътеката и след кратко колебание у някои от нас дали не е по-удачно да продължим по асфалта, вкупом поемаме встрани от пътя. Първоначално караме със затруднения, скоро се налага да спираме, да преодоляваме големи камъни, след това камъните са твърде начесто и бутането е единствената разумна алтернатива. Нализаме в гората покрай почти пресъхнала река - знаем, че трябва да стигнем водопад и явно ще се движим покрай реката... в гората бутането е затруднявано освен от корени и камъни, така и от големия наклон на терена по посока на реката и ронливата почва. От време на време пресича реката, при което се минава по тесни дървени мостчета със стръмни стъпъла. В един момент става невъзможно за бутане и носенето е много по-лекия вариант. Добри се обажда - казваме му, че до час и половина ще сме при него - вече сме на пътеката и катерим. Стигаме до стръмна скована дървена стълба, която завива около една скала... правим индианска нишка и прекарваме колелата - няма достатъчно място, за да може всеки сам да пренесе своето... Следва втора подобна стълба. Следва трета, последвана от дървена крайскална тераса, последвана от нова стълба... едва намираме място за колелата горе, които си предаваме от ръка на ръка... преодоляваме 500 линейни метра за час време, а може и повече. Катеренето покрай скали е зад нас, но още не сме стигнали водопада. Предстои ни да носим в гората, където стълбите не са по-малко стръмни, макар и да не криволичат, а на места има и канари с 1 м. височина, които следват една подир друга и трябва да бъдат преодолявани, пък пътечката е съвсем тясна и реално не стига за човек, носещ колело - няма никакво място за маневриране на трудните участъци. По едно време говорим с Добри, който става нетърпелив - изкачили сме по-голямата част от пътеката и, разбира се, до час и половина ще сме при него :D... следва изкачване през гора, постлана с листа и начупени клони, в които едновременно затъваме и по които се хлъзгаме. Останали без никаква вода, стигайки до самия водопад пълним бутилките директно от реката, която ни изглежда бистра... почиваме малко там и хващаме една пътека, която най накрая е равна и по която се кара - но не би, 100 метра по-нататък има табела, че пътеката е към Згориград... а нашата (към хижата) е указана само с табеа за посока, директно нагоре през гората, и въобще не прилича на пътека. Няма как, пак ще се носи и влачи... десет минути по-късно стигаме до много стръмен участък (над 60° наклон вероятно), подсигурен с метално въже... започваме сериозно да се замисляме дали си струва да продължаваме или да се връщаме към Згориград (ако нагоре е все така), Kpoko се наема да разузнае... изкачва се и заявява „няма страшно, това е, нагоре е леко“... продължава още малко и следва звучното „Оооооо!“. Следват няколко метални стълби, състоящи се от релси, съединени с метални пречки, които катерят между скалите. Другата група, която ни чака при хижата, решава да тръгне без нас и иска консултация за пътя. Някак прекарваме велосипедите по огромните, почти отвесни скали, държейки се с ръка за въже, стълба, скала, дърво, храст... организираме и индиански нишки на 2-3 пъти, макар и не от мащабите на тези по-надолу... стигаме до леко изкачване между скали, провиране през обрасли шубраци и коприва, движим се покрай реката и стигаме до кръстопът, където има и указателна табела - според картата хижата е близо. Хапваме набързо, пак пълним вода от реката и хващаме по полегатата пътечка, бутайки навътре в гората - пътечката се превръща в „магистрала за бутане“, поизровена тук-там от мотори. Наклонът отново е убийствен - почти е невъзможно както да се носи, така и да се бута по сухата и песъчлива почва. Стигаме широк изровен от гуми на камипони път, но за съжаление скоро откриваме, че трябва да продължим пак през гората, по пътека, по която тревата и храстите са по метър... някак избутваме до асфалт! Другата група неколкократно звъни, защотосе губят... в един момент вече и Милко, който ги праща по по-лекия маршрут, не може да им помогне (защото не го е карал много) и ги оставяме „на произвола на съдбата“.

След спускане по асфалтовия път и леко изкачване през ливади и малка горичка, в 19:00 сме на хижата. Ако караме стегнато - ще успеем да се спуснем до Оплетня по светло. Бързо стигаме билото и пускаме надолу, в ляво от Бегличка могила, по тясна пътечка с дребни и по-еди камъни, накъсвана от няколко по-големи drop-a - от лявата ѝ страна наклонът е умопомрачителен и води към пропаст... пукам гума на пътечката, оказва се, че не съм само аз. Решавам да припомпвам, защото гумата спада бавно. Каменистата пътечка влиза в гора и следва скоростно спускане между дърветата, по дебел слой листа от предходни есени... по-нататък има и каменна река, но камъните са сравнително едри и се кара сравнително, няма и твърде технични участъци с големи прагчета. Излиза се на земянка с чудесна гледка, зад която има надредени 10 маси, обградени от солидно количество боклук - навярно предходната нощ е имало (без)паметен запой... намираме си чисто ново безалкохолно с вкус на малина и пием от него, нищо че е относително топло - освен вода ни липсва и захар, енергията в нас е на изчерпване - а имаме още толкова много за спускане... Пресичаме няколко ливади, през които трудно може да се каже, че има нещо повече от приблизителна линия на път, тук-там се появява пътека. Виктор предпочита да не кара в нея и се премята каскадьорски през кормилото, забивайки се в неочакван храст. Небето порозовява, слънцето започва да оранжевее, а в далечината контурите на планината започват да се очертават контрастно - нямаме много време от деня... Тогава Виктор пука гума. Решавам да използвам случая и да сменя и моята, която спада по малко, а Милко слиза малко по-надолу, за да се увери, че сме на правилния път; помпата ми прави номера и изпуска, а Милко ми се притича на помощ с неговата и ми оказва неоценима помощ с помпането (mеRc!). Правим 15-минутна пауза и гумата на Виктор е готова, тъкмо сме готови да тръгваме, когато се разбира, че и другата му гума също е спукана. Kpoko му услужва с една, но докато бъде и тя сменена, вече е сумрачно и трябва да се кара почти по интуиция. В гупа от 7 човека 3-ма разполагат със светлинки - една съвсем прилична Sigma, която ползва Милко, и 2 слабички челничета. Опитваме се да се спускаме компактно, за да ползваме всички светлината на тези, които имат такава. Бързо достигаме черен път, който води към Очин дол. Там питаме в местната кръчма разни пияни глави как да излезем на асфалтовия път към Оплетня, като идеята ни е да се движим вече само по асфалт - тъмнината почти напълно е обгърнала всичко. Продължаваме надолу, както са ни опътилии скоро асфалтът свършва, след което преминава в черен път, черният път изчезва пред една къща, а покрай нея продължава тясна пътека с невидими нощем камъни тук-там. В същото време се оказва, че имаме и спукана гума - Виктор... отнема ни нови 15 минути да бъде отстранена аварията, а вече сме на косъм да останем и без транспорт - другите ни чакат от някой и друг час в Оплетня (където сме се разбрали междувременно да закарат колите от Лакатник), а преваля 22:00. Спускаме туристическата пътека на полусветлини и донякъде интуиция, по едно време някакъв висок праг ме спира на място и ме изхвърля в малко дере, но се отървавам без поражения. Излизаме на асфалтов път - явно местните са ни пратили във вярната посока, но са решили и че искаме пряката пътека, за да ни е по-интересно :D Излизайки на пътя покрай Искърското дефиле вече да достигнем Оплетня е лека задача за нас, с изключение на Светльо, който малко преди края пука гума и трябва да ни догонва (впоследствие, пристигайки в София, установих че също имам спукана гума отзад, но до нас поне машината ме докара :) ).

Taка, след около една дузина спукани гуми, след ден на страшни и рисковани спускания, бутане, теглене, носене, влачене, пълзене нагоре, препредаване на колела и скален велоалпинизъм, провиране през гъсти храсталаци, каране директно през поляни без път (но с посока), разминаване със злобни дръвчета в гората, спускане по интуиция в почти пълна тъмнина по непознати места, ние разцепихме мрака и се завърнахме благополучно. Този weekend ще бъде паметен :) Следващият предстои... (to be continued) :wavey:

Добавям малко недодялани снимки, които правех с телефона си и качвах @ facebook, кoгато имах обхват: http://www.facebook.com/album.php?aid=2 ... ab7d6d244d Пo-хубави чакаме от хората, които си бяха взели и фотоапарати :)
The phoenix was reduced to ashes, from which a new, young, strong phoenix arises, reborn anew to live again.
_loading resurrection: complete
_starting rebirth: started
_metamorphosis: beta state
Аватар
ХристоС.

Рейтинг: 1511

Мнениеот kvelikov » Пон Авг 16, 2010 3:54 pm

Завиждааам!
Ще има да наваксвам есента... :eyebrow:
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
kvelikov

Рейтинг: 1995

Мнениеот eminem94 » Пон Авг 16, 2010 5:22 pm

Аз се разходих до Враца изкачих се до разклона от там с Добри и още едно момче до Пършевица и като видех,какво байрче ни чакаше да бутаме реших да си нaправя класическото спускане по обратния път.Запалих задната гума(почна да пуши) и останах с малко феродо,Средната скорост на спускането до преди да ми се откачи километража беше 55-60 :D .Най интересно беше във Враца на една рекичка която беше като общински плаж с много голи и яки пичета (там ми се запали гумата оти кът видех за какво иде реч неможах да не спра) ,а инак на доле дрифтих яко по асфалта.След малко ще пусна снимки,че нещо вчера ме мързеше (да отучня прибрах се с влака,а не с групата) :D
Аватар
eminem94

Мнениеот vpravov » Пон Авг 16, 2010 5:27 pm

Привет С.К.А.лалазци!!!

И за мене днес приключи мероприятието, след успешно проведена акция по издирването и спасяването на мобилния ми телефон. Както и предполагах, го открихме на поляната "двете гуми на Виктор". Най-хубавото беше, че си взех и пропуснатото вчера "шкембе" и бира на ресторантчето при водопада на Лакатник. :beer:

P.S.1 - хората, които запиваха в Очин дол, добре ни упътиха по пътеката. Асфалта обикаля доста и в момента смятам, че това е било по-правилния избор.
P.S.2 - Снимките ще кача по-късно, като остана на спокойствие, че в момента имам да се реванширам за липсата ми през уикенда.
P.S.3 - Между другото, оказа се че съществува и Очиндолска екопътека. Някой навит от там да се качим до Пършевица??? :eyebrow: :rofl:
Последна промяна vpravov на Пон Авг 16, 2010 5:37 pm, променена общо 1 път
Изображение
Аватар
vpravov

Мнениеот taurus13 » Пон Авг 16, 2010 5:32 pm

eminem94 написа:Аз се разходих до Враца изкачих се до разклона от там с Добри и още едно момче до Пършевица и като видех,какво байрче ни чакаше да бутаме реших да си нaправя класическото спускане по обратния път:D

Бре Ицо...ти си качил целия досаден асфалт до Пършевица и ти се е видял много улея ли....че той дори е караем - ние хем няхме скапани и пак половината си го врътнахме, а Боби и Христо даже май почти догоре. :crazy:
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот eminem94 » Пон Авг 16, 2010 5:57 pm

Като вземем на предвид,че не бях карал от 2 месеца немаше как да го изкача(дори и с бутане) ,а и щех да се прибера посред нощите което не си беше много оферта .
Аватар
eminem94

Мнениеот Vikingonbike » Пон Авг 16, 2010 6:00 pm

vpravov написа:Привет С.К.А.лалазци!!!

И за мене днес приключи мероприятието, след успешно проведена акция по издирването и спасяването на мобилния ми телефон. Както и предполагах, го открихме на поляната "двете гуми на Виктор". Най-хубавото беше, че си взех и пропуснатото вчера "шкембе" и бира на ресторантчето при водопада на Лакатник. :beer:

P.S.1 - хората, които запиваха в Очин дол, добре ни упътиха по пътеката. Асфалта обикаля доста и в момента смятам, че това е било по-правилния избор.
P.S.2 - Снимките ще кача по-късно, като остана на спокойствие, че в момента имам да се реванширам за липсата ми през уикенда.
P.S.3 - Между другото, оказа се че съществува и Очиндолска екопътека. Някой навит от там да се качим до Пършевица??? :eyebrow: :rofl:

Да знаех че още днес ще ходиш, да те помоля да ми събереш ръкавиците, от там където ни чакаха Добри и Кольо :rofl: :rofl:

@еminem94 - що да не е оферта, да се прибереш посред нощите и да станеш в 6 за работа??? :lol: :rofl: :beer:
КМЯ!
Аватар
Vikingonbike

Мнениеот eminem94 » Пон Авг 16, 2010 6:16 pm

Човек бях скапан от много неща.2 часа катерене с мойта гола глава по слънцето,а и предишния ден не бех седнал цел ден на бачкане такаче причините бяха много .

Ето малко снимки и от мен http://eminem94.snimka.bg/other-sports/ ... -10.526280
Аватар
eminem94

Мнениеот taurus13 » Пон Авг 16, 2010 6:28 pm

Vikingonbike написа:Да знаех че още днес ще ходиш, да те помоля да ми събереш ръкавиците, от там където ни чакаха Добри и Кольо...

Да...ама нямаше да ги намери...... :D Ей, добре че съм по-загубен от вас, поради което съм свикнал по три пъти да оглеждам, преди да тръгна.... - тъкмо чаках да установиш липсата им, та да ти е по-гот като ти кажа, че съм ги събрал...
В сряда ще ти ги дам....
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот Kpoko » Пон Авг 16, 2010 7:05 pm

vpravov написа:P.S.1 - хората, които запиваха в Очин дол, добре ни упътиха по пътеката. Асфалта обикаля доста и в момента смятам, че това е било по-правилния избор.

То по тази пътека миналата седмица се спуснахме, е без Радо де, че той с неговата вилка трябваше да обиколи по асфалта, ма в тъмницата изобщо не бях сигурен тя ли е, не е ли тя. Пък и тогава се мъчех да настигна врачанци и не съм гледал много-много от къде минавахме.
Иначе съм с две ръце за още някоя еко-пътека във Врачанския балкан, пък и искам да погледна от Бегличка могила надолу. И много бих искал да пуснем очиндолската пътека без технически прекъсвания, ма това май си е в сферата на фантастиката.
Аватар
Kpoko

Мнениеот sos » Пон Авг 16, 2010 7:57 pm

Аааааа, другари, поглеждането от Бегличка могила засега е приоритет на мен и Кольо. И само да кажа, че на ръба топките се прибират дълбоко в тялото :rofl: :rofl:
Аватар
sos

Мнениеот KiselotoMliako » Пон Авг 16, 2010 8:13 pm

Айде ето ги и всичките мои 5 снимки, първите две са от едно хълмче над Леденика, дето май гледахме Згориград надолу с Добри и Ицо, а следващите 3 са на Бегличка могила направени на достопочтено разстояние от ръба. Надолу снимки няма, ама да знаете, че е яко.
Интересен факт е, че нямахме представа какво изкачваме, и през цялото време си мислехме, че вървим към "ясно очертаната пътека", по която "няма как да се изгубите". :)
Снимки
Аватар
KiselotoMliako

Мнениеот Sartor » Пон Авг 16, 2010 8:27 pm

Евала, машини сте!!! Имате много да разказвате... жалко, че пропуснах - но все пак родата преди всичко. Имам да наваксвам здравата :peace:
Аватар
Sartor

Рейтинг: 1995

Мнениеот kojota » Пон Авг 16, 2010 8:59 pm

:bawling:
Аватар
kojota

Рейтинг: 1645

Мнениеот RedHawk » Пон Авг 16, 2010 9:39 pm

Ето ги моите снимки : Лакатник - Леденика ,
само дето от един момент нататък няма много каране из тях - не знам защо :dontknow: :D
Аватар
RedHawk

Мнениеот Reactor » Пон Авг 16, 2010 10:04 pm

RedHawk написа:Ето ги моите снимки : Лакатник - Леденика ,
само дето от един момент нататък няма много каране из тях - не знам защо :dontknow: :D

:bowdown: Изображение
Леле,БРАВО,нямам думи.......
Аватар
Reactor

Мнениеот vpravov » Пон Авг 16, 2010 10:08 pm

И моите вече са на линия: СНИМКИ . Май трябва да накарам жената да ми проведе курс по фотография.

edit: Светльо - коментарите под снимките са убиец. :agree: :D
Изображение
Аватар
vpravov

Мнениеот taurus13 » Вто Авг 17, 2010 1:08 am

Малко снимки и от мен....
Май гот си прекарахме...а? Сигурно сме първите идиоти качили тази екопътека с колела..Жалко, че не можах да ви пусна по финала на трасето...
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот Vikingonbike » Вто Авг 17, 2010 7:02 am

taurus13 написа:
Vikingonbike написа:Да знаех че още днес ще ходиш, да те помоля да ми събереш ръкавиците, от там където ни чакаха Добри и Кольо...

Да...ама нямаше да ги намери...... :D Ей, добре че съм по-загубен от вас, поради което съм свикнал по три пъти да оглеждам, преди да тръгна.... - тъкмо чаках да установиш липсата им, та да ти е по-гот като ти кажа, че съм ги събрал...
В сряда ще ти ги дам....

:bowdown: :bowdown: :bowdown: Ако трябва да съм до болка искрен, се сетих когато бяхме тръгнали вече по пътя и не ми беше никак удобно да моля Боби да обръща, заради ръкавиците... Милко много ти благодаря! :beer: А че си прекарахме страхотно - мисля че две мнения няма ;) :agree:
КМЯ!
Аватар
Vikingonbike

ПредишнаСледваща

Назад към Клубове, групи и организирани карания