БЛАГОЕВГРАД

Форум за организирани или неорганизирани несъстезателни карания, срещи и дейности на клубове, неформални групи и др., както и общи теми за карания, обединени по даден признак (например регионални).

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: БЛАГОЕВГРАД

Мнениеот stilyssk » Пет Май 28, 2010 7:42 pm

Сега намерих време да се похваля с кой крарахме миналата събота ( по случайност) с Ангел.
Решихме да покраме към рилският манастир и по пътя направихме една малка почивка в село Пастра и докато си седим така минават трима колоездачи облечени както си му трябва и съпътстваща кола. Засилихме се към тях и ги настигнахме ( е те ни изчакахам май де ). Излезе че това били Драго Кузов , Олав Лудвиг http://en.wikipedia.org/wiki/Olaf_Ludwig и още един професор медик немец. И карахме до Рилският заедно.
Та омешахме се с големите.
Предният ден Олав Лудвиг беше дал интервю по евроспорт.
:D
И аз бях единстивеният който караше с туристическо колело другите бяха със шосейки ( и не се изложих много) :)
Аватар
stilyssk

Рейтинг: 1290

Мнениеот frantishek » Пет Май 28, 2010 9:07 pm

Браво евала. :agree: Кузик е тук за обиколката на Сандански.
А снимки не направихте ли?
Аватар
frantishek

Рейтинг: 1433

Мнениеот sto100jan » Съб Май 29, 2010 5:26 am

Денеска со Санде ке се спуснеме во Македониjа по трасето Делчево-Кочани-Штип-Радовиш-Струмица . Ке се спие накаде между Штип и Радовиш . Ако некой сака - да заповеда :D
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Рейтинг: 1507

Мнениеот sto100jan » Пон Май 31, 2010 11:16 am

Во сабота и недела со другарот Санде Лазаров се спуштихме по источните делови на Поранешна Jугословенска Република Македониjа со велосипеди . Поминафме през градовете Делчево , Кочани , Штип , Радовиш и Струмица , поминафме и 240 километри за два дена и се нагледааме на природни убавини . Полежахме и во сини реки и во жешки води со хигиенски намер , а и просто за кеф :^:
Се разбира , дека ядофме буреци и пифме пиво ,, Златен Даб" :beer:
Кой не дойде - изпусна ! Еве ги и сликите од мероприjатието http://sto100jan.snimka.bg/travel/maked ... les.506096
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот Сашо » Пон Май 31, 2010 12:09 pm

Сакам да додадам уште малку слики и следи Google земја.
1.zip
источна Македонија
(86.68 KiB) 107 пъти
Сликите се малку, но зборуваат многу.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
Сашо

Рейтинг: 1660

Мнениеот kvelikov » Пон Май 31, 2010 3:55 pm

Бравос!
:agree:

Кога ли ще ни се пресекат пътищата... :D
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
kvelikov

Рейтинг: 1995

Мнениеот hrissim » Пон Май 31, 2010 4:09 pm

:D
Добре сте поврътели.
Тамо "црни" пътища нема ли? Или ви е било страх да не ви помислят за завоеватели - тамо са параноични... :rofl:
Подозрително голям е този мак - надявам се не сте газили реката зад него? За пиене определено не става... :D
:beer:
Зехте ли си ДОЗАТА планина?
Статии за:
Палатки *** Туристически обувки***Дрехи за туризъм
Аватар
hrissim

Рейтинг: 2000

Мнениеот sto100jan » Пон Май 31, 2010 8:13 pm

Ами , Квеликов , когато кажеш , ние винаги сме навитаци да отидем на интересни места с велосипеди :D, но все пак - на интересно място в четвъртък от 3 до 5... :idea:
А , хриссим , црни пътища има тамока и то многу :D , ама на нас целта ни беше за 2 дни да отметнем максимум разнообразие , което е и целта на велотуризма . А с маунтинбайкинга можеш да си утепаш цел ден на един баир от , да кажем 5 километра .
Което само по себе си не е лошо , но е еднообразно някак си .... :boggled:
А за макът - силно подозирам другарот Санде во манипулация и фалшификация :D
Во тая рекица точно тамо си лежах по гол гъз , и никакви макове немаше , особено алени :D
Но другарот Санде е посакал композицията да има цветови център , и балансиращ елемент на синьото на водата , и го е сложил впоследствие :D
Както и да е , идвайте с нас , за да си прекарвате весело , приятно и разнообразно ! :agree:
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот kvelikov » Пон Май 31, 2010 10:02 pm

Ха-ха...чак такъв тесен времеви интервал не съм пускал... :rofl:
Пусти командировки - все са през седмицата.
А weekend-дите следващите два месеца пращят от събития.
Но аз съм упорит и редовно ви чета темата - все някъде ще се вместя... :eyebrow:
А макът явно е запазена марка за групата... :D
Ето го от предната страница: viewtopic.php?f=5&t=22117&start=660#p630482
Аватар
kvelikov

Мнениеот sto100jan » Чет Юни 03, 2010 10:23 am

За събота и неделя нещо са се разбрали Сашо с Иван Големеев за качване с колелата до хижа,,Македония" . До ,,Бодрост" на самоход , а нагоре с пикапа на ТД,,Айгидик" , или нещо такова . Днеска утре ще се разберем за подробности , та - който иска - да заповяда ! :agree:
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот Сашо » Чет Юни 03, 2010 7:55 pm

Аз ще се качвам към Рила още в петък /4-ти юни/ вечерта, защото ми писна от цивилизацията. В събота мисля да хващам към язовир Белмекен. Ако случайно на някой му се идва да заповяда, много ще се радвам.
Аватар
Сашо

Мнениеот sto100jan » Чет Юни 03, 2010 8:17 pm

Добре де , ами с хижа ,,Македония" шо става ?
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот Сашо » Чет Юни 03, 2010 9:07 pm

Ами мисля да спя на хижа Македония и да тръгвам на там някъде към 17 вечерта в петък. Ако закъснея може да спя и на Бодрост. Ти Стояне как я мислиш ?
Аватар
Сашо

Мнениеот Сашо » Пет Юни 04, 2010 4:00 pm

Много дъжд, отказах се да карам тази събота и неделя по Рила.
Аватар
Сашо

Мнениеот sto100jan » Пон Юни 07, 2010 9:03 pm

Фъф края на тази седмица , от 12 до 19 юни , моя милост и Началника на ТД,, Айгидик" г-н Иван Големеев , ще пребиваваме на воден поход ,, Арда 2010" .
Тъй като , понеже , Източните Родопи освен за водни спортове ( покрай язовирите и реката) са перфектни и за велосипедизъм в планински и туристически вариант , а природните красоти там са забелязани още преди 5 хиляди години от нек'кви траки , макар и да не могат да се сравняват с дивните прелести на маршрута Бл-д - Бачиново - Бистрица , та мисалтъ ми е - ако някой иска, може да заповяда с нас . Хем ще се комбинираме за превоза , хем биваците са организирани , и пълни с хубави хора от цялата страна . Дет' се вика - колкото повече , толкова повече ( а и по-весело и по-евтино ) :^:
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот frantishek » Съб Юни 12, 2010 4:56 pm

Я по вода не обичам да шляпам. Иначе ви е интересно предложението. Надявам се да си прекарате приятно.
А да не ми е скучно днес си направих това преходче от Обел до Горно Лешко.
Прикачени файлове
.zip
(12.71 KiB) 97 пъти
Аватар
frantishek

Мнениеот vladimir stoyanov » Съб Юни 26, 2010 6:00 pm

На 24-и юни излезна решението на съда за регистрацията на първия благоевградски спортен клуб за велосипедизъм "ВЕЛОКЛУБ БЛАГОЕВГРАД" ! Все още нямаме собствен сайт, но сме си направили е-поща, [email protected]
vladimir stoyanov

Рейтинг: 1200

Мнениеот frantishek » Съб Юни 26, 2010 9:58 pm

БРАВООО :bowdown: :clap:

А членове приемате ли и къде да се запишем?
Аватар
frantishek

Мнениеот vladimir stoyanov » Съб Юни 26, 2010 10:36 pm

Всички членове на "ВЕЛОКЛУБ БЛАГОЕВГРАД" се събираме в бар "Его" :beer: всяка сряда в 21ч. Може да членува всеки желаещ, дори и непълнолетен с разрешение на родител. Членският внос за месец е 1% от минималната работна заплата в страната. В момента събираме размери за облекло (тениски и клинове) на членовете. Който се интересува, може да погледне как ще изглеждаме Ние от ВКБ , ако ме намери в скайпа- vladimir.stoyanov
vladimir stoyanov

Мнениеот vladimir stoyanov » Нед Юни 27, 2010 12:18 am

Най-после успях да прикача файл в тоя форум!!! Можете да видите тениските на ВКБ
VCBflanelkaMR.zip
тениските за членовете на Велоклуб БЛАГОЕВГРАД
(1.37 MiB) 117 пъти
vladimir stoyanov

Мнениеот frantishek » Нед Юни 27, 2010 5:46 am

Еее браво. Супер е джърсито.
Аватар
frantishek

Мнениеот sto100jan » Пон Юни 28, 2010 12:00 pm

Едни приятели ме поканиха на яко каране по Рила следващия уикенд , но аз за съжаление съм се ангажирал пак с водно мероприятие . Маршрута е направен хем да е планински , хем да не е бутане и носене , а да се достави удоволствие на каращите . Ето подробности http://www.tudurinibros.org/fr_mtb_belm ... itsa_2.htm
По принцип е комършъл , но ако отиде някой несофианец със собствен транспорт , ще се договорите за други цифри . Хората са суперпичове , и въобще много разбрани и свестни . Горещо препоръчвам това мероприятие , особено на новосформирани сдружени велосипедисти :D
Единият от екипа е Явор , който преди 2 години мина с колело през най-високия проход в света , някъде в Хималаите в Северна Индия беше , а после заораха по средноазиатските бивши съветски републики , и ги беше прал сняг август месец . От тия хора каквото може да се научи за колоезденето и маунтинбайкинга , това е истинското познание :clap:
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот kvelikov » Пон Юни 28, 2010 4:43 pm

Саут-Уест, честито за клуба!
Ще ви пусна муха за размисъл - може пък и да се изкушите :eyebrow: :

viewtopic.php?f=5&t=73311&p=643002#p643002
Аватар
kvelikov

Мнениеот kayaso » Вто Юни 29, 2010 8:59 pm

sto100jan написа:
sailman написа:Тудурини Брос???

Не , по-скоро Къща за книги и приключения :) Тудорини брос са пичове , и техния байкинг профил е съвсем друг , доколкото знам от самите тях . При тях клиента чужбинец си идва с наточеното колело , отсяда в наточения 4-5 звезди хотел , карат го с буса на връо , и той се спуска по пътечката до доло , и така .... После пак в звездите на бели чаршафи .
Разговора беше с Къщата за трасиране на маршрут за велопоходи с палатки , дивотия и пр.
Ама , да не се правя на много разбирач , това съм чул - това споделям :) Дано не стана причина за дрязги и неприятности в комършъл сектора на колоезденето .

Е браво, чудесен профил ни тресна. :D Вярно е, че клиентите ни спят в хотели, но това си е вид услуга - казва за маунтинбайк ваканция. Нали не си мислиш,че може да караш една седмица, само в планината, технични маршрути, без значение времето /защото понякога в планините вали по 5 от 7 дни/, и да мъкнеш къмпинг екипировка, а след карането да пазаруваш и да си готвиш... мокър и кален. Ако имаш на разположение една седмица през годината за да упражняваш хобито си, и искаш през нея да получиш максималното, няма друго решение. Другото се нарича експедиция. но то е различно.
Нека отбележа - не качваме хората нагоре! Бъхтят си и в ХЦ и в АМ програмите. Просто сме изключили всякакъв асфалт от маршрутите си. Нали си говорим за МТБ?

Хайде, извинете за отклонението в темата... и нека има повече хора с колела в планината!
Ако някой се нуждае от информация за конкретен маршрут, винаги може да се свърже с мен. С каквото мога - помагам.

Поздрави!
Ясен
kayaso

Мнениеот sto100jan » Сря Юни 30, 2010 9:21 am

Еййй , Ясен се обиди на чест :look:
Секюз ми , ако има нещо ...... :dontknow:

Иначе , за уикенда пак си спретваме тайфичка , за повече подробности http://ajgidik.com/forum/viewtopic.php? ... 2ea1a856c5
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот kayaso » Сря Юни 30, 2010 6:05 pm

не бе, не съм! Това е проблем на интернетщината...само леко поясних.
Аз за вашият уикенд знам... даже и моята лодка ще разходите до там!
Ние сме по "великата рилска..."/ само дето отдавна не е пустош/ "красота" да я наречем!
Ай...весело и да видим снимки после! :beer:
kayaso

Мнениеот vladimir stoyanov » Чет Юли 01, 2010 12:06 am

Ние от "ВЕЛОКЛУБ БЛАГОЕВГРАД" ще направим първото ГРУПОВО каране в събота (03.07.10г.) до Бракаданския мост. Каним всички желаещи, любители на "ЕЗДАТА"! Срещата ни е от 9 до 9.20 на бар "Дива" ( на алеята първото отдолу нагоре).
С ПОЖЕЛАНИЕ ЗА МНОГО ВЯТЪР В КОСИТЕ !!! :wavey:
vladimir stoyanov

Мнениеот vladimir stoyanov » Чет Юли 01, 2010 12:16 am

Стояне получаваш ли информацията, която ти пращам лично? За Земен ще те потърся тия дни, но да знаеш, че се събрахме 11 желаещи с 3 коли (и твоята ако дойдеш я броя). Ще се радвам да караме заедно!!! Днеска решихме да го направим на 11.07.10г (неделя). Ще ти пратя подробна информация относно протичането на деня може би утре. :)
vladimir stoyanov

Мнениеот frantishek » Чет Юли 01, 2010 6:18 am

А ние простолюдието как да разберем за Земен?
Аватар
frantishek

Мнениеот vladimir stoyanov » Чет Юли 01, 2010 8:53 am

За Земен ще го обява може би довечера за всички в МТБ. Ще се радваме, ако се съберем още ентусиазти :agree:
vladimir stoyanov

ПредишнаСледваща

Назад към Клубове, групи и организирани карания