MTB-клуб С.К.А.

Форум за организирани или неорганизирани несъстезателни карания, срещи и дейности на клубове, неформални групи и др., както и общи теми за карания, обединени по даден признак (например регионални).

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: MTB-клуб С.К.А.

Мнениеот did » Чет Авг 19, 2010 10:24 pm

nicky bike написа:
vpravov написа:... Трябва, обаче, да се обръща внимание и на семейството! ...

И за семейстото сме помислили. Другата седмица 28-29.08 са за семейсвтото. Обещал съм на жената да я заведа по планината (пеш) където пожелае дали Рила или пък Родопи. ;) където поиска.

Който желае може да помисли и за своята. ;)

И аз мисля същото. Дай идеи за местенце в Стара Планина! Ще ми е драго да се видим.

Пиши ми на ЛС!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот nicky bike » Чет Авг 19, 2010 10:42 pm

did написа:... И аз мисля същото. Дай идеи за местенце в Стара Планина! Ще ми е драго да се видим...

Не пиша Л.С. понеже не е лоша идея да съберем и жените ни. :beer:
Аз си мислех за Рила (щото ми е по готина за снимки и по непозната) вероятно и да набележа някое маршрутче там. ;)
Идята ти ми харесва и съм си мислил за маршрут Рай - Дюзата - х. Левски - Балкански Рози ... Карлово. Може да се импровизира и с маршута ,но двете пръскала ще впечетлят нашите половинки. ;)
Умния човек не говори много, а действа, простия ... само пише, когато няма какво друго да направи!
Аватар
nicky bike

Мнениеот taurus13 » Чет Авг 19, 2010 11:36 pm

Лелее...рогатите са роднини. Владо, "жена ми" ме търпи явно щото не съм се оженил за нея... :evil: Тя обаче искрено се учудва, че някой ми се връзва понякога на идеите...
Всъщност идеята за карането е на Ники от Габрово, но тъй като аз имам да взимам поправителен по този маршрут не му мислих много.
И благодаря на Did, за идеята за стария военен път към Беклемето и Сувчарското пръскало - ако нещо не става нагоре, ще има капацитет с когото да се оправдая.... :eyebrow:
Лека мотивация, че много черногледо го изкарах....

Я..-а-а каква хубава пътечка - кой каза, че не може да се кара по Козя Стена
Изображение

А от това превалче до хижа Козя Стена(червената стрелка) си е баш спускане по сингъл трак...
Изображение

А там долу е пътечката по която подсичаме към Ехо...по-голяма пропаст от това гарантирано няма да има...както виждате, важното е да не почваш веднъж да се търкаляш :D (да му мислим ние облите)
Изображение

Обаче пък накрая има един цял хълм в свободен стил - стартираме от върха и всеки чертае своята желана линия към Розино...
Изображение

Както се вижда, нищо нетипично за нас. В сравнение с Рила, дори е по-караемо.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот kapitanblood » Пет Авг 20, 2010 8:33 am

Милко... :bowdown: ,цар си на това...... :clap:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Рейтинг: 1998

Мнениеот borislav » Пет Авг 20, 2010 10:26 am

Да направим срещата на Билата след моста Чавдар (тази която е при моя блок :D ) в 7.00. 7.30 да тръгнем и 8.30-40 да сме в селото на Милко
Изображение
Аватар
borislav

Мнениеот kapitanblood » Пет Авг 20, 2010 10:39 am

Дай,да се разберем,кой с кого,ще пътува...
Последно с 3 коли ще ходиме....
Ако,Bobi,ще ходи с неговата кола,ще съм при него,близко ми е ,и се ПУШИ....
Иначе,и аз съм за по-ранно тръгване....чакат ни 7-8 км Хаслвалт...
Веи,с колите сте на ход да казвате...къде,и колко човека,да седнат при вас.
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот borislav » Пет Авг 20, 2010 10:49 am

Щом ти ще си с мен значи има място за още 1
Изображение
Аватар
borislav

Мнениеот kapitanblood » Пет Авг 20, 2010 10:53 am

borislav написа:Щом ти ще си с мен значи има място за още 1

Имах,в предвид другия БОБИ,в твойта колица ,дали се пуши....???
Ако-да при теб съм... :D
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот borislav » Пет Авг 20, 2010 10:59 am

Да се съберем на тази Била и да го решиме, защото не се знае колко ще сме със сигурност. Ако сме 6 човеци може с 2 коли да отидем
Изображение
Аватар
borislav

Мнениеот kapitanblood » Пет Авг 20, 2010 11:02 am

borislav написа:Да се съберем на тази Била и да го решиме, защото не се знае колко ще сме със сигурност. Ако сме 6 човеци може с 2 коли да отидем

Речено,сторено....07.15-07.30ч..най-късно,на БИЛАТА при мостта Чавдар.... :nuts:
Ако остане,кола в повече,я оставяме на паркинга... :agree:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот KiselotoMliako » Пет Авг 20, 2010 12:05 pm

Така като гледам, не ме броите в 6-те човека, та мисля да направя същата врътка като миналата седмица - ще дойда с мойта кола, пък ще имам бекъп вариант, ако дръпнете много да не ви тежа, а да ходя в Казанлък на гости. Ще цъфна в 7.00 на Билата, като по принцип имам 2 свободни места за хора и 1 за колело (ако не му е жал на някой за боята, може и 2 колела + мойто да се нахвърлят).
Аватар
KiselotoMliako

Мнениеот kapitanblood » Пет Авг 20, 2010 12:39 pm

А--Ъъ...да се преброим ,тогава
Аз
Милко
Боби
Боби
ХристоС
Киселото Мляко
Иво
Ми,май това сме..ако съм изпуснал ,някой..да се допълва...
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот Kpoko » Пет Авг 20, 2010 4:44 pm

Радо, задраскай ме от списъка, утре ще съм на работа. Пожелавам ви да си спретнете поредното приключение, без травми и технически проблеми. :beer:

Някой ако има идея за нещо неделно, да си казва, по възможност с минимални количества асфалт и повечко камъни :D
Аватар
Kpoko

Мнениеот KiselotoMliako » Пет Авг 20, 2010 4:46 pm

Като го гледам тоя лист, аз изобщо нямам работа там, само да ви спъвам - ще пасувам този път. Весело изкарване ви пожелавам!
Аватар
KiselotoMliako

Мнениеот Sartor » Пет Авг 20, 2010 4:56 pm

Ние със Жоро (THEZOGGO) обмисляхме едно сериозно каране за този уикенд около София (говорихме си за Черни Връх)... Вероятно за Неделя - остава да се разберем, тъй че тези които остават може да се присъединят. :beer:
Аватар
Sartor

Рейтинг: 1995

Мнениеот sos » Пет Авг 20, 2010 5:37 pm

Другари, след дълги физически и душевни терзания се налага да отсъствам от това прекрасно мероприятие (организирано от моя любим предводител). Но след този гаден грип, от който два дена изхвърлям течности от всички дупки :rofl: просто нямам сила. Да знаете че Бог и аз ви обичаме, успех и много снимки :D
ИзображениеИначе се казвам Добри!
Аватар
sos

Рейтинг: 1990

Мнениеот taurus13 » Пет Авг 20, 2010 5:40 pm

A...жалко, че Кроко отпадна...той щеше да оцени карането по достойнство. Останалите оставате ли със сигурност?
Ако да, то сме 5 човека и би било най-икономично да се разделим в колите на двамата Боби. Между другото тръгване в 7:30 е късно - пътя до Иганово е повече от 2 часа, после имаме поне 20-30 мин моткане, докато тръгнем и още 25 мин. каране по шосе до Хр.Даново, което и в най-оптимистичния вариант прави 10 часа. Като се има предвид, че ще ни трябват около 3-4 часа да изпълзим до Беклемето, а ще се отбием да видим и водопада, който е леко встрани от пътя, ще стане 3 следобед, а тепърва ще имаме и няколко часа до Козя Стена...
Бих предложил срещата да е в 6:30, та в 7 най-късно да сме отлетели.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот THEZOGGO » Пет Авг 20, 2010 5:45 pm

Sartor написа:Ние със Жоро (THEZOGGO) обмисляхме едно сериозно каране за този уикенд около София (говорихме си за Черни Връх)... Вероятно за Неделя - остава да се разберем, тъй че тези които остават може да се присъединят. :beer:

Да, в Неделя най-вероятно, че утре съм по важна работа следобяд. :beer:

На Милко и компания им пожелавам да се разцепат от здраво каране и да видят много, много красоти!
Успех колеги и безаварийно! :beer:
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот sos » Пет Авг 20, 2010 6:13 pm

taurus13 написа:A...жалко, че Кроко отпадна...той щеше да оцени карането по достойнство. Останалите оставате ли със сигурност?
Ако да, то сме 5 човека и би било най-икономично да се разделим в колите на двамата Боби. Между другото тръгване в 7:30 е късно - пътя до Иганово е повече от 2 часа, после имаме поне 20-30 мин моткане, докато тръгнем и още 25 мин. каране по шосе до Хр.Даново, което и в най-оптимистичния вариант прави 10 часа. Като се има предвид, че ще ни трябват около 3-4 часа да изпълзим до Беклемето, а ще се отбием да видим и водопада, който е леко встрани от пътя, ще стане 3 следобед, а тепърва ще имаме и няколко часа до Козя Стена...
Бих предложил срещата да е в 6:30, та в 7 най-късно да сме отлетели.

А за мен не ти ли е мъчно :D толкоз много се сближихме напоследък :rofl: :rofl:
Аватар
sos

Мнениеот borislav » Пет Авг 20, 2010 6:40 pm

Милко, ти си запознат най-добре с маршрута и щом казваш 6.30 нека бъде така.
Изображение
Аватар
borislav

Мнениеот Pr3d4t0R » Пет Авг 20, 2010 6:45 pm

Приятно прекарване на отпътуващата групичка ; - )

За неделя моето предложение е:

Някъде към 11 да се съберем на Бояна и да направим крос кръчми изкачване на Черни връх : - ) Обядваме в Момина скала, доизкачваме и пускаме пак към Бояна.

Предлагам този час, тъй като нямам възможност по-рано. В случай, че мнозинството сте за по-ранен час - ще ви застигна някъде по пътя :eyebrow:
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот bobivg » Пет Авг 20, 2010 7:07 pm

:smokin:
taurus13 написа:Бих предложил срещата да е в 6:30, та в 7 най-късно да сме отлетели.

:agree:
Изображение
Аватар
bobivg

Рейтинг: 1710

Мнениеот nicky bike » Пет Авг 20, 2010 7:46 pm

А бе хора какви са тия преходи по 10 часа??? Аз смятам да тръгна след обядкъм 4 вероятно от Кърнаре или някъде там. Изкачването ще ми е по асфалта :V: 26 км. (не познавам района от юг) и ит Арката до хижата са не повече от два часа. Така, че по груби сметки ще съм към 9.30 най късно 10.00 на хижата.
Миналата седмица го минавах пеш по билото. Не можах да намеря място където да кача по големи файлове набързо

Ако има кандидат за по късно качване може да се обади и по телефона 0878467266 - Николай, нямам много време за писане по форума. :agree:
:beer: :beer: :beer: и да не изпиете бирата докато дойда ей. :smash: :smash: :smash:
Умния човек не говори много, а действа, простия ... само пише, когато няма какво друго да направи!
Аватар
nicky bike

Мнениеот taurus13 » Пет Авг 20, 2010 8:57 pm

Ники, ние сме шматки...тръгваме винаги доста по-бавно и по-късно от предвиденото, спираме, мотаме се, снимаме и понякога се губим... :evil: - така, че добре е да си имаме деня на разположение и да стигнем хижата не по-късно от 16-17 часа. Ние ще ти запазим бира и легло....Аз съм взел една бутилка вино - верно тегаво за носене, ама пък друго си е на терасата вечерта да му треснеш един ароматен сгряващ гълток...
Значи оставаме 5 С.К.А.-калеца, с двете коли на Боби и Боби. (пичове, много станахте - как да ви отличаваме) Понеже, разпределението по колите няма да е равномерно, утре ще обсъдим как да разпределим разходите, да не обръщам темата на бакалия. Остава за 6:30 сутрината да се чакаме на някаква Била, до блока на Боби след моста Чавдар.
П.С.
Добри, много мие мучно за теб...да са оправяш бързо.
П.С.2
И..другариии, дайте да спестим на Ники бъхтането по хасфалта - ние ще имаме място в колите и едната може да го качи до Беклемето да си вземе своята на тръгване...
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот Sartor » Нед Авг 22, 2010 7:12 pm

Тези, които си останахме у Софията (или баш - началник Добри, Терминатор Жоро и аз), решихме да качим Черни Връх, ама през Железница (и понеже ние със Жоро решихме да разгреем, та тръгнахме от Младост на самоход)... мда яко носинг имаше, ама като вече приближихме върха доста приятна пътечка се образува :D

Имахме една междинна почивка на х.Академик, където нямаше чай, заради ревизия. :smash:
Като стигнахме Черни Връх, поседнахме за чай, сандвичи, сникърси и започнахме приготовлението за спускането.

Спуснахме през драгалевския лифт и накрая завършихме на Хладилника...

Набарахме една супер добра пътечка през Бай Кръстьо - направо там получих душевен оргазъм, след като минахме гадната част през която не се караше (е, на места се караше, ама и се падаше - Жоро доста се изтърси, ама и аз се разписах в треволяка и калта).

Ето и снимките, останалите от Жорката.
http://www.facebook.com/album.php?aid=2 ... 800c06e8f6
Аватар
Sartor

Мнениеот sos » Нед Авг 22, 2010 7:53 pm

Да, Киро е прав карането се получи супер, и успяхме да впишем още един връх в колекцията. Момчета върхът сме :D :beer:
Аватар
sos

Мнениеот nicky bike » Пон Авг 23, 2010 7:34 am

Героите май са уморени. :D
Ще опитам тази вечер да подбера и кача снимки. :beer: :beer:
Аватар
nicky bike

Мнениеот borislav » Пон Авг 23, 2010 9:00 am

Малко балкански снимки от мен http://dox.bg/files/dw?a=1fbedd954c
С нетърпение чакам на Милко и Ники снимките
Изображение
Аватар
borislav

Мнениеот kapitanblood » Пон Авг 23, 2010 9:30 am

:popcorn: ---бах ти якото...типичнооо С.К.А.-листо ,преживяване.... :eyebrow:
Снимките,говорят сами,няма нужда от описание....
МАЛИНКА-power for you.....това е хита на деня...казан от Милко
Едни туристи,ме питаха:
-Момче,от къде си?
София.
?!?
-Абе,вие там нямате ли,психоаналитици...или,вече не ви приемат????
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот kvelikov » Пон Авг 23, 2010 2:44 pm

Хей, безсрамници!
Изчакахте да се махна и изпозастреляхте сума и чукари... :D

Някой ще ходи ли на "Трите чуки"?

И да напомня да пратите на Радо това, което искате да ви пише на ръкава...
:beer:
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
kvelikov

ПредишнаСледваща

Назад към Клубове, групи и организирани карания