Габровци и други .

Форум за организирани или неорганизирани несъстезателни карания, срещи и дейности на клубове, неформални групи и др., както и общи теми за карания, обединени по даден признак (например регионални).

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: Габровци и други .

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Нед Апр 11, 2010 6:26 pm

Всичко хубаво, ама снегът дето е по пътя ни изненада неприятно. Качихме Потока, Бузлуджа, и от там към Бедеци , и хоп една голяма тояга. Пътя който се хваща за южна България се оказа с доста сняг.Какво друго ни оставаше освен да завъртим , и шус обратно.Кофти ама какво да се прави. Ще отложим за някоя друга неделя. Ето малко снимков материал. http://www.album.bg/silvestroff/albums/131297/
Silvestroff Gabrovo

Рейтинг: 1768

Мнениеот digimortales » Пон Апр 12, 2010 3:27 pm

Въпреки снега,отново се получи едно каране от което лично аз съм много доволен. Важното е че все пак покарахме и пекарахме приятно свободното време. Благодаря на тод дон за бирата, и да няма проблеми с ам-а, все пак го поляхме :D.
digimortales

Рейтинг: 1417

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Чет Апр 15, 2010 8:13 pm

В неделя 08.00. часа пред магазин Одрински. Цел на занятието: връх Исполин.
Silvestroff Gabrovo

Мнениеот digimortales » Пет Апр 23, 2010 8:04 am

Здравейте, ако има някой навит за каране в събота-24.04. да се обажда. Идеите са няколко-да видим дали се е стопила пряспата към Енина, Исполин и надоло по Химитлийската пътека в южна бг или квото се разберем
digimortales

Мнениеот <<P_A_C_O>> » Пет Апр 23, 2010 1:33 pm

digimortales написа:Здравейте, ако има някой навит за каране в събота-24.04. да се обажда. Идеите са няколко-да видим дали се е стопила пряспата към Енина, Исполин и надоло по Химитлийската пътека в южна бг или квото се разберем

АКО става дума за среден преход - защо не :wavey: :wavey: :wavey:
You'll never walk alone !!!
<<P_A_C_O>>

Рейтинг: 1200

Мнениеот toddon » Пет Апр 23, 2010 1:58 pm

Така като гледам май утре го дават по-добро време.... не лошо да проверим как е пряспата горе и ако е заминала да се пуснем към южна. Ако не ще му мислим.
Но нека да преместим идеята в МТБ Габрово.......
toddon

Рейтинг: 1245

Мнениеот digimortales » Пет Апр 23, 2010 7:00 pm

Последно, за утре 24.04. се разбираме - 8:00 на костницата или фонтаните на площада, който иска да идва, протектори -желателни, каски препоръчителни, че ще се млати нещо по нанадолно.
digimortales

Мнениеот digimortales » Съб Апр 24, 2010 8:11 pm

Е те това му се казва размазване днеска покарахме подобаващо доволно. Със много стегнато темппо малка група(3 души) качихме за 2,5 часа Бидеците. От там надоло който е минавал знае какво меле става по бруралните корени и камънаци, подобаващо стръмен наклон към Енина(ГуСеВеТо беше кално). Ор черешовата градина открихме нова игрива пътечка,пресичаща пътя от Шипка към помпената станция и после към Габрово отново се натъкнахме на нова стръмна и технична пътека излизаща на заслон Потока. Резултата 80-90 км яко офффроуд и надоло и нагоре.
digimortales

Мнениеот Val4о » Съб Апр 24, 2010 8:41 pm

Супер сте си покарали:)
Утре ще се кара ли?
Ride with Ram AM1 2009
Аватар
Val4о

Рейтинг: 1238

Мнениеот digimortales » Вто Май 04, 2010 4:25 pm

Отново се задават почивни дни. Предлагам ако има навити за 7.05 да ходим - познайте накъде. Естествено , че пак към Южна България :D , но сега да тестваме как е по ГУСЕВЕТО (малкия сопот) и да пробваме бирата в Енина, след това към Габрово да видим как е пътеката към с. Езеро.
digimortales

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Вто Май 04, 2010 7:28 pm

Вярната тема е МТБ Габрово, там е написано за какво става дума.
Silvestroff Gabrovo

Мнениеот botroid » Вто Май 04, 2010 8:59 pm

digimortales написа:7.05 - гусевето + езерото

Перфектно! :agree: А за 6-ти и 8-ми, някакви идеи?
Аватар
botroid

Рейтинг: 1343

Мнениеот lupi » Вто Май 04, 2010 9:45 pm

botroid написа:
digimortales написа:7.05 - гусевето + езерото

Перфектно! :agree: А за 6-ти и 8-ми, някакви идеи?

Да аз имам идея за 6-ти и 8-ми,да се наръгаме с ракиджос и бирюга, и да хапнем арни мезенца че до 8-ми включително да си рианимираме :rofl:
ДОРА ЛИ Е ИДЕЙКАТА ?
Аватар
lupi

Рейтинг: 925

Мнениеот toddon » Вто Май 04, 2010 9:51 pm

Идеята е супер, датата 07.05 е идеална. Точно тогава ще имам свободно време да покарам.
Не съм сигурен само дали ще мога и този път да се включа на юг с оглед на това, че ми се ще да се завърна малко по-рано в Габрово поради ангажименти. А и времето го дават нестабилно в следобедните часове.
Мога да предложа качване от Люляци към партизанска от там Узана - Шипка и слизане по манастирската. Ако се прецака времето може да се слезе и от Хлебна.
А за бирюгата мисля на другия ден да го направя....
И още.... да вземем вече да пишем само в една тема (МТБ)... по лесно и по удобно за всички. Да не прескачаме и да четем само от тема в тема...
toddon

Рейтинг: 1245

Мнениеот psixopat » Сря Май 05, 2010 2:13 pm

Здравейте. :wavey: На някой да му се кара утре.Свободен съм към 4 сача следобяд.Предложете къде можем да отидем. :agree:
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
:)
Аватар
psixopat

Рейтинг: 1867

Мнениеот Popa » Сря Юли 28, 2010 10:11 am

Аз имам предложение към всички Габровци, които този уикенд им се ходи до вр. Ботев:
Да се съберем всички заедно и да се качим , хем групата ще бъде по- разнородна и ще бъде по- весело, хем повече хора- повече възможности , един има кола , друг разбира от колелета , трети има пакет за първа помощ, всичко се случва по- пътя ;) .Който няма възможност да дойде за целия преход , може някаква комбинация до някъде или да се срещнем по- пътя и т. н. Мисля си че е крайно време хората от Габрово , обичащи и каращи в планината да превъзмогнат предрасъдъци и простотия и да се ...Обединят :bowdown: .

Айде сега някой да си сложи ръка на сърцето и да каже че не съм прав :peace: .
:beer: :beer: :beer:
Никога не спори с глупак - ще те завлече на неговото ниво и ще те победи с опит!
Аватар
Popa

Рейтинг: 1862

Мнениеот kvelikov » Сря Юли 28, 2010 11:24 am

Айде де, откога ви чакаме! :D
:beer:
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
kvelikov

Рейтинг: 1995

Мнениеот joropc » Сря Юли 28, 2010 3:20 pm

Popa написа:... Мисля си че е крайно време хората от Габрово , обичащи и каращи в планината да превъзмогнат предрасъдъци и простотия и да се ...Обединят

При положение, че габровци са от най-сериозните карачи практикуващи този спорт, това отдавна трябваше да стане....никога не е късно. :beer:
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Рейтинг: 2000

Мнениеот denizov » Сря Юли 28, 2010 3:57 pm

joropc написа:
Popa написа:... Мисля си че е крайно време хората от Габрово , обичащи и каращи в планината да превъзмогнат предрасъдъци и простотия и да се ...Обединят

При положение, че габровци са от най-сериозните карачи практикуващи този спорт, това отдавна трябваше да стане....никога не е късно. :beer:

Със сигурност ще стане! Но не за ден или два . Това ще е дълъг процес. Дано само не е толкова дълъг колкото разделението :wavey:
Аватар
denizov

Рейтинг: 1385

Мнениеот Tedi Ispolin » Сря Юли 28, 2010 9:41 pm

Popa написа:Аз имам предложение към всички Габровци, които този уикенд им се ходи до вр. Ботев:
Да се съберем всички заедно и да се качим , хем групата ще бъде по- разнородна и ще бъде по- весело, хем повече хора- повече възможности , един има кола , друг разбира от колелета , трети има пакет за първа помощ, всичко се случва по- пътя ;) .Който няма възможност да дойде за целия преход , може някаква комбинация до някъде или да се срещнем по- пътя и т. н. Мисля си че е крайно време хората от Габрово , обичащи и каращи в планината да превъзмогнат предрасъдъци и простотия и да се ...Обединят :bowdown: .

Айде сега някой да си сложи ръка на сърцето и да каже че не съм прав :peace: .
:beer: :beer: :beer:

Попе, много е елегантно предложението ти. Най-тъжна бях аз, когато разбрах, че на мъже са присъщи дамски постъпки, а бях заложила на вярата и силните характери! Планината прави хората приятели - разделя ги КРИВОРАЗБРАНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ! Вземам пакета за първа помощ: долекарска и социална и МИСЛЯ ДА ЗАВЕЖДАМ В НЕДЕЛНИЯ ДЕН СЕКТОРА "КОМБИНАЦИЯ". Паролата за влизане в него е първата строфа на стихотворението "В механата", за атакуващите връх Ботев - остава стихотворението "Борба" :).

Човек не се ражда лош - амбициите го превръщат в такъв!
Tedi Ispolin

Рейтинг: 1215

Мнениеот sensation_blue » Пон Авг 02, 2010 8:27 am

Е в крайна сметка се събрахме доста габровци на Ботев и понеже всеки има сили и мераци за различни неща, не случайно има XC, има AM има и FR стилове в МТБ-то. Не може феновете на последното да карат постоянно с тези с възможности само за 1вото - нормално е да има различни групи, с някоя от които да може човек да кара според възможностите си, нали? :)
Ето моя скромен принос към снимките от хубавата разходка до Ботев
http://www.album.bg/itzoa/zoom/24445831/139962/ (реших все пак от благоприличие да махна снимката, която показваше какво гледате с такъв интерес :D)
Aз лично съм много доволен - успях да се кача и сляза без да се пребия, че на всичкото отгоре надолу даже ми беше кеф... за съжаление мъглата попречи да се порадваме на гледките, а именно това ми бяха мераците, но нищо... другия път ;)
Аватар
sensation_blue

Рейтинг: 1794

Мнениеот Backo_ZX5 » Пон Авг 02, 2010 6:12 pm

sensation_blue написа:Е в крайна сметка се събрахме доста габровци на Ботев и понеже всеки има сили и мераци за различни неща, не случайно има XC, има AM има и FR стилове в МТБ-то. Не може феновете на последното да карат постоянно с тези с възможности само за 1вото - нормално е да има различни групи, с някоя от които да може човек да кара според възможностите си, нали? :)
Ето моя скромен принос към снимките от хубавата разходка до Ботев
http://www.album.bg/itzoa/zoom/24445831/139962/ (реших все пак от благоприличие да махна снимката, която показваше какво гледате с такъв интерес :D)
Aз лично съм много доволен - успях да се кача и сляза без да се пребия, че на всичкото отгоре надолу даже ми беше кеф... за съжаление мъглата попречи да се порадваме на гледките, а именно това ми бяха мераците, но нищо... другия път ;)

Браво Ице, хубави снимки, въпреки гадната мъгла... Аз също съжалявам, че не можахме да хванем ясно време :banghead:
Просто за секунди се откриваха страхотни гледки и после отново всичко потъваше в гъста мъгла... :crap:
Backo®
Аватар
Backo_ZX5

Рейтинг: 1148

Мнениеот sensation_blue » Пон Авг 02, 2010 8:27 pm

Васко гледай да си винаги до някой в мъглата защото наистина се оказва че може да има сериозни последствия... даже ние няколко човека за секунди се разсеяхме и хванахме други колове през юрушка грамада които ни отведоха пак долу на пътя... и понеже не бяхме минавали през него веднага тръгнахме да бутаме пак нагоре само и само да не се загубим въпреки че някои от нас бяха доста гроги ...и явно е имало защо, след като ти хем като си минал от там пак си изпуснал пресечката... вече знам че ако не познаваш пътя не трябва да си сам или поне да следваш твърдо зимната маркировка особено при такава мъгла....и особено като няма обхват :(
жалко че така се е развила за теб ситуацията и си тръгнал към Калофер, но важното е че сте се намерили с Петко и Лупи които останаха да те чакат и сте се спуснали живи и здрави въпреки че е било непрогледен мрак... е това можеше и ти да го кажеш, но се радвам че сте добре :) поздравления за тъмното и явно доста екстремно спускане обратно :clap:
и за да не се повтаря - взимайте си поне 1 фар :nono:

п.с. мерси за снимките :beer: страхотни са!
между другото и аз нагоре за момент и щях да поема по същия път добре че видях че Веско Денизов, който беше тръгнал от долу доста по-късно, да ме настига и останах да го изчакам за да питам накъде, вместо да поема по грешния път подтикван от студената мъгла и вятър...
Аватар
sensation_blue

Рейтинг: 1794

Мнениеот Backo_ZX5 » Пон Авг 02, 2010 9:14 pm

sensation_blue написа:Васко гледай да си винаги до някой в мъглата защото наистина се оказва че може да има сериозни последствия... даже ние няколко човека за секунди се разсеяхме и хванахме други колове през юрушка грамада които ни отведоха пак долу на пътя... и понеже не бяхме минавали през него веднага тръгнахме да бутаме пак нагоре само и само да не се загубим въпреки че някои от нас бяха доста гроги ...и явно е имало защо, след като ти хем като си минал от там пак си изпуснал пресечката... вече знам че ако не познаваш пътя не трябва да си сам или поне да следваш твърдо зимната маркировка особено при такава мъгла....и особено като няма обхват :(
жалко че така се е развила за теб ситуацията и си тръгнал към Калофер, но важното е че сте се намерили с Петко и Лупи които останаха да те чакат и сте се спуснали живи и здрави въпреки че е било непрогледен мрак... е това можеше и ти да го кажеш, но се радвам че сте добре :) поздравления за тъмното и явно доста екстремно спускане обратно :clap:
и за да не се повтаря - взимайте си поне 1 фар :nono:

п.с. мерси за снимките :beer: страхотни са!

Да, трябва да се внимава, особено в мъгла!
Това, което ми се случи беше за първи път и останах хем доволен, хем не. Видях нещо, което вие не можахте - вр. Триглав от южната му стара, макар и за няколко секунди... върховно! :bowdown:
Бързо след това осъзнах колко много съм объркал пътя и мъката започна...
Важното е, че всичко мина без никакви проблеми, а връщането към Априлци в мрачна гора и повече от екстремно... даже е дабъл екстрийм :crazy:
Благодаря още един път на Петко и Николай-Лупито :bowdown:
Те са истински корави момчета :beer:
Backo®
Аватар
Backo_ZX5

Рейтинг: 1148

Мнениеот lupi » Вто Авг 03, 2010 12:19 am

Благодаря още един път на Петко и Николай-Лупито :bowdown:
Те са истински корави момчета :beer:

Да корави мочета сме Петко се пребори два пъти с Юрушка грамада за един ден а аз се борих с окло 20 крави и три бика, като двата ме гледаха стравнишки и мучаха сякаш искаха да ме нанижат на рогата си.Но аз се борих с тях и ги замерях с камъни и остатаци от туристически табели. крещих и ги псувах но те упорито настъпваха към мен но аз не отстъпвах мястото на което бях защото само там имаше обхват и се мъчех да се свържа с теб и накрая уиспяхме ,благодарение на това обаждане разбрахме че се връщаш на същото място кадето си се отклонил и Пец веднага хукна да те пресрешне,аз останах на пост и вдигах срахотна шумотевица с надеждата да ни чуеш и да се ориантираш .Но всичко завирши добре и спускането в 22.20 в гората ми хареса страхотно,със сигурност ще идем поне до мазалат на нощтно каране .
Аватар
lupi

Рейтинг: 925

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Нед Сеп 26, 2010 2:50 pm

Днес денят мина с леко каране до Узана. Качих се самосиндикално на ход в дъжда. Добре беше ама свърши.Видях се с някой приятели а други неможах да видя . Наложи ми се да си тръгна малко преждевремено. То пък слънцето го гледам че чак сега се сети да се покаже.
Silvestroff Gabrovo

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Пет Окт 01, 2010 6:46 pm

За неделя сбор в 08.00. часа при Гошко.
Silvestroff Gabrovo

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Нед Окт 03, 2010 5:48 pm

Събрахме се , валеше. Тръгнахме , пак валеше. Понякое време взе че се сети да спре, и нещата се оправиха. Завъртяхме по асфалта един голяяяяям кръг . Е , има и снимки. http://silvestroff.snimka.bg/mountain/03-10-2010.538625.all
Silvestroff Gabrovo

Мнениеот did » Нед Окт 03, 2010 9:10 pm

Юбре габровци! Честита Ви габровска президентка на Бразилия :D

Това трябва да го отпразнувате в Балканската джунгла.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Съб Окт 09, 2010 9:00 pm

Утре при Гошко в 08.00.
Silvestroff Gabrovo

ПредишнаСледваща

Назад към Клубове, групи и организирани карания