Днес 18.09.2010г. към обяд така от нищото реших да се кача до с. Марулево но през съседнят байр. Взех си старата раница сложих малко резервни дрешки и тръгнах. В началото всичко беше много добре даже се покефих на изненадващо хубавият път на който попаднах когато се сетих че съм забравил резервната гума и комплектчето за бърз ремонт. Рекох нищо до сега колко души ме питаха защо все мъкнеш с тебе резервната гума и комплектчето за ремонт (та даже станах нарицателно) и все не ми трябваше така ще е и днес. Да ама не било тамън стигнах около 930м. надморска височина чух псссссс. Рекох си е сега я закършихме

. Водичката и тя беше на привършване и хубаво слънце оцелих ( ама без вода не е толкова добре). Почна се със бутането и така стигнах до една къщичка където ме опътиха как да стигна до асвалта на с. Марулево и ми дадоха кладенчова вода. Междувременно се чух с братовчеда Слави и се разбрахме да се качи до края на асвалта в селото и да ми носи гума. До тук добре.
Стигнах на асвалта и не след дълго се засекохме с братовчеда извади гумата и вече щаслив че ще спре бутането започнах да сменявам гумата. Свалихме старата и започнахме да помпаме новата (всъщност пак стара) гума и какво да видим спуканаааа. В бързането зел гумата дето подготвил за хвърляне а не здравата

. А сега де какво да правим.
Сетих се, че нашият гуро ( Сашо) спомена че може временно да се оправи такава ситуация със връзване на гумата на спуканото място и така и направихме.
Стана..... напомпахме гумата и почнахме със усмивки да се спускаме надоло със оснвоно спиране със задната спирачка. Карахме така има няма 1км. и се чу пак пссссс. Изненада задната гума здаде багажа. Свалихме задната гума вързахме и нея и пак надолу, но при поставянето на гумата не я напомпахме малко и май се беше прищипала и както може да се очаква не след дълго пак пссссс. Отам нататък се разделихме с братовчеда той отиде до нас да земе двете резервни гуми който би трябвало да си нося в още вначалото, а аз започнах кротко да си бутам надолу. Е разгеле при отновото ни събиране смених задната гума и нямаше проблеми да се прибера.
Така вече уморен към 16.30 се видяхме в Бар7 на по бира и без да се осетим стана 18.15ч. и се сетих бях обещал на Станислав Петров да се качим до с. Горно Хърсово.Така на тичане отидох до вкъщи смених и предната гума и хайде на новото преходче. Качихме се горе 900м. надморска височина и спазих обещанието.
Такъв ден не бях имал