Нашата група :)

Форум за организирани или неорганизирани несъстезателни карания, срещи и дейности на клубове, неформални групи и др., както и общи теми за карания, обединени по даден признак (например регионални).

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: Нашата група :)

Мнениеот Reactor » Нед Яну 10, 2010 3:04 pm

vpravov написа:...... и снимките са малко!
:beer:

Малко ама съдържателни :) :beer:

И на Зогго и на Мастера и на всички които снимаха,снимките са супер. :beer:
Не знам за карането,ама снимането беше на ниво. :D
Важното е,че се забавляхме искренно :roll2:
Аватар
Reactor

Рейтинг: 2000

Мнениеот THEZOGGO » Нед Яну 10, 2010 3:22 pm

Borislav VS Mastora

Mastora:
Сега чакай малко, дупката виждаш ли я къде е?!
Не е там бе!

Borislav:
E kак бе?!
Ето я дупката тука бе!

Mastora:
Ето я дупката!

Borislav:
Добре, наеш ли к'во?! Ако я бях залепил тая гума сам, щеше да ми е по лесно.

Mastora:
Мислиш ли?!

Borislav:
Ами да!

Mastora:
Не съм убеден!
Аз само асистирам

Borislav:
Ние вече може да я слагаме тая гума.

И след този епичен диалог, има, няма километър и половина след което момчето което караше с тази гума трябваше наново да я лепи. :D
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот sos » Нед Яну 10, 2010 3:55 pm

:D Другари диалога е достоен за Шекспир,по това може да се направи пиеса! :rofl: :rofl:
ИзображениеИначе се казвам Добри!
Аватар
sos

Рейтинг: 1990

Мнениеот ko3er » Нед Яну 10, 2010 4:01 pm

Ех ех как ми се докара и на мен.Живот и здраве другата седмица ако съм стегнал колелото ще съм на линия..
Аватар
ko3er

Рейтинг: 1955

Мнениеот vld » Нед Яну 10, 2010 4:30 pm

Мда... Добро каране се получи. :)
Ето и малко снимчици от друг ъгъл. ;) http://picasaweb.google.com/vldaaa1/P20100109_Lokorsko#
Аватар
vld

Рейтинг: 1200

Мнениеот borislav » Нед Яну 10, 2010 4:31 pm

THEZOGGO написа:...

И след този епичен диалог, има, няма километър и половина след което момчето което караше с тази гума трябваше наново да я лепи. :D

Еми така е като помагат много хора и всеки като дава акъл
Изображение
Аватар
borislav

Мнениеот Reactor » Нед Яну 10, 2010 4:38 pm

Явно ще се наложи при всяко следващо каране да проверяваме вече за екипировка и резервни гуми. :idea: :lol:
Който не си носи - не тръгва и това е!
Аватар
Reactor

Мнениеот borislav » Нед Яну 10, 2010 4:40 pm

Така е, но вече към задължителната екипировка трябва да влизат и очила
Изображение
Аватар
borislav

Мнениеот taurus13 » Нед Яну 10, 2010 6:47 pm

Другия път, нема рипам толкоз, че да ми влезе и кратуната в кадър. :D Браво за снимките!
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот codename47 » Нед Яну 10, 2010 7:10 pm

ето малко снимки и от мене: http://dox.bg/files/dw?a=4873572cea , клипчетата не струват :boggled:
:beer: :beer:
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот THEZOGGO » Нед Яну 10, 2010 7:58 pm

taurus13 написа:Другия път, нема рипам толкоз, че да ми влезе и кратуната в кадър. :D Браво за снимките!

Тц, джъмпа си го биваше, фотографа на беше в правилна позиция ;(
Обещавам следващия път да се постаря повече, а ти ако можеш скачай по сериозно. ;)
Оставете гумите и резервните части, и rescue tool -овете. Имаше двама младежи без каски. Всеки носи глава на раменете си и си решава сам, но пък това не означава че трябва да се мислиш за безсмъртен и да разчиташ на хората с които си тръгнал да те свалят до долу ако недай си боже стана нещо с теб. Така че незнам какво трябва да се направи по въпроса, вярно е че само като си чешем езиците (пръстите в момента като пишем) нищо не може да се направи, но при едно следващо каране, в какъвто и състав да бъде групата трябва да се направи сериозен оглед на хората които тръгват да карат и ако има такива които не са поне с каска, да бъдат учтиво помолени да не карат с групата. Все пак караме за удоволствие и търсим приятни емоции а не обратното.
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Аватар
THEZOGGO

Мнениеот Reactor » Нед Яну 10, 2010 9:15 pm

Точно така и ще бъде!!!

Никой от тези,които идват да карат без задължителната екипировка не си дава сметка,че ако нещо се случи с него,то цялата група го отнася и проваля деня на всички заради личната си безотговорност към самия себе си!

Хора без задължителната минимална екипировка,ще бъдат връщани,остранявани или поне ще си карат самостоятелно,не със групата и сами ще носят отговорноста за себе си!

Това правило влиза в действие незабавно още от този миг и ще бъде добавяно във всяко съобщение за предстоящо каране!!!
Аватар
Reactor

Мнениеот borislav » Нед Яну 10, 2010 9:47 pm

Reaktor е прав, имало е такива случаи :wavey: и наистина цялата група страда. Тези мероприятия се правят за да се привлечат повече хора в спорта и повече хора да имаме приятни изживявания, не обратното.
Изображение
Аватар
borislav

Мнениеот eminem94 » Нед Яну 10, 2010 10:23 pm

Абре Хора,а къде е клипа,дет крадна колело/a :D
Мъж паднал с колело и една жена отишла и казала:Господине паднахте лошо.А мъжът отговорил:Падни ти по хубаво да ти еба майката.
Аватар
eminem94

Рейтинг: 1210

Мнениеот valsto » Нед Яну 10, 2010 11:18 pm

Raдвам се че се запознах с толкова хора и съжалявам че не успях с всички!

беше приятно каране.
разбрах, че в някои ситуации е хубаво вилката да има повече от 50 ход :)
valsto

Рейтинг: 1385

Мнениеот THEZOGGO » Нед Яну 10, 2010 11:33 pm

borislav написа:Reaktor е прав, имало е такива случаи :wavey: и наистина цялата група страда. Тези мероприятия се правят за да се привлечат повече хора в спорта и повече хора да имаме приятни изживявания, не обратното.

:agree:
@eminem94
Видеото е при мен. Ще го кача след малко. :)
Аватар
THEZOGGO

Мнениеот Alpina » Нед Яну 10, 2010 11:41 pm

valsto написа:разбрах, че в някои ситуации е хубаво вилката да има повече от 50 ход :)

За съжаление по едно време реших да карам последен и така се разделихме, иначе щях да ти дам да пробваш моето колело... но все пак се надявам че скоро пак ще караме заедно и тогава съвсем ще се убедиш в това, а и че всъщност хода не е всичко ;) :beer:
До тогава надявам се да съм сменил седалката, че на никого не бих направил услугата да кара на моята :D
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Alleyezonme » Пон Яну 11, 2010 12:14 am

Супер яко каране се получи. Радвам се че успях да ви догоня след като закъснях за срещата. И снимките на всички са невероятни. Аз този път за съжаление си забравих фотоапарата в бързината и направих само едно клипче с телефона, но мисля че си заслужава да се види.

http://www.youtube.com/watch?v=Gh7eemu-Q1Q

Младежи носите ли си пижами :).

Та по този повод за бъдещите карания предлагам към задължителната екипировка да включим и пижами,клещи и ножовка :)
Alleyezonme

Рейтинг: 1210

Мнениеот kvelikov » Пон Яну 11, 2010 12:38 am

По темата за екипировка, гуми и изправен байк съм 100% :agree:
За пръв път карах с Групата и момчетата са напълно прави...
Ако тази неделя времето го позволи и направим връх Мургаш, препоръчвам проверка на дрес-кода... :roll2:

Дайте знак до сряда-четвъртък, че да подредим графиците... :^:
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
kvelikov

Рейтинг: 1995

Мнениеот THEZOGGO » Пон Яну 11, 2010 12:42 am

Alleyezonme написа:Младежи носите ли си пижами :)

:rofl: :roll2: :lol2:
Бях загрижен и длъжен да попитам. :lol2:
Eто го и моето видео:
Къде по дявoлите е ключа...
Ама ей, изложихте се бре. и вие се наричате професионалисти? :D Аматьориииии уу уу уу уу ууууууу!!! :D Една заключвалка режете 10 минути. ;) Хората си носят и резачки за арматура с тях :smash: а, вие...едно нищо. :D
Аватар
THEZOGGO

Мнениеот valsto » Пон Яну 11, 2010 1:02 am

Alpina написа:За съжаление по едно време реших да карам последен и така се разделихме, иначе щях да ти дам да пробваш моето колело... но все пак се надявам че скоро пак ще караме заедно и тогава съвсем ще се убедиш в това, а и че всъщност хода не е всичко ;)
До тогава надявам се да съм сменил седалката, че на никого не бих направил услугата да кара на моята :D

е, ако има седалка, а не е само на колче :) ще се изкара за една проба! :D
и аз се надявам да кареме скоро заедно и времето да е все така хубаво ..... :beer:
valsto

Рейтинг: 1385

Мнениеот THEZOGGO » Пон Яну 11, 2010 11:16 am

Аватар
THEZOGGO

Мнениеот Raffy » Пон Яну 11, 2010 3:01 pm

azsa-bachinito написа:Ма ка спират густавите,А? :D :fight: Надявам се да нема демиджи по колелото. Благодатя на организационния комитет на ВК "Нашата група" за хубавото каране.

Имаше човек без каска отново. Следващият път индивиди без минималната екипировка просто ще бъдат връщани. .
Знам че сте много добри и безмъсртни, но това са правилата. Be save clean fun.

Не дей да се караш. Не е хубаво така!!! Вярно, бях без каска, без ръкавици, без каквото се сетиш още. Но, карах внимателно, по трасето нямах никакви проблеми, нищо, че псувах малко носенето на колелото и онези паднали дървета. Но в крайна сметка тръгнах жив и здрав и се прибрах без абсолютно никакви инциденти. Даже дъжда изпреварих :)
Аок някой ме задължи да си нося каквото и да било, спирам да идвам с вас. Мога и сам да преценя, кога, какво и как да правя. А и никой не може да ме върне, дори и последен да карам, пак ще карам.
Благодаря Ви, че прочетохте тези няколко реда.
Аватар
Raffy

Рейтинг: 1192

Мнениеот azsa-bachinito » Пон Яну 11, 2010 4:11 pm

Ще е много по-лесно да си земеш една касчица. А като си чукнеш главата и оцелееш, задълже ще си вземеш.
ВЪпорсът за каските е обсъждан много пъти. Има правила и трябва да се спазват - не демокрация, а екипировкация. :peace:
Ти заслужаваш приключение ---> http://www.facebook.com/groups/370492219650901/
Аватар
azsa-bachinito

Рейтинг: 1665

Мнениеот Raffy » Пон Яну 11, 2010 4:21 pm

Аз каска имам. Просто реших, че няма да ми трябва.
Айде аз поне си признах, че не съм бил екипиран, както Вие искате.
А някой друг ще си признае ли? (или да разгледам всички снимки и да изброя тези, които са карали без екипировка) :smash:
Аватар
Raffy

Мнениеот sos » Пон Яну 11, 2010 4:48 pm

Приятелю!Без каски бяхте двама човека единия го познавам и тои си го отнесе още в началото :smash: И ако нещо се бе случило аз щях да си го влача надоло :evil: И повярваи че втори път с него няма да се случи.А така както расъждаваш си вредиш на себе си,ние не се караме нито задължаваме но ние не търсим твоита компания :nono: А които търси нашата трябва да се съобразява с изискванията!Така че ти си прецени все пак имаш избор,живеем в демократична страна :D
Аватар
sos

Мнениеот Raffy » Пон Яну 11, 2010 4:57 pm

Както надявам се си видял, имам глава на раменете си. А в нея има мозък, не си мисли, че е куха. Мога да преценя ситуацията и да реша какво и как да направя. Честно да ти кажа, слагам каска, когато ми се наложи примерно да ида по най-бързия начин от Руски паметник до Герена (рекорда ми е 13 минути). Слагам каска и когато карам между колите, защото всичко с повече от 2 гуми е опасно за мен. Няма да изброявам повече примери. А и по-горе някой написа, че се кара за удоволствие - демек никой не бърза. А който не бърза - не пада :)
Аватар
Raffy

Мнениеот sos » Пон Яну 11, 2010 5:06 pm

Е в последното изречение сбърна много :D В този форум ще намериш тема за падания и прочети внимателно едни наи жестоките пребивания са точно лежерните.И ти давам конкретен пример eminem94 попитаи го от каде му е тая радост на лицето и защо техните са налели една кола(пари) в устата му :dontknow: От лежерно каране в южния тогава развали купона на 20 човека!Пак ти казвам имаш право на избор но безсмъртните при нас не са добре дошли :crap:
Аватар
sos

Мнениеот Raffy » Пон Яну 11, 2010 5:12 pm

Не съм безсмъртен!

Айде стига сме спорили. Нямам време за глупости.
Аватар
Raffy

Мнениеот veskoz » Пон Яну 11, 2010 5:42 pm

Ти си трОши главата щом си решил, но защо трябва недайси Боже да развалиш хубавото каране на една цяла група?! За това помисли ли? ;)
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

ПредишнаСледваща

Назад към Клубове, групи и организирани карания