Да обиколим България

Форум за обикновените карания в тесен приятелски кръг или пък такива, в които основната цел е човек да си намери компания за 1-2 дни. Хората, членуващи в клубове или неформални групи, също могат да публикуват индивидуални карания в случаите, когато не става дума за обичайните разходки с други членове на групата.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Да обиколим България

Мнениеот rodi1i » Нед Фев 15, 2015 3:49 pm

Здравейте, здравейте, байкърчета :) Кефя се на радикализмите и именно затва я пускам тая тема.
Обмислям лятото да си направя тур из България и търся съмишленици. Идеята ми е да няма никаква организация - всичко да е на ръба. Под всичко се разбира пътуване, спане, преходи и тн. Единствено държа да има ясен и точен маршрут, за да не се въртим в кръг. Това означава, че може да се спи къде ли не. Ще се пътува предимно с влак. Не съм фен на продължителното въртене от А до В, затова и тура ще е downhill насочен - главно пускане, в краен случай ще се върти. Идеята ми е това да се случи юни, юли, за най-много 2 седмици (субективни данни де). Началната и крайна точка е София. Смятам да се стигне до черноморието и оттам обратно към София, евентуално през още пътеки. В момента сглобявам dh твърдак. Остават няколко неща за да е готов за планината (за в града е ок). Правил съм едно доста лошо пускане по Витоша. Преди въпросния тур ще карам пак по пътеките на Витоша. Аматьор съм, както се разбира, но желанието е по-силно и важно :) ако има желаещи да се впуснат в нещо такова - заповядайте. Не знам пътеките из България - тва предразполага към ресърч и експериментиране :)
rodi1i

Рейтинг: 1200

Re: Да обиколим България

Мнениеот kgbkid » Пон Фев 16, 2015 2:11 pm

Тва си е верно радикализъм! :look: Аз такъв тур от не знам кога го замислям,но въпроса е че не ми се кара с тежък товар на гърба или колелото.Това е единственото което ме е възпирало до сега.Може би лека раничка с хидрант,но спални чували,палатки,канчета,примуси,пешкири,дрехи и свинска мас,не ми звучи като добра идея.Тогава карането се превръща и наполовина в оцеляване,не ме разбирай погрешно,харесвам оцеляването,но малко повече се кефя на карането. Но както казваш ти,желанието наистина е най-важно! И идеята и ти не сте много нормални,но това си има своя чар. Има няква вероятност да се събереме,до Юни,Юли.,а до тогава бая вода има да изтече. :crazy: :beer: :clap:
Leg Suspension - It's Free!
Аватар
kgbkid

Рейтинг: 1220

Мнениеот victortrt » Пон Фев 16, 2015 4:56 pm

rodi1i написа: Единствено държа да има ясен и точен маршрут, за да не се въртим в кръг.
Не съм фен на продължителното въртене от А до В, затова и тура ще е downhill насочен - главно пускане, в краен случай ще се върти. Идеята ми е това да се случи юни, юли, за най-много 2 седмици (субективни данни де).
Началната и крайна точка е София. Смятам да се стигне до черноморието и оттам обратно към София, евентуално през още пътеки.

Човек, осъзнаваш ли какви глупости си написал, как ще обиколиш България с даунхил насочено каране, нали за да се спуснеш, трябва и да изкачиш баира. Да не говорим, че София на 800 метра надморска височина, а морето на 0, но пътят между двете не е само спускане, а и да е, пак ще трябва да се върнеш наобратно.
Ако те кефи, вземи някой приятел с кола и стойка за велосипеди и карайте по подбалканския път така - с колата и колелото на нея нагоре, ти сам с колелото - надолу. Даже няма да се наложи да спите по пътя
victortrt

Рейтинг: 1759

Мнениеот rodi1i » Пон Фев 16, 2015 6:04 pm

@victortrt а ти осъзна ли написаното от мен? Пътуване с влак. Въртене ако се наложи, а то е ясно, че ще се. Друг е въпроса и че с влак няма да можеш да стигнеш кой знае колко далеч - факт. Да, варианта с кола е най-добрия, но засега отпада. Из планините - където има лифтове ще се ползват те, където няма ако имаш мерак буташ, ако не си тръгваш. Затова и писах, че не се знае къде ще се замръкне.
rodi1i

Рейтинг: 1200

Мнениеот cvb » Пон Фев 16, 2015 7:16 pm

нее за тюфлеци тая работа-пич :nono:
майка да не си..Изображениекой съм азИзображениевелосиРАПТОР цъкащите минуси имат малка пишкаИзображение
Аватар
cvb

Рейтинг: 859

Мнениеот victortrt » Вто Фев 17, 2015 12:59 pm

Това с влака няма как да го разбера, защото билетите са от гара до гара и така спира влака. Ти не можеш да кажеш на влака да ти спре баш на баира между две гари. Ако спреш на гарата, то между две гари ще има спускане и изкачване. Жокер можеш да се изкачиш с влака на Кръстец и да се спуснеш към Тулово, ако има път, но не обещавам, че няма да :banghead:
victortrt

Рейтинг: 1759

Мнениеот spirov92 » Вто Фев 17, 2015 1:30 pm

Честно, не мога да разбера за какъв тип каране говориш. Ако искаш без никакво въртене да минаваш големи разстояния – ами, не знам как ще стане. По-скоро може да направиш една обиколка на родните байк паркове, придвижвайки се с влакове/автобуси между тях. Виж, ако имаш колело което става за въртене (или пък не ти пречи да буташ), има много варианти да си спретнеш дълъг и интересен маршрут през планините. Виж например Ком-Емине, пограничните карания на Байкария и Shturkur, Перпендикулярна Вселена, и други описани маршрути в нета. Ако държиш да тръгва от София, хващаш картата и импровизираш. ;)
spirov92

Рейтинг: 2000

Мнениеот taurus13 » Пон Фев 23, 2015 2:26 pm

На хората им се обикаля, иска им се да видят некви планини, диви места, хубави гледки и пътеки, да пият привечер биричка в разни китни селца, сутрин да джапат из росата...ама тва некак да стане без напъване и без въртене. :evil:
Тур като тоя си е мечта, ама иска и здрави крачета - всъщност въртенето нагоре съвсем не е толкова сложно и трудно, колкото им се вижда на някои(казвам някои) даунхилъри - щом некви туфлеци по 92 кила кат мен, могат да се напънат за некви си 40-70 км дневно, значи всеки може.
И на мен много отдавна ми се въртят такива хубави идеи в главата, но не зная дали колената и кръста ми биха издържали всекидневно каране, че не са първа здравост. Основния проблем който винаги се е явявал е, че са необходими свободно време и пари. Оказва се, че трудно се намират 10 човека които да ги отделят по едно и също време.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот Djani_Varna » Вто Фев 24, 2015 11:47 am

Аз не бих се включил защото няма да издържа :D но ако имате път към черноморието и то към Варненска област може да се отбиете в едно селце (гроздьово) там има яки пътеки пък има и еко комплект, абе много е яка гората там :dontknow:
JackHammer..Emperor
Аватар
Djani_Varna

Рейтинг: 1259

Мнениеот krach » Нед Мар 01, 2015 1:44 pm

Карането (бутането) с XC с багажлък си е тегава работа, какво остава с колело за DH. Не че няма хора, който да го правят, но бутането и евентуалното каране по баири нагоре, ще е доста по - малко от спускането.
Друг момент, багажа къде ще го носиш:
а) в раница - ебава ти се мамиту
б)на велосипеда - ебава ти се мамиту
Преди година направихме Сопот-Триглав-Мазалат и пускане към равното после. На моменти с раницата иди дойди го избуташ, ама като сложиш багажа на велосипеда в дисагите, нямаше местене.
Не коментирам физическата си подготовка ясно е, че винаги има по - здрави.
Идеята ми е че ще е БУТАНЕ с крааааатки моменти на спускане. Още повече с такова колело.
krach

Рейтинг: 1451

Мнениеот taurus13 » Пон Мар 02, 2015 3:57 pm

Моето колело с което си въртя тежи...17 кила. Сигурно бая ДХ колела са по-леки. :evil:
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот krach » Вто Мар 03, 2015 8:25 am

Преди 4 години, когато се запалих по - активно да карам бях с "велосипед" тип супер маркет. Има няма 17-18 кила. Приятеля с който бях беше с ZX4. Няма ад ти казвам каква е разликата при бутането нагоре. След това отидох и си купих нормално колело!
krach

Рейтинг: 1451

Мнениеот Ozzie » Вто Мар 03, 2015 11:22 am

то неговото не от супермаркет, ама него така си го кефи
подозирам, че има нещо нечисто в него, след като харесва мъченията, ама не си признава :thumb:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Назад към Индивидуални карания