от nuclear » Чет Апр 30, 2015 11:32 pm
До Серес са разни магистрали и сравнително натоверени пътища, но след това е благинка - пътят е адски широк и няма почти никакво движение. Това са впечатленията ми от минаване с кола, де. Който го е минавал с колело, може да каже повече впечатления. Става дума за пътя през Nea Zichni и Amfipoli. Имай предвид, че там жените шофьори са адски некадърни, на отиване, на този безлюден път, на един завой една се спря в мен. Добре че колелото беше вътре в колата, та му няма нищо.
Та за пътищата, има и път през Nigrita. Шефът ми минал оттам с колата, подлъган от GPS-а. По думите му, било някакво красиво, така че сигурно си струва да се мине с колело.
Вече за околностите на Аспровалта мога да дам лични впечатления. Нямам GPS тракове, защото съм карал по пътища, които ги има на Google Maps. Първият вариант е в посока Ставрос и най-вече планината над Ставрос. Там като карам, се учудвам колко хубави черни пътища имат гърците. Широки, не са изровени, макар и малко чакълести на едно-две места. Малко е стръмничко в началото, но си заслужава, на места се откриват чудесни гледки към морето. Над Ставрос има голямо разнообразие от пътища, така че ще има материал за доста време. Последния път хванах път, който отива надясно от Ставрос, минава през планината и стига почти до шосето за Солун.
Вторият вариант: Пак в посока Ставрос, само че завиваш надясно към Nea Vrasna. Асфалтовият път минава над магистралата за Солун и вдясно от Nea Vrasna има чудесен черен път, който се изкачва в планината и в началото прави няколко серпернтини, като през цялото време гледката е прекрасна. Всъщност, като се продължи по този път, гледам на картата има разни пътчета към Аспровалта, но не съм минавал по тях, а се върнах обратно към Nea Vrasna.
Та това е, има къде да се кара, не съм споменал конкретни пътиша, но мога да ги отбележа по картата, ако има интерес.