ВЕЦ Калин - яз.Калин - х.Ив.Вазов - Рилските езера и обратно

Форум за обикновените карания в тесен приятелски кръг или пък такива, в които основната цел е човек да си намери компания за 1-2 дни. Хората, членуващи в клубове или неформални групи, също могат да публикуват индивидуални карания в случаите, когато не става дума за обичайните разходки с други членове на групата.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

ВЕЦ Калин - яз.Калин - х.Ив.Вазов - Рилските езера и обратно

Мнениеот kmignt » Пет Юли 24, 2015 5:25 pm

Здравейте,

Не намерих тема относно този маршрут затова направи тази. Миналата седмица реших да си направя една разходка. Четох из форума, че доста хора се наслаждават на спускането от язовир Калин и реших и аз да го пробвам. Само че, за да е по-интересно реших да ида и до Рилските. Накратко, спрях колата на ВЕЦ Калин и оттам къде каране, къде бутане (свалям шапка на всеки, който е успял да се качи само с каране, такъв баир не бях виждал досега) се изкачих до Винчето. От там хванах към хижа Иван Вазов. Четох че е караемо и че било приятно... еми не беше :D На места се кара, на места се бута, а имаше и места, на които се налагаше да нося колелото. От хижата до Раздела беше приятно, с изключение на последните 500 метра, беше не много стръмен баир, по който бавно, но славно се напредваше с колелото. От раздела се насладих на гледката - цяла паплач народ, покрай тях зърнах някое и друго езерце и айде обратно. Слизането от Раздела беше изключително приятно, в рамките на 15-на мин се стига до хижата, малко почивка и пак потеглих. Не знам дали от умората или заради камъните, но от хижата до Винчето ми се видя цяла вечност, отделно от това - само бутане и носене. Бях грохи... едва мърдах накрая. Крепеше ме само мисълта за продължителното спускане към ВЕЦ-а. Когато най-накрая доживях този момент... беше толкова яко, че ми се искаше пак да се кача и да се спусна още същия ден. За щастие не бях толкова мазохистично настроен.
Всичко, което описах до тук може да го видите и в клипчето по-долу. Тъй като камерата беше през цялото време на главата ми, а аз като виден мозъчен капацитет си мислех, че ще я спирам и пускам без да ползвам телефона или да я свалям от главата (на изуст). Така стана, че бях объркал на няколко пъти режимите и от видео правеше снимки. Та на някои места в клипчето има снимки... за съжаление... сега ще трябва някой друг път пак да мина този маршрут, че да не ме гризе съвестта :D :D

https://www.youtube.com/watch?v=amKrWtBR50Y

Едит: За тези от вас, които не са ходили по тези чудни места - не се заблуждавайте от камерата... наклона и денивелацията са брутални и ти изцеждат всичките сили!

П.П. За огромно съжаление искам да заявя, че съм много разочарован от всички "туристи" до Винчето имаше много, ама наистина много хора с коли, естествено предимно джипове. Лично аз не виждам смисъла да се качиш на 2400м да покибичиш малко на гледката и айде пак с колата обратно! За съжаление обаче манталитета ни е друг и сякаш той ни дърпа в другата посока.
kmignt

Рейтинг: 1200

Назад към Индивидуални карания