Проучвателни карания край Благоевград - 16 и 17 септември

Форум за обикновените карания в тесен приятелски кръг или пък такива, в които основната цел е човек да си намери компания за 1-2 дни. Хората, членуващи в клубове или неформални групи, също могат да публикуват индивидуални карания в случаите, когато не става дума за обичайните разходки с други членове на групата.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Проучвателни карания край Благоевград - 16 и 17 септември

Мнениеот Admin » Вто Сеп 14, 2021 10:12 am

Здравейте,
На 16 и 17 септември ще правя проучвателни (работни) карания през селата на запад от Благоевград - Покровник, Падеш, Лешко, Логодаж. Ако някой не знае що е то „работни карания“, може да се осведоми тук: https://docs.google.com/document/d/18gN ... pY_N-flJw/. Маршрутите, които ще търся и описвам, ще са предимно в стил ХС разходка, т.е. основно черни пътища, надявам се в добро състояние и с умерен наклон. НО, тъй като е проучвателно, няма никаква гаранция, че това ще намерим. Възможно е да има и лоши пътища, и храсталясване и всички други екстри за непознат район. Възможно е да има дори и пътеки.
Аз и още двама човека ще спим в района, т.е. за нас карането ще е двудневно. За съжаление няма как да събера повече хора в колата и вилата, така че за всеки друг, който има интерес да се включи, по-удачният вариант може би е с пътуване за всеки от дните.
Първият ден ще включва около 40 км каране в района на селата Падеш и Лешко. Вторият ден са още около 40 км каране, само че разделени на две части, т.е. с придвижване между тях - първо край Покровник, после край Логодаж. По време на това придвижване може би ще трябва да отскоча за малко и до самия град.
Допълнителен бонус за някой от дните, ако приключим по-рано, ще бъде едно кръгче в района на с. Бистрица - за него ще трябва допълнително придвижване с колите. Там вече ще има и пътеки, вероятно поне със средна трудност. Пак казвам, не зная дали ще остане време за него, но може пък да остане - по-вероятно втория ден.
Ако има желаещи, моля да пишат за кой ден са свободни, търсят ли/предлагат ли транспорт, евентуално от кой квартал тръгват. Това е с цел да можем да стиковаме логистиката. В сряда по някое време ще напиша допълнителните детайли като места и часове за срещата. Отсега мога да кажа, че в четвъртък карането ще е с малко по-късен час, защото трябва преди него да се отбия до вилата.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin
 
Мнения: 16287
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Пон Май 20, 2002 12:00 am
Местоположение: София

Re: Проучвателни карания край Благоевград - 16 и 17 септември

Мнениеот Admin » Сря Сеп 15, 2021 11:08 am

В четвъртък, 16 септември, срещата ще е в 10:30 на площада в с. Падеш: https://goo.gl/maps/3nvx4SrsiZviF8vs5.
Ще трябва да си намерим места за паркиране някъде наоколо, не вярвам да е проблем. Очаква се цялото каране за деня да започне и завърши тук. Едва ли ще имаме време за добавката над с. Бистрица, но знае ли човек...

В петък, 17 септември, ще започнем по-раничко. Среща в 9:00-9:15 на площада в с. Покровник: https://goo.gl/maps/vjwgbw8hfeuGX8jU8.
Пак ще трябва да си намерим паркиране някъде около него (май има точно преди площада вдясно, като се идва откъм Благоевград). Първо ще караме между Покровник и Падеш, вероятно докъм обяд. После ще трябва да минем за малко през Благоевград, където може да хапнем набързо, но не разчитайте само на това - носете си и нещо в раницата. За следобеда е възможно първо да направим кръгчето над с. Бистрица, а после да се придвижим към Логодаж и там да направим още едно кръгче 15 км. Може и обратното - първо Логодаж и после, който желае, да отидем към Бистрица, ако е останало време. Ще го решаваме на място тоя въпрос според компанията и желанията. Във всеки случай ще се постараем да го запълним деня максимално. :)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin
 
Мнения: 16287
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Пон Май 20, 2002 12:00 am
Местоположение: София


Назад към Индивидуални карания

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта