Проучвателни карания край с. Чавдар - 12 и 13 май

Форум за обикновените карания в тесен приятелски кръг или пък такива, в които основната цел е човек да си намери компания за 1-2 дни. Хората, членуващи в клубове или неформални групи, също могат да публикуват индивидуални карания в случаите, когато не става дума за обичайните разходки с други членове на групата.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Проучвателни карания край с. Чавдар - 12 и 13 май

Мнениеот Admin » Пон Май 09, 2022 3:30 pm

Здравейте,
В четвъртък и петък, 12 и 13 май, смятам да направя две проучвателни (работни) карания в Средна гора, в близост до с. Чавдар. Районът е почти непознат за мен, така че може да се очаква всичко като терен и условия, включително и храсталясване, бутане, връщане. При първото каране ни би и градушка – сега се надявам да избегнем лошото време, защото прогнозата изглежда стабилна. Основно ще се кара по асфалт и черни пътища – очаквам да са песъчливи, но може на места да има и кал. Възможно е да се натъкнем и на 1-2 пътеки, но все пак не е много вероятно. Карането ще е в стил крос-кънтри, но с бавно (туристическо) темпо.
В четвъртък се очаква дължина на маршрута около 30 км със сумарно изкачване около 800-900 м, като е възможно да добавим още десетина километра, ако имаме време, сили и желание. Опитът сочи, че подобно удължаване е малко вероятно, но знае ли човек?
В петък маршрутът ще зависи от това какво сме намерили в четвъртък, т.е. тогава карането ще е за „довършителни работи“ и намиране на допълнителни или свързващи отсечки. Вероятно отново ще е около 30 км дължина (плюс-минус 5 км).
По маршрутите няма храна, така че трябва да си носим за цял ден. Чешми вероятно ще има, но не знам доколко може да се разчита, така че по-добре си носете и повечко вода.
В четвъртък имам един сигурен човек за компания и в моята кола мога да взема още един. При повече желаещи ще трябва и втори автомобил (или повече).
В петък засега имам две места в колата. Отново, при повече желаещи ще трябват и други автомобили.
Затова желаещите да се включат е хубаво да посочват и транспортния си статус - дали имат автомобил, дали могат да вземат още някого в него, или пък нямат превоз и търсят място при друг.
И в двата дни срещата ще е в 9:30-9:45 ч на паркинга при центъра на с. Чавдар. Локация: https://goo.gl/maps/KEYn2JgRRS5J1PkG7 . От София дотам се пътува около час и половина със спокойно темпо, т.е. аз смятам да тръгна около 8:00 ч.

Ако някой се чуди що е то „работно каране“, може да прочете повече тук: https://docs.google.com/document/d/18gN ... sp=sharing
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin
 
Мнения: 16330
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Пон Май 20, 2002 12:00 am
Местоположение: София

Назад към Индивидуални карания

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта