4-дневно работно каране в Якоруда и Трещеник

Форум за обикновените карания в тесен приятелски кръг или пък такива, в които основната цел е човек да си намери компания за 1-2 дни. Хората, членуващи в клубове или неформални групи, също могат да публикуват индивидуални карания в случаите, когато не става дума за обичайните разходки с други членове на групата.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

4-дневно работно каране в Якоруда и Трещеник

Мнениеот Admin » Пон Юли 08, 2024 12:37 pm

Здравейте! Следващата седмица ми се иска да направя едно 4-дневно работно каране за проучване и описване на маршрути над Якоруда и курортната местност Трещеник. Какво е „работно каране“ вижте тук: https://docs.google.com/document/d/18gN ... sp=sharing .
Град Якоруда е на височина 1000 м, летовището Трещеник е на около 1700 м, така че ако има някакво спасение от жегите, там ще е! :)
Каранията в четирите дни ще са дълги, интересни, съдържателни и в някаква степен непредсказуеми, макар че всъщност познавам района много добре и навремето съм карал там години наред. В основни линии ще проверявам маршрути, които познавам още оттогава, но ще пробваме/търсим и нови неща. Ще караме и във високопланинските части (около и над 2000 м), ще караме и по-ниско (над града). Ще има страхотни гледки, черни пътища, трудни пътеки, където успеем да ги намерим. Конкретният график по дни тепърва ще го правя, но както казах, всеки ден ще е запълнен доволно с каране и километри.
Трябват ми поне 1-2 човека за компания и „статисти“ при снимките. За мен е най-добре, ако карането бъде в делнични дни - например вторник-петък или понеделник-четвъртък. В краен случай, ако няма желаещи за изцяло делничен вариант, мога да прежаля уикенда и да го направим четвъртък-неделя, макар че тогава вече може и настаняването да е по-трудно... ще видим. За двама човека мога да осигуря транспорт (изцяло за моя сметка) и може би да им покрия част от нощувките - зависи къде и какво намерим за спане. Ако случайно се намерят повече от двама желаещи, всеки следващ ще трябва сам да си поеме пътуване и нощувки. Също така, ако има някой желаещ да се включи само за отделен ден/дни, това е възможно, но да се има предвид, че каранията ще започват рано сутрин и ще приключват неясно кога, понякога почти привечер.
След всичко това е излишно да казвам, че евентуалните участници трябва да имат добра физическа и техническа подготовка, но все пак го казвам. :)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin
 
Мнения: 16375
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Пон Май 20, 2002 12:00 am
Местоположение: София

Назад към Индивидуални карания

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта