19.11.2011: Стъргел - Челопеч - Мирково - Стъргел

Форум за обикновените карания в тесен приятелски кръг или пък такива, в които основната цел е човек да си намери компания за 1-2 дни. Хората, членуващи в клубове или неформални групи, също могат да публикуват индивидуални карания в случаите, когато не става дума за обичайните разходки с други членове на групата.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

19.11.2011: Стъргел - Челопеч - Мирково - Стъргел

Мнениеот kolaboratsionist » Пет Ное 18, 2011 12:54 pm

Здравейте,
Утре ще се опитам да мина по гореспоменатия маршрут. Планът ми е:
08:30 Тръгване от София с автомобил (имам 2 свободни места в колата)
09:30 Пристигане в Стъргел
10:00 - 13:00 преход Стъргел - Челопеч (30 км черен път)
13:30 - 16:30 преход Челопеч - Мирково - Стръргел (10 км асфалт + 27 км черен път)
Общо километри - 67. Средна скорост 10 км/час.
Не съм карал по този път, но на картата е ясно обозначен и не изглежда труден, така че най-вероятно няма да е натоварващо.
Ако има желаещи да се присъединят да се обадят на 0885 951 462, Христо
kolaboratsionist

Рейтинг: 1315

Re: 19.11.2011: Стъргел - Челопеч - Мирково - Стъргел

Мнениеот Yavkata » Пет Ное 18, 2011 4:29 pm

Това от къде ще го караш -по билото ли или по ниското?Дай някакъв чертеж по карта, евентуално да ти пусна подробности за района.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Рейтинг: 2000

Мнениеот bikerider » Пет Ное 18, 2011 5:31 pm

Подготви се за минусови температури около Стъргел: преди 10 има скреж по земята, изобщо тръгни с нагласата за зимен преход :peace:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот kolaboratsionist » Пет Ное 18, 2011 8:22 pm

[quote="Yavkata"]Това от къде ще го караш -по билото ли или по ниското?Дай някакъв чертеж по карта, евентуално да ти пусна подробности за района.[/quote]
-shte karam po biloto. Putiat se vizhda na Google Earth. Topografskata Karta pokazva nachalna denivelatsia 800 m i nai-visoka tochka na okolo 1700 m.
kolaboratsionist

Мнениеот xcII » Пет Ное 18, 2011 8:48 pm

завиждам ти благородно, че си навит да издъниш в това време 57км off-road, + 10км on-road, с 900м.+ денивелация, на тези температури и на този къс ден :D :agree: младото си е младо :clap:
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
http://www.youtube.com/watch?v=fi-S9lrn ... re=related
Аватар
xcII

Рейтинг: 1695

Мнениеот kolaboratsionist » Нед Ное 20, 2011 5:02 pm

Направих маршрута, но се наложиха промени, тъй като GPS картата блокира и карах наслуки. Терена е много приятен за каране. Има множество черни пътища.

Трак + снимки: http://www.sports-tracker.com/#/workout ... ugvdn61t51

[quote="kolaboratsionist"]Здравейте,
Утре ще се опитам да мина по гореспоменатия маршрут. Планът ми е:
08:30 Тръгване от София с автомобил (имам 2 свободни места в колата)
09:30 Пристигане в Стъргел
10:00 - 13:00 преход Стъргел - Челопеч (30 км черен път)
13:30 - 16:30 преход Челопеч - Мирково - Стръргел (10 км асфалт + 27 км черен път)
Не съм карал по този път, но на картата е ясно обозначен и не изглежда труден, така че най-вероятно няма да е натоварващо.
Ако има желаещи да се присъединят да се обадят на 0885 951 462, Христо[/quote]
kolaboratsionist

Мнениеот xcII » Пон Ное 21, 2011 11:36 pm

@kolaboratsionist

Абе не знам дали си толкова младеж или не, но за този маршрут и тези статистики е ясно, че си много добър състезател, ако решиш с лекота :8D:

Имам един въпрос: разгледах трака, на сайта на който си го постнал (доста интересен сайт с възможности за gps - "библиотека", не го знаех), но не намерих начин да сваля трака ти. Има ли такава възможност?

P.S. Стана ми интересно да видя дали кумултивната денивелация е такава, каквато я смята сайта, щото ми се видя малко преувеличена за този трак (не казвам неверна, но все пак) :)
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
Аватар
xcII

Мнениеот kolaboratsionist » Вто Ное 22, 2011 11:47 am

www.Sports-tracker.com за сега позволява да сваляш само собствените си тракове, доколкото знам (има бутон EXPORT до всеки твой трак). Ако искаш мога да ти изпратя този от Стъргел - Челопеч по e-mail. Размерът на файла е 2,61 МБ, което не ми позволява да го прикача във форума. Този вариант на прехода, обаче не е много добър - има 20 км каране по асфалт и 52 км по черни пътища (както писах и по-рано, карах без актуална GPS карта и се обърках на няколко места, стана късно и се наложи да карам по асфалтовия път на връщане). След като се прибрах, разгледах картата и установих, че може да се направи маршрут със 100 % черен път и пътеки и дължина около 58 км (който ще пробвам при първа възможност).

Не знам дали показаната кумулативна денивелация е вярна, но наистина при каране почти не се усеща понеже е разпределена равномерно и е като разходка в парка :)

[quote="xcII"]@kolaboratsionist

[quote]Общо километри - 67. Средна скорост 10 км/час.[/quote] Абе не знам дали си толкова младеж или не, но за този маршрут и тези статистики е ясно, че си много добър състезател, ако решиш с лекота :8D:

Имам един въпрос: разгледах трака, на сайта на който си го постнал (доста интересен сайт с възможности за gps - "библиотека", не го знаех), но не намерих начин да сваля трака ти. Има ли такава възможност?

P.S. Стана ми интересно да видя дали кумултивната денивелация е такава, каквато я смята сайта, щото ми се видя малко преувеличена за този трак (не казвам неверна, но все пак) :)[/quote]
kolaboratsionist

Мнениеот xcII » Сря Ное 23, 2011 7:41 pm

kolaboratsionist
...и е като разходка в парка :)

абе за теб разходка ама за мен ако трябваше да карам с теб за това време този маршрут и най-вече кумулативна денивелация от +2850м. (с/д sports-tracker.com) ми се струва, че нямаше да ми се види баш кат разходка и май (ed.: не май, задължително) щех да драсна некой "shortcut" (кръшкане от основния маршрут) :D

Мдам, бих ти бил благодарен да ми го пратиш този трак ([email protected]) да му направя една дисекцийка :8D: :agree:
Аватар
xcII

Мнениеот EH4EB » Сря Ное 23, 2011 8:15 pm

Хубав маршрут, имам интерес за каране в този район тъй като е непознат за мен, ако решиш да го караш през седмицата може да дойда тъй като уикендите съм зает... :beer:
Относно денивелацията да се изкажа, ползвам Garmin, там където дава Acsent/Decsent не показва точно положителната денивелация или поне я показва грешно, имам друг софтуер който показва Elevation Gain ,пример от днес маршрут който Garmin Training Center-a показва Total Acsent 933m, а Elevation Gain 585 m, като съм измервал и правилното е Elevation Gain. На обиколката на Витоша Ascent пише че е 3085м, което не е вярно, Elevation Gain ми показва 1808m, като не съм сигурен но мисля ,че е някъде там. Дано съм бил полезен.
Аватар
EH4EB

Рейтинг: 1245

Назад към Индивидуални карания