Ржана - Неделя 27.10.13

Форум за обикновените карания в тесен приятелски кръг или пък такива, в които основната цел е човек да си намери компания за 1-2 дни. Хората, членуващи в клубове или неформални групи, също могат да публикуват индивидуални карания в случаите, когато не става дума за обичайните разходки с други членове на групата.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Ржана - Неделя 27.10.13

Мнениеот EmZo » Чет Окт 24, 2013 12:44 am

Здравейте,
В неделя смятам да покарам на едно от любимите ми места за есента. И ще се радвам на компания.

Ржана планина.

Изображение

Изходната точка ще е с. Елисейна.
От там се кара няколко километра по асфалт посока манастир Седемте престола, малко след село Габровница се отбиваме по черен път, който в продължение на около 10-11км се изкачва до билото на Ржана планина в подножието на връх Щадимо. Пътя минава непосредствено под него, но ще се кача защото гледката си заслужава. :) После следва малко равно каране по билото и спускане към с. Игнатица, или Оселна както дойде. След това има още малко до с. Зверино, където ще е финала на карането. :) Изкачването е по черен път умерено стръмен, не е много каменист с няколко кратки по-стръмни участъци. Като цяло е много приятен и напълно караем за средно ниво карач. Спускането също няма да е нищо особено - широк скоростен разнообразен черен път. Но пък сега в разгара на есента през цялото време се очертава да е много красиво, а времето го дават чудесно за сега.
Аз лично ще се придвижа на самоход до с. Елисейна. Очертава се да съм там около 9:30-10:00, зависи кога и как тръгна от Враца.

Ако има желаещи от София:
с коли
- идват до Елисейна, колите остават там, караме и после се предвижват на самоход от с. Зверино до с. Елисейна (9-10км)

с влак
Слизат на Елисейна и после си хващат влака обратно от Зверино. Може да слязат и на Зверино и да покараме за загрявка до Елсейна.

Темпото ще е туристическо, но стегнато без много зор. Ще се спира за снимане :)

Ако има желаещи - за повече подробности тук или ЛС

:beer:
Изображение
Аватар
EmZo

Рейтинг: 2000

Re: Ржана - Неделя 27.10.13

Мнениеот KUM4o » Чет Окт 24, 2013 8:55 am

Стига да не съм на снимки някъде, съм с теб :)
Аватар
KUM4o

Рейтинг: 1304

Назад към Индивидуални карания