Витоша-Верила-Плана

Форум за обикновените карания в тесен приятелски кръг или пък такива, в които основната цел е човек да си намери компания за 1-2 дни. Хората, членуващи в клубове или неформални групи, също могат да публикуват индивидуални карания в случаите, когато не става дума за обичайните разходки с други членове на групата.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Витоша-Верила-Плана

Мнениеот Admin » Пет Мар 21, 2014 10:33 am

Имам да тествам разни продукти и затова за неделя ми се върти един мазохистичен план за каране из тези три планини с доста големи (за мен) дължина и денивелация, а именно - около 80 км с около 2500 м денивелация. Връзка към проектомаршрута тук: http://www.gpsies.com/map.do?fileId=ogtvsglhdscyftmm
Началната точка ще е над с. Железница, при ханче "Брезите". Аз лично ще се придвижа дотам с кола, така че мога да взема още 2-3 души.
Карането ще е за цял ден и без много размотаване, за да ни стигне времето, но не пречи да се отбием в Цари Мали град примерно или да поспрем при някоя друга забележителност, ако има.
Като цяло ще се движим по черни пътища, но на картата видях и две кратки пътеки, които ще проверим, ако ги има и изглеждат обещаващо. Ако не, ще ги пропуснем. В края на карането също ще има кратка пътека. Като цяло обаче в техническо отношение се очаква маршрутът да е доста лек, но от гл.т. на натоварване ще ни излезе джигерът.
Аз още съм в лоша форма, така че средната скорост няма да е висока, но както казах ще се опитваме да държим някакво нормално темпо - 8-10 км/ч средна скорост. Ако някой иска да се включи, добре е да знае как се усещат 80 км с 2500 м изкачване, а не да го научи там на място. :D
Тръгването ще трябва да е сравнително ранно, да речем 9:00 ч. Така ще имаме 9 часа да приключим карането, като има и опции за скъсяване на маршрута, ако видим, че нещата отиват на замръкване. Това означава събиране при ханчето в 8:30-8:50 ч.
Излишно е да казвам да си вземете вода, изотонични напитки и храна за цял ден, може и някоя бърза кръчма да ударим в средата, най-вероятно в Белчин.
Ако някой ще идва, да пише, за да зная. Особено пък ако иска да е с моята кола. :D
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Re: Витоша-Верила-Плана

Мнениеот MartinBG » Пет Мар 21, 2014 2:24 pm

Звучи ми като добър начин за откриване на сезона, само дано и времето да се запази сухо! :praying:
Придвижването до старта мисля да е на самоход от Младост, тъкмо да загрея :D
MartinBG

Рейтинг: 1777

Мнениеот kolaboratsionist » Пет Мар 21, 2014 4:36 pm

Здрасти. Аз смятам да се включа. Ако няма промени ще дойда направо в началната точка.
kolaboratsionist

Рейтинг: 1315

Мнениеот agnostic » Пет Мар 21, 2014 6:07 pm

и аз ще дойда, защото ми писна от 30-40 км каране за цял ден ;)
agnostic

Рейтинг: 1248

Мнениеот Vorac » Пет Мар 21, 2014 6:15 pm

Става дума за тази събота, 22-и март?
Vorac

Рейтинг: 1513

Мнениеот subritual » Пет Мар 21, 2014 9:01 pm

Страхотен маршрут. Мислех да го правя почти същия, но за 2 дни.
Чудя се, има ли нещо общо с "Чудесата на България" :beer:
Аватар
subritual

Мнениеот Admin » Съб Мар 22, 2014 10:58 am

Vorac написа:Става дума за тази събота, 22-и март?

За неделя става въпрос, моя грешка, че не съм го посочил достатъчно ясно, дано не си отишъл днес. Утре, между 8:30 и 9:00 се събираме, в 9:00 търгваме. Ако някой закъснее, може да ни догони - ще караме по GPS следата.

subritual написа:Страхотен маршрут. Мислех да го правя почти същия, но за 2 дни.
Чудя се, има ли нещо общо с "Чудесата на България" :beer:

Не знам какво е "Чудесата на България" - просто като се размислих оня ден къде мога да покарам 80-100 км без душмански катерения, без да е Обиколката на Витоша и без да е много далече от София, веднага се сетих за Плана, а понеже искам да покарам и по нещо ново все пак, се обърнах и към Верила и тъй то. :D
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот malch0 » Съб Мар 22, 2014 1:06 pm

И аз съм навит. Ще бъда на посоченото място в 8.30!
YOLO
Аватар
malch0

Рейтинг: 1210

Мнениеот RastaWarrioR » Пон Мар 24, 2014 9:15 am

Разкажете как мина разходката :) кал няма, пътеките още ли ги има?
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот Admin » Пон Мар 24, 2014 9:45 am

Разходката мина... интересно и съвсем не като разходка. :D Ама то си беше ясно, че щом съм облякъл джърсито на Dirty Muddy, така ще стане. :lol:
Иначе в този район могат да се направят не един, а поне два много приятни маршрута - само че явно това ще се случи малко по-нататък. Поне вече знаем кои зони да заобикаляме. :D
Аватар
Admin

Мнениеот M2 » Пон Мар 24, 2014 10:22 am

Дайте малко детайли, защото в скоро време, с разни хора също можем да се пуснем по този маршрут.

- Тази следа, която е по-горе, остава ли същата или ще бъдат нанесени корекции, с оглед избягване на кофтите участъци?
- Като натоварване как ви се стори? Успяхте ли да поддържате скорст от 8-10?
- В крайна сметка, остана ли време за почивка в Цари мали град?
- Какво друго трябва да се вземе под внимание?
M2

Рейтинг: 1180

Мнениеот malch0 » Пон Мар 24, 2014 10:27 am

Определено ще се нанесат сериозни корекции, защото някои от пътеките просто ги нямаше и имаше сериозно мъкнене на колела на гръб през храсталяци. Иначе имаше и много приятни места. Аз лично съм доста доволен
YOLO
Аватар
malch0

Рейтинг: 1210

Мнениеот Admin » Пон Мар 24, 2014 11:43 am

@M2
Следата със сигурност не е подходяща точно в този вид. Затова съм я скрил временно, докато отидем пак по маршрут и заобиколим проблемните места. Всъщност вчера изобщо не стигнахме нито над Клисура, нито до Белчин - наложи се да съкратим маршрута заради храсталясване, излязохме в Поповяне, оттам пробвахме по GPS картата минаване през Плана и направихме още по-мощно храсталясване, та се измъкнахме от планината на границата между деня и нощта. :D
Беше страхотно приключение и в резултат на откритията могат да се направят поне два страхотни маршрута, но не и в този вид на следата.
Иначе, като изключим храсталясванията, темпото ни бе добро и да, поддържа се сравнително лесно средна скорост 8-10 км/ч. Моят велокомпютър отчете средна скорост за периодите на движение 12.84 км/ч, ама най-интензивното движение в горЪтЪ и храстите не ги е отчел поради твърде ниска скорост на придвижване. :lol:
Най-добрата препоръка, която мога да ви дам, за да модифицирате маршрута в караем, е: следвайте само основните, главните черни пътища.
Аватар
Admin

Мнениеот 4getcredo » Пон Мар 24, 2014 2:53 pm

Странно! В неделя си мислех два пъти за теб, Admin-е. :D
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот agnostic » Пон Мар 24, 2014 7:52 pm

ako има следващ път бих се включил отново :beer:
agnostic

Рейтинг: 1248

Мнениеот hook » Пон Мар 24, 2014 9:00 pm

Снимки от карането:-)
Беше много добре, страхотно си изкарахме:-)
https://www.dropbox.com/sh/ypy16124fv7w7nl/d_v35YzHxl#/
hook

Рейтинг: 1200

Мнениеот MartinBG » Пон Мар 24, 2014 10:33 pm

Чудно каране с елементи на храсталясване, но пък с добра компания няма как да му е зле на човек! :D
Не ми достигнаха 3.5 км до 100, но иначе заспах от умора докато вечерях :nuts:
MartinBG

Рейтинг: 1777

Назад към Индивидуални карания