Началната точка ще е над с. Железница, при ханче "Брезите". Аз лично ще се придвижа дотам с кола, така че мога да взема още 2-3 души.
Карането ще е за цял ден и без много размотаване, за да ни стигне времето, но не пречи да се отбием в Цари Мали град примерно или да поспрем при някоя друга забележителност, ако има.
Като цяло ще се движим по черни пътища, но на картата видях и две кратки пътеки, които ще проверим, ако ги има и изглеждат обещаващо. Ако не, ще ги пропуснем. В края на карането също ще има кратка пътека. Като цяло обаче в техническо отношение се очаква маршрутът да е доста лек, но от гл.т. на натоварване ще ни излезе джигерът.
Аз още съм в лоша форма, така че средната скорост няма да е висока, но както казах ще се опитваме да държим някакво нормално темпо - 8-10 км/ч средна скорост. Ако някой иска да се включи, добре е да знае как се усещат 80 км с 2500 м изкачване, а не да го научи там на място.

Тръгването ще трябва да е сравнително ранно, да речем 9:00 ч. Така ще имаме 9 часа да приключим карането, като има и опции за скъсяване на маршрута, ако видим, че нещата отиват на замръкване. Това означава събиране при ханчето в 8:30-8:50 ч.
Излишно е да казвам да си вземете вода, изотонични напитки и храна за цял ден, може и някоя бърза кръчма да ударим в средата, най-вероятно в Белчин.
Ако някой ще идва, да пише, за да зная. Особено пък ако иска да е с моята кола.