Каране с Ram Bikes по западната граница - 14-16 април

Форум за обикновените карания в тесен приятелски кръг или пък такива, в които основната цел е човек да си намери компания за 1-2 дни. Хората, членуващи в клубове или неформални групи, също могат да публикуват индивидуални карания в случаите, когато не става дума за обичайните разходки с други членове на групата.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Каране с Ram Bikes по западната граница - 14-16 април

Мнениеот Admin » Пет Апр 11, 2014 4:24 pm

От понеделник до сряда с Ram Bikes пак ще правим каране, този път по западната граница при горе-долу следната програма:
Ден 1 - Тръгваме от Драгоман, стигаме до Трън, спим там.
Ден 2 - От Трън се качваме до вр. Руй и се връщаме обратно. Сми пак там.
Ден3 - От Трън ще се опитаме да стигнем или до Кюстендил (доста е), или само до Земен.
Има свободни едно, максимум две места за хора, които биха желали да се присъединят, с цел да има на снимките и по някой колоездач, а и просто за компания. Пък ако и те направят по някоя снимка за статиите, още по-добре. Въпросните хора ще ползват безплатно транспорта, но трябва да си платят нощувките - 30 лв. на човек. За храната също всеки се грижи сам. Не знам колко велосипеда ще има, така че най-добре си елате със свой - ако има промяна в тази насока, ще пиша.

Специално за втория ден, тъй като се очертава кръгов маршрут от Трън, може желаещи да се включат само за него.
Също така, знам, че има хора, които са се качвали до хижата или върха, ще съм благодарен да споделят за добри пътища, интересни пътеки, надземни камъни, гъсти храсталаци и други неща, които да търсим или избягваме.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Re: Каране с Ram Bikes по западната граница - 14-16 април

Мнениеот TheAnimal » Пет Апр 11, 2014 9:23 pm

Пътеката към водопада на Врабча е интересна. И има един пряк обрасъл път към Банкя, веднага след табелата на Врабча. Изкарва те директно на минералния басейн.
И ако мислиш качването да е по асфалт до Врабча, аз не бих си го причинила.
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal

Мнениеот 4getcredo » Пет Апр 11, 2014 9:25 pm

Преди доста години, Любчо, направихме една врътка от х. Ерма към село Ломница и по дерето от селото (на запад) се катери един път, който излиза на х. Руй. В частта си по реката на места е доста каменист и стръмен. Зад хижата почва пътеката и към върха. Ние тогава я избутахме, но по-интересно е да се спусне сигурно (макар че тогава не се виждаше много пътека, особено над горския пояс). Но пък беше зверска мъгла. Беше яко, щото тогава още нямаше GPS, и се ориентирахме по карта и компас. И в. Руй го покорихме два пъти :D (http://sturow.net/?p=284) Спуснахме се към с. Туроковци - предимно по черни пътища. Знам, че трябва да има пътека, която от в. Мали Руй да отива директно към Трън, ама не съм я минавал... Има записано нещо на http://www.openstreetmap.org/
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот Admin » Съб Апр 12, 2014 8:35 am

Мира, пътеката към водопада после продължава ли надолу към Банкя - това ми беше една от най-големите чуденки вчера, като гледах сателита...
Митак, и аз мисля по тоя път да се катерим до хижата, после мисля пак предимно по черен път да качим върха, макар че ще е доста стръмен. А за спускането сигурно по черни пътища - то са дадени някакви пътеки, ама не вярвам да са пътеки...
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот TheAnimal » Съб Апр 12, 2014 10:41 am

Любче, не продължава. Трябва да си я избутате нагоре после. Тя не е дълга, но е интересна и изчистена пътека, май е и единствено ставащата. Този район е доста беден от към пътеки, нямо добитък и всичко е обрасло. Чудя ти се на акъла защо си решил там да караш, то си е ХС.
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal

Мнениеот Admin » Нед Апр 13, 2014 12:24 am

E не съм го решавал аз, там ме водят просто. Ама нищо, като е ХС и асфалт, такова ще карам. Изглежда красиво и интересно иначе. :)
Аватар
Admin

Назад към Индивидуални карания