Варна- малко въпроси

Форум за обикновените карания в тесен приятелски кръг или пък такива, в които основната цел е човек да си намери компания за 1-2 дни. Хората, членуващи в клубове или неформални групи, също могат да публикуват индивидуални карания в случаите, когато не става дума за обичайните разходки с други членове на групата.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Варна- малко въпроси

Мнениеот Fusion » Вто Мар 18, 2014 10:58 pm

Здравейте! Искам да ви разпитам малко относно районите във Варна където може да се кара крос- кънтри. До колкото разбрах едното място е кулата- това е някъде след Виница, нали? Намерих този сайт, като ориентир http://ustrem-bg.com/velofest_2012/gallery.html

Второто място е нещо, на което варненците викат "корените". Това вече не успях да го намеря. Някой може ли да ме опъти?

До сега не съм карал крос- кънтри, но ми писна да въртя из градските квартали.. искам малко разнообразие. Колелото ми е начален клас крос- кънтри, но му забравих модела. Иначе е Крос за 650 лева, модел 2011-2012 мисля че беше.

Разбира се съм отворен за всякакви предложения в област Варна. Благодаря предварително!
Fusion

Рейтинг: 1200

Re: Варна- малко въпроси

Мнениеот Ozzie » Вто Мар 18, 2014 11:14 pm

Отиваш на изхода на "Терапията", гледаш за жълто- синя маркировка и хващаш по нея. С малко късмет, ще се добереш до Златни Пясъци.
"корените" не знам на кое викат, предполагам е някоя пътека под ТВ кулата, където карат спускачите
Иначе от кой квартал си?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Fusion » Вто Мар 18, 2014 11:22 pm

Около пожарната съм. Има ли смисъл да се ходи с кола до там или? Колко е дълго трасето г/д?
Fusion

Мнениеот freak_vn » Вто Апр 01, 2014 2:13 pm

Някой може ли дa кaже къде се нaмирa товaновото трaсе зa. DH във Вaрнa
Аватар
freak_vn

Мнениеот TheBlackPathway » Сря Апр 02, 2014 9:13 am

Не е много далече от пожарната до трасетата. Бавно темпо си за 1-2 часа на старта на трасетата. От кола няма смисъл, но ако не ти се върти нагоре е +. От пожарната до пътя за Виница е равно от там нагоре е баир. Давам снимка на карта на Варна. Част от пътя от пожарната към кулата с кола, точка (А) е КРАЯ на трасетата и до там може без проблем да се стигне с кола. ПЪТЯ Е НЕ Е ЧЕРЕН!!! http://prikachi.com/images/601/7218601j.jpg Надявам се да съм помогнал. :beer:
TheBlackPathway

Рейтинг: 1208

Мнениеот Fusion » Нед Апр 06, 2014 6:21 pm

Онзи ден го изпробвах... егати баирите братче! :D Тая Варна я имах за по- равна. Много ми хареса, обаче не съм сигурен дали колелото ми е за там. Cross grx8 2011 или 2012 година, не помня точно. Като натисна задната спирачка и цялото колело започва да се тресе. Иначе спуснах два пъти трасето с червения триъгълник. Мисля следващия път да пробвам трасето с жълто-синя маркировка. Но наистина ме тревожи колелото, дали ще издържи...
Fusion

Мнениеот iron_heart » Вто Апр 08, 2014 10:52 am

Аз съм със zx4 издържал е десетина преминавания на цялото трасе по-жълто синята. единствения труден участък е да качиш кулата. После върви доста по леко и приятно. Чак до Аладжата.

Виж линковете в подписа ми. Чрез фб групите организираме разнообрзни карания за хора със всякаква подготовка.
Аватар
iron_heart

Мнениеот XaCkBuTukC » Сря Апр 16, 2014 11:58 pm

Малко късно и аз да се включа :D
Има още една маркирана пътека , тя започва от Военна Болница и стига до с.Прилеп :) до там едва ли ще успееш да стигнеш щото след с.Долище маркировката се губи :D и ако не знаеш пътя може да излезеш и в Китай :D Шегувам се де :) то няма какво толкова да се объркаш чак :) пък и там не е толкова безлюдно :)
Пътеката от Военна Болница като застанеш с лице към бариерата и светофара ти е в гръб в ляво има един път който върви покрай болницата нагоре и тръгваш нагоре по него. Някои хора казват че там е най-лекото качване на платото :) и е възможно да са прави :D
Като излезеш горе може да се позагубиш след пясъчната кариера :D щото там е равно поле и няма много ориентири а пазача на кариерата не е от най-любезните :D Поне миналата година беше много крив като минаваха колоездачи :D
Абе лутане му е майката и по жълто синята маркировка можеш да се залуташ , за там мога да ти кажа че стигнеш ли до табелата "Не хвърляй боклук глоба 1000 лв и бой :D " трябва да завиеш на ляво
Варианта да не се луташ е да хванеш някой за ушите и да те разведе :) (такива хора ти казаха вече къде можеш да намериш в ФБ ) тогава ще можеш да минеш и по не маркирани пътеки :) щото реално маркирани само 2 вело маршрута край Варна Но пък има много пешеходни маршрути които са идеални за каране ама те се знаят само от хората които са ги минвали.
Гледам че се притесняваш за колелото дали ще издържи.. ще изкара не се притеснявай , само не почвай да караш по пътеките на спускачите и всичко ще е наред :) За техните пътеки ти трябва корава глава и да си повечко луд :D
Аватар
XaCkBuTukC

Рейтинг: 1510

Мнениеот capola » Пет Апр 18, 2014 7:32 am

Аватар
capola

Рейтинг: 1547

Назад към Индивидуални карания