Дуранкулак - Резово 08-20 Юли 2014

Форум за обикновените карания в тесен приятелски кръг или пък такива, в които основната цел е човек да си намери компания за 1-2 дни. Хората, членуващи в клубове или неформални групи, също могат да публикуват индивидуални карания в случаите, когато не става дума за обичайните разходки с други членове на групата.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Дуранкулак - Резово 08-20 Юли 2014

Мнениеот ludiaribar » Пет Юли 04, 2014 2:01 pm

Здравейте,

Планът е на 07.07 вечерта да се тръгне от София до Добрич с влак, после до Дуранкулак и надолу до Резово. Обратно до Бургас и от там с влака до София.

Спане - кой където и както иска - палатка, квартира, хотел. Аз лично ще опитам да спя максимум вечери на палатка. Транспортните разходи са около 70лв за влака в двете посоки + 2х 2лв за превоза на колело.

Маршрута включва - Добрич - Дуранкулак - Граничар - Дуранкулак - Ваклино - Крапец - Шабла - Тюленово,
Камен бряг - Яилата - Остров русалка - Българево - Калиакра - Каварна - Балчик - Албена - Кранево - Златни пясъци - Варна - Шкорпиловци - Бяла - Обзор - Емине - Св. Влас - слънчев бряг - Несебър - Равда - Ахелой,
поморие - Сарафово - Бургас - Черноморец - Созопол - Бекликташ - Маслен нос - Проморско - Китен - Лозенец
Царево - Варвара - Ахтопол - Синеморец - Силистар - Резово, ... и обратно до Бургас.

Около 600км са. Представям си го по няколко (3-4-5) часа каране на ден с около 15км/ч средна скорост.

Всеки е добре дошъл за целия или част от маршрута.

Споделете, ако имате въпроси или предложения/препоръки, или желание да се присъедините.
ludiaribar

Рейтинг: 1220

Re: Дуранкулак - Резово 08-20 Юли 2014

Мнениеот agnostic » Нед Юли 06, 2014 7:17 am

колега имаш ли представа как се кара колело покрай морето в разгара на сезона, особено от Приселци до Бургас?
agnostic

Рейтинг: 1248

Мнениеот ludiaribar » Нед Юли 06, 2014 10:37 am

миналата година минах София - сл. бряг за 2 дни (30часа, само по светло). началото на август. предполагам, че към Бургас е по- топло. ще се кара сутрин, ако е тегаво през деня :idea:
ludiaribar

Мнениеот Ozzie » Нед Юли 06, 2014 12:00 pm

Предполагам колегата визираше трафика, а не климатичните условия. Иначе винаги може да се мине през Дюлино, хем пътя е по- кратък с около 20 км., хем не е така натоварено. Уж. Не съм минавал, само съм чувал.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот ludiaribar » Нед Юли 06, 2014 2:04 pm

:dontknow: , ако става дума за трафика, определено ще се избягват по-натоварените пътища. с автомобилите и аз съм се наиграл, стига ми.
ludiaribar

Мнениеот ludiaribar » Чет Юли 10, 2014 8:40 pm

До тук добре. Утре тръгвам от Варна. Времето е супер, от Добрич до Каварна почти никакво движение. И багажника за колелото вече си изби парите
ludiaribar

Мнениеот ludiaribar » Пон Юли 14, 2014 9:04 am

И така, чао Ахелох -здравей Бургас. В Ахелой къмпингът и плажа за нищо не стават - в къмпинга е толкова населено, че хората си казват наздраве през една каравана/палатка, топла вода - на късмет, такса палатка - за колкото се спазари човек. плажа е пълен с камъни и пясъка е черен...

Малко ще се върна назад, понеже сега се наместих в графика. Къмпинг Космос в Дуранкулак е добре - спокойно, зона за палатки и такава за каравани, 7лв на палатка, вода и ток - доволно.

Къмпинг Лазурен бряг - Варна ... свърши работа - водата и тока са по бунгалата, ако има свободни, 6лв на палатка. В тези бунгала не бих влезнал повече, на строителна площадка е по-чисто и уютно, дори и едното къпане.

Интересно по пътя - Нос Калиакра (Поздрави на бай Иван, нощния пазач на ресторанта), Нос Емине - уникално място, но пътят до там е доста лош - 7км стръмно, чакъл. И Ботаническата градина в Балчик - е не съм и предполагал, че толкова видове растения могат да бъдат събрани на едно място.

Това е за сега, ако изскочи още нещо интересно ще споделя.
ludiaribar

Мнениеот ludiaribar » Пон Юли 21, 2014 3:01 pm

И така, вчера сутринта се озовах в София. Мога да опиша всичко с една дума - жестоко.

Ето малко жокери за тези, които решат да минат поне част от маршрута:

Между Слънчев бряг и Созопол е лудница - по-добре да се мине през Каблешково, а след Бургас - по стария път, който върви успоредно на главния, но никой не ползва. Така хем ще може да отбивате, до който си искате курорт, хем няма да бутате коли.
От Созопол до Ропотамо също има алтернативен път покрай морето.

Хубави плажове - пред къмпингите Смокиня (север и юг, мда, два са) и Каваци, и под Лозенец пред Оазис (къмпинг и хотел, къмпинга е скъп - 9лв на палатка + 5 на човек, но е хубав).

Къмпингите, които пробвах:

-- Космос (Дуранкулак) - спокоен, просторен, евтин (6лв на палатка), няма много плаж. Баните са в помещение, ток има на много места.

-- Лазурен Бряг (Варна) - твърде спокоен, леко затънтен, 7лв на палатка, водата и тока са по бунгалата, плажа - пристанище Варна, има мно-о-о-го комари.

-- Смокиня север - При Мина (под Созопол) - доста хора имаше, много хубав плаж, 4-5лв на човек + толкова за палатката, има пералня за 5лв, банята е под стабилен навес, ток има от табла из къмпинга, добре зареден магазин. Смокиня юг (20лв на палатка - луди хора)и Каваците (6лв на човек + 6лв на палатка) са на същия плаж, нямат пералня, но не съм влизал да погледна обстановката.

-- Оазис (Лозенец) - огромна поляна, перфектен плаж (идеално чист пясък с 3-4 заведения), добре зареден магазин, банята е под стабилен навес, ток има от табла на поляната и в нещо като кухненско помещение до баните.

-- Силистар (между Резово и Синеморец) - сравнително спокоен, 6лв на човек, далеч от плажа, ток - само в караваната на персонала, баните са в нещо като колибка с завеса, топла вода - само когато е пуснат бойлера (зависи от персонала). Доста се разкалва целия къмпинг при дъжд. Заслужава си само заради природата - в Странджа е уникално красиво.

Само да поясня, сам човек с палатка бях. Ползвах къмпингите предимно заради банята и наличието на ток.

За оборудването - палатка за 40лв от Декатлон - издържа на поройния дъжд, 3 непоредни вечери. Легло Ванго - нищо общо с шалтето, заслужава си носенето на +3,3кг. Багажник и дисаги препоръчвам силно. При мен се получи така, че палатката и леглото хванах за багажника, а раницата лежеше отгоре им, но пак е малко неудобно да имаш нещо на гръб дори и само да го подпираш.

Резервни гуми и лепенки - колкото можете да носите. Сериозно. Случи ми се да сцепя на два пъти задната вътрешна гума така, че да не мога да я залепя. Благодаря на колегата, с който се засякохме на пътя за Бегликташ и ме оборудва с нова гума, която също спуках по натам, но залепих успешно. До сега нямах проблем да карам в една резервна гума в раницата и 10тина лепенки, но в този случай - лепенките свършиха и имах нужда от нова гума заради сцепването.

Толкова от мен. Догодина, ако намеря начин да се освободя за цял месец :praying: - обиколка на България! :eyebrow:
ludiaribar

Мнениеот Vatman » Пон Юли 21, 2014 3:24 pm

ludiaribar написа:=
===, а след Бургас - по стария път, който върви успоредно на главния, но никой не ползва. Така хем ще може да отбивате, до който си искате курорт, хем няма да бутате коли.
=:

Такъв път има чак от Крайморие... от Бургас до там няма добра алтернатива... риска е доста голям...
Vatman

Рейтинг: 1390

Мнениеот ludiaribar » Пон Юли 21, 2014 4:00 pm

Мерси за корекцията Vatman. Наистина пътя почва от Крайморие, мой пропуск. До там от разклона за кв. Победа за 5км през, които трябва да се внимава доста, или изобщо да не се минава.
ludiaribar

Назад към Индивидуални карания