от LandShark » Вто Авг 30, 2011 10:10 pm
Ами аз карам основно по черни пътища/пътеки, гледам да избягвам асфалта. Последните ми карания са:
1. Казанлък - Тюлбето - разклона на Е85-Черганово - Ловна хижа под вр.Окуша - Горно Изворо - Ушите - вр.Малък Купен - х.Българка - (тук срещнах едни момчета от Ст.Загора, които се бяха пообъркали на път за х.Бузлуджа) - Енинско ждрело - Тюлбето - Казанлък.
2. Казанлък - Е85 разклона за Черганово - Ловна Хижа под вр.Окуша - вр.Окуша - Горно Изворо - Ушите - с.Селце - Мъглиш - Казанлък. Това каране беше при последното писане в темата ми, тогава се събрахме група от общо 7 души, беше замислено другояче, но нямахме късмет - поне 4 пъти спирахме да правим гуми (основно моята). Благодаря на всички за търпението
3. С Миро от Шейново - Казанлък - яз.Копринка - по жълтата маркировка до местността "Твърдица" над малка Гюрля - оттам до Горно Черковище - след това малко се полутахме в посока Средногорово, в крайна сметка поради напредване на времето се върнахме обратно в Горно Черковище и оттам по черния път през вр.Белия Камък - м.Дъбовете - Бузовград - покрай канала до яз.Копринка и обратно Казанлък.
4. с.Ясеново - рез.Лешница - покрай вр.Точилото изкачване към м.Корита - м.Корита - х.Партизанска Песен - вр.Черни връх - х.Узана - вр.Ломето - с.Ясеново.
Много често правя сам и маршрута Казанлък - яз.Копринка - вр.Драганка - вр.Белия Камък - м.Дъбовете - Бузовград - Казанлък (жълта тур.маркировка) - много лесен и приятен ХС маршрут, като основната ми цел напоследък е да го направя по-бързо от предишни пъти.
Между другото, вероятно през почивните дни 3-6 септ. отново ще съм в Казанлък и ще направя някое друго каране. Ако ви се кара черно... сте добре дошли.
За поддръжката на велосипедите си от години се доверявам на
Н.Костадинов. И никога не съм бил разочарован.
«Че животът е рай — казва той изведнаж, — за това аз вече отдавна мисля. — И тутакси притури: — Само за това и мисля.»