От Черни връх надолу към язовир Диканя на open air парти

Форум за обикновените карания в тесен приятелски кръг или пък такива, в които основната цел е човек да си намери компания за 1-2 дни. Хората, членуващи в клубове или неформални групи, също могат да публикуват индивидуални карания в случаите, когато не става дума за обичайните разходки с други членове на групата.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

От Черни връх надолу към язовир Диканя на open air парти

Мнениеот konopr » Чет Авг 18, 2011 6:10 pm

Здравейте, в събота вечер ще има електронно парти на язовир Диканя (не че мн. ме кефи музиката, но мисля да намина и проади други причини). Страницата на събитието е http://www.facebook.com/event.php?eid=260208183996435
Та в главата ми се наби идеята да отида с байка през Черни връх и после надолу на юг през Чуйпетльово или по някакъв маршрут (не съм се пускал на юг по Витоша, но това ще го проучвам допълнително). Идеята ми е качване с лифта до Голи връх и после на собствен ход до Черни връх и оттам надолу. Ако има ентусиасти сигнализирайте. Тръгването го планирам някъде събота по обяд. :beer:
Аватар
konopr

Рейтинг: 1475

Re: От Черни връх надолу към язовир Диканя на open air парти

Мнениеот subritual » Чет Авг 18, 2011 7:55 pm

А прибирането как и кога го мислиш,иначе за маршрута-мога да ти покажа най-подходящия,ако не си готов още.
Аватар
subritual

Рейтинг: 2000

Мнениеот konopr » Чет Авг 18, 2011 8:06 pm

subritual написа:А прибирането как и кога го мислиш,иначе за маршрута-мога да ти покажа най-подходящия,ако не си готов още.

Прибирането го мисля за неделя - събуждане, хапване и тръгване. Ще съм ти много благодарен ако дадеш жокери за маршрута, че южната страна съм я пускал самоведнъж пеша и то преди години, но тогава и идея си нямах, в кое село съм слезнал долу.
Аватар
konopr

Мнениеот RastaWarrioR » Пет Авг 19, 2011 8:14 am

До язовир Студена можеш лесно да се предвижиш по обиколната на Витоша. Имаш едно качване до Тихия Кът и малко от Владая до водохващането над владая от там е приятно спускане чак до Боснек което е близо до Диканите :)). Бих дошъл с теб но в неделя съм на работа от 07:00 :(
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот konopr » Пет Авг 19, 2011 9:30 am

мерси за препоръката, може накрая и така да пробвам, а от Голи Връх (ако се кача с лифта имам предвид) предполагам има варианти за към водохващането над Владая?
Аватар
konopr

Мнениеот taurus13 » Пет Авг 19, 2011 10:10 am

От Черни връх към Чуйпетлово и Боснек не е особено проходимо - там е вододайна зона и освен хвойна и морени, друго няма да намериш. Можеш да си минеш по маршрута на обиколката на Витоша - демек тоя вариант по водохващането до Кладница, оттам към Язовир студена и оттам имаш две опции - шосето до Боснек или приятен черен път скрит зад хълма, който извежда на хълмче над Боснек(аз винаги предпочитам този). От Черни връх имаш спускане към Ярлово, но аз не съм го правил - имаше статия в сайта по въпроса, която можеш да погледнеш - там поне е караемо. Няма нужда да стигаш до Ярлово, можеш да се отклониш към Чуйпетлово по-рано. От там до Босенк си по шосето надолу. От Боснек до Диканите пак има черен път. Дефакто имаш две реални възможности - през Върха към Ярлово, която е със спускане и другата по обиколката, която е равна предимно.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот subritual » Пет Авг 19, 2011 1:02 pm

Всъщност,по-удачно ми се вижда да не се слиза до Чуйпетльово,ами направо по седловината и пътя за Лисец, с червена маркировка.
Подминава се връх Петрус отдясно и покрай следващия-Ушек се отбива вдясно по реброто към Диканя.Така се избягва асфалта,а и лекото изкачване след Боснек.
Прилагам KML файл за Google earth
Прикачени файлове
Cherni Vrah-Dikania KML.doc
(15.78 KiB) 165 пъти
Последна промяна subritual на Пет Авг 19, 2011 1:21 pm, променена общо 1 път
Аватар
subritual

Мнениеот RastaWarrioR » Пет Авг 19, 2011 1:14 pm

Ейй този файл с какво може да се прегледа ? Защото аз пък мисля да ходя до Дрен което е малко след Лисец . :bowdown:
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот subritual » Пет Авг 19, 2011 1:27 pm

с Гугъл ърт се отваря.Преди това трябва да се замести doc с kml
Аватар
subritual

Мнениеот RastaWarrioR » Пет Авг 19, 2011 1:34 pm

Благодарности. Имам и подробна карта на Витоша която ще ми е под ръка като тръгна :)
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот konopr » Пет Авг 19, 2011 7:19 pm

значи: утре тръгване в 13 ч някъде от София, маршрута е екстра. Пристигане - когато тогава, някъде привечер евентуално.
връщане: утре през деня през Ярлово - Ярема - Железница - Бистрица - София.
Аватар
konopr

Назад към Индивидуални карания