Transalp

Форум за обикновените карания в тесен приятелски кръг или пък такива, в които основната цел е човек да си намери компания за 1-2 дни. Хората, членуващи в клубове или неформални групи, също могат да публикуват индивидуални карания в случаите, когато не става дума за обичайните разходки с други членове на групата.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: Transalp

Мнениеот Сашо » Чет Апр 14, 2011 11:34 am

Значи към 20-ти май смятам да тръгвам към Карпатите, освен ако не е много дъждовно. Всеки е добре дошъл да дойде с мен. Спане на палатки, каране по черни пътища и пътеки, някъде може и асфалт. Около 5 дни ще отнеме отиването, пресичането и връщането от Карпатите на самоход покрай Дунав. И в самата планина още 7-8 дни съм отделил за каране значи общо около две седмици.

Интересно е мястото, където Дунав разцепва Карпатите и се е получило нещо като нашенското Искърско дефиле, ама по-голямо. Освен това искам да видя и двореца на граф Дракула, макар да знам, че е тъпа туристическа атракция. За това ще си взема и едно кръстче, осветено в Света гора. Ей така, за всеки случай. Ще нося и няколко пиратки против карпатските мечки и вълци. Пак за всеки случай... Тия работи май не трябваше да ги пиша, че сега хептен никой няма да иска да дойде... :D
Аватар
Сашо

Рейтинг: 1660

Мнениеот massada » Нед Апр 17, 2011 10:27 pm

здравейте.искам да знаете че ограничения за свободен къмпинг има в европа само за италия-където е забранено категорично.в Германия има частична забрана извън града може да си опънете палтка без проблем но да не палите огън,исклюцение се първи за газово котлонче или печка на дървесен gas.на общинска територия можете да си опънете палатка но за не повече от един ден,ако е за по дълго трябва да се обадите в общината за регистрация-къде кампингувате и колко души сте.печката на дървесен gas ви я препоръчвам горещо за отопление и за готвене.слънчевите печки също са отлични но за готвене през деня.аз съм от лотарингия на френско-немската граница,мисля нячалото на лятото да обиколя плажната ивица и всички къмпинги на Испания и Портогалия,ако някои иска да ме придружи е добре дошъл ! http://xenos-bushcraft.com/blog/categor ... os/page/4/[url][/url] соларните зарядни устройства,мини лаптопите и ви-фи адапторите също са важна част от екипирофката ако искате да имате връзка в "външния свят" :beer:
massada

Рейтинг: 995

Мнениеот Сашо » Сря Апр 27, 2011 9:21 pm

Така и така ще караме международно, поне и някаква търговиика да направим. Файда да има. Не знам на какво се кефят трансилванските селяни, ама сигурно ще вървят някакви дрънкулки от Илиянци - гривнички, часовничета, фенерчета. Пък с честно спечелените пари на връщане от Румъния може да вкараме малко евтини цигари...

Иначе за подготовка за Карпатите през май месец мисля да покарам в турската част на Странджа и турското черноморие. Девствени плажове, лонгозни гори... Та ако на някой му се идва с мен в Странджа да казва. :beer: Само трябва да се носят лични предпазни средства, ако евентуално комшиите решат да прекалят с гостоприемството... :D
Аватар
Сашо

Мнениеот massada » Пон Май 02, 2011 11:26 pm

пич ти за кaрпатските цигани нещо да си слушал?...по добре е да срещенш мечка отколкото тях,като те срещнат кърпатските роми се разтваряш като упсарин у кладенец :rofl:
massada

Рейтинг: 995

Мнениеот Сашо » Пон Юни 27, 2011 8:27 pm

Още не съм стигнал до Карпатите, но за тренировка покарах из Странджа и Турция. Ако на някой му е интересно - първа част на Пътят за Цариград
Аватар
Сашо

Мнениеот taurus13 » Сря Юни 29, 2011 7:46 pm

Страхотен пътепис и хубави снимки....чакам и другите части. Ти май си голям скитник :) Трябваше да си отвориш тема "Странстванията на Сашо"....
Изображение
Аватар
taurus13

Рейтинг: 2000

Мнениеот pavle » Чет Юли 07, 2011 10:21 pm

Чакам втора част :). Взех да се зарибявам все повече по многодневните преходи. Айде до скоро :)
Инициатива "Алабак"
аз ремонтирам колото си при Пацо - Вело 2009
Аватар
pavle

Рейтинг: 1550

Предишна

Назад към Индивидуални карания