Ей, без излишен оптимизъм - това е сериозно караме, което като нищо може да завърши в типичен СКА стил със спускане на фарове по някоя вероятно стръмна и камениста пътека или без такава. Краси е малко оптимист за качването на Ботев и времената. Опита е показал, че тайминга му е верен само ако си го кара сам или с Райко да речем.

Спускането до Петолъчката не е проблемно за повечето хора. По масива отгоре не съм карал на изток, но ако има пътека, то тя е тясна сред хвойна, както е на запад. Предполагам, че към края може хич да няма пътека. На картите няма означена такава, което означава, че дори да има някакви, те трудно се хващат сред хвойната - дори и да си само на три метра от пътеката, тя изчезва от погледа.
За пътека от вр.Равнец към калоферския манастир съм чувал от много хора, така че със сигурност има и вероятно ще е технична и стръмна. Наличнието на много камънак също е вероятно, като се имат предвид другите пътеки по масива. От местните също ми бе обяснено за друга пътека, която тръгва по едно ребро малко след вр. Сините камъни и която ставала за изкачване с мотор, което предполага, че е сигурно караема надолу.
Та имайте предвид, че спускането от масива не е за всеки велосипед и карач и си трябва задължително предпазна екипировка.