Тема за "бързи карания" - София

Форум за обикновените карания в тесен приятелски кръг или пък такива, в които основната цел е човек да си намери компания за 1-2 дни. Хората, членуващи в клубове или неформални групи, също могат да публикуват индивидуални карания в случаите, когато не става дума за обичайните разходки с други членове на групата.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: Тема за "бързи карания" - София

Мнениеот colson » Чет Яну 05, 2012 12:07 am

Я легай, че утре да издържиш на пиеньето.. :rofl:
Карай всеки ден!
Аватар
colson

Рейтинг: 1795

Мнениеот bokicha » Чет Яну 05, 2012 8:49 am

Оставете малко и за нас, бре.... :nuts:
Аватар
bokicha

Рейтинг: 2000

Мнениеот RastaWarrioR » Чет Яну 05, 2012 4:05 pm

Ейй изпуснах ви, тръгнах в 12:00
Имам питанка, колко време ви отне до златните и наложи ли ви се да бутате някъде ?
Аз се скапах с моите много ужасни гуми ама се качих :D
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот motomarzel » Чет Яну 05, 2012 5:15 pm

Днес "Покукерствахме"...времето беше разкошно, но за съжаление снега вече се топи и на места е една киша... :D

RastaWarrioR написа:Имам питанка, колко време ви отне до златните и наложи ли ви се да бутате някъде ?
Аз се скапах с моите много ужасни гуми ама се качих :D

Колко време от къде, и по какъв точно маршрут?
Ние се качихме до "Бялата вода" по трасето на "Обиколката на Витоша", и от там на горе до Златните по трасето на велорали "Черни връх"
На места се пързаляше, но все пак цялото трасе беше караемо, не се е налагало да бутаме никъде. Времето от Бояна до горе(макар, че не съм го засичал) едва ли е било повече от 1 час и 10-20 минути.
Последна промяна motomarzel на Чет Яну 05, 2012 6:05 pm, променена общо 1 път
Аватар
motomarzel

Мнениеот colson » Чет Яну 05, 2012 5:22 pm

Снегът по пътеката доста се е размекнал, но с подходящи гуми няма проблем. А и утре май ще падне нов сняг, така че купувай подходящи гуми, че тая зима вероятно ще е доста снежна.
Изображение
Карай всеки ден!
Аватар
colson

Мнениеот RastaWarrioR » Чет Яну 05, 2012 11:53 pm

Там е работата, сега съм в преразход и нямам за гуми. Сменям, капли (DT Swiss + Shimano FH-M525) Спирачки взех си едни Джуси 3 от там и командите ама като съм тръгнал от 7 та на 9 скорости :nuts: а и за капак реших да карам Срам та са и обтегача ( и без туй моя е зле) та то и верига ще трябва а пък спирачките са на старо ще трябват нови накладки + сервиз и т.н. И то бахти Онтариото ша придобия :)
Точно на финала съм, в понеделник закачам всичко и до края на този месец за гуми няма да си и помислям. А иначе със сегашните днес се мъчих като грешен дявол :boggled: но от Била до Златните точно 2 часа като на места бутах доста, особено на последното преминаване през шосето. Така боксувах, че все едно съм въртял до платото :D а не само до Златните.
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот ivondera » Пет Яну 06, 2012 6:42 pm

Здравейте и за много години. Малко страничен въпрос да попитам. Става ли Drag ZX 2 да го карам по тези места където са последните 6-7 коментара? Спрял съм се на него, но не знам дали става за тези места или само в града. Ако физиката е от значение 167см. 73кг. В проценти за какъв терен мисля да го карам изглежда така: 50% в София по улиците 30% пътеките в Б. Градина, Ю. Парк и други и 20% Витоша.
Благодаря.
Скайп ivondera Тел: 0885604642 или 0878914642
ivondera

Рейтинг: 1285

Мнениеот boybetterknow » Чет Яну 19, 2012 10:10 pm

ivondera написа:Здравейте и за много години. Малко страничен въпрос да попитам. Става ли Drag ZX 2 да го карам по тези места където са последните 6-7 коментара? Спрял съм се на него, но не знам дали става за тези места или само в града. Ако физиката е от значение 167см. 73кг. В проценти за какъв терен мисля да го карам изглежда така: 50% в София по улиците 30% пътеките в Б. Градина, Ю. Парк и други и 20% Витоша.
Благодаря.

Абсолютно става за целта. Ако случайно се насочиш и към някой стил, ще можеш да надграждаш, рамката е хубава.
boybetterknow

Рейтинг: 1154

Мнениеот dani32 » Пет Яну 20, 2012 3:50 pm

Здравейте, някой ще кара ли събота-неделя фр или дх нещо свързано с много кал возене на лифт/рейс и фън?
Поздрави :)
dani32

Рейтинг: 1237

Мнениеот ZariBen » Пон Яну 23, 2012 12:08 pm

Здравейте! На някой кара ли му се утре по Витоша? Бистрица, Железница или подобни?
Аватар
ZariBen

Рейтинг: 1199

Мнениеот RastaWarrioR » Пон Яну 23, 2012 1:07 pm

Оффф още днес щях да се кача ама нещо май се разболявам. Ако съм в грешка утре може да направим една Железница по пенсионерската. Ти от къде тръгваш?
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот ZariBen » Пон Яну 23, 2012 3:06 pm

RastaWarrioR написа:Оффф още днес щях да се кача ама нещо май се разболявам. Ако съм в грешка утре може да направим една Железница по пенсионерската. Ти от къде тръгваш?

Звучи супер! От младост 1 тръгвам. А ти от къде? Да се разберем примерно 10:30 последната спирка на селските рейсове на дървеница? (срещу лесотехническия)
Аватар
ZariBen

Мнениеот RastaWarrioR » Пон Яну 23, 2012 3:50 pm

Не бързай, че не се знае как ще съм .. довечера ще ти пиша. Иначе тръгвам от Борово и може направо на Симеоново да се разберем ..... или ти обмисляш до там с рейса ?
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот ZariBen » Пон Яну 23, 2012 11:36 pm

И има ли уговорка за утре последно?
Аватар
ZariBen

Мнениеот motomarzel » Пет Яну 27, 2012 8:46 pm

Аааа вече не се издържа....започвам да се чувствам като затворник! Утре в 11:30ч тръгвам от магазин "Максбайк" посока "Златните мостове". Ако на някой друг също му се кара, ще се радвам на компания! Качването ще е по асфалта - щото пътеки няма :evil: , то не е сигурно, че и асфалта ще го намерим, ама поне ще се пораздвижим и порадваме на бялата приказка в планината :).
Аватар
motomarzel

Мнениеот bobivg » Съб Яну 28, 2012 5:36 pm

Васко как беше днес нагоре между Бояна и отклонението за х. Планинец?
Изображение
Аватар
bobivg

Рейтинг: 1710

Мнениеот motomarzel » Съб Яну 28, 2012 8:17 pm

Привет!

bobivg написа:Васко как беше днес нагоре между Бояна и отклонението за х. Планинец?

Пътя от Бояна до отклонението за Копитото беше заледен и със сняг и киша върху леда, но напълно караем. След отбивката за Копитото пътят е утъпкан и съвсем приятен за каране. Спускането от Златните го направихме по асфалта до първото пресичане на пътеката и от там чак до Дедо Мацо(Княжево) се спуснахме по пътекава. В началото беше малко трудно да се пази равновесие заради по-едрите стъпки и тясната пътека, но като увеличих скоростта нещата си дойдоха на мястото и забавлянието беше пълно :).

Днес беше и първото ми каране с новото колело! За сега впечатленията ми са силно положителни...ще видим по-натам в реални условия как се справя SPECIALния :). Не съм се сещал да снимам много..., но все пак ето някоя и друга снимка.
Аватар
motomarzel

Мнениеот stendec » Нед Яну 29, 2012 9:59 pm

Беше супер! благодарности на Васко че ме викна да излезна от нас, ето малко и от мен.. http://stendec.snimka.bg/ski/vasil-039- ... 6.26232630 :D
Аватар
stendec

Рейтинг: 1380

Мнениеот motomarzel » Пет Фев 03, 2012 5:15 pm

За утре времето се очертава да бъде сравнително добро, което сравнено с условията през изминалата седмица си е направо страхотно!
Та за утре възнамерявам да направя едно качване до Златните/Момина скала.
Мисля да тръгна в 11:00 от магазин Максбайк, ще се радвам на компания!
Маршрута ще го решим на място спрямо условията.

поздрави: Васко Василев
Аватар
motomarzel

Мнениеот fangio » Съб Фев 04, 2012 9:40 am

motomarzel написа:За утре времето се очертава да бъде сравнително добро, което сравнено с условията през изминалата седмица си е направо страхотно!
Та за утре възнамерявам да направя едно качване до Златните/Момина скала.
Мисля да тръгна в 11:00 от магазин Максбайк, ще се радвам на компания!
Маршрута ще го решим на място спрямо условията.

поздрави: Васко Василев

Като гледам времето ... +1.
fangio

Рейтинг: 1289

Мнениеот motomarzel » Съб Фев 04, 2012 8:23 pm

Много хубаво каране се получи днес! Времето беше чудесно, пътеките добре утъпкани и напълно караеми.
Естествено присъстваха "обичайните заподозрени".

Ето и малко снимки.
Аватар
motomarzel

Мнениеот stendec » Съб Фев 04, 2012 10:30 pm

Карането беше наистина страхотно! снега беше още по утъпкан от миналия път което позволяваше да се кара нагоре все по малко по пътя повече по пътеките. бяхме спряли на едно кръстовище чудейки се накъде да хванеме, .... смисъл крайната точка беше ясна бира и шкембе в хижата, въпроса беше от къде.... и някаква кола идва от горе и надува клаксона ... и кой ... бате Вуте ръкомаха от вътре и се хили ... спускането беше уникално пътеките утъпкани, на места даже позволяваше да се скача мъничко някои завои с "вратите напред" разбира се няколко "човки" ама то на сняг си е направо забавно, после да се сгреем малко сменяхме гума в Княжево. после по пътищата малко се понаядохме с сол и други... ама като цяло беше супер слънце от време на време положителни температури
ето и от мен .,.. http://stendec.snimka.bg/sports/zlatni- ... 7.26284272 :beer:
Аватар
stendec

Рейтинг: 1380

Мнениеот fangio » Нед Фев 05, 2012 6:19 pm

Както написаха Васко и Емо карането наистина беше много хубаво!
А спускането, особено от Белята вода до Княжево по и покрай ски пистата... мноого бързо!

Искам да пусна едно съобщение: Хижарят на хижа Кукер е намерил вътрешна гума/и в един плик и седят при него повече от месец.
Миналият път пак ни попита дали не са на някого от нас и понеже не са, ние му обещахме да напишем във форума... е сега вече написахме.
В плика може да има и още нещо - не сме разпитвали, който си го е забравил / загубил ще знае точно какво има и ще обясни като си го взима.

... ааа и една бира може да плати, той ако не я иска аз ще я изпия като се кача!
fangio

Рейтинг: 1289

Мнениеот tabakoff » Пет Фев 10, 2012 11:58 am

Приятели, някой иска ли събота след протеста или неделя през целия ден снежно каране. Предложението ми е в Южен парк, но ако по Витоша не е изключително екстремно - съгласен съм и за там.
tabakoff

Рейтинг: 1210

Мнениеот crib » Пон Фев 13, 2012 3:10 pm

Загубени са тези очила http://images.skiwear4u.com/shop/billed ... 5_3218.jpg в преспите между Бялата вода и първото пресичане на пътя. Ако някой ги намери при топенето на снеговете, моля да се обади!
crib

Мнениеот RastaWarrioR » Вто Фев 14, 2012 5:27 pm

Привет на зарибените :) На някой кара ли му се утре 15 февруари (сряда) от Симеоново до Железница, Плана и където и да е в тази посока ? Замислям каране по последната част от Витоша 100 (пенсионерската) ако става за каране ако ли не по асфалта може и до Ковачевци, важното е да се покара защото загубих форма от толкова мноо сняг. :beer:
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот colson » Вто Фев 14, 2012 11:14 pm

Пътя към Железница е отврат! Пътеките - кой ги знае... ако не са добре утъпкани, карането ще се превърне в бутане. Май по-добре към Златните, а и Южния парк предлага перфектни алеи. Утре след 11ч. ще врътна там поне 40км.
http://www.youtube.com/watch?v=NeR18xG13qo
Карай всеки ден!
Аватар
colson

Мнениеот ^_WhitE_DeMoN_^ » Вто Фев 14, 2012 11:56 pm

colson написа:Утре след 11ч. ще врътна там поне 40км.

То и аз смятам да завъртя няколко кръгчета там по това време... Току виж се засечем :)
Viber | Telegram | WhatsApp | Kaizala: 0885355287 || Facebook: Serge Bulah || Instagram: serge.insta
Аватар
^_WhitE_DeMoN_^

Рейтинг: 1775

Мнениеот RastaWarrioR » Чет Фев 16, 2012 2:56 pm

Прогнозата за утре не е никак оптимистична и все пак ми се иска да пробвам пътеката към Златни Мостове.
Опасявам се, че сам няма да събера смелост за това чакам съмишленици... другаря Колсон имаше такова намерение :D някой друг ?
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот Snuupy93 » Чет Фев 16, 2012 3:10 pm

Утре не мога, но в неделя мога и го дават чудесно време, мисля да мръдна към Златни Мостове по пътеките, ако не става - по пътя.
Изображение
Аватар
Snuupy93

Рейтинг: 1200

ПредишнаСледваща

Назад към Индивидуални карания