Тема за "бързи карания" - София

Форум за обикновените карания в тесен приятелски кръг или пък такива, в които основната цел е човек да си намери компания за 1-2 дни. Хората, членуващи в клубове или неформални групи, също могат да публикуват индивидуални карания в случаите, когато не става дума за обичайните разходки с други членове на групата.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: Тема за "бързи карания" - София

Мнениеот ivondera » Нед Апр 08, 2012 1:30 pm

Вчера минах обиколната. Има 5 - 6 места с по голяма кал. :beer:
Скайп ivondera Тел: 0885604642 или 0878914642
ivondera

Рейтинг: 1285

Мнениеот Snuupy93 » Вто Апр 10, 2012 5:30 pm

Някой за вечерно каране из София, днес?
Изображение
Аватар
Snuupy93

Рейтинг: 1200

Мнениеот Vinbg » Чет Апр 12, 2012 9:29 pm

Утре (13/04) на някой да му се кара от Железница - Бистрица -Кимба?

Главната ми цел е Кимбата, но нз как да стигна през Бистрица до там :) ...така че ако има някой навит да пише! :)
Аватар
Vinbg

Рейтинг: 1221

Мнениеот RastaWarrioR » Чет Апр 12, 2012 9:53 pm

А каква е тази Кимба ? Къде е и какво има там ?
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Рейтинг: 2000

Мнениеот ZariBen » Чет Апр 12, 2012 10:40 pm

RastaWarrioR написа:А каква е тази Кимба ? Къде е и какво има там ?

аха, я кажете, че и на мен ми се кара.. (предния път не намерихме пътя за Кокаляне, тия от Железница и те не знаят :crazy: )
Аватар
ZariBen

Рейтинг: 1199

Мнениеот Vinbg » Пет Апр 13, 2012 1:41 am

RastaWarrioR написа:А каква е тази Кимба ? Къде е и какво има там ?

Кимбата е трасето, на което се провеждат състезания по DH (но от доста време не правят вече). За да се стигне до нея обаче трябва да се мине или през Бистрица (бутане нагоре), през Железница по алеята Иван Иванов (лежерно XC до Кимбата и после яко спускане!), Алеко - разклона за Бистрица - Кимбата. По това време на годината третия вариан не е добър :).

Аз се чудя утре дали да бутам от Бистрица нагоре...или да слезна с автобуса в Железница и от там да покарам по алеята до Кимбата (малко ми е досадно XC-то, но целта оправдава средствата) :D.

Утре към обяд съм го замислил - предполагам към средата на деня ще са най-добри и температурите, макар че го дават малко да превалява :).

Anyways. Ако накой е навит за едно бързо пускане утре да казва! От Хладилника си хващаме...68 май беше...трябва да проверя и сме в Железница :)
Аватар
Vinbg

Мнениеот Vinbg » Пет Апр 13, 2012 9:36 am

Тръгвам към Хладилника. Който иска някъде 12:00 и 12:25 има автобус - 98 към Железница, като ще слезна в центъра на Бистрица.
Аватар
Vinbg

Мнениеот todorm85 » Съб Апр 14, 2012 4:03 pm

Утре 15.04.2012г. сме се разбрали с още едно момче 11 часа на спирката на Хладилника и от там с автобус до Железница. XC каране по обиколната до с.Кладница и от там се връщаме през селата и прохода на Владая в София. Общо към 60км се събират с обща денивелация 1250м. Няма да си даваме зор (поне аз :)), което ще рече средна скорост от 9-10км/ч. Ще вали сигурно. Който иска е добре дошъл.
todorm85

Рейтинг: 1200

Мнениеот RastaWarrioR » Съб Апр 14, 2012 7:31 pm

Оппп..... Плановете от предишния пост се промениха поради Семеен Великденски Обяд :) И така : Среща в 09:00 кръстовището На бул.България и Каблешков (Била)
Маршрут: до Момина скала и обратно :)
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот nismo8 » Пон Апр 16, 2012 9:04 am

Търся си компания (ментор в планинското колоездене). Карал съм off-road, ,но търся някой, който знае пътеки. Дали има шанс за Витоша- ХС след вчерашния дъжд :dontknow: Имам някакъв запас от сила за катерене и се надявам да не е голям проблем. Всичко това да стане към 13:30.
Аватар
nismo8

Рейтинг: 1214

Мнениеот xcrider » Вто Апр 17, 2012 1:10 pm

Пичове пътеката до момина скала от княжево кална ли е снежна ли е , как е? Мисля днес да врътна едно догоре и евентуално след това пускане към копитото и "палавата". Това разбира се ако не е разкаляно всичко. :beer:
Съжалявам, че правя :offtopic: .
xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот fangio » Вто Апр 17, 2012 2:38 pm

xcrider написа:Пичове пътеката до момина скала от княжево кална ли е снежна ли е , как е? Мисля днес да врътна едно догоре и евентуално след това пускане към копитото и "палавата". Това разбира се ако не е разкаляно всичко. :beer:
Съжалявам, че правя :offtopic: .

Вчера не беше кално, предполагам, че и днес няма да е макар, че цялата нощ валя.
Между Златните мостове и Момина скала минах по шосето, но предполагам, че и там е сухо.
До Златните остатъци от сняг има само на 2-3 сенчести места, но не са от значение.
С две думи - тръгвай!
fangio

Рейтинг: 1289

Мнениеот eMcKu » Сря Апр 18, 2012 4:24 pm

Днес беше трагедия към Златните. Реката прелива и тече през пътеката, кято я изкопава. Иначе кал има в големи количества и се направих на свинче :love:
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот Mushies » Пет Апр 20, 2012 10:09 am

Здравейте, търся си компания за тренировъчно каране по шосе тази вечер. Дестинацията още не съм я измислил съвсем ясно, но може да е нещо от сорта на Панчарево примерно, като цяло приемам всякакви предложения. Темпото ще е стегнато. Тръгване около 19:30 - 20 ч.
If you do whats always done, you will get what`s always gotten!
Аватар
Mushies

Рейтинг: 1290

Мнениеот eMcKu » Пет Апр 20, 2012 10:29 am

Има ли навити за каране на фарове днес към Златните или нещо по обиколната ? Тръгване към 19.30 - 20.00 часа ? Карането да е в рамките на 2 часа. :agree:
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот motomarzel » Пет Апр 20, 2012 10:51 am

eMcKu написа:Има ли навити за каране на фарове днес към Златните или нещо по обиколната ? Тръгване към 19.30 - 20.00 часа ? Карането да е в рамките на 2 часа. :agree:

Има, има... :beer:
19:30 на караулката на бул. България.
Маршрута ще го решим на място. Снощи се качвахме до х.Планинец и се спуснахме по палавата пътечка...алеята обаче си беше кална и не особенно подходяща за обратен маршрут.
Дано и днес времето да е благосклонно и да не вали.
Аватар
motomarzel

Мнениеот Vimpel » Съб Апр 21, 2012 10:09 am

За днес по обед има ли някой навит за кратко XC каране- например над Панчарево?
Vimpel

Рейтинг: 1295

Мнениеот Hell_Man » Съб Апр 21, 2012 12:36 pm

Vimpel написа:За днес по обед има ли някой навит за кратко XC каране- например над Панчарево?

До 16 ч. съм на работа и после ще ми трябва още около час да стигна до Хладилника и да си взема колелото, но съм навит.
Снощи направих едно тестово мокро и стигнах до извода, че ми трябват нови гуми и задни накладки - тъкмо днес ще проверя констатацията дали е била правилна.
did написа:А аз да питам, щото си омазах каплата с пръжки, трябва ли освен да си полирам калодките и да си шкуртаковам шината?

uCkPeH написа:Пръжки не беше ли джумерки ? Меглио-то и тях ще махне :agree:

Hell_Man

Рейтинг: 1563

Мнениеот xcrider » Пон Апр 23, 2012 7:54 pm

eMcKu написа:Днес беше трагедия към Златните. Реката прелива и тече през пътеката, като я изкопава. Иначе кал има в големи количества и се направих на свинче :love:

вече реката е изсъхнала, но на местата където е текла, е изкопала пътеката чак до камъните - ето за какво става дума
Изображение
това го има на 2-3 места по пътеката
чудя се не е ли удачно от "парк Витоша" да я възстановят на местата където е отнесена ??? :dontknow: в бЪлгария май не е .
алеята към момина скала е пък в още по лошо състояние, там има около половин метрови пропадания където е текла реката и е доста тегаво за минаване
xcrider

Мнениеот natalito » Пон Апр 23, 2012 10:33 pm

xcrider написа: . . . това го има на 2-3 места по пътеката . . .
алеята към момина скала е пък в още по лошо състояние, там има около половин метрови пропадания където е текла реката и е доста тегаво за минаване

хаха скоро и оттам ще стане интересно за спускане :8D: :D
"I say the sunshine will blow my mind and the wind blow my brain" - BA

Изображение
Аватар
natalito

Мнениеот EH4EB » Вто Апр 24, 2012 10:09 am

Някой за каране днес? Нещо около София мисля Витоша, Лозен, или най-добре над Кремиковския Манастир, отивам да свалям сликовете и мисля да е нещо към 13-14 часа
Аватар
EH4EB

Рейтинг: 1245

Мнениеот donduche » Съб Апр 28, 2012 5:03 pm

Ето едно скокче от Локорско http://vbox7.com/play:3f7f9635be :beer:
Аватар
donduche

Рейтинг: 1163

Мнениеот cladonian » Пон Апр 30, 2012 1:08 am

Някой карал ли е скоро Алеко-Симеоново? Има ли много сняг и кал и вода? Миналата седмица по любимата ми пътека Момина-Планинец-Дендрариум си карах в река направо. Върнах се мокър до кости. Утре ми се искаше да направя едно качване не с кола а ми с 66.
Аватар
cladonian

Рейтинг: 1300

Мнениеот xcrider » Пон Апр 30, 2012 11:56 am

днес направихме 2 спускания
1вото беше от разклона за "лалето" до симеоново през "кимбата" - често има места с кал, но не е проблем
2рото беше от голи връх до драгалевци - 1вия км от пътеката беше с много сняг и беше неприятно , след това още известно време беше пък кално и мокро. Чак малко преди бай кръстьо е сухо.
за пътеката ,която заобикаля лалето и стига под него, не мога да кажа нищо, но съм почти сигурен, че положението ще е като под голи връх - снежно , кално и неприятно.
:agree:
xcrider

Мнениеот tabakoff » Пон Апр 30, 2012 1:54 pm

и аз това чух - разкишкан сняг, който доста пречи на нормалното спускане. Но все пак ако някой има желание за някакво спускане из витоша - да пише място и час.
tabakoff

Рейтинг: 1210

Мнениеот Vinbg » Пон Апр 30, 2012 10:51 pm

Утре (01.05) който иска в 15:00 на спирката в жк. Дървеница и ще направим едно бързо пускане Бистрица - Камбаните или Железница - Обиколна - Кимба - Симеоново (там е доста кално на някои места).

За да ме познаете...аз съм с ето това....с бял fullface sixsixone : Изображение
Аватар
Vinbg

Мнениеот cladonian » Вто Май 01, 2012 12:33 am

xcrider написа:днес направихме 2 спускания
1вото беше от разклона за "лалето" до симеоново през "кимбата" - често има места с кал, но не е проблем
2рото беше от голи връх до драгалевци - 1вия км от пътеката беше с много сняг и беше неприятно , след това още известно време беше пък кално и мокро. Чак малко преди бай кръстьо е сухо.
за пътеката ,която заобикаля лалето и стига под него, не мога да кажа нищо, но съм почти сигурен, че положението ще е като под голи връх - снежно , кално и неприятно.

И аз се спуснах от разклона за Лалето до междина и от там хванах пътя за Бистрица. Съвсем малко кал. Утре може да пробвам и Лалето да спусна, имаше петна сняг а тревата и почвата са много наквасени, като блато е и ще видим утре в движение. Единственото кофти е рейса 66 пътувах като сардина имаше много парапланеристи и колоездачи. Много ми странно защо не пуснат повече рейсове? Все пак ще спечелят пари от цялата работа.
Аватар
cladonian

Рейтинг: 1300

Мнениеот xcrider » Вто Май 01, 2012 11:37 am

cladonian написа:
xcrider написа:днес направихме 2 спускания

И аз се спуснах от разклона за Лалето до междина и от там хванах пътя за Бистрица. Съвсем малко кал. Утре може да пробвам и Лалето да спусна, имаше петна сняг а тревата и почвата са много наквасени, като блато е и ще видим утре в движение. Единственото кофти е рейса 66 пътувах като сардина имаше много парапланеристи и колоездачи. Много ми странно защо не пуснат повече рейсове? Все пак ще спечелят пари от цялата работа.

Печелят пари шофьорчетата, нали знаеш . Всеки от групичката байкърчета като остави по 2-3 лв на шофьора и айде по 15-20 лв на курс за него. Общината печели само от туристите, на които им дават билети ( дори не всички им дават, а те пак плащат по 4лв) . Иначе ако искаш да избягваш "задръстването" - има и по-ранни рейсове. :agree:
КУР ЗА ЦЕКО МИНЕВ
xcrider

Мнениеот rumbala » Вто Май 01, 2012 2:54 pm

Някакво каране днес след 18 часа ?

Аз мислех нещо около Горна баня...
// In a world without walls who needs Windows ?
Аватар
rumbala

Рейтинг: 1273

Мнениеот ZariBen » Сря Май 02, 2012 1:49 am

Вчера спускахме от Алеко към Бистрица директно - ужасно е!
Сняг, преспи, реки, киша, кал.. да добавим и изронена пътека - т.е. само голям камънак и мнооооого паднали дървета.
Прехвърляхме колелата поне 5 пъти над огромни борове... Не го препоръчвам на никого този път.. дори през лятото когато няма преспи пак няма да става, защото пътеката я няма - изрината е!
Аватар
ZariBen

Рейтинг: 1199

ПредишнаСледваща

Назад към Индивидуални карания