Хижа "Здравец"-надолу

Форум за обикновените карания в тесен приятелски кръг или пък такива, в които основната цел е човек да си намери компания за 1-2 дни. Хората, членуващи в клубове или неформални групи, също могат да публикуват индивидуални карания в случаите, когато не става дума за обичайните разходки с други членове на групата.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Хижа "Здравец"-надолу

Мнениеот hanuman.ram » Съб Юни 23, 2012 8:03 pm

Здравейте,някой да знае някакви пътечки около хижа "Здравец"? По възможност да е надолу. :D
:beer:
Jah Love...
Изображение
hanuman.ram

Рейтинг: 1222

Re: Хижа "Здравец"-надолу

Мнениеот Stafref » Вто Юни 26, 2012 4:30 pm

По принцип можеш да ползваш и търсачката,има писано.

Иначе от хижа Здравец има много варианти за каране.Ако искаш да е само надолу хващаш към Храбрино. Ако не ти пречи и да въртиш има доста други варианти - през Яворово към Куклен или към Асеновград. Има и директно към Куклен пътека. Кога ще караш?
The man who walks with the crowd is likely to find himself no further than the crowd.
The man who walks alone will reach places that nobody had seen.
Аватар
Stafref

Рейтинг: 1370

Мнениеот AV » Сря Юни 27, 2012 1:16 pm

Аз съм слизал директно от хижата към Марково. На места има въртене, разбира се, но в крайна сметка се получи. Точно преди селото има една много приятна отсечка от пътеката.

@Stafref:

Към Храбрино как е пътеката? Мислех си следващия път да е пробвам, та затова питам. :)

Поздрави :beer:
AV

Рейтинг: 1245

Мнениеот hanuman.ram » Чет Юни 28, 2012 9:23 am

Благодаря за отговорите.
Аз ще карам след 15-тина дена и май ще избера пътеката през Яворово към Куклен.
:beer:
Jah Love...
Изображение
hanuman.ram

Рейтинг: 1222

Мнениеот moz » Вто Юли 03, 2012 3:28 pm

От хижа Здравец има много варианти, най-интересният е към Брестник, тръгва се по черен път между бунгалата отляво на пътя за Копривките.
Другите са към Храбрино (тръгва се от самата хижа, преди беше много забавна, но моторите са и разказали играта), към Гълъбово. Към Яворово - ако търсиш по-лежерно ХС (по-скоро се кара в обратна посока). Има и варианти към Дедево, към Добралък и други.
moz

Рейтинг: 2000

Мнениеот Nymphetamine » Сря Юли 04, 2012 10:11 pm

Утре някой за нагоре с рейса в 14:30... и след това надолу по пътеката за Храбрино? :look:
Аватар
Nymphetamine

Рейтинг: 1999

Мнениеот Nymphetamine » Пет Юли 13, 2012 10:03 am

за днес някой с рейса в 17:30?
Аватар
Nymphetamine

Рейтинг: 1999

Мнениеот iYi » Вто Авг 07, 2012 6:32 pm

Здравейте,

Нов съм във форума . . . и в спорта. Досега съм обикалял планините само пеша. Не знам кой беше тоя дето ми показа, че може и с колело да става работата :eyebrow:

Аз минавам вече пет пъти по един доста приятен маршрут. Не мога със сигурност да определя степента на трудност.По-скоро е за начинаещи. Първите три пъти бях даже с твърда вилка - доста зор, ама меракът какво ли не прави. Вече съм с амортисьор и летя надолу. Като цяло я взимам за около три часа, но с много спирания (не ми се слиза в ниското толкова бързо).

Та . . .

По пътя за Копривките, може би на около 500 м. от гардеробите, наляво тръгва пътека за Куклен (между бунгалата), която е означена с една невзрачна табела насреща. По нея се кара до една антена, която е непосредствено до пътеката. Малко след нея се стига до черен път, който наляво тръгва към Гълъбово, а надясно към Куклен. Аз хващам към Гълъбово. В селото се стига до едно площадче, на което се събират няколко пътя. От лявата страна има чешма. Само да не объркам някой . . . Заставайки с гръб към чешмата се хваща пътя наляво и надолу. Той води до главния път(Белащица - х. Здравец), по който минава автобуса. Тръгва се наляво и нагоре и веднага след края на селото следва отбивката за с. Цар Калоян. От там има малко спускане, после малко изкачване (в селото става доста стръмно,но за кратко), влиза се в селото и се стига до една площадка с ламаринена автобусна спирка насреща с дървени пейки. Тръгва се наляво и надолу. След това пак наляво по настилка правоъгълни бетонени плочки. Но все пак е добре да питате за пътя към с. Извор, защото има доста разклонения. Следва приятна за пускане пътека през полета и гори. На места има малко въртене за по 10 - 20 м. Стига се до с. Извор и от там - асфалтов път, надолу към с. Храбрино. Наклонът е достатъчен за развиване на 45-55 км/ч , но, ако искате да продължите към реката (отново по пътеки) трябва да се внимава за отбивката. След табелата за край на с. Извор се завива надясно, но трудно се хваща. Освен това има и други отбивки преди нея, които не ги знам къде отиват. И аз съм я изпускал, тъй че закачам сателитна снимка за по-добра ориентация. Другият вариант е към Храбрино и после към Първенец все по асфалт. Иначе след дерето на реката, която при последното ми пускане (05.08) беше пресъхнала, се излиза на пътя Първенец - Храбрино и от там вече към градо, или кой - от където.

Ако трябва да обобщя - настилката в общи линии е добра за каране. Има камъни за кратко преди с. Гълабово и в дерето на реката след с. Извор.
Който реши да пробва - успех!
Аз иначе смятам да се пусна от там още няколко пъти.
Айде със здраве!
Прикачени файлове
izvorr.jpg
(420.54 KiB) 264 пъти
iYi

Рейтинг: 1200

Мнениеот gotcha » Съб Авг 18, 2012 8:44 pm

Утре някой навит за х. Здравец?
Аватар
gotcha

Рейтинг: 1198

Мнениеот po_taka » Съб Авг 18, 2012 9:17 pm

навити другата събота или през седмицата да я изкатерим ?

ЕДИТ:
gotcha ако ще си пеша, пиши в колко и откъде ще тръгваш; ако се събудя и прочета ще те придруша
Аватар
po_taka

Рейтинг: 1692

Мнениеот gotcha » Съб Авг 18, 2012 9:48 pm

Ами с колелото - спускане...
Аватар
gotcha

Рейтинг: 1198

Мнениеот pesho_hondata » Нед Авг 19, 2012 1:51 pm

[quote="po_taka"]навити другата събота или през седмицата да я изкатерим ?

еее аз днес си бях сам до горе! ако беше казал малко по-рано, можеше да идем заедно!
pesho_hondata

Мнениеот po_taka » Пет Авг 24, 2012 10:17 pm

ще катерим събота, малко късно казвам ама :)
9 часа тръгваме http://goo.gl/maps/53RZj
Аватар
po_taka

Рейтинг: 1692

Мнениеот chushev » Съб Май 18, 2013 4:46 pm

Здрвейте,

От скоро с група приятели имаме мерак да караме по разни горски пътеки (лек DH или XC) и се опитваме да намерим GPS тракове за маршрути от хижа Здравец (или изобщо тази местност - Бойково, Храбрино, Яворово, Куклен) надолу към Пловдив, но за сега намираме само 2-3 текстови разказа :) Има ли от къде да се свалят тракове? Като цяло всякакъв тип карти с маркирани пътеки или дори само описания с думи биха били полезни. Мерси :)
chushev

Мнениеот gtrifo » Съб Май 25, 2013 7:23 am

gtrifo

Назад към Индивидуални карания