То не можеш да избегнеш първата част на пътя, до малко след кошарите, защото до там се качваш на билото леко. Там където пътя минава билото през едно превалче и подсича от север, е мястото където трябва да се хване ръба. Между другото благодаря на колегите, че ни светнаха за тия билни пътеки, щото са много добри, пък и никога не съм знаел че там има такива езера. Накрая има възможност да се слезе в Пършевица или да се продължи по пътеките, подсичайки Бегличка могила и право на платото пред Остра могила, откъдето тръгва пътеката.
Ние направихме нещо още по-различно за разнообразие - слязохме до старото изоставено село Миланово и оттам един приятен път върти към Русинова махала(също изоставена), след което се качва на билото. Та има най-различни подходи, ако човек търси разнообразие. Ето
тук имам малко снимки от миналия уикенд - от средата натам(след огньовете). Само че нашата група се раздели и качи по два съседни ръба, като аз бях в групата, която след Русинова махала хвана офроуда, на финалната част на пътя не съм я карал.