Сглобявам варианти за двудневен преход. За първия ден съм вдъхновен от http://www.mtb-bg.com/index.php/trails/ ... -travel017 и мисля да е Рилски Манастир - в. Мечит - Говедарци.
Чуденката е какво да се случи през втория, така че да се стигне обратно до Манастира. Продължението в пътеписа не звучи лошо, но удължава нещата на 3 дни, каквито няма да има. Говедарци не е лоша крайна точка и може втория ден да е просто по друг маршрут, но логистиката се затруднява съществено - някой трябва да ни закара до манастира и да ни откара от Говедарци (или да хванем рейс от Самокоз).
За това се чудех дали е постижимо избутване/износване до билото към Мальовица и от там прехвърляне към Иван Вазов? Различни участъци съм минавал не веднъж със сноу или сплитборд, но лятно време не съм стъпвал в района. Доста голяма част от зимна Рила ми е доста добре позната, но летните ми познания се изчерпват изцяло с едно изкарване Самоков - Мусала - Грънчар - Якоруда и изобщо нямам представа след хижата как е терена и билото без 2-3 метра сняг отгоре...
Общо взето основното ми притеснение е склонът над втора тераса, който е дооста стръмен. Иначе знам колко е популярен района, предполагам, че пътека през клека има доволно.
Бонус въпрос - махна ли се проклетата Катя от хижата? Уж им бяха взели концесията?