През в.Мальовица?

Форум за обикновените карания в тесен приятелски кръг или пък такива, в които основната цел е човек да си намери компания за 1-2 дни. Хората, членуващи в клубове или неформални групи, също могат да публикуват индивидуални карания в случаите, когато не става дума за обичайните разходки с други членове на групата.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

През в.Мальовица?

Мнениеот moridinbg » Пет Май 17, 2013 3:00 am

Сглобявам варианти за двудневен преход. За първия ден съм вдъхновен от http://www.mtb-bg.com/index.php/trails/ ... -travel017 и мисля да е Рилски Манастир - в. Мечит - Говедарци.
Чуденката е какво да се случи през втория, така че да се стигне обратно до Манастира. Продължението в пътеписа не звучи лошо, но удължава нещата на 3 дни, каквито няма да има. Говедарци не е лоша крайна точка и може втория ден да е просто по друг маршрут, но логистиката се затруднява съществено - някой трябва да ни закара до манастира и да ни откара от Говедарци (или да хванем рейс от Самокоз).
За това се чудех дали е постижимо избутване/износване до билото към Мальовица и от там прехвърляне към Иван Вазов? Различни участъци съм минавал не веднъж със сноу или сплитборд, но лятно време не съм стъпвал в района. Доста голяма част от зимна Рила ми е доста добре позната, но летните ми познания се изчерпват изцяло с едно изкарване Самоков - Мусала - Грънчар - Якоруда и изобщо нямам представа след хижата как е терена и билото без 2-3 метра сняг отгоре...
Общо взето основното ми притеснение е склонът над втора тераса, който е дооста стръмен. Иначе знам колко е популярен района, предполагам, че пътека през клека има доволно.
Бонус въпрос - махна ли се проклетата Катя от хижата? Уж им бяха взели концесията?
Аватар
moridinbg

Рейтинг: 2000

Re: През в.Мальовица?

Мнениеот joropc » Пет Май 17, 2013 7:39 am

Понеже си и зимен фрийрайдер се надявам, че ти е ясно, че все още горе има страшно мноО сняг.Дет' се вика, ние до завчера разцепввахме улеите със ските. ;) Иначе да, през лятото стига да имаш желание, защо да не си поносиш колелото през Мальовица за Вазов. :)
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Мнениеот Yavkata » Пет Май 17, 2013 10:14 am

Бих ти препоръчал варианта, ако твърдо държиш на Мальовица, със спускане през рида Баучер. Тоест стигаш до Раздела и от там надолу.
Нагоре от втора тераса е удобно за носене, няма до имаш проблеми.
Мога да ти препоръчам модификация на маршрута ти, при която спускането да ти е през Йончево езеро.
Ще изровя трака и ще ти го пратя.
Естествено, не е още време за там с колела.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот moridinbg » Пет Май 17, 2013 12:16 pm

То и не става дума за сега, знам че е пълно със сняг, а аз още съм в Англия (:
Аватар
moridinbg

Мнениеот moridinbg » Съб Май 25, 2013 8:14 pm

Уф, по северните склонове има здраво сняг, хората ходят да карат още, над 2200м даже ще превали нов сняг тия дни. Не съм предполагал, че през живота си ще се надявам на яко жега и слънце, за да разкара снега...
Явно ще трябва да се мисли друг маршрут. Иска ми се нещо навътре в планината с доста спускане. Достата катерене ще го избутам, като си струва. По южните вече е ОК явно.
Аватар
moridinbg

Мнениеот Yavkata » Нед Май 26, 2013 10:32 am

Привет. Има голяма вероятност да правим другата седмица , уикенда откриване на Рилските карания със Това каране и още някое в района.
Ако вече си се прибрал от Лондон може да се включиш.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот moridinbg » Чет Май 30, 2013 10:18 pm

Здрасти. Аз съм се прибрал, но уикендите са ми малко сложни. Днес точно това каране се опитахме да направим, но изгубихме пътеката малко след каменната кошара. Поведохме се по една пътека в дясно от нея, която слиза надолу. Някъде там сверих по следата от линка, върнахме се до кошарата, качихме се до Ташмандра, но там не видяхме пътеката на запад, както и видим път към нещо на запад, слязохме малко по-ниско от колкото трябваше и в крайна сметка след 3 часа бедствие, основно върху хвойна се върнахме обратно на пътеката, от която направихме едно епично каране, което ни отведе обратно в Сепарева баня. Много улеи, много пътека, много градушка.

Изкачване до върха
Слизане от малко под Ташмандра
Аватар
moridinbg

Мнениеот Yavkata » Пет Май 31, 2013 5:40 am

Ааа вие сте сте направили спускането през Черната скала покрай в.Бор, по съседно било. Вариант на това:
http://www.gpsies.com/map.do;jsessionid ... zvfmhiggsl
Нямат нищо общо двете пътеки, трябва пак да пробвате. Заслужава си. Между другото , ако си на линия към края на месеца за презседмично Рилско има една опция.
Аватар
Yavkata

Назад към Индивидуални карания