8 или 9 май, Крупник и Сушица

Форум за обикновените карания в тесен приятелски кръг или пък такива, в които основната цел е човек да си намери компания за 1-2 дни. Хората, членуващи в клубове или неформални групи, също могат да публикуват индивидуални карания в случаите, когато не става дума за обичайните разходки с други членове на групата.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

8 или 9 май, Крупник и Сушица

Мнениеот Admin » Вто Май 06, 2014 9:48 am

Ако ги чакам тия дъждове да спрат в София, трябва изобщо да спра да карам, така че за четвъртък-петък, когато времето се очертава хубаво, планирам да отскоча за еднодневно каране в района на Крупник и Сушица.
Карането ще е сравнително дълго (40-50 км), предимно по асфалт и черни пътища, но и с 1-2 пътеки. Темпото няма да е високо, щото от дъждове и работа пак ми се скапа формата. Като техническа трудност - по пътищата ще е добре, пътеките вероятно ще са технични, но пък са кратки.
В колата имам място за 3 души с колела + мен. Делим си горивото, което значи 50-60 лв. в двете посоки. Тръгването ще е ранно, около 7 - 7:30 ч някъде в центъра на София. Прибирането ще е... когато е.
Денят (четвъртък или петък) ще бъде избран според това за кой от двата се намери компания и евентуално според прогнозата за времето. Ако има желаещи, да пишат. :beer:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Re: 8 или 9 май, Крупник и Сушица

Мнениеот lacho_m » Сря Май 07, 2014 8:24 am

Аз мога утре (демек четвъртък) :beer:
Да бе мирно седяло, нищо не би видяло!
Аватар
lacho_m

Мнениеот 4getcredo » Сря Май 07, 2014 11:03 am

Измислил ли си маршрут?
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот Admin » Сря Май 07, 2014 11:03 am

Ех, да му се не види! А не можеш ли в петък, защото аз не бях догледал датите и утре в 18:30 трябва да съм в София, даже по-рано, което много ни ограничава откъм време за каране. Т.е. утре на практика не мога, само петъкът ми остава като вариант...
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Admin » Сря Май 07, 2014 11:10 am

4getcredo написа:Измислил ли си маршрут?

Даже два съм измислил, ама за теб няма да са нищо ново. Основната цел на карането ми е тестване, така че акцентът умишлено съм го сложил върху повече каране и по-малко храсти и мотане. :D
Обобщено, маршрут 1 е Крупник - Сушица (с едно отклонение нагоре по пътя и спускане по "твоя" пътека към самото село), после изкачване по черен път покрай Сушицка река до билото, оттам през Смолни връх и спускане в Крупник по една от пътеките Т4 (тази дето е преди Обиколната), щото все пак ще съм с твърдак.
Маршрут 2 пък е от Полена - Сушица - Коматинските скали - Брестово и по билото над Сушица и после две пътеки, проучени от теб - първо едната, ако има време се качваме и за другата.
Такива някакви ги мисля, а имам и една малко мазохистична идея откъм Кресна, ама май ще я спестя засега. :D
Аватар
Admin

Мнениеот lacho_m » Сря Май 07, 2014 11:25 am

Admin написа:Ех, да му се не види! А не можеш ли в петък, защото аз не бях догледал датите и утре в 18:30 трябва да съм в София, даже по-рано, което много ни ограничава откъм време за каране. Т.е. утре на практика не мога, само петъкът ми остава като вариант...

Ами, трябва да видя за петък, но принципно бях поел друг ангажимент и вероятно няма да мога. Ще пиша по късно пак.
Да бе мирно седяло, нищо не би видяло!
Аватар
lacho_m

Мнениеот 4getcredo » Сря Май 07, 2014 11:50 am

Около маршрут 2 бих ти препоръчал да пуснеш първо по-западната пътека към Полена. Другата, особено в началото, може в момента вече да е пообрасла - особено, ако не са я проходоли животните още. Ако ти остане време виж и нея. Друг вариант, доста по-интересен, но и с известен риск, е една пътека от Брестово по дерето на р. Потока към Полена...

Аз имам някаква минимална вероятност да се освободя в петъка, но нищо не е сигурно.
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Назад към Индивидуални карания