Маршрути около язовир Тополница?

Форум за обикновените карания в тесен приятелски кръг или пък такива, в които основната цел е човек да си намери компания за 1-2 дни. Хората, членуващи в клубове или неформални групи, също могат да публикуват индивидуални карания в случаите, когато не става дума за обичайните разходки с други членове на групата.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Маршрути около язовир Тополница?

Мнениеот D85 » Сря Юни 03, 2015 9:55 pm

Здравейте,
Ще прекарам няколко дни около язовира и ми се иска да покарам, но никога не съм ходил в този район. Ще съм благодарен на всякаква информация
D85

Рейтинг: 1200

Re: Маршрути около язовир Тополница?

Мнениеот Yavkata » Чет Юни 04, 2015 2:45 pm

Какво караш, като стил? Какви терени предпочиташ? Ще разполагаш ли с транспорт до близки места -примерно Стрелча? В района основно са асфалт и черни пътища. По-скоро ще е велотуризъм, отколкото нещо екстремно.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Рейтинг: 2000

Мнениеот D85 » Чет Юни 04, 2015 8:17 pm

Yavkata написа:Какво караш, като стил? Какви терени предпочиташ? Ще разполагаш ли с транспорт до близки места -примерно Стрелча? В района основно са асфалт и черни пътища. По-скоро ще е велотуризъм, отколкото нещо екстремно.

Карам XC. Разполагам с кола и ако си струва мога да мърдам в околностите, но предпочитам да е нещо в района.
D85

Мнениеот natchobg » Пет Юни 05, 2015 9:58 am

Не съм карал в района и конкретен съвет не мога да ти дам. Ако си около Мухово, гледам че има пътеки и черни пътища до Любица, Нейкович, по-натам и Оборище. Около самия язовир не виждам да има пътеки. Ако разполагаш с GPS, може да огледаш района или на:

www.openstreetmap.org
или
www.gpsies.com

и съответно да си планираш карането за деня.
Cube Reaction GTC Pro 27.5
Never Stop Exploring
natchobg

Рейтинг: 1240

Мнениеот D85 » Вто Юни 09, 2015 9:44 pm

В района, в който бях, имаше само черни пътища. Тези около язовира завършват във водата, защото е залята голяма част от брега.

Благодаря на включилите се- следващият път може да пробвам по-отдалечените места, за които писахте :)
D85

Назад към Индивидуални карания