През уикенда се очертава да съм на палатка на яз. Копринка и това веднага ме наведе на мисълта за множеството хубави пътеки по южните склонове на Стара планина над селата в близост до Казанлък - Енина, Ясеново, гр. Шипка... Аз досега съм карал само една такава пътека, но знам за още много - и Краси Великов е описвал някои от тях, и от други хора съм чувал.
Така че въпросът ми е има ли желаещи за каране в този район на 11-12 юли? Каранията ще са с тръгване сутрин по хлад, за да наберем височина, а после вече колко ще са дълги - вероятно не твърде много, т.е. може би до обяд ще приключваме. Още не съм имал време да мисля за конкретните маршрути, но има поне няколко потенциални.
Пътеките като цяло се очаква да са технични, т.е. ще се изискват поне средни умения за карането по тях, и средна физическа подготовка за изкачванията.
Също така, имам две места в колата с тръгване в петък следобед (15:00 ч) и прибиране в неделя вечерта, т.е. мога да закарам евентуални желаещи от София до Казанлък или друго място за нощувка в района.
Ако някой има интерес, най-добре да пише на ЛС и да остави телефон за връзка.