Предложение за маршрути около Златица/Пирдоп

Форум за обикновените карания в тесен приятелски кръг или пък такива, в които основната цел е човек да си намери компания за 1-2 дни. Хората, членуващи в клубове или неформални групи, също могат да публикуват индивидуални карания в случаите, когато не става дума за обичайните разходки с други членове на групата.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Предложение за маршрути около Златица/Пирдоп

Мнениеот madsnake » Пон Мар 07, 2016 4:43 pm

Здравейте,
за началото на тази година (МТБ начало де) ми се очертават няколко свободни дни в края на март и началото на април. Ще съм в едно село между Пирдоп и Златица и ми се ще да атакувам някой маршрут в региона достъпен за този сезон . За съжаление изобщо не съм запознат с района и ще се радвам, ако някой предложи някакъв маршрут там. Идеята ми е за еднодневни карания, може и да са няколко. Отворен съм за предложения.
Аватар
madsnake

Рейтинг: 2000

Re: Предложение за маршрути около Златица/Пирдоп

Мнениеот Zuk » Нед Мар 13, 2016 5:01 am

Над Златица е хижа Свищиплаз, както и едноименния връх. Катериш се до там, после може по билото на запад или изток. После обратно.

Извинявам се, че информацията не е много конкретна, но виждам, че никой не е отговорил до момента и реших да дам идея просто. Аз съм минавал веднъж в района. Слязох от билото до гара Златица.
Виж тази
http://www.planinite.site-bg.info/files ... a%2005.jpg

и тази http://www.planinite.site-bg.info/files ... a%2006.jpg карта.
Червеното е Ком-Емине, т.е. билото.
По-добре късно, отколкото по-късно.
Аватар
Zuk

Рейтинг: 1325

Мнениеот Vorac » Пон Мар 14, 2016 3:10 pm

Засичал съм велосипедисти да пускат Свищиплаз от Юг. Ама бяха с мекици и доста брони. Впрочем ще трябва да поизчакаш:

http://www.weather-webcam.eu/kamera-onl ... ra-planina
Vorac

Рейтинг: 1513

Мнениеот madsnake » Сря Мар 16, 2016 1:02 pm

Да, точно това ме притесняваше - дали ще става за нормално каране.
Аватар
madsnake

Мнениеот taurus13 » Нед Мар 20, 2016 7:25 pm

От хижата има две-три пътеки надолу към Златица. Всичките стават за всякакво колело. Тая официалната отляво на реката е приятна, но късичка. Отдясно на реката има едно друга, също не лоша, ама само по информация на трети лица, че не съм минавал там. И долу вече къдетоп слиза в долината, има една обикаляща един хълм, покрай еднин заслон особен долепен до една скала, която също не е лоша. А от върха на юг няма точно пътека, но се слиза през поляните до началото на гората, при някви партизански табели по спомен и там пак се хваща пътеката, но те са малко тип мото следи в тая част - прави и дълги. Е, сигурно има още варианти, ама аз тези знам. :) Мога да потърся някви тракове при нужда.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот Vorac » Вто Мар 22, 2016 1:52 pm

Обновление относно метерологичната обстановка.

Онзи ден - 20.03 неделя, се разходих по пътя на рактрака Паниците-Ботев. До към 1400м височина (до половината на пътя) всичко е сухо и е мечта за колело.
Vorac

Рейтинг: 1513

Мнениеот madsnake » Сря Мар 23, 2016 9:22 am

Остава да се надявам, че няма да вали много до денят Х :)
Аватар
madsnake

Мнениеот madsnake » Пон Апр 04, 2016 8:23 am

Да кажа, че катеренето до Свищиплаз беше супер. Терена беше абсолютно сух и приятен за каране. Дори вятъра, който ме брули горе по билото беше топъл :) Иначе дните, които бях в района ги уплътних добре, направих едно каране над Челопеч (ама кратичко, че се забих в някаква вододайна зона и нямаше накъде после :) ), карах около бившата резиденция на Цола Драгойчева и там си набелязах едно маршрутче за следващото ходене. Има материал в района :)
Поздрави.
Аватар
madsnake

Мнениеот taurus13 » Сря Апр 06, 2016 5:25 pm

Аз па упорито си мислех че ще е голяма кал по пътя. А откъде се спусна в края на краищата?
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот madsnake » Чет Апр 07, 2016 9:49 am

От там откъдето се и качих, че доста късно тръгнах и не ми се експериментираше. https://www.strava.com/activities/533320828 Е този маршрут се получи.
Аватар
madsnake

Мнениеот taurus13 » Пет Апр 08, 2016 12:22 am

Е, ако си се пуснал по пътя, си се минал - пътеката под хижата е съвсем лесно достъпна и приятна. Па и доста по-бърза за евакуация от пътя.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот madsnake » Пет Апр 08, 2016 12:18 pm

Здраве,
другото ходене ще се тества нов маршрут :)
Аватар
madsnake

Назад към Индивидуални карания