Понор планина и още нещо

Форум за обикновените карания в тесен приятелски кръг или пък такива, в които основната цел е човек да си намери компания за 1-2 дни. Хората, членуващи в клубове или неформални групи, също могат да публикуват индивидуални карания в случаите, когато не става дума за обичайните разходки с други членове на групата.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Понор планина и още нещо

Мнениеот AMICA » Нед Апр 03, 2016 2:16 pm

Утре 04.04.2016 ще карам по маршрута публикуван наскоро от ст.н.с. Л. Админски, като от Заноге се отклонявам към Заселе за да спусна по Вазовата екопътека до Бов. Тръгвам в 07:00 с влака до Гара Лакатник ако има желаещи ще се радвам да покараме и поносиме заедно.
Животът е като каране на колело – трябва да поддържаш добър баланс и да не спираш да се движиш.
Аватар
AMICA

Рейтинг: 1235

Re: Понор планина и още нещо

Мнениеот Bobeto » Нед Апр 03, 2016 7:21 pm

Вчера карахме по маршрута. Страхотен е! Вода в с.Губислав и Заноге. Храна няма :) Умряхме накрая :)
Безаварийно!
Bobeto

Рейтинг: 1200

Мнениеот krach » Пон Апр 04, 2016 5:00 am

Вода има, не много след хижата. Подминаваш няколко по открити полянки, както и от дясно от др сърана на реката нещо като пейка с огнище на стъмно...след това пътя пак си влиза в гората. Гледаш в ляво до пътя да не изпуснеш, има една тръба в ниското, имаше и пластмасови шишета оставени там от овчаря дето ни опъти...това е каптаж водата става за пиене. В събота бяхме там
krach

Рейтинг: 1451

Мнениеот AMICA » Вто Апр 05, 2016 8:18 am

Приятно и панорамно ХС каране беше, вода имаше навсякъде - реки, поточета, ручеучета не съм се притеснявала да пия. По билото е много красиво другият път ще отида само да е малко по зелено. Допълнението, което направих към маршрута със слизане през Вазовата екопътека беше кулминацията на карането и още ми държи адреналина на макс!
Животът е като каране на колело – трябва да поддържаш добър баланс и да не спираш да се движиш.
Аватар
AMICA

Мнениеот lostrider@ » Вто Апр 05, 2016 11:18 am

Да, наистина приятно каране с красиви гледки. Този район има особена притегателна сила за мен. Обяснявам си го с преминаването по Ком-Емине през х. Пробойница, Губислав, Лакатник и т.н. Този път, обаче, вместо да профуча с 200 надолу, имах възможност да се полюбувам на къщичките на Губислав и изобщо да си помедитирам няколко часа над селото. Даже хванах секси тен. :eyebrow: В гората, преди билото, попаднах на плантация с див чесън. Не издържах и се намуАх като животинка, та горе на билото можех спокойно да разнасям аромат надлъж и шир :)
@AMICA Видях ви следите. 3 байка различих. Накара ме да се замисля за Вазовата екопътека, та пак ще се върти по тия места. :) Обмислям го с по- ранно тръгване от Лактник, преспиване на Петрохан и после обратно, но през Скакля, както сте направили вие.

@Admin, Благодаря, че сподели маршрута. :wavey:
Аватар
lostrider@

Рейтинг: 2000

Мнениеот Admin » Вто Апр 05, 2016 4:25 pm

За нищо, радвам се, че ви харесва. :beer:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот AMICA » Вто Апр 05, 2016 9:55 pm

http://www.pinkbike.com/video/441391/

Видео-допълнението (Вазовата еко-пътека) към маршрута - Понор планина.
Аватар
AMICA

Мнениеот Admin » Сря Апр 06, 2016 5:31 am

Ах, как ме погъделичка с този клип... откога не съм карал в района, и тази пътека, и лакатнишките...
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот AMICA » Сря Апр 06, 2016 1:22 pm

Радвам се, че ви е харесал :) В района са едни от най- любимите ми маршрути няма да ми омръзнат и ще се връщам отново и отново :)
Аватар
AMICA

Назад към Индивидуални карания