Двудневно каране в Родопите

Форум за обикновените карания в тесен приятелски кръг или пък такива, в които основната цел е човек да си намери компания за 1-2 дни. Хората, членуващи в клубове или неформални групи, също могат да публикуват индивидуални карания в случаите, когато не става дума за обичайните разходки с други членове на групата.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Двудневно каране в Родопите

Мнениеот psychocrew » Пет Юли 05, 2024 10:13 pm

Здравейте, от няколко години имам предначертан маршрут за двудневно каране в Родопите. Поради невъзможност, най-вече физическа, досега си оставам само с мераците. Тази година, ако е рекъл Господ, мисля да го направя този месец на 24-ти и 25-ти или 25-ти и 26-ти. Това се пада сряда и четвъртък или четвъртък и петък. Датите ще бъдат определени от атмосферните условия и от възможността на участващите.
На кратко: маршрута ще тръгва от западния край на яз. Голям Беглик като крайната точка за деня, по план, ще бъде заслон Велийца, където ще нощуваме. На другия ден тръгваме обратно по малко по-различен маршрут.
Маршрутът не би трябвало да е тежък (поне според графиката за денивелацията), но пък е по 50км в посока, така че едно от изискванията да се участва в прехода е именно да сте достатъчно издържливи с поне средни умения за каране в планина. По принцип не сме зорлии карачи, но ми се иска да стигнем до заслона по светло, затова мисля най-късно 8-8:30 да сме тръгнали от язовира.
Тъй като ще тръгвам от Пловдив, ще тръгнем към 6 сутринта, за да може към 8 да сме на Беглика.
Освен физическите изисквания, имам и следните технически:
- изправен велосипед
- каска
- резеврвна гума и/или лепенки
- преден фар, ако се наложи да движим по тъмно.
- телефон със заредена батерия
Понеже маршрута е двудневен, ще се наложи и да вземете поне спален чувал с вас. Ние със сина ми мислим да спим в палатка, но се предполага, че в заслона ще има места за тези които не искат да мъкнат палатки.
Всеки ще си носи храна, кафе и всичко останало което смятате за нужно. Не е зле да си приготвите и медикаменти от първа необходимост, като кислородна вода, лепенки, спирт и може би някой аналгин (да не дава Господ да се използват естествено).
Не знам как ще е с водата по пътя, така че това също всеки ще трябва да си прецени.
Движението ще бъде основно по черни пътища и може би малко асфалт. Не мисля да храсталясваме. Естествено това което съм задал като предварителни координати е само примерно и подлежи на промяна по време на пътуването.
Всеки който има въпроси може да ги задава в темата, а хората които имат желание да участват, нека ми изпратят телефон или друго на лично съобщение за да уточним детайлите и да се уговорим кое и как.
GPX файл на маршрута: https://drive.google.com/file/d/1XRJLnseWJkXV560fzCrTJi8lgQGjIi9o/view?usp=sharing
psychocrew

Рейтинг: 1449

Назад към Индивидуални карания