1-ви вариант:
От Пловдив тръгваме раничко (около 6:30 от спирката на хотел Родопи), за да можем да хванем евентуални сподвижници, придвижили се до х.Здравец с автобус. Иначе плана е до горе на ход.
От Бяла черква цепим през ски пистата и вдясно към с. Косово там можем да хапнем вкусен качамак

Няма да плаша хората с цифри относно денивелации и километри, но карането не е от най-леките, но пък за сметка на това е разнообразно и приятно. Ще отнеме цял ден. Държа да отбележа, за да няма изненадани.
Искам да благодаря на naka76 за този маршрут, понеже той ни преведе по него преди 2-3 месеца. Снимков материал тук.
Можем да срещнем известни спънки като се качим горе в планината относно това, че е възможно да има сняг, но не вярвам да е кой знае колко... Затова предлагам и други варианти:
Бяла черква - по билото до Асеновград/Бачково или Нареченски бани, в зависимост къде се изгубим и коя от всички грешни пътреки хванем

Бяла черква - с. Ситово - х. Равнища
Този маршрут не съм го минавал и представлява интерес за мен, но въпреки това съм навит да опитам.
Като дата аз лично предлагам 4-ти понеже дават повечко слунце по новините, но съм склонен и на 3-ти да караме. А пък и ще видим какво ще е развитието на събитията, че все още е "зима" - днес слънце, утре дъжд, после вятър... неустойчиво време.
Ще се опитам, най-късно в петък по обяд да кажа точна дата, ако тя не се е решила тук до тогава.
Желаещи?!