от vanioo » Сря Май 16, 2007 5:56 pm
Привет на всички!
След 1 седмица възстановяване в домашна обстановка, 34 часа пътуване, 14 часа спане и 2 дена връщащи към реалността работа и дъжд и аз подобно на SPA пиша няколко реда, как лично аз съм видял и изживял събитието:
След 7 години "изгнание" за пръв път бях отново част от българската МТБ-сцена. Мероприятието в Сопот беше едно изключително приятно преживяване за мен. С голяма радост установих, че сцената вече не се доминира от "тъпи и прости пърчета", а от интелигентни и културни хора. Труда, положен от организаторите е огромен, всичко беше с мерак направено. Ако е имало слабости, от моя гледна точка, те бледнеят пред положителните страни на организацията. Единственото, което на мен и може би някои зрители липсваше е един хронометър на финала, но това не е болка за уминране. Свалям шапка на всички заангажирали се! Другата година правя всичко възможно пак да участвам :-)
За трасетата:
CC: МТБ е сваразно не само със здрави крака, а и техника на каране... трасето ли е трудно или ние не сме достатъчно добри за трасето?!?.. малко философски въпрос. Някои учени бяха казали, че на човек му трябват постоянно нови предизвикателства.
DH и 4Х: очевадно летвата се вдигна с тези две отсеки в Сопот. Хубави отсеки от този род за съжаление няма в естествен вид в природата. КОпането е неизбежно. Много сили вложиха момчетата и отсеките са една много добра база за растеж. И тъй като вида на една отсeчка е въпрос на вкус, тук изразявам само моя вкус: 4Х може да се остави и по-тесен и това да спести работа по поддръжката му, виражите биха могли да се попроменят и така наистина да се ползват, с времето и карането вероятно биха хрумнали и някои други интересни елементи, които да се вкарат, да направят отсеката още по-интенсивна.
DH може да се остави като отсека за тренировка дълга, на дали междинната станция на лифта ще се смъкне надолу. За моя вкус частта за състезания може да се съкрати, да се направи по-интензивна, с повече елементи, държащи под напрежение и изискващи техника на каране. Българският Downhill винаги е тендирал към дълги бързи прави. Нека да избягаме от тях! Рака на сърцето - с дебела вилка и малко акъл направо всеки може да кара. Дано организаторите да не поддадат на натиска и обвиненията, че отсеката е била прекалено трудна и трябва да се направи по-лесна! Продължавайте в същия дух! по-лесна и караема за всеки в свободното време да, но не и на състезание. Смятам, че ако DH-а се съкрати на половина всеки ще има сили да слезе до долу.
@SPA - ама мноооого ни ласкаят твоите думи :-) Ние ти благодарим и за богатия снимков материал. Толкова много снимки да се направят преработят и т.н. е сериозно занимание. Благодаря и на Admina! И той бил приятно момче ;-)
Радвам се, че се запознах на живо с някои хора, които познавах само задочно и че срещнах отново стари познати! Благодаря за приятните вечери! Трябва да се повтори и потрети това. Дните преди и след 9-10.6. са резервирани за Champery вече и се надявам в Пловдив да излязат плакати с моето има и титлата "механик на годината" ;-) С някои момци вече кроихме планове за Portes du Soleil(Les Gets). За тази част от света изгарям - мога да помогна при организацията на престоя и т.н.
@Любо от Русе/Софя - дори и да не пиеш Загорка сам ти от сърце благодарен за ротора :-)
На победителите честито, на победените успех в гонитбата - лятото е пред нас!
Иван