Лозен планина - утре (неделя)

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Мнениеот sdelan v NRB » Нед Окт 19, 2008 12:28 pm

Момчета за другите незнам, но за себе си искам да се извиня, че не доидох, но след 30мин заминавам за Варна просто накрая се оказа, че няма как да пътувам в понеделник. Съжалявам наистина много желаех да дойда!
Човек и добре да кара се пребива!
Аватар
sdelan v NRB

Рейтинг: 1220

Мнениеот RedHawk » Нед Окт 19, 2008 4:27 pm

skeezed написа:Никой не дойде днес така, че имайте едно на ум за Vorac като организира нещо вече...

Нещо не сте се разбрали добре за часа или мястото на срещата, или
сте се разминали за малко. Комуникация ;) , а би било добре ако
бяхме повече хора . Иначе днес карахме с него и си беше добро
каране. :beer:
Аватар
RedHawk

Рейтинг: 2000

Мнениеот Vorac » Нед Окт 19, 2008 7:36 pm

Мда, щеше да е яко да сме повече хора. Закъснях с дестина минути, може за това да не сме се видяли. С още един човек малко по-рано май също сме се разминали - та от четирима - двама. Пуста муй работа да караш без мобилен.
Vorac

Рейтинг: 1513

Мнениеот Vorac » Пет Окт 31, 2008 12:55 pm

Старата песен на нов глас: времето този уикенд ще е престъпно хубаво, така, че Лозен ще има, ако ще да трябва и сам да си ходя, обаче, за разнообразие, в събота.

И така - утре(събота 1.11) се отива на вело-алкохолизъм посока Лозен планина. Срещата - 8.00 сутринта, ан същите кортове, дето съм споменал по-нагоре. Ама внимавайте, понеж в борисовата много кортове имало. Освен това все закъснявам по малко. Та предвид всичко това, нека някой, който ще идва, и който знае кои кортове са ми на акъла (ДАНЕЦ!!) да си остави тела в темата, та да имаме сателитна връзка.

До спускане :beer:

ПП: А за неделя:http://debian.fmi.uni-sofia.bg/~fmi_hiking/forum/viewtopic.php?t=252
Vorac

Мнениеот mastora » Пет Окт 31, 2008 6:07 pm

Здравеите :)и аз бих се присъединил ако нямате нищо напротив
Къде е срещата в 8ч. ? Аз съм от дружба2
mastora

Рейтинг: 1209

Мнениеот Vorac » Пет Окт 31, 2008 6:16 pm

Ми заповядай. Срещата е на майната си; обаче аз СЪЩО съм от дружба, та значи, хайде 7.30 на параклиса?
Vorac

Мнениеот TheAnimal » Сря Мар 04, 2009 4:09 pm

mouse написа:И ние в неделя карахме в този район.Но от Червения кръст ходихме до манастира.Натам е много приятен маршрут за кратко каране./за такива дето спят до късно

@mouse може ли да ми дадеш малко повече яснота за това маршрутче, че в събота съм на обществено полезен труд и ще имам транспорт до там, та ми се иска да покарам с колелото ...пълна мъгла ми е района...та ще съм ти благодарна за малко разяснение :beer:
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal

Мнениеот mouse » Сря Мар 04, 2009 4:29 pm

Ако те интересува от Червения кръст до манастира как се стига/казваш че ще имаш превоз до там,затова предполагам че за оттам питаш/...нямаш проблем ...няма как да се заблудиш.Като стигнеш сградата на Червения кръст тръгваш вдясно по широкия чакълест път/май имаше и табелка там,но не съм сигурна/.Той отива до вратата на манастира.Има няколко отклонения но ти си държиш чакълестия път и си там:-)))Ако въпроса ти е от София как да стигнеш...кажи...ще допиша ... :agree:
Аватар
mouse

Рейтинг: 1485

Мнениеот TheAnimal » Сря Мар 04, 2009 4:33 pm

благодаря ти, а от манастира има ли черен път до долу? защото аз ще се кача до горе с превоз, ще си свърша работата и искам да се спусна до долу по някоя пътека, а не по асвалта...ще съм ти благодарна, иначе пак ще се вкарам в поредното приключение :)
TheAnimal

Мнениеот mouse » Сря Мар 04, 2009 4:54 pm

от манастира тръгваш обратно пак по този чакълест път като от него има разни отклонения вдясно които водят към Лозен,но ние не сме ги пробвали,така сме чували.Има едно отклонение което води до паркинга пред Червения кръст.Няма как да ти го кажа точно но е малко след като минеш мостчето...гледаш вдясно..Да те предупредя, че е адреналиново спускане по това откронение.Има камъни и коренища.Не съм минавала по него.... но съм била с хора които го минават и те така казват че е :) От Червения кръст се кара през Лозен и от една къща с часовник/всъщност от пресечката преди нея/ може да се тръгне вдясно и да се хване по черни пътеки които излизат на шосето от околовръстното към Лозен.А оттам пък има два начина.Или по околовръстното до София,или пресичаш шосето и все така по пътека излизаш на пътя към Германския манастир и хващайки по него вдясно си към Герман и съответно стената на Панчарево и отттам София.Но всъщност няма как тука да ти обясня пътеките на Лозен.Ако беше за друг ден можеше да покараме с теб и да ти ги покажем/ако нямаш нищо против разбира се/.За жалост само в събота не можем.На нас водач по тези пътеки ни беше RedHawk.Без него нямаше да ги знаем :agree:
Аватар
mouse

Рейтинг: 1485

Мнениеот TheAnimal » Сря Мар 04, 2009 5:06 pm

благодаря ти за информацията, ще ми свърши работа...от село Лозен я знам пътеката за Герман, там няма проблем...може да покараме заедно без проблем, в неделя евентуално мислиме да ходиме към Вазовата пътека, заповядай...точно ще ти се издължа с една бира за инфото :beer:
TheAnimal

Мнениеот vpravov » Сря Мар 04, 2009 5:10 pm

А на около 15м. преди вратата на манастира (ако седиш с лице към нея), в дясно тръгва една слабозабележима пътечка директно на горе по която се стига до връх Половраг (най-високия на Лозенска). И от там вече можеш да тръгнеш и към Пасарел или даже да се върнеш (изкачване) и да слезнеш през ловната хижа към Панчерево. Няма да ти е лесно да се ориентираш, ако не си карала в този район. А и вече няма да е разходка, а ще си е едно съвсем прилично преходче. Но ако все пак се решиш, ще се постарая да ти го обясня доколкото се може по-подробно.
Аватар
vpravov

Мнениеот RedHawk » Сря Мар 04, 2009 5:17 pm

TheAnimal написа:благодаря ти, а от манастира има ли черен път до долу? ............ иначе пак ще се вкарам в поредното приключение :)

.....По скоро кално приключение :)
Има един два варианта, но са накъсани и ако не си била там е малко
трудно за обяснение. Другия проблем е че там земята е много
глинеста и като се намокри добре както е сега се лепи много стабилно
по колелото. Та има реалната възможност за едно 7-10 минутно
спускане да събереш доволно количество кал и лоши впечатления.
Има нещо като пътека и има и малко каменисти участъци, но мисля
че като цяло ще е повече кално. А пътя надолу не е точно асфалт, а
насип от ситни камъни - е почти като асфалт е, защото е гладко
утъпкан. Точно в този сезон мисля че страничните варианти няма да
ти харесат много. Иначе по друго време на годината може да се
сглоби доста сносно спускане.
Аватар
RedHawk

Мнениеот TheAnimal » Сря Мар 04, 2009 5:25 pm

благодаря ви момчета :agree:
@RedHawk, като човек познаващ района, ще те послушам и ще се пусна по чакълестия път...другите вариянти ще ги оставя завбъдеще...благодаря отново :)
TheAnimal

Мнениеот RedHawk » Нед Мар 08, 2009 6:39 pm

TheAnimal написа:.........
@RedHawk, като човек познаващ района, ще те послушам и ще се пусна по чакълестия път...другите вариянти ще ги оставя завбъдеще...благодаря отново :)

Не знам дали си карала в събота, но се оказа че малко съм те
подвел в информацията :ashamed: .
Не очаквах след големия сняг толкова бързо да изсъхне по тези
места, но по последни данни е така.
Тръгнах уж на шега днес да покарам, а малко по малко и се
озовах пред манастира. Не можах да не се спусна встрани от пътя
/докато изкачвах като гледах как се вие пътеката :liplick: /.
Е има кал, но си е като за нормално освинване. :piggy:
Значи от сега вече може да се каже, че става и за каране извън
пътя освен ако не настъпи някой дъждовен сезон :snorkel:
Аватар
RedHawk

Мнениеот SMITH » Нед Мар 08, 2009 7:01 pm

Ей, аре да организираме нещо за Лозенска пак, аз съм карал там и е доста лежерно ненатоварващо спускане, а ние лошо правите че се мръзеливите до манастира, от връх Половраг има още няколко маршрута, които са по пътищата на камионите дето извозват дървата от сечищата тами пак се излиза на чешмата на завоя, но пътеката от върха към манастира си е скоростна и приятна, а от манастира надолу има една пътека, която е по-забавна от пътя, но много бързо те сваля долу. Местото е добро за мързелив следобяд, бих се присъединил към някое бъдещо ходене, само дето нещо времето ще се скапва(оправя) тия дни май!
rip! rip! rip!
Аватар
SMITH

Рейтинг: 1330

Предишна

Назад към Мероприятия - архив