Здравейте

,
най-сетне успях да събера снимките. Не ме бива много по пътеписите затова реших да ви запозная с точния маршрут по, който се лутахме 9 дена:
1-ви ден 11.07: 0.30АМ е, мятаме се на влака до София там смяна до гара Белово, и от там започва купона. Тръгваме по асфалтов път до Семчиново, плановете бяха да има и басейнче ама времето се чумереше а и като ни казаха 7лв. вход избягахме като попарени. От там яко качване 14км. до бунгала до хижа ‘Милеви скали’. По пътя имаше яко хапване на малини, докато невзе да ръми, естествено си заваля де. По едно време направо се изсипа небето добре, че бяхме стигнали вече. Като поспря се разходихме пеша до една воена база (по скоро радар), а гледката беше зашеметяваща. Общо около 25км.
2-ри ден 12.07: Тръгваме от бунгалата по черен път до ‘Бялата вода’- кал кал и кал, и то една песъклива направо елексир за веригата. От там пак по черен път пускане до главен път Белово – Юндола – имаше и препятствие една рекичка, добре че са ми дългички краката, поне аз нямах проблем с мокренето (е други неустояха да се метнат). Като стигнахме до асфалта получихме бонус 8км. качване до Юндола, след бързо унищожаване на 5 супи, продължаваме към с.Света Петка през село ‘Зеленданово – така мисля, че се казваше’, като продължаваме по черен път към река Абланца, пресичане на реката – тука вече мокренето беше неизбежно, на някой даже им хареса и решиха да прогизнат качествено, след което следва леко спускане по черен път до Велинград. Хванахме и награждаването от състезанието като наш представител зае 1во място при юноши и 3то в генералното (ако небеше паднал така лошо със сигурност щеше да е 2ри в генералното). Общо около 50км.
3-ти ден 13.07: От Велинград тръгнахме посока Сърница, свихме в ляво по долината на река Лепеница по черен път през пещера Лепеница (естествено влезнахме вътре, направо ви казвам голяма тъмница, че и ниска добре че влезнах с каска – сборих я няколко пъти с тавана), до Ракитово. Слад хубаво хапване (намерихме кебапчета за по 0.50лв) покарахме покрай язовир Батак, и от голямата стена на язовира по трошено каменна настилка се спуснахме до с.Дорково, продължаваме по асфалче до с.Костандово и връщане до Велинград. Няма да забравя, ходихме на ресторант и ни ушиха по 8 кинта за няква пъстарва (това е сигурно най безвкусната риба която съм ял).Общо около 85км.
4-ти ден 14.07: От Велинград асфалтов път в посока Сърница до Каратепе, от там тръгнахме по черен път на югоизток по следите на една каруца и сме слезнали на Черните Бараки (дъскорезница) и асфалтче до Сърница (ако щете вярвайте спахме за по 5лв. на човек е небяха кой знай кави стаите но имаше къде да се спи, и топла вода – то друго и не ни трябваше, и там за първи път видях ЖЕНИ да търчат след камиона за смет). Около 50км.
5-ти ден 15.07: Тръгваме от гр. Сърница по асфалт в посока Доспат през с.Змейца, от там по черни пътища до Буйново, през с.Кожари по асфалт, и от там по черни пътища минаващи в близост до границата ни с Гърция (е естествено посетихме южната ни съседка) до Водни пад, и следва леко спускане по асфалт до Триград. Общо около 74км.
6-ти ден 16.07 : При тръгването ни от Триград засякохме една групичка от 3ма колоездачи (не бяха от BG, после ги засякохме в далечината бяха около 10тина, може би бяха тръгнали към Ягодина) тааа хванахме черен път до с.Мугла през местността ‘Чирийски Езера’ (малееее едно бутане, че и жегичка си беше) , и от Мугла сякаш малко ни беше бутането, захапахме едно дълго качване по асфалче и чакахме с нетърпение спускането към Смолян. Там набарахме едно тънкажно хотелче, одарихме по една баня и хукнахме да търсим кръчме. Общо около 50км.
7-ми ден 17.07: От Смолян през с.Смилян по асфалт до Горна Арда, в търсене на извора на река Арда (е него намерихме), замотахме се по една пътека и неостана време, бързахме да сварим п.Ухловица, – връщане към Смолян, като ни застига един як дъжд и ни забави допълнително, е неуспя да ни намокри бързо се скрихме. След спирането му газ надолу към пещера Ухюхловица (много красива пещера), след което продължихме по черен път до с.Турян, и пускане по асфалт до Смолян. Общо 71км
8-ми ден 18.07: От Смолян асфалт до Пампорово около 10км. качване + трафика беше отвратително, пускане към Чепеларе (посещение на пещерен музей) който също си заслужаваше, хапване в Чепеларе (бяхме прегладнели, поръчахме си супички а те така да се изгаврят с нас – чакахме ги 50 мин.), пускане до с.Наречен като го комбинирахме с басейнче, намерихме си квартирка и като БОНУС намазахме промоция (в цялото село нямаше вода – авария няква)
9-ти ден 19.07: От Наречен спускане към Асеновград като минахме през Бачковски манастир. Към 9.30 бяхме в Асеновград, метнахме се на влака към Пловдив, там разходка в Стария град хапване и си хванахме влакчето към Търговище.
Е какво да ви кажа, хубаво си изкарахме макар, че 9 дена на колелото + раница идва малко множко – хубаво щеше да има към 4-5тия ден един ден почивка, но все пак издържахме
Ето и малко снимков материял (малко са разбъркани за което се извинявам, ама неми се подреждаха 1500 снимки)
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=404020